# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
LARS ULRICH’den “St. Anger” yorumu
28.07.2011

En kötü albümünüz mü?

Classic Rock dergisi METALLICA davulcusu Lars Ulrisch’le röportaj yapmış ve grubun en olaylı albümü “St. Anger“a dair sivri sorular sormuş.

Classic Rock: “St. Anger”ın en kötü albümünüz olduğunu söyleyebilir miyiz?

Lars: Bence bazı insanların böyle düşündüğünü söyleyebiliriz.

Classic Rock: Peki siz onlarla aynı fikirde misiniz?

Lars: Değilim. Benim dünya görüşümde kavramları en iyiden en kötüye doğru sıralamak yer almıyor. Bu derece basit bir tahlile inanmıyorum. 14 yaşımda olsam böyle sıralamalar yapabilirdim. Şimdiyse dünyayı büyük ölçüde gri olarak görüyorum, “en”lere inanmıyorum.

Classic Rock: Albümdeki davul tonu rezaletti.

Lars: Bu kasıtlı bir hareketti. Ne yani, albümü çıkarttık ve birilerinin şaşırmasıyla mı bu durumu fark ettik? Yok öyle bir şey. Ben “St. Anger”ı dışarıya kapalı bir deney olarak görüyorum. Unutmayın ki ben var olan en büyük METALLICA hayranıyım. Bir kez daha, alametifarikamız olan şeyi yaptık ve var olan sınırları dürtmek istedik; bu arada sırada yapılması gereken bir şey. “Ride the Lightning”i yapan da biziz, ki o albümün iyi bir albüm olduğuna inanıyorum. Tekrardan o tarz bir şey yapmamızın bir anlamı yoktu.

Classic Rock: Ama “St. Anger”daki iyi şarkılar bile aşırı derecede uzatılmış.

Lars: Albümü baştan sona dinlediğimizde, özellikle de ben, bu deneyimin son derece zorlayıcı olduğunu düşündüm. Dinleyiciye neredeyse zarar veren, onu zorlayan bir şeydi. Biz de şarkılara hiç ellemedik, kesip biçmedik. İnsanların albümün çok uzun olduğunu düşünmelerini anlayabiliyorum.

  Yorum alanı

“LARS ULRICH’den “St. Anger” yorumu” yazısına 43 yorum var

  1. kutup ayısı says:

    “…Dinleyiciye neredeyse zarar veren, onu zorlayan bir şeydi…”

    bunu kavramis olmasina sevindim gercekten. sagolsun!

  2. ben says:

    Sevdiğim şarkılar var St. Anger’da. Komple kötü diyemem. 30 yaşında adamım lan zaten benim dünyamda sıralama , tepeleme , en üst , en alt yok zaten.

    Ahmet hocam sitede kim yener tarzı bir bölüm yapsana.Mesela;

    Illud Divinum Insanus Vs. St. Anger.

    İnsanlar oy atsın.Kavgalar çıksın. Ortam şenlensin vb. Çok istediğimiz şeyler bunlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ben, illud dedin de, bugün yeni bi röportajları yayınlandı, hala sınırları yerle bir ettik falan diyo david abim.

  3. _BlaCkeneD_ says:

    bu adamı sevmeye başladım lan. başlı başına anarşist bir röportaj olmuş :)

    heat

    @_BlaCkeneD_, arch enemy röportajları kadar anarşist olmamış

    tutkularını keşfet ve onu özgürce yaşa, biz kalpten asiyiz falan demesi lazımdı bence :)

    V.Kaan

    @_BlaCkeneD_, aynen ya hiç hoşlaşmazdım kendisiyle. roportaj hoşuma gitti. :)

    Burak Canik

    @V.Kaan, severdim puştu hala da seviyorum güzel konuşmuş.

  4. “Benim dünya görüşümde kavramları en iyiden en kötüye doğru sıralamak yer almıyor. Bu derece basit bir tahlile inanmıyorum. 14 yaşımda olsam…” Bu paragraftaki cevap bence çok güzel bir cevap. Çok takdir ettim.

    swedish

    @Bahadır Sarp, hakıkaten on numara yorum olmuş bu.Nedense olay hemen bu noktaya çekiliyo

  5. Mephisto says:

    lars’ı nedense hem karakter hem sima itibari ile de hep küçük enişte modunda görmüşümdür o yüzden tutmayın diyorum.

  6. lacrymosa says:

    Zamanın da James baba da, bu albüm hakkında, ”arınma, gevşeme” tarzı ifadeler kullanmıştı. Metallica üyeleri bu albümü hiçbir zaman bi’ fiyasko ve rezil rüsva ve başarısızlık gibi görmediler. Galiba yıllardır boş yere tartıştık, ”bu adamlar nasıl böyle bir albüm yaptı” diye ama, her yapıt sonrasında eleştiri olmazsa her şey kuru kalacakmış gibi oluyor.

  7. blackroseimmortal says:

    st anger’ın en kötü metallica albümü olduğunu anlamak için 14 yaşında olmak veya sıralama yapmak gerekmiyor ki lars’çım… bu kanıtlanmış bi gerçek…

    mel

    @blackroseimmortal,

    isviçreli bilim adamlarından haber mi geldi =)

    Burak Canik

    @mel, dehşetengiz yorum +1 yarıldım iyi geldi.

  8. Milky Flames says:

    enler kavrami tamamen subjektir bir olgudur.
    bana gore opeth’in en kotu albumu damnation’dur,bana gore metallica’nin en kotu albumu kill’em alldir. bu insanlara garip gelsede, bu benim enlerimdir ve herkesin kendi enleri vardir. st.anger olsun $u bu olsun herhangi birine en kotu ve en iyi demek lars ulrich’in de dedigi gibi 14 yasinda cocuk i$idir. cunku hepimiz ergenlik 14-16 ya$larindayken dusundugumuz her kavramin en dogru oldugunu sandigimiz gibi,kendi enlerimizin en dogru oldugu kanisindaydik.

    saklanan saman

    @Milky Flames, baba subjektife, kavrama, olguya falan girmeye hiç gerek yok. adam bateri diye ters çevirilmiş efes fıçısına vurmuş kaydetmiş.

    o

    @saklanan saman, adamsın. mutluluğu uzaklarda aramaya gerek yok biyerde.

    aslında osurunca bile milletin hasta olduğu tipler için böyle bişi büyük bir koz olarak kullanılabilirmiş. sonuçta biz taksimde dandik bir barda şarkının ortasında ne bileyim ton kaçırıp gitarı öttürsek direk indirir suratımıza tükürürler ama adam sahnede aynısının daha hayvanisini yapınca ulan bee öküz gibi böğürttü gitarı helal olsun adama diyoruz.
    boktan tonlarla albüm kaydedip kahramanlığa oynamış ama yememiş.

    blackroseimmortal

    @Milky Flames, ya bırak bu işleri metallica’nın en kötü albümünün st anger olması, morbid angel’ın en kötü albümünün illud divinum insanus olması kadar kesindir… bunu söylemek için 14 yaşında olmaya da gerek yok, bu 40 yıllık metallica fanlarına bildiğin “ergen” demektir… tamam belki kimilerine göre en kötü albüm olmayabilir ama o da reload gibi aşırı boktan ikinci bir albümün olmasından dolayıdır…
    lars, yok “deney yaptık biz” diyor da, neden “biz fena sıçmışız” gibi bişey demiyor, lars objektif olsun, adamın ajfo’dan beri davul çalmadığı ortada, ama hep “yok biz zaten deney yaptık” havasında…

    http://www.youtube.com/watch?v=e_3ieuItPC0

    bana göre bu albüm bu videodan farksız, hatta video bence daha iyi… daha deneysel…

    Biberli Kurufasulye

    @blackroseimmortal, +1.O video tüm albümü özetler.

  9. devilsadvocate says:

    “Albümdeki davul tonu rezaletti.

    Lars: Ne yani, albümü çıkarttık ve birilerinin şaşırmasıyla mı bu durumu fark ettik? Yok öyle bir şey. Ben “St. Anger”ı dışarıya kapalı bir deney olarak görüyorum.”

    daha da üstüne laf edilmez. iki gömlek daha büyüdü gözümde paşa.

  10. blackroseimmortal says:

    metallica yapınca deneysel olur da, atıyorum, lamb of god gibi bi grup böyle bi albüm yapınca ne olurdu, bi düşünün… metallica da metallica… böyle çok örnek var ama susayım en iyisi…

    SeventhSon

    @blackroseimmortal, Some Kind of Monster belgeselini izledin mi?

    blackroseimmortal

    @SeventhSon, yok, çok mu önemli…

    SeventhSon

    Deneyselin anlamını bilmediğini düşünüyorum da o yüzden bi izle derim. Biraz gıcık bi belgesel ama albüme karşı daha farklı bi bakış açısı yakalarsın ayrıca.

    the formative years

    @SeventhSon, ben some kind of monster ın bu albüm böyle kötü oldu ama sor neden böyle oldu gibi bir mesaj taşıdığını düşünüyorum.

    SeventhSon

    @the formative years, var öyle bi alt mesajı aslında ama olanlar doğal sayılır bence, farklı bi yol çizmeye çalıştılar 80lerde yaptıkları gibi ama tabi yemedi. bok gibi bi albüm ama elden gelen birşey yok, adam hepsi benim çocuğum hepsi aynı diyo gözümde, haklı çıkarmıyo ki, böyle yapmak istedik öyle oldu ayarında.

  11. Milky Flames says:

    blackroseimmortal

    st.anger eglenceli bir album. senelerdir ayni muzigi yapan adamlar illa senin zevkine mi kasacaklar, sen metallicanin o donem nasil sikintilar cektigini biliyor musun?

    madem albumlere sovmek serbest.

    damnation = http://www.youtube.com/watch?v=e1WDWQN3mDk

    blackroseimmortal

    @Milky Flames, metallica’nın sıkıntıları beni ilgilendirmez, önemli olan ne yaptıkları diyip hemen konuyu kapatıyorum yoksa çok uzuyo bu tartışmalar…

  12. Milky Flames says:

    Lars’in yerinde olsam:

    Classic Rock: “St. Anger”ın en kötü albümünüz olduğunu söyleyebilir miyiz?

    Milky Flames: evet evet. megadeth’in en iyi albumu rust in peace, slayer’in reign in blood, metallica’nin master of puppets,opeth’in damnation. st.anger ise en kotu. yas kac 10-15 arasi?

    Classic Rock: Peki siz onlarla aynı fikirde misiniz?

    Milky Flames: Damnation opethcisi ile ayni fikirde olmak ile justin bieber dinlemek arasinda fark yoktur.

    Classic Rock: Albümdeki davul tonu rezaletti.

    Milky Flames: Bu size ogretilmis bir tabu. Neden kendi dusuncelerinizi on plana cikarmiyorsunuz? birinci sorudaki cevabima bakin. genelde herkesin soyledigi $eyleri aynen tekrar eden insanlar, o konu hakkinda en bilgisiz insanlardir ve genelde ergen olmaktadirlar. size grubun sevdigi albumleri hep klasik albumler ile cevap veren biri hakkinda ne dusunurseniz, st.anger davul tonu teneke deyip herkesin soyledigi $eyleri aynen papagan gibi tekrarlayan insanlar hakkinda ayni $eyi dusunursunuz.

    Classic Rock: Ama “St. Anger”daki iyi şarkılar bile aşırı derecede uzatılmış.

    Milky Flames: Bak burada adam hakli lan lars.

    comfortinBRUTALiTY

    @Milky Flames, bu gereksiz mesajına neden cevap veriyorum onu bilmiyorum belki can sıkıntısı ama cevap vericem. st.anger için kötü albüm demek 10 15 yaşında olmakla bağdaşlaştırmak sana hakaret etme hakkı verir ben ve benim gibilere ki albüm harbi kötü bi albüm. albümü savunucam diye opeth mopeth karıştırmanın mantığı yok savunamıyosan da kasmasaydın. ayrıca teneke gibi snare varsa albümde bu nasıl öğretilen bi tabu olabiliyo ya? teneke işte bu kadar basit daha neyine kasıyosun yok ergensiniz yok papağansınız falan biz albümü dinleyenlerin yorumlarını mı konuşuyoruz burda? albümü dinledik rezil bulduk konuşuyoruz.

    lars’ı da hiç mi hiç sevmem bu röportajı da onun kendi özgür iradesiyle verebileceğine inanmıyorum, kesin bunu gazlamış birileri 2 3 cümle öğretmiş o da konuşuyo. lars hakkındaki düşüncelerim bu

    masteroforion

    @comfortinBRUTALiTY, -Konuyla alakasız- Lars Ulrich hakkında bir şey bilmediğine karar verdim ben de bu son paragrafından.

    comfortinBRUTALiTY

    @masteroforion, pek de lazım değil zaten genede sağol bu haberi verdiğin için.

  13. devilsadvocate says:

    @blackroseimmortal, genelde metallica yapınca davayı sattılar ya da 90′dan sonra başka bir grup oldu o yeaa olur. senin söylem megadeth filan için geçerli.

    blackroseimmortal

    @devilsadvocate, anlamadım :S

    in the court of the crimson king

    @devilsadvocate, adamlar bozduğu için bozdu deniyor bu kadar basit. asıl çoğunluk bozdular dediği için bu grupların kötü albümlerini savunanlar marjinal olmaya çalışıyorlar bence.

    devilsadvocate

    @in the court of the crimson king, bir grubun görece kötü albüm yapmış olmasını eleştirmek ayrı iştir “load” gibi efsanevi bir albümü iki defa dinlemeden bu ne aq klipte makyaj yapmışlar, pop grubu olmuş la bunlar gibi ergenlik dönemi dikkat çekme yöntemleriyle hayvan gibi kaliteli müzik yapmış ve yapmaya devam eden efsanevi bir grubu sırf “en bilinen” olduğu için çemkirmek ayrı iştir. türk metalcisinin bu ergen hezeyanlarını 90′ların ortasından sonuna kadar birebir gördüm ve okudum.örnek megadeth “risk” gibi bir albüm yapınca ki risk load’un yanında müzik kalite anlamında vasatlığını geçtim sound olarak vanilyalı dondurma gibi kalır, “adamlar deneme yapmış sıkılmışlar tabi” gibi aslında olması gereken bir anlayışla karşılanıyorken load gibi bir albüm için metallica’yı o yıllarda itin götüne sokan adamları hatırladıkça nevrim dönüyor.

  14. 2009 yılında nimes dvd’sinde fade to black’e double cross koyan deli manyak blackened çalan adamla 2003 te düdüklü tencereyi ters çevirip kaydeden adam aynı.

    hen

    @saklanan saman, koluna kuvvet (alt mesaja gel)

  15. ya çook uzun zamandır sorucam unutuyorum. yahu bu metallica – acoustic metal nedir ? bir bilen bana tüm detaylarını anlatsın lütfen.

    masteroforion

    @saklanan saman, Neil Young’ın organize ettiği Bridge School Benefit diye bir yardım konserleri olayı var, her sene düzenleniyor. Metallica da ona ilk kez 1997′de katılmıştı (ikincisi de 2007). O konserin kaydı. Ama Metallica bunu resmi olarak yayınlamadı. Etrafta da Acoustic Metal diye dolaşıyor ama büyük ihtimalle fan-made bi olay olarak o isim çıkmıştır.

  16. cenkozmercan says:

    “Unutmayın ki ben var olan en büyük METALLICA hayranıyım”
    trolololo

  17. TAAKE says:

    st anger kötü dostlar kabul edin şunu ben ki black metalci adamım elektrik cızırtsı,kapı gıyırtısı gibi kirli black albümlerine tahammül edip keyif aldım ama bu albüme 2-3 şarkı ancak dayanabildim baltayla giriştim ne yani bu kasma metallica da kötü albüm yapabilir?Lars güzel konuşmuş ama o da kasmış.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.