# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
THROWN TO THE SUN ilk albümünü yayınladı
05.12.2011

Of Oceans and Raindrops.

PASİFAGRESİF yazar ve okurlarından kurulu THROWN TO THE SUN, ilk albümü “Of Oceans and Raindrops“ı 11 Kasım 2011′de yayınladı. Kendisi albüm kapağından ulaşılabilen resmi siteden indirilebiliyor.

Bu arada THROWN TO THE SUN ilk konserini de 20 Kasım’da DECAYING PURITY, CHOPSTICK SUICIDE ve FRANKENSTEIN’la birlikte verdi. Konserden fotoğraflara şuradan ulaşılabilir.

THROWN TO THE SUN, bir de albümdeki şarkılardan “Kaczynski”nin vokal kaydı sırasında çekilen bir video yayınladı.

Grubun Facebook sayfası ve Bandcamp sayfası da yenilendi, albümü oralardan da indirmek veya dinlemek mümkün.

www.throwntothesun.com
throwntothesun.bandcamp.com
THROWN TO THE SUN Facebook
THROWN TO THE SUN Twitter
THROWN TO THE SUN Last.fm
THROWN TO THE SUN Darklyrics

Albüme dair ilk kritikler ve makaleler de gelmeye başladı. Grubun resmi sitesinin Media bölümünden de takip edilebilir.

Nocleansinging

Sputnikmusic

Brushvox

cenkozmercan.wordpress.com

Not: Albüm için kritik yazmak isteyen arkadaşlar, yazılarını info@throwntothesun.com adresine yollayabilirler. Yazı miktarına göre ortak bir kritiği sitede yayınlarız.

  Yorum alanı

“THROWN TO THE SUN ilk albümünü yayınladı” yazısına 439 yorum var

  1. kutup ayısı says:

    albüm kapaklariyla ilgili yuklu miktarda “yersiz” elestiri yapan bir tayfanin albumunun kapaginin bu kadar kotu olmasi ironik. ona keza logo konusu icinde aynisi gecerli.

    aaliyah

    @kutup ayısı, aynen, parçalar belli ki üzerinde uğraşılmış ancak kapak ve logo bu şekilde olunca “yapmak için yapmış olmak” havası oluşmuş sanki.

    Blakkheim

    @aaliyah, Sade olmakla özensiz olmak arasında farklar var. Şekilli şemalli görsellere “Ağbi çok kasmışsınız” da diyebilirdi insanlar. Çok üzerinde durmayın derim.

    aaliyah

    @Blakkheim, evet biz de özensiz diyoruz zaten sade diyen oldu mu ki?

  2. comfortinbrutality says:

    merch olarak bedenleri öğrenmek istiyorum ben asıl :D zira son 1 haftadır tek dinlediğim albüm bu ve hala ravenous sun’da delirebiliyorsam ben bu albümün tişörtünü giymek istiyorum,amma ciddi yazdım

  3. önder says:

    Çıktığından beri albümü dinliyorum, yorum yapmaya utanıyorum. Ne diyeceğimi de tam bilmiyorum. Ama şundan eminim ki Türk Metal’inin çok çok üstünde bi yerde bu albüm. Bir Kvelertak gibi bir Deathspell Omega tarzı bir patlama yapacağınızı düşünüyorum.

    wikus van de merwe

    @Ext_Aggression, o soldaki yelekli adamı metalle alakalı her organizasyonda görüyorum

    hen

    @wikus van de merwe, bariz hepimizin toplamından daha metalci o adam, sen de biliyosun bunu.

    Ugur

    Birşeyin başına “Türk” sıfatını getirir getirmez vurulan faşist/mhp’li damgasına da hastayım.”Swedish melodic death”, “Norwegian black metal” derken sorun yok ama.

    önder

    @Ugur, Aynen,şöyle saçma tartışmaları hiç başlatmadan bitirelim de şu güzel albümün tadını çıkaralım.Yarın çoşmaya geliyoruz. Kacinskiiiiiii!

    Ext_Aggression

    @Ugur, düşündürmek istediğim senin tarif ettiğin darlıkta bir mevzu değil. Antropolojik ve Sosyolojik bir göndermedir anlatmak istediğim.
    Swedish konusuna gelince; Orada mevzu bahis kelime “İsveçce” ve “İsveç Halkı” anlamında kullanılmaktadır. Malum İsveç’te bu topraklardaki kadar renkli bir halk topluluğu yok. Bütünlüklü bakmanın karşılığı orada kullanılan. Swedish denmesinin başka bir sebebi, o müzik türünün artık halk nezninde ekol olmasıdır. Haliyle ülkeleri ve dilleri ile eşleştirmeleri normal. Bizde daha ekol olmuş birşeyler yokken etnik nitelendirmelerle grupların ifade edilmesine hasta oluyorum. Ha grup kendini gerçekten “Orta Asya’dan kopan gelen Türk’lerden” görüyorsa eyvalla. Sözümüz yoktur. Grubun kendini bu şekilde ifade etmemesine rağmen ısrarla yapıştırılan şu altı boş nitelendirmeye ayar oluyorum.

    Laceration oldum abi. Konsere naş!

    aaliyah

    @Ugur, Swedish metal, Norwegian black metal kavramlarına sırf o topraklarda yapıldıkları için o sıfatlar takılmıyo da o yüzden.

  4. Barot says:

    Prodüksiyon kalitesini aklım almadı. Grubu bizzat buradan değil de dışarıda duymuş olsam hiçbir kuvvet beni bu müziğin yerli olduğuna inandıramazdı.

    İyice bir sindireyim albümü, bi tane de yıkama yağlama yorumu yazarım klajsdklada.

    Itachi

    @Barot, Davul soundu daha iyi olabilirmiş aslında ama bu haliyle de gideri var.Cidden Bahadır’ın ellerine sağlık, umarım uzun yıllar bu kadroyla devam edersiniz.

    Bi de solosuz şarkı yazıp kendine kul köpek etmek.Hadi onu geçtim albümü yayınlandığından bu yana defalarca dinlemiş olmama rağmen Seized by Obscurity’nin solosuz yazıldığını yeni(birkaç gün önce) farketmeme ne demeli?

  5. ben says:

    “Inward Reflection” Hayatımda duyduğum en güzel şarkılardan biri.Bu kadar uzun süre looptan çıkar(a)madığım az şarkı olmuştur.Sizin yaptığınız bu “Inward Reflection” hayvanlığı yüzünden albümün tamamını doğru düzgün dinleyemedim.Objektif filan olmak zorunda değilim.İster Türk metal gruplarına bonus geçiyorlar desinler ister yok bunlar siteden arkadaşları ondan gazlıyorlar desinler umrumda değil.Şu anda hala aynı şarkıyı dinliyorum.Hayvansınız olm.(Bir de beni cidden paralayan Kaczynski’nin 02:30 da başlayan kısmı var.Enver’in delirmesi ve grup olarak komple yardırmanız resmen eargasm anı.Daha kimbilir neler var da geçemedim şu şarkıyı be.)

    SeventhSon

    @ben, Acik ara albumdeki en guzel vokallere sahip parça ya. Harbi inanılmaz guzel bir album birakamiyorum günlerdir.

  6. caksu says:

    Evoker’da bendli yamuk akorlu bi riff var ya.. Ne güzel bişey o :) Ambiyans da şükela. Çoğu şarkıda böyle kulak verdiren bölümler var. Vokalleri pek sevdim. Kaczynski’deki delleniş Korn’un Twist’ini getirdi aklıma, çok tatlı. Son şarkıdaki (sanırım favorim) vokaller de Mastodon Troy’u. Orda Peter Lake solo atıyor falan hatta, hehe. Bu olay da keyfi artırıyor bak, yapan adamların zevkini az biraz bilip “Aha lan Gojira” falan diyebilmek. Sonraa.. Davul kaydı ve kimi sololarda (Inward Reflection misal) gitar tonu biraz rahatsız edici geldi. Kayıt çilesi hakkında hiçbir fikrim yok tabi.

    Güzel albüm olmuş lan. Gelecek adına da umut verici kesinlikle.

  7. hf says:

    kanımca albümün gizli hiti Locus of Nullity dir arkadaşlar.

    Itachi

    @hf, Afterglow bence :D

  8. Shamed says:

    Yorumu birkac gundur yazmayi planliyodum ama ne yazicagimi da bilmiyodum. yayinlamaniz gibi bir istegim de yok, sadece bir sey soylemek istiyorum. siteyi 3 yildir takip ediyorum, hep icimden gecirdigim seydi bu. haberini duydugumda da çıldırmıştım, nasil bir beklentim olduğunu tahmin edebilirsiniz. albumu cikardiginizdan beri kac kere dinledigimi bilmiyorum lakin beklentimin cok cok ustunde bi seyle karsilastim, yaptiginiz seyleri soyle boyle iyi surasi super diye saymaya calismiycam, cok gereksiz. bununla ilgili tek soylicegim sey; anasini s.kmissiniz be abi! Tebrik ederim, umarim hak ettiginiz yerlere gelirsiniz.

    necati

    @Shamed, ” yaptiginiz seyleri soyle boyle iyi surasi super diye saymaya calismiycam, cok gereksiz. ” niye çok gereksiz olsun ki bi albümle ilgili üç beş laf edilmesin mi?

    Shamed

    @necati, Hayir ben orda edilen laflari kastetmiyodum, benim su dakikadan sonra soylemem gereksiz, zaten soyleyenicek olan seyler fazlasiyla soylenmis daha fazla soylemek gereksiz demek istemistim.

    Shamed

    @Shamed, Ha birde genel olarak mukemmel bence teker teker soylemeye gerek yok anlami vardi ama …

    necati

    @Shamed, ben yanlış anlamışım pardon.

  9. Deathwish says:

    Kaçıncı dinleyişim bilmiyorum albümü, harikulade olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık!

  10. Herkese tekrardan teşekkürler. Yarınki konser içn hazırlıklar da bitti.

    http://bit.ly/uIraZU
    http://bit.ly/vGiDWu
    http://bit.ly/tytxUp
    http://bit.ly/v17pLI

  11. frat says:

    albümde iki yer tüylerimi diken diken ediyor. bence bi albüm için iki tüy diken diken etmesi(yeni kavram oldu) yeterince seksi bir şey.

    birincisi kazinki’nin 2.50den sonraki o güzel bölüm.
    ikincisi de burning circle’daki cleanden sonra giren devasa brutaldir nazarımda.

    favorim de her türlü locus of nullitydir.

    swedish

    @frat, Kazinski 2:50 den sonra Amon Amarth projeye destek vermiş sandım bi an :))

    frat

    @swedish, esinlenilmiştir belki de olabilir yani ama çok çok yakışmış şarkının akışına onu diyebilirim :D bu devirde tüyler kolay kolay dikenleşmiyor :D

  12. Haşim Öztürk says:

    Şu yorumu yazabilmek için çok uğraştım,epey bi yazıp sildim. Artık biraz uzun olcak ama neyse :)

    Tüm grup elemanlarının eline sağlık, mükemmel bir albüm olmuş. Dünya standartlarını veya Türk gruplarının düzeyini çok sağlam bir şekilde bilmediğim için bir kıyaslama yapamayacağım ama üzerinde fazlasıyla uğraşılmış ve gerçekten olmuş bir albüm olduğu çok belli.

    Ravenous Sun’ın introsumu desem, Kaczynski’nin 2:47′de giren bölümümü desem, Afterglow’un 32.saniyesinde giren müthiş riffmi desem off. Fazla parça pinçik etmeyeyimde bayağı bir sevdim albümü yani, helal olsun. Locus of Nullity’nin sonundaki riff, girişteki ciu ile gülümseten hipersonik Laceration falan epeyce gider bu böyle.

    Ayrıca Ravenous sun ve Seized by Obscurity’nin önceden yayınlanan versiyonlarıda çok iyiydi. Bazı değişiklikler olmuşta, belki ilerde bu eski versiyonlar ile başka demoları yeni bir şarkı ile birlikte bir Ep’de yayınlarsınız falan fena olmayabilir yani :)

    Kaczynski’nin sonundaki nefesten sonra Inward Reflection’ın girişi ile yüzümün aldığı ifadeyi hatırlıyorumda, neyse.

    Konserede katılamadım artık başka bir sefere, zaten yaşta tutmuyordu galiba neyse.

    We All Feed the Ravenous Sun !!

    özgür

    @Haşim Öztürk, yaşın tutmuyosa, ayırmadığın de’lerin da’ların sayısı yeter seni konsere almaya. kapıda ben olucam bi dahakine.

    Haşim Öztürk

    @özgür, Üst üste kullanılan neyse’ler, bazı ergence tabirler ve kısa bi şarkı sözünü eksik yazmış olmam. Öğrenicez yavaş yavaş.

  13. SeventhSon says:

    Bir de meraktan soruyorum, kaczynski’nin sonunda vokallerin azdigi kısımda ne diyor? Lyricse baktım yazmamışsanız sanırım ya da çıkaramadım ingilizceme de güvenmene rağmen:D ipoda sözleri de attım eslik ederek dinliyorum ama orasını anlamadım:D

    Ahmet Saraçoğlu

    @SeventhSon, yukarıya koyduğumuz videodan da görüldüğü gibi bildiğin saçmalıyoruz orada. :)

    hysteresis

    @Ahmet Saraçoğlu, Kaamos’un Blood of Chaos parçasının girişi geldi aklıma. Onda ne söylendiğini bilen var mı bu arada?

    SeventhSon

    @Ahmet Saraçoğlu, ben onu yazdığımda video yoktu ya :D

    SeventhSon

    @Ahmet Saraçoğlu, bu arada videonun sonundaki tepkiyi aynen ben de verdim ahaha süper :D

  14. Exorsexist says:

    gördüğüm kadarıyla alan epey darmış. Sahnede pek bi kaos oluşmuş gibime geliyor.

  15. havitetty says:

    Sdf vokal kaydı videosunun sonundaki tepki çok içten. Haklı bir tepki ama o ayrı hahah.

  16. Milky Flames says:

    31.saniyedeki ”’nasildim picler?”’ bakisi super olmus hehehe

    like fire

    @Milky Flames, hahaha “nasıl yaptığımı gördünüz mü?”

    yalnız cidden süper. eşsiz olmuş. albümün en sevdiğim kısmı. mind ıssss.

  17. bloodshower says:

    o sondaki yüz ifadesi ve tepkiler, her gün eğlenmek için izleyeceğim bi video olacak sanırım :D

    aaliyah

    @bloodshower, performans harbi iyimiş bu arada :)

  18. Itachi says:

    Güzel video.Sonda ki gülümsemeden çok vokale başlarken ”şimdi mınıza koyarım ben sizin” ifadesi hoşuma gitti.İlerleyen zamanlar da stüdyo hınzırlıkları tadında birşeyler de bekleriz.

  19. Deon says:

    Biz şehir farkı nedeniyle gelemeyenler için konser videoları olacak mıdır?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Deon, bazı şarkılar 2 kamerayla kaydedildi, hazırlandıklarında yayınlayacağız.

    Deon

    @Ahmet Saraçoğlu, Harika haber sabırsızlıkla bekliyoruz :)

  20. Sondaki tepki yeter abi :D

  21. SeventhSon says:

    cd ve tişört istiyorum arkadaş :D satışlar falan hakkında bi gelişme yok mudur hala? bi de soru falan sormuştuk noldu ki onlar

  22. @Ahmet Saraçoğlu, Metal-archives’e kayıt olduğunuza göre cd yakın zamanda gelecek diyebiliriz herhalde :)

  23. Junkie Budgie says:

    laceration’ın girişini kim yazdıysa ellerinden öpüyorum. ilk 20 saniyeyi kestim, zil sesi yaptım. sabah halay çekerek kalkıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Junkie Budgie, eyvallah. :)

    Junkie Budgie

    @Ahmet Saraçoğlu, cidden albümdeki açık ara en iyi şarkı. keşke ilk sıralarda kendine yer bulsaydı :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Junkie Budgie, hepsi çocuğumuz gibi. :)

  24. Cryosleep says:

    Darkness descends as i shiver inside
    Day into night in the glimpse of an eye
    Light as i know torn asunder
    As if the blood in my veins got darker

  25. Cryosleep says:

    Evoker, Pt. 1’ın girişindeki akustik intro bana Good Mourning’i hatırlatıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Cryosleep, enteresan bir anısı olduğu için söyleyeyim, albümdeki diğer tüm şarkıları İstanbul’da yazmıştım, bir tek o şarkı 2010’un Aralık ayı sonunda bir gece vakti Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Karamurat Gölü kıyısına yakın bir evde yazıldı. İlginçtir, diğer çoğu şarkı farklı zamanlarda yazılan riflerden oluşurken Evoker’ı tek oturuşta sıfırdan baştan sona yazmıştım. Burning Circle da aynı şekilde.

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, abi çok büyük samimiyetle şunu söylemek istiyorum: “Of Oceans…” ve “Out Of Themselves..” hayatımda dinlediğim en özel işlerden birkaçı. Özellikle son birkaç yıldır arada aklıma geldikçe döndürüp duruyorum, hatta gitar çalma hevesime olan etkisi yadsınamaz.

    Çok teşekkür ederim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.