# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
QUEENSRŸCHE vokalistinden ilginç rock yorumu
19.07.2011

“Rock öldü sayılır.”

QUEENSRŸCHE vokalisti Geoff Tate, geçtiğimiz günlerdeki bir röportajında, grubun yeni sound’una dair bir soruya ilginç bir cevap vermiş.

Classic Rock: “Wot We Do” (Aşağıda klibi var) adlı şarkınız hip-hop gibi. Sizce rock dinleyicileri bunu kaldırabilir mi?

Tate: Bence kaldırabilmeliler. Rock artık öldü sayılır. Rakamlara bakarsanız, rock’ın bu dönemin müziği olmadığını görebilirsiniz. Eğer rock devam edecekse, grupların yeni fikirleri de kucaklaması gerekiyor. Rock içerisinde, mankafalık olarak niteleyebileceğimiz pek çok fikir var. Mesela şu “chug-chug-chug” türevi basit gitar vuruşları; hani şu daha gitar çalmayı öğrenirken yaptığınız türde şeyler. Gruplar artık bunların ötesine geçmeli.

Tate bir süre önce de…

Grup yeni albümü “Dedicated To Chaos“tan “Get Started”a çektiği klibini de geçenlerde yayınlamıştı.

Grubun vokalisti Geoff Tate de geçen haftalarda “Wot We Do” için bir klip hazırlamıştı. Klip grubun bir süredir devam eden kabare şovundan görüntüler içeriyor.

  Yorum alanı

“QUEENSRŸCHE vokalistinden ilginç rock yorumu” yazısına 31 yorum var

  1. dice says:

    klibin anlamsizligi bir yana,
    sarkinin kotulugu bir yana,
    operation mindcrime diye albumu olan bi grubun boyle bi sarkisi klibi olmasi ya neyse iste.

  2. Kıvanç says:

    Yeni Albümleri çok vasat, klip de öyle.

  3. demir bakire says:

    seks satar mantığıyla hareket etmeye başlamış lan bu grup, satmayı da başarmışlar tabi kabare mabare ayağına doldurmuşlardır konserleri

    çok uzun süredir de dinlememiştim be, asker postallı bi albümleri çıkmıştı bikaç sene önce ona bakalım neler yapmışlar

  4. illuminati says:

    ‘Yeter lan yeter dağıtın şu grubu!’ diye bağırdım kendi kendime, Operation Mindcrime gibi bir efsane bu gruptan mı çıktı gerçekten?

  5. cihangir says:

    Yuh şerefsizler dönekler satıcılar

  6. opethetic says:

    albüme bir şekilde katlandım ama buna katlanamadım abi. sorun sen de değil ben de QS.

  7. hen says:

    Klip 1 saatte falan yapılmış. Media Plyer.

    Öylesine bi şarkı işte çok da takılmanın anlamı yok. Asıl batıran klip zaten.

    Bi de Operation: Mindcrime’ı yapan gruptan bunu beklemezaişsldaisşldşaisldşlasşildişaslişdlşasldşlasşdçsşaidç

  8. dice says:

    bunlara ne olmus boyle ya aglamak istiyorum

    dice

    ayrica tek notalik bi solo olmus orada

  9. hen says:

    şöyle bi klip çekemediniz ya: http://vimeo.com/3381899

    Bahadır Sarp

    @hen, The Lonely Island hükmeder.

  10. Her yeri yaşlı bastı ya şu ortamda.

  11. aaa says:

    artık bir bok üretemiyoruz demiyor da.

  12. blackroseimmortal says:

    “Bence kaldırabilmeliler. Rock artık öldü sayılır. Rakamlara bakarsanız, rock’ın bu dönemin müziği olmadığını görebilirsiniz. Eğer rock devam edecekse, grupların yeni fikirleri de kucaklaması gerekiyor. Rock içerisinde, mankafalık olarak niteleyebileceğimiz pek çok fikir var. Mesela şu “chug-chug-chug” türevi basit gitar vuruşları; hani şu daha gitar çalmayı öğrenirken yaptığınız türde şeyler. Gruplar artık bunların ötesine geçmeli.”

    rock bitti hadi hip hop dinleyelim, yo yo… “Yuh şerefsizler dönekler satıcılar” çok haklısın abi… ulan bi adam adam 21/16′lık riff yapıyo, bi adam black metal üstüne saksafon çaldırıyo, bi adam clean vokale blast beat yapıyo, şarkının ortasında mario riffi giriyo… rock nası öldü kardeşim… rakamlara bakarak albüm yapıyolar… siz de piyasa oldunuz siz de kolpa oldunuz, ben gidiyom… “chug chug chug” türevi basit gitar vuruşları dinlicem…

  13. lefthandpath says:

    “get started” şarkısı “chug-chug-chug” tarzının bir üst versiyonu.

  14. blackroseimmortal says:

    ulan biz megadeth’e kızıyoduk, opeth’e kızıyoduk, dream theater’a, pain of salvation’a, katatonia’ya, in flames’e (özellikle ben) kızıyoduk… artık bunları gördükten sonra, yani şaşırdım o müzistenlere kızıyosak bu şaklabanlara ne yapmalı…

  15. ruh says:

    metallica çok bozdu yææ

  16. ben says:

    Kulaklıkla dinlemediğiniz için anlamıyorsunuz.

    lefthandpath

    @ben, hahaha süper gönderme:D

    heat

    @ben, nihihihahahaha

  17. Ufuk says:

    Rock öldü sayılır – Tate
    Tate öldü sayılır – Rock

  18. Punisher says:

    i dont believe in love

    aaa

    @Punisher, neveeer

  19. Aykut Özen says:

    İşin komik yanı insanların, 50 lerde blues, 60 larda psychedelic, 70 lerde classic rock, 80 lerde hard rock, 90 larda grunge, 00da pop yapması ÇOK normal değil mi. Ben elektronik üzerine kurulu bişey beklemiştim açıkçası. Underground kalma isteği olmayan bir grup, başarılı müzisyenler, yeni teknolojilere ve yeni müziğe ayak uydurmaları gerçekten normal.

    Hayır hayır doğru olan James Hetfield’ı D&G poşetleriyle gördüğünde yuhalamak.

  20. bab-ı esrar says:

    “Classic Rock: “Wot We Do” adlı şarkınız hip-hop gibi. Sizce rock dinleyicileri bunu kaldırabilir mi?

    Tate: Bence kaldırabilmeliler. Rock artık öldü sayılır. Rakamlara bakarsanız, rock’ın bu dönemin müziği olmadığını görebilirsiniz. Eğer rock devam edecekse, grupların yeni fikirleri de kucaklaması gerekiyor. Rock içerisinde, mankafalık olarak niteleyebileceğimiz pek çok fikir var.”

    bu herif aklını yemiş yazık! rock ve metal müzik öldüğü için son 10 yıldır konser ve albümler deli gibi müşteri buluyor dimi! iyice aptala bağlamış buda yetmemiş günümüzün popüler müziğinin türevleri biribirine sokup çorba yapmak olduğunu idrak etmiş! hatta bunu açık fikirli olmak sanmış yani şuraya ağzıma geleni saymak istiyorum da işte adamın geçmişi var. adam hayatının en boktan albümünü yapmış bunuda müzikte çığır açmak sanmış asıl rock müzikteki mankafalılığın en büyüğü sensin Geoff Tate!!!

  21. hen says:

    Ona “Rock öldü” denmez, “klasik rocktan fazlasına ihtiyacımız var” denilebilir. Sen de biliyorsun Rock’ın ölmediğini; 2 gitarist 1 bas gitarist 1 davulcu ve 1 Geoff ile ne yapıyorsunuz? Rock yapıyorsunuz.

    Yabancılar bayılıyor ota boka “X öldü” demeye. Çok güzel dergi haberi başlığı oluyor çünkü.

    Her yapılan yenilik süper olacak diye bir şey yok tabii ki. Ama bir geçiş sürecidir sonuçta bu. Black Metal’in üzerine zurna koyunca herkes “öeeh” diyebilir ama bu yıllar sonra devrim yaratacak bir müziğin esin kaynağı da olabilir, bunu kimse bilemez. O yüzden bu tür cesur adımlar beğenilmek zorunda değil, ama “bunu yapanlar ölsün” denmemek zorunda bence (müzik adına yani, yoksa isterseniz her gün adamların resmine dart fırlatın, bana ne).

    Yeni şarkıdaki hip-hop kısımları da çok boktan olmuş olabilir mesela. Bir şey demem, yarın öbür gün biri bundan cesaret alıp daha güzel şeyler yapabilir. Fakat Chung chung diyerek neyi kastediyor bilmiyorum, PM’i mi diyor ne diyor. Benim anladığım chung-chung (her ne ise) sürekli yapılan bir şey, ve bunu artık yapmayın başka şeyler yapın diyor. Zagada zugada hep aynı filler riffi döndürüp duran gruplar var onları kastetti herhalde (burada hep beraber ABD’li thrash metal gitaristlerine saniyelik bir bakış atıp hayatımıza devam ediyoruz). Farklı şeyler yapan var zaten Geoffçum rahadd ol. Sizin bıraktığınız bayrağı çok kişiler aldı sonradan.

    Özet: Meşhur bir grubun müziğinde ufacık bir değişiklik olduğunda konuşacak bir şey bulamayan röportörden kaçınılmaz olarak gelen “bunun fanlarınızı korkuttuğunu düşünüyor musunuz?” sorusu. Geoff’un da adam gibi bir şey diyeyim derken kendiyle çelişen şeyler söylemesi.

    Özet de çok kısa olmadı lan.

    Özetin özeti: Nevermore’a ne oldu öyle yaa?(ara ara aklıma geliyor be)

    blackroseimmortal

    @hen, chug chug black metalcilerin, hani bu adamlar çalamıyomuş gibi çalıyo ya, bu tate denen lavuk büyük ihtimalle o olayı kastetmiş olabilir…

    hen

    @blackroseimmortal, lavuk mu? (ne, lavuk mu?)

  22. masteroforion says:

    Michael Wilton grubun gidişatından memnun değildi zaten, gitsin Chris DeGarmo’nun yanına, iki dadaş adam gibi bi albüm yapıp dinletsinler bize.

    Geoff Tate de Promised Land’den beri vokal melodisi yazamama hastalığına çözüm bulsun önce. Öyle her boş bulduğu yere garabet gibi vokal bölümleri koymakla olmuyo o işler. Eskiden enstrümantal bölümleri vardı lan bu grubun, orta yaş krizine kurban etti güzelim soundu!

    Ayrıca gıdısını sevdiğimin Tate’i, zamanında “religion and sex are powerplays, manipulate the people for the money they pay” diye şarkı sözü yazan sen değil miydin olm? Ne lan şimdi bu seksistin allahı bi klip çekmişsin? Hayır ablaların bazıları ciddi anlamda taş, ona lafım yok ama, you got the point.

    oropa

    @masteroforion, chris en son dredg’in catch without arms albümüne katılmış. o zamandan beri ortalıkta yok, yani 2005′den beri. vikipedi’ye göre çoluk çocuğa karışmış ve pilotluk yapıyormuş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.