# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MURAT İLKAN Çanakkale konserinde olay (Güncellendi)
01.03.2011

Yorumsuz.

Eski PENTAGRAM vokalisti Murat İlkan’ın menajeri Gökhan Oraydın’ın açıklaması:

26 Şubat’da Çanakkale Promil bar’da gerçekleşecek olan Murat İlkan akustik konserine saatler kala istenmedik olaylar yaşandı. Menajerlerinin yapmış olduğu açıklama aynen şöyle;

Dün Çanakkale-Promil Bar’da vereceğimiz konser inanması güç olaylar neticesinde iptal oldu. Bu yüzden mağdur olan herkesten özür dileriz. Ancak bar sahibinden gördüğümüz muamele ve sözlerin yerine getirilmemesi sonucu bu kaçınılmazdı.

Yol için, 7 kişilik ekibe bagajı olmayan ve sürücü koltuğu dahil 7 kişilik bir araç teklif edip, ekipten birinin aracı sürebileceğini söylediler. Bunun mümkün olmadığını uzun uğraşlar sonucu anlatabildik. Ön ödemeyi pazartesi yapmaları gerekirken, konserden bir gün öncesine kadar oyalayıp, en sonunda anlaşılan miktarın altında bir ödeme yaptılar. Buna rağmen bar sahibine güvenip, konsere gelecekleri mağdur etmemek için dün sabah (26.02.2011) yola çıktık ve akşamüstü 6:00 gibi Çanakkale’ye vardık. Yemeğin ardından soundcheck’i bitirip, otelde konser saatini beklemeye başladık.

Konserden 45 dakika önce, anlaşmada olduğu üzere ödemenin tamamını isteyince, bar sahibinden hazırlıksız yakalandıkları ve ödemenin sonra yapılacağı cevabını aldık. Ne yazık ki, bu gibi durumlarda sanatçıların mağdur edildiği herkesçe bilinen bir gerçektir. Bu yüzden işini ciddi yapan her sanatçı konser öncesinde ödemeyi alır ve işini ciddi yapan her bar sahibi bunu bilir. Özellikle ismi ve güvenilirliği olmayan mekanların çeşitli bahanelerle sözlerini tutmamaları sıradanlaşmışken, Promil Bar’a karşı temkinli davranmak ve bu temel isteğimizin karşılanması için diretmek zorundaydık. Zaten konser için görüşmelere başlandığı andan itibaren ödemenin konserden sonra yapılması gibi bir durumla karşılaşmayacağımız konusunda defalarca söz aldık. Bu yüzden, ödeme yapılmadan konsere çıkmayacağımızı belirttik. Olaylar da bu noktadan sonra hiçbirimizin daha önce yaşamadığı, bundan sonra da yaşamayacağı yerlere gitti.

Bar sahibi ödemeyi yapmayacağını söyledi; ardından, kendilerine güvenilmemesi nedeniyle de prensipleri olduğunu öne sürerek konseri iptal ettiğini belirtti. Daha önce defalarca güvence almamıza rağmen neden bu duruma geldiğimiz sorulduğunda ise aynen “Size ödemeyi yaptıktan sonra kaçmayacağınızı nereden bilebilirim” cevabını verdi. Böyle bir şeyin mümkün olamayacağını anlatmaya bile tenezzül etmeden Çanakkale’yi terk etmeye karar verdiğimizde ise ön ödemenin geri verilmesini talep etti. Görülmüş bir olay değil ancak ekip 6 saatlik karayolu ile gelip, soundcheck’ini bitirip, anlaşmada belirtilen hakkını almaya çalışırken, bar sahibi küstah bir tavırla kendi isteğiyle iptal ettiği konserin ön ödemesini geri istedi.

Bunu talep edebilen bir insana, talep ettiğinin saçma olduğu takdir edersiniz ki bir defadan fazla anlatılmaz. Biz de bir defa bunu belirtip, tahmin ettiğimiz tepkiyi görüp, eşyalarımızı toplamaya başladık. Ancak kapıya diktikleri 2 adam tarafından, ön ödeme geri alınana kadar eşyaların rehin tutulduğu çok tehditkar bir tutumla söylendi. Daha önce görmediği bu muamele karşısında tedirginliği artan ekibimiz, bir an önce gereken neyse yapıp evine sağ salim dönmeye karar verdi. Ön ödemenin tamamını alan bar sahibi içeri geçerken, eşyalarla birlikte dışarı çıkmak isteyen müzisyenlere, kapıdaki 2 adam “Bize henüz sizi bırakabileceğimiz konusunda bir emir gelmedi” diyerek, fiziksel müdahale ile bu girişimi engelledi.

Artık durumun sandığımızdan da öteye geçtiğini fark etmemiz üzerine durumu polise bildirmek durumunda olduğumuzu belirttik. Kapıdakilerin tepkisi ise aynen “Siz kimin mekanında kime şekil yapıyorsunuz” oldu. İçeriden çıkan bar sahibi, salıverilmemizi söylediğinde ise rahat bir nefes alarak otele döndük. Bir an önce toparlanıp Çanakkale’den sağ salim kaçma derdindeyken, bar sahibi otele geldi ve “Daha konuşacağımız çok şey var” deyip resepsiyona oturdu.

Ön ödemeyi geri almasına rağmen hala ne istediğini sorduğumuzda “Aracın ve otelin parasını vermeden buradan gidemezsiniz” cevabını aldık. Ne kadar olayın geldiği nokta ve karşımızdaki insanın tehditkar tutumu nedeniyle “Ne istiyorlarsa yapalım, evimize dönelim” psikolojisinde olsak da, bu kadarına sessiz kalamazdık. Bunun mümkün olmadığını ısrarla anlatmaya çalıştık ancak o ana kadar hiçbir laftan anlamayan mekan sahibi bunu da doğal olarak anlamadı. İçimize otursa da, olayın ciddiyetini ve ekibin fiziksel-ruhsal sağlığını göz önünde bulundurarak otelin ücretini ödedik; orada kaldık. Aracın ücretini ödemeyi reddettiğimiz için ise aracı İstanbul’a boş gönderdiler. Biz de kendi imkanlarımızla İstanbul’a döndük.

Bu kadar olaydan sonra girdiğimiz zarara üzülmekten çok başımıza bir şey gelmeden İstanbul’a döndüğümüz için seviniyoruz. Ancak yine de konsere bilet alıp bu çirkin sürprizle karşılaşanlardan özür dileriz. Düzgün bir mekanda telafi edebilmek dileğiyle…

*****************

Ekleme: Bahsi geçen Promil Bar’ın sahibi Hakan Altan’ın açıklaması:

MURAT İLKAN KONSERİ

BU KONSER İÇİN VERİLMİŞ TÜM TAAHHÜTLER TARAFIMDAN YERİNE GETİRİLMİŞTİR. GRUBUN ÇANAKKALE KONSERİNE GRUBUN KLAVYECİSİNİN GETİRİLMEDİĞİ BİZE SON DAKİKADA AÇIKLANMASINA RAĞMEN BİLE SORUN GÖZ ETMEZKEN GÖKHAN ORAYDIN’IN “BUNLAR ANLAMAZ” SÖZÜ BURAYA NE ZİHNİYETLE GELDİĞİNİ AZ ÇOK BİZE BELLİ ETMİŞTİ.
BİZLERİ BURADA KÜÇÜK GÖRMEYE VE TERBİYESİZCE KİNAYELİ KONUŞMALARA DEVEM ETMİŞ OLMASINA RAĞMEN TERBİYEMİZİ BOZMADIK. KONSERE DAKİKALAR KALA MEKANIN İÇİNDE “PARAMIZI İSTİYORUZ, PARAMIZI İSTİYORUZ” KONUŞMALARINA YETİŞTİM. MÜŞTERİLER DE BİZE BAKIYORLARDI. KENDİLERİNE KONSERDEN SONRA KALAN PARALARINI TAKTİM EDECEĞİM. SONUÇTA BURAYA GELEN HERKESLE BÖYLE ÇALIŞTIĞIMIZI SÖYLESEM DE KENDİLERİNİN “BURAYA GELENLER GİBİ DEĞİLİZ BİZ BÖYLE ÇALIŞIRIZ” DEMESİ KONSERİN İPTALİNE SEBEP VERMİŞTİR. MURAT İLKAN VE ONU DİNLEMEYE GELEN SEVENLERİ VE BEN, GÖKHAN ORAYDIN MADURU OLDUK.
BİZİ BASIN VE MEDYA YOLUYLA KARALAYACIĞINI DÜŞÜNEREK HAREKET EDEN GÖKHAN ORAYDIN, YÜZBİNLERCE KİŞİNİN TIKLADIĞI http://WWW.INTERNETHABER.COM SİTESİNİN YAYINLADIĞI HABERLE CEVABINI ALMIŞTIR.
HEM YERELDE HEM DE ULUSALDA ÇIKAN BU HABER BİZİM DEĞİL ONLARIN SKANDALI VE REZALETİDİR.
PROMİL ROCK BAR SADECE BİR BAR DEĞİL BİR RUHTUR. BİZ HİÇBİR ZAMAN MÜŞTERİYE MÜŞTERİ DİYE HİTAP ETMEDİK. ARKADAŞ DEDİK!

BÖYLE BİR ORTAMDA BİZE BÖYLE BİR ÇİRKİNLİK YAPIŞTIRILMASI, MEKANA GELEN ARKADAŞLARIMIZ TARAFINDAN GÜLÜNÇ KARŞILANMIŞTIR. BU SEBEPLE DE SADECE GÜLÜP GEÇYORUZ!

  Yorum alanı

“MURAT İLKAN Çanakkale konserinde olay (Güncellendi)” yazısına 36 yorum var

  1. Barış says:

    Rock ve metal dinleyicilerinden bahsi geçen bara gereken tepkinin verilmesini diliyorum. Çok çirkin bir olay gerçekten.

  2. Deon says:

    Türkiye’de rock ve metal piyasasının neden oluşamayacağı ve neden geleceğinin parlak olmadığı ile ilgili bir belgesel hazırlamaya kalksak on binlerce detaydan biri olarak kalır. O denli sıradan bir durum aslında. Her gün binlerce grup bunları ve daha fazlasını yaşıyor. Murat İlkan ve grubunun bunu yaşaması sayesinde basında belki yerini alabilir. Polise gitselerdi bir de polis haksız çıkarırdı müzisyenleri muhtemelen. Ülkemizde güvenebileceğimiz bir merci kalmadı artık. Çok geçmiş olsun.

  3. emre says:

    mafya mantığıyla rock bar’da böyle oluyormuş demek ki.
    çok çirkin gerçekten.

    umarım polise bildirilmiştir bu olay ve gereken yapılır.

  4. minikbalina says:

    bence tam tersi; insan denen varlık böyle bir şey.
    hayvanlarla yem/mama/eğlence gibi karşılıklı hizmet üzerinde mutabık kalındığında ömürboyu mutlu beraberlikler sürdürülebiliyor. tabii insan tarafınca feshedilmediği sürece. kısacası hayvanlık insana mahsus.

  5. Burak Canik says:

    memleket böyle or…. gerçekten okurken bile dişlerimi sıktım çünkü her köşesinde var böyle insanlar bu memleketin … bu insan çakması mahlukatların hepsinin asılması lazım aslında ciddi ciddi o kadar fuzuliler şu dünyada.

  6. Avcı says:

    Barın sahibi yüzsüz olduğuyla kalmamış üstüne bir de elemanlara kendi elemanları üstünden fiziksel müdahelede bulunmuş.İğrenç yaratık!

  7. sacrifist says:

    Allahın kırosu rock bar açarsa böyle olur!Yapılanlar tehdit ve şantaja girer.Polise haber verilmeli!

  8. b says:

    maganda her yerde magandadır. adam kendini tony montana zannetmiş, yazık!:) pentagram’ın trail blazer albümündeki brain on the wall şarkısı tam da bu olaya uyuyor. ne yazık ki ülkemde hala bunlar mevcut. beyinsizler!

    “tarihin bir parçası olacağınızı sanıyorsunuz
    ama sikimin daşşağı bile olamazsınız
    cenaze evinde düğün yapıyorsunuz
    ve gerçekten.. beyninizi, beyninizi duvarda istiyorum.”

  9. _BlaCkeneD_ says:

    Al işte sonra da Türkiye’de niye doğru dürüst müzik kültürü yok. Dağdan inmiş, mafya bozuntusu, kurtlar vadisinden fırlamış tipler sayesinde yok. Murat İlkan ve ekibine yapılmış çok büyük bir ayıptır bu. Bu ülkenin daha 10 fırın ekmek yemesi lazım. Çok doluyum çok.

  10. Levent Mukan says:

    Hukuk fakültesinde ceza hukuku derslerinde hep olay verirler, onlara benzemiş.

    Cebir var, tehdit var, hürriyeti tahdit var (dışarı çıkarmamak ta hürriyeti kısıtlamaya girer, süresi önemli değil), muhtemelen sövme (hakaret) de var ama olayda belirtilmemiş. Sözleşmenin gereği olarak ön ödeme kaparo türevi bir şey anladığım kadarıyla, muhtemelen sonradan alacakları paradan düşülecek bir meblağ. Bu paranın sözleşmeyi karşı tarafın feshetmesi (konseri iptal etmesi fesih sonuçta) halinde geri alması mümkün değil, bu hukuk 101 bile değil yani herkes bilir bunu. Bu parayı zorla almanız ise birine ait bir şeyi zorla almanız demek = yağma suçunu işlemiş olursunuz.
    Otel parasını falan ödetip zorluk çıkarmalarını suç olarak nitelendiremedim kafamda, ama amiyane tabiriyle bu tür hareketlere ne dendiği hepimizin malumu. Söyleyip hakaret suçunu işlemek istemiyorum diyeyim siz anlayın ne diyorum ben.

    Ben olsam iyi ki kurtulduk diyip geçmeden savcılığa bir uğrardım kısacası.

  11. Levent Mukan says:

    Yağma diyince anlaşılmayabilir, yağma yeni adı suçun.

    Eski adı “gasp” idi kendisinin.

    Ayrıca şimdi baktım, sırf yağmadan dava açılsa cebirle tehdit yağmanın içinde zaten yapılmak zorunda olduğundan eridi (kısa keserek anlatıyorum), 3+ kişi oldukları bariz, oldu mu sana birden fazla kişiden “örgüt”.
    10 yıldan başlıyor. Daha hakarete hürriyeti tahdite falan gelmedim. 10-15 yılla yargılanırlar, ne kadarını yerler artık orasını hakim bilir. Ağır ceza hakim(ler)i olacak tabi bu bilen.

    Tekrar söylüyorum belki tanıdığı falan okuyordur, savcılığa gitsinler.

  12. Mephisto says:

    ulan okurken gerildim böyle mako barzoları bırak işletmeci mantığını beyninden şüphe etmek gerek

  13. hf says:

    al işte sonra bu adamlar bu cesareti nereden alıyorlar diye kızıyoruz. neden haklarını aramıyorlar anlamıyorum.

  14. Berca B. says:

    Okuduğumda ben de çok sinirlendim ancak Facebook’taki Promil grubunda okuduklarım da biraz kafamı karıştırdı. Orada da olayın tamamen menajerin işgüzarlığı olduğu, hatta kamera kayıtlarından da giriş çıkışlarda herhangi bir problem olmadığı görülebileceği söyleniyor. Bunun üzerine Black Tooth’tan Tuna Vural da Promil Rock Bar’ı savunan uzunca bir açıklama yapmış.

    Hangi taraf haklıdır hangi taraf haksızdır bilemiyorum ama böyle de bir şey var yani.

  15. Ugur says:

    Valla olur böyle işte diyecektim ama facebook’ta okudumlarım da tam tersi yönde.Black Tooth elemanı da bildiğin savunmuş.İlginç birşey dönüyor ortada ama bilemedik.

  16. Veracruze says:

    para da verse sonra kazanamadığı için almaya falan kalkışır böyle bi adam. bar müzisyenliği zor olay gerçekten burda görüldüğü üzere. her hafta çıkanların derdinden bahsetmiyorum bile. kendi derdine yansın artık ne diyebilirim, böyle rezillikleri ben kolay unutmam bi çok insan gibi mesela.

  17. Veracruze says:

    menejerin ne gibi bi derdi olabilir ki böyle mekanı suçlayıcı bi tavrı olsun? açıklanmayan bi mevzu var ortada sanırım?

  18. inanç küçükkurum says:

    bar ortamı her zaman risklidir.bu bar sahibi elektro gitarın neye benzediğini biliyormuydu tartışılır.birdaha siz siz olun bar sahibinin yanına giderken elinizde bir enstruman bulundurun.fiziksel temas gerekirse kullanırsınız bari.

  19. John Voxville says:

    konserden iki gün sonra görünce afişleri derinden bi hassektör çekmiştim içimden. olanları okuyunca daha da kötü oldum. sevmezdim zaten promil barı pek gitmişliğim olmasa da şaşırmadım doğrusu olanlara…

  20. Ahura_Mazda says:

    Facebook grubu da baya kaynamış. Mekan sahibi olay üstüne açıklama yapmış.

    Hakan Altan
    MURAT İLKAN KONSERİ
    BU KONSER İÇİN VERİLMİŞ TÜM TAAHHÜTLER TARAFIMDAN YERİNE GETİRİLMİŞTİR. GRUBUN ÇANAKKALE KONSERİNE GRUBUN KLAVYECİSİNİN GETİRİLMEDİĞİ BİZE SON DAKİKADA AÇIKLANMASINA RAĞMEN BİLE SORUN GÖZ ETMEZKEN GÖKHAN ORAYDIN’IN “BUNLAR ANLAMAZ” SÖZÜ BURAYA NE ZİHNİYETLE GELDİĞİNİ AZ ÇOK BİZE BELLİ ETMİŞTİ
    BİZLERİ BURADA KÜÇÜK GÖRMEYE VE TERBİYESİZCE KİNAYELİ KONUŞMALARA DEVEM ETMİŞ OLMASINA RAĞMEN TERBİYEMİZİ BOZMADIK. KONSERE DAKİKALAR KALA MEKANIN İÇİNDE “PARAMIZI İSTİYORUZ, PARAMIZI İSTİYORUZ” KONUŞMALARINA YETİŞTİM. MÜŞTERİLER DE BİZE BAKIYORLARDI. KENDİLERİNE KONSERDEN SONRA KALAN PARALARINI TAKTİM EDECEĞİM. SONUÇTA BURAYA GELEN HERKESLE BÖYLE ÇALIŞTIĞIMIZI SÖYLESEM DE KENDİLERİNİN “BURAYA GELENLER GİBİ DEĞİLİZ BİZ BÖYLE ÇALIŞIRIZ” DEMESİ KONSERİN İPTALİNE SEBEP VERMİŞTİR. MURAT İLKAN VE ONU DİNLEMEYE GELEN SEVENLERİ VE BEN GÖKHAN ORAYDIN MADURU OLDUK.
    BİZİ BASIN VE MEDYA YOLUYLA KARALAYACIĞINI DÜŞÜNEREK HAREKET EDEN GÖKHAN ORAYDIN, YÜZBİNLERCE KİŞİNİN TIKLADIĞI http://WWW.İNTERNETHABER.COM SİTESİNİN YAYINLADIĞI HABERLE CEVABINI ALMIŞTIR.
    HEM YERELDE HEM DE ULUSALDA ÇIKAN BU HABER BİZİM DEĞİL ONLARIN SKANDALI VE REZALETİDİR.
    PROMİL ROCK BAR SADECE BİR BAR DEĞİL BİR RUHTUR. BİZ HİÇBİR ZAMAN MÜŞTERİYE MÜŞTERİ DİYE HİTAP ETMEDİK. ARKADAŞ DEDİK!

    BÖYLE BİR ORTAMDA BİZE BÖYLE BİR ÇİRKİNLİK YAPIŞTIRILMASI, MEKANA GELEN ARKADAŞLARIMIZ TARAFINDAN GÜLÜNÇ KARŞILANMIŞTIR. BU SEBEPLE DE SADECE GÜLÜP GEÇYORUZ!

  21. comfortinBRUTALiTY says:

    buraya yazılan 17 18 yorum çok daha acıklı,şeffaf ve bir o kadar da tuhaf. olayın iç yüzü tam anlamıyla açığa çıkmayacaktır diye tahmin ediyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @comfortinBRUTALiTY, garip bir durum oldu, şöyle ki menajerin açıklaması fazlasıyla detaylı ve gerçekçi gözükünce, ardından uzun süre karşı taraftan da cevap gelmeyince, insanlar bunun kesin doğru olduğunu düşündüler sanırım. Çünkü twitter’da falan da müzisyenler bu konuyu aynen menajerin anlattığı şekilde kabul edip “Bir daha orada konser vermem, arkadaşıma verdirtmem” türevinden twit’ler attılar.

    Demek ki barların bu tarz tutumlarına alışıldı ki, insanlar sorgulamadan kabul ediyorlar. Bence burada yorum yapan insanların bir acıklılığı yok o yüzden. Turneye çıkan, konserler veren başka müzisyenler bile gelen ilk açıklamayı saniyesinde güvenilir kabul ettiğine göre.

  22. Sevgili dostum Berca’nın da yazdığı gibi tam aksini söyleyenler de var. Tabii bilmiyorum kim haklı ama çok çabuk bir yargıda bulunmamakta fayda var.

  23. pacerized says:

    metallicaya fener forması giydirip facebookuna koyan adamdan korkarım abi.

  24. Chilekesh says:

    Bir de kendini savunmaya çalışmış. Çanakkalede yaşayan arkadaşlar böylelerinin işlettiği bir bara sakın gitmeyin.

    selim

    @Chilekesh, çanakkalede yaşıyordum ve promil açıldığı günden beri takıldığım bir mekandı. mekan sahibini de gayet iyi tanıyorum. daha önce black tooth, karakedi, kırmızıi kramp, cem köksal gibi konserler de düzenlendi ve hepsinde gruplarla beraber sabaha kadar barda oturup içtik konserden sonra. bunları sırf mekan sahibini tanıdığım için yazmıyorum. bu olay olduğunda yoktum ve sadece bu açıklamalardan takip ediyorum gelişmeleri. ama sanırım ortada murat ilkanın menajerinden kaynaklı bi sorun var.

  25. Levent Mukan says:

    Valla benim için ancak Murat İlkan tarafı hakkını aramazsa olay sorgulanabilir hale gelir şu aşamada, sonuçta bar sahibi de olayı kabul edip geçecek değil mantıken.
    Ha sonuçta aklanır ona zaten bir şey diyemeyiz, bunun tanığı var kamera kaydı var sözleşmesi var osu var busu var.
    İlla çıkar bir yerlerden kokusu yani.

    Tabi biraz beklememiz gerekebilir, yargının işyükünün ne durumda olduğunu siz de biliyorsunuz artık haberlerden falan. Benim anlatmama gerek yok :)

  26. eskiden otobüs parası + adam başı 1 dönerli parası aldın mı tamamdı be

  27. pricolic says:

    Olayı tek taraftan okuyup değerlendiren,objektiflikten binlerce km uzakta yaşayan ve ne yazık ki bir yerlere gelebilmiş, sanatçıyız biz,haklıyız biz bilmem ne diyen insanlar için yorum yapmak şaklabanlık olur, yapmıyorum.
    Herşeyi bildiğimizi sandığımız için mekan sahibine, çalışanlarına,çanakkale rock dinleyicisine hakaret etmeyi kendimize hemen görev bilebilen bir ülkeyiz biz(bkz:25.yorum) :).Gaza gelmek bizim ülkemizde pohpohlanır, yürü be koçum denir çünkü koyunlaşmak yaşantımızın büyük bir bölümünü kaplamış durumdadır.Kişisel düşünceler taşlanır neden çünkü herkes tersini düşünür.AA bak ama koskoca murat ilkan ın menajeri bu adam, bak bi ton da sanatçı gitmeyiz demiş, sen ne diyebilirsin ki!(genelde siktirin lan gibi) denir. Tüm bunları koyunlarımızın düşünmesini sağlayabilmek, milim de olsa ilerlemeye katkıda bulunabilmek adına yazmış bulunmaktayım. Gelelim asıl konuya; promil rock bar tabi ki kendini savunacak çünkü akıl sağlığı yerinde yorumlar yapan insan yok idi :) Tabi ki kendini savunacak çünkü ortada bir karalama kampanyası var ve bu durum hakedilmemiş bir durum. Tabi ki kendini savunacak çünkü bunca hakarete,bunca yargılamaya karşı bir duruş sergilemek zorunda ve bunun İŞE YARADIĞINI HABERİN GÜNCELLENMESİNDEN ANLAYABİLİRSİNİZ :). Olayı anlatmıyorum,merak edeniniz 2 TARAFLI OLARAK okuyabilir. Biz olayı birebir yaşamış insanlar olarak sadece gülüyoruz, bu insanlar nereye gidiyor diye (en üstten en alta kadar tabii :).Ha bu arada olayda murat ilkanın adı geçmemektedir -biz çok güçlü insanlar oldugumuz için büyük isimleri kullanarak karşımızdakine zarar vermeye çalışmayız çünkü :)) (bkz: menajer gökhan oraydın)- sorun sadece bu adamın dengesiz tavırları ve anlamsız sözleri dolayısıyla yaşanmıştır.

  28. banu emel beller says:

    olayın patlak werdiği 1 kaç günden sonra burada we 1 çok yerde yazılan çizilen 1 sürü haber okuyorum ben bahsi geçen mekanda çalışıyorum arkadaşlar olayların orta yerde konuşulduğu anlatıldığı gibi olmadığını burda yorum yapan 1 çok insandan çok daha iyi biliyorum.kendimizi sawunmak değil sadece olanları anlatabilmek adına yazdığımız yazılar engellendi müdafa etmeye kalkıştığımızda köpek olmakla itham edildik.dün gece sonsuz destek adı altında facebookta açılan sayfaya 1 gönderi iletmek için girdiğimde duwara yazmamın engellenmiş olduğunu da farkettim bu bile gerçekleri duymaktan hoşlanmayan kişilerin ne kadar yanlı açıklamalar yaptığının basit 1 göstergesidir.ortada 1 olay war doğru elbetteki yorumlar yapılacak konuşulacak yazılacak we çizilecek ama kendi adıma ricam söz konusu olan mekanı kişileri we tawırlarını gerçekten bilmeden ahkam kesmek adına yıpratıcı yorumlar yapmamanız.bazı yerlerde çirkin saldırı adıyla yayınlanmış açıklama gerçekten üzücü biz promil bar olarak daima misafirlerimize gerektiği özeni göstermişizdir ama şu da 1 gerçek ki kişisel kapris doğrultusunda yapmaktan wazgeçtiğin 1 işin karşılığında hiçkimse hiçkimseden hiç 1 şey talep edemez.promil barın 1 duruşu çizgisi wardır doğru ama bu asla magandalık olarak tabir edilen 1 duruş değildir.bahsi geçen konserden öncede promil bar olarak burda işimizi yapıyorduk bundan sonrada yapmaya çalışacağız hakkımızda şu anda sürdürülmeye çalışılan karalama kampanyası bizleri sadece üzüyor we kırıyor onun haricindeolaylar bizim we burda bulunan kişilerin anlattığı gibi olduğundan en azından wicdanımız rahat

  29. emre erdoğan says:

    gökhan oraydının tamamen kendi maddiyatını düşünerek hareket etmesi promil rock bar’ı zan altında bırakmıştır. çünkü bu olaylarla çok sık karşılaşıldığını biliyoruz ki zaten öyle bir olayda olmadı hele ki promilde işlerini en iyi biçimde yapan herkezin kendi evi gibi benimsediği promil rock bar asla böyle bir terbiyesizliğe müsaade etmez.
    gökhan oraydının amacı istanbul,ankara,izmir ve daha birçok şehirdeki altyapısını hazırlamak ve ”murat ilkana destek”adı altında konserler düzenlemektir, ki zaten facebook sayfasında doğru söyleyen herkez susturulmuş ve yorum yapması engellenmiştir ben dahil.
    eğer gökhan oraydın aynı durumu çanakkale değilde istanbulda yaşasaydı asla bukadar yalan söylemez abartmaz ve büyütmezdi. çünkü istanbulda kaybedeceği yem büyüktü yada kendisi öyle düşünüyordu onun için şehir dışından bir rock bar ı karalayarak bu işi yapmanın daha mantıklı olacağını düşündü ve gelip ortamı bozup gitti suçlu olarakta heryerde ptomil rock barı gösterdi.
    olayları buraya getirmeyi başardı çünkü insanların bilgisizliği ve müzik sevgisini zaafa dönüştürdü. asiliği kullanmayı iyi bildi kendisi. arakdaşım banu emel bellerin’de dediği gibi biz ve arkadaşlarımız, biz ve promil gerçeği bildiğimiz ve gördüğümüz için istediğiniz gibi yorum yapma lüksüne sahipsiniz istediğiniz konuşma hakkınada sahipsiniz. biz promil rock bar olarak biz bir aile olarak içimiz her zaman rahattır.

  30. Maxwell says:

    Bu bara onlarca popüler grup geldi, daha önce hiç bu tür bir olay yaşanmadı. Daha önce gelen birçok grup son derece memnun kaldılar.

    Burda menajer ile ilgili bir münakaşa varsa, eh vardır bir bok…

    Hani neden hiçbir grupta böyle bir sorun çıkmadı da neden Murat İlkan ?

  31. Palamsıkatana says:

    Savcılığa itsinler, mekan sahipleri böyle zaten diyen ekranları başında ki her okuduğuna inanan siyah giyip keçi sakal bırakıp farklı olduğuna inan bütün hayat çömezlerine sesleniyorum. Mevzu bahis mekan bulunduğu sokak itibariyle içeriden ve dışarıdan devamlı kamerayla denetlenmektedir. Menacer bacım savcılığa şikayette bulunsun gecenin kayıtlarını istesin 1 dakikalık bile bir görüntü kaybı olmadan teslim edilecektir eminim.Atıp tutmak iyiydi de ne diye polise gitmedi dengesiz? Bok at izi kalsın mantığı şimdiden yerleşmiş size de. efferim biz uzun saçın Slayer t-shirtünün mahalle baskısını meydan dayaklarını boşuna yemişiz.

    Aeonian_Lich

    The Dude: I don’t see any connection to Vietnam, Walter.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.