# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
KATATONIA – Teargas EP
| 22.05.2011

13,5.

Grupların, özellikle de büyük grupların birçoğunun işlediği bir suç vardır; hepimiz biliriz bunu. Nedir o? Her ne kadar bu tarz kendi sorusunu cevaplamalı yazmacadan hiç hoşlanmasam da cevap veriyorum: Olağanüstü güzel parçaları bonus parça olarak alâkasız yerlerde heba etmek, ya da az kişinin haberdar olacağı şekilde EP’lere, B-side’lara falan koymak. Neyse ki internet sayesinde artık bir grubun yazdığı tüm parçaları bir şekilde duyabiliyoruz.

Bugünkü yazıyı yazma sebebim, KATATONIA’nın yazdığı en iyi şarkılardan biri olmasına rağmen nedense kendisine zavallı bir EP parçasında yer bulabilen Sulfur.

Evet. Sulfur, KATATONIA’nın herhangi bir albümünde olmaması adeta suç sayılabilecek düzeyde muazzam bir şarkı. Bunu neden bu şekilde heba ettiklerini ve “Last Fair Deal Gone Down“a koymadıklarını anlayamasam da, şarkının bu haliyle bir kültlük kazanmış olduğu da ortada.

Onun haricinde EP, KATATONIA’nın en meşhur şarkılarından Teargas’i de içeriyor. (Hadi ya.) KATATONIA’nın eski zamanlarını sevenler Teargas ve benzeri “kolay” şarkılardan hoşlanmasalar da, Teargas’in iyi bir şarkı olduğu gün gibi ortada.

13,5 dakikada duygusal anlamda insanı mahveden çalışmanın son şarkısı da, yine bu EP’de harcandığı ortada olan March 4. O da grubun herhangi bir albümündeki pek çok şarkıdan iyi, taş gibi bir parça.

Not da vermeye gerek görmediğim bu EP, 3 adet kusursuz şarkı barındırmasıyla aslında tam puanı hak ediyor diyerek kapatalım.

Albümün okur notu: 12345678910 (8.63/10, Toplam oy: 75)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2001
Şirket
Peaceville
Kadro
Daniel Liljekvist: Davul
Fred Norman: Gitar
Mattias Norman: Bas
Anders Nystrom: Gitar, klavye
Jonas Renkse: Vokal
Şarkılar
1. Teargas
2. Sulfur
3. March 4
  Yorum alanı

“KATATONIA – Teargas EP” yazısına 19 yorum var

  1. Hakkaten bu konuda ben de kendime hep sormuşumdur acaba Sulfur gibi parça neden bu EP’de heba edildi diye ?

  2. b says:

    olağanüstü, muhteşem, kusursuz!

  3. illuminati says:

    Sadece Teargas parçasını bildiğimden not vermem yanlış olur ama hiç sevmem bu parçayı. Katatonia’nın ilk üç albümünü çok severim, doom metal başyapıtı niteliğinde albümler. Last Fair Deal Gone Down’a çok şans verdim ama bence vasat bir albüm bana göre çünkü vuruculuğu eski Katatonia albümlerine göre çok çok az. Jonas Renkse’nin vokalini zayıf buluyorum, Brave Murder Day’i çok sevmemin sebeblerinden biridir bu. Gayet sıradan bir sesi var bence. Teargas parçasını asıl kötü yapan bana göre hiç etkileyici olmayan sözleridir, yoksa güzel vokal melodileri barındırır, zaten Renkse bu konuda bir dahi bile sayılabilir. Sonuç olarak sözler değiştirilip daha yetenekli bir vokal tarafından söylendiği zaman güzel olabilecek bir parça.

    b

    @illuminati, brave murder day ile bu albümü karşılaştırman çok saçma. bu albümü karşılaştırırken ya tonight’s decision ya da viva emptiness gibi albümlerle karşılaştırman gerekir. aynı grubun albümleri olabilir ama paradise lost gibi her albümü farklı bir grubun albüm eleştirisi de buna göre olmalıdır. last fair deal gone dawn albümü donuk gitar ve vokal nüanslarıyla birlikte çıkarılabilecek en depresif albümlerden birisidir. brave murder day’i de başka grupların aynı tarz albümleriyle karşılaştır. doğrusu budur yoksa böyle peşin hükümlü olup güzellikleri kaçırır düşüncesizce yanlış yorumlar yapıp başka yollara saparsın.

    paradise lost’un host albümünü gothic albümü ile karşılaştırmak ne kadar anlamsız ise yukarıdaki karşılaştırma da böyle anlamsızdır. OK?

    illuminati

    @b, bana göre etkileyiciliği çok daha az demişim, bir nevi ‘ben bunu daha az seviyorum.’ demek gibi bir şey.

  4. Burak Gür says:

    Sulfur’u öyle çok sevmesem de güzel bir EP. Bir de aynı şey Tonight’s Music EP’de de var. Help Me Disappear gibi bir şarkıyı sadece bir EP’de yayınlayarak heba ettiler bence.

  5. kantele says:

    Haber tadında inceleme.

  6. melodeathten iyidir bu müzik.

    lizard

    @in the court of the crimson king, bence de ama şimdi ne alaka??

  7. Ertuna Yavuz says:

    teargas <3

  8. like fire says:

    Sulfur <3

    hayatımda en sevdiğim, en çok dinlediğim şarkılardan.

  9. Abuzer says:

    Displaced de EP’de heba edilen bir şarkı.

  10. tahsin says:

    Yemin ediyorum kafayı yiyordum ben de. Saraçoğlunun benimle aynı fikirde olmasına sevindim. AMK sulfur kadar mükemmel,muazzam, ilah seviyesindeki bir şarkıyı nasıl bonus parça yaparsınız ??????

    Sanırım KATATONIA’ya aşık oldum. Bukadar yüce, Bukadar sexy, Bukadar sikici,Bukadar adamın azına sıçan bir grup daha yok. Hayatımda en çok sevdiğim aktvite direk katatonia albümü dinleyerek ağlamak.

  11. Rzeczom says:

    katatonia’nın bu üç şarkılık EP’si, son çıkardığı üç albüme bedel gözümde.

    ağlıyorum.

    Boba Fett

    @Rzeczom, Son üç albümün içinde Dead End Kings ve The Fall of Hearts var, biraz talihsiz olmuş bu yorum sanki.

    chuck

    @Boba Fett, abi özür dileyerek soyliycem ama: dead end kings ile the fall of hearts sikeyim.

    Opethsevenbiri

    @chuck, The Fall of Hearts Katatonia’nın en güzel 4-5 albümünden biri.

    Opethsevenbiri

    @Opethsevenbiri, Bunu iki ay önce baştan full dinleyince fark ettim. Pure Katatonia değil ama grubun en profesyonel işi.

    Boba Fett

    @chuck, ahahahahha bence haksızlık ediyorsun ya hani Katatonia öyle çok değişim geçiren bir grup değil belli standartları var.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.