# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
KIRK HAMMETT’tan gitar eğitim kitabı
02.03.2011

The Sound And The Fury.

KIRK HAMMETT 9 Mart’ta “The Sound And The Fury” adlı gitar eğitim kitabını çıkarıyormuş.

Kitap, Kirk’ün 1993 yılından beri Guitar World’deki köşesinde yazdığı açıklama, ders ve yorumların tümünü toplu halde içeriyormuş.İçinde bir de CD olan kitapta şu şarkıların eğitim notları ve yorumları yer alıyormuş:

* …And Justice For All
* Battery
* Creeping Death
* Damage, Inc.
* Enter Sandman
* For Whom The Bell Tolls
* Hero Of The Day
* The House Jack Built
* -Human
* King Nothing
* Master Of Puppets
* Nothing Else Matters
* Of Wolf And Man
* One
* Orion
* Poor Twisted Me
* The Thing That Should Not Be
* Through The Never
* Welcome Home (Sanitarium)

  Yorum alanı

“KIRK HAMMETT’tan gitar eğitim kitabı” yazısına 29 yorum var

  1. Black says:

    Wah ped…

  2. hen says:

    Aaa The House Jack Built.

  3. zafer says:

    ye kirk’im ye. (manasız)

  4. ben says:

    B.k atılacak, at!

  5. Avcı says:

    Bu Human şarkısı hangi albümden?Benim aklıma gelmedi bu şarkı…

    Ahmet Saraçoğlu

    @Avcı, S&M’deki “-Human”. Başına eksi koymamışlar. Biz koyalım madem.

  6. blackroseimmortal says:

    kitaba falan gerek yok alın wah pedalını çalarken basın ileri geri…

    burak canik

    @blackroseimmortal, bi de thrash metalin kitabını yazın grubunuzla tamamdır.

    illuminati

    @burak canik, thrash metalin kitabını Metallica yazdı ama Kirk Hammett’ın bunda payı ne kadar o tartışılır. Benim için onun başarısı kötü bir gitarist olmamasıdır.

    gökay

    @blackroseimmortal, sadece bunu yaparak dünya çapında milyon satmasına neden oldu zaten dimi? tebrikler.

    blackroseimmortal

    @gökay, valla kirk hammett yazmadı o kadar besteyi, bitek o wahlı soloları attı… kirk hammettın attığı hızlı sololar dışında metallica’ya hiçbir katkısı yok… ki o soloları da benim bildiğim her thrash gitaristi atar kerry king de atıyor onları :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @blackroseimmortal, enter sandman’in büyük kısmını yazdı mesela, fena bi katkı değil.

    gökay

    @blackroseimmortal, kirk ün soloları olmasaydı, “to live is to die” ya da “orion” bu halde olur muydu acaba?..

    illuminati

    @gökay, kirk hammet kötü bir gitarist değil ama metallica’nın özellikle ilk albümlerinde katkısı hiç denecek kadar az. mesela orion’da sadece 20 saniye bir solosu var kendi bestesi olan.

    alp

    katkısı hiç denecek kadar az mı ? kirk hammett gruba girdikten sonra metallicanın müzikleri melodik yapıda büyük ölçüde düzene girdi. 96 dan sonra ritim projeside yaptı suicide and redemption şarkısında büyük katkısı vardır.

    Burak Canik

    @blackroseimmortal, yalnız herkesten özür dilerim son aldığım duyumlara göre one ın solosunu ajdar yazmış, dyers eve in ana riffini de serdar ortaç bulmuş çok özür diliyorum. ha bi de günümüzün metalini şekillendiren grupların hepsiyle teker teker konuştum kimse metallica diye bi gruptan etkilendik demedi. tekrar özür çok özür.

    illuminati

    @Burak Canik, Kimse Metallica’yı tartışmıyor ki. Konu favori grubunuz olunca işi kişiselleştirip sakinliğinizi kaybetmeyin lütfen. Burada Kirk Hammett’ın gruba katkılarını tartışıyoruz. Gerçek ise şu: ne abartılacak, ne de yerin dibine gömecek bir şey yapmış. Kerry King’in de dediği gibi: ”Exodus’tan yanlış gitaristi aldılar, Gary Holt’u almalıydılar.”

    masteroforion

    Bir müzisyenin grubun direksiyonunu elinde tutmaması, beste yükünü çekmemesi onun büyüklüğünden birşey kaybettirmez bence. Böyle bir sürü gitarist var; Yardbirds zamanı Eric Clapton, Duane Allman, Steve Hackett, Dave Murray, hatta Roger Waters’ın beste anlamında katkısı yanında adı bile anılmayacak olan David Gilmour… Baskın egoların yanında bu her zaman olur, hiçbir grupta işler demokrasiyle yürümüyor sonuçta. Kirk Hammett’ı grubun ruhunu iyi yakalamış ve gerektiğinde üstüne düşen görevi yapmış iyi bir müzisyen olarak görüyorum ben. Ne eksik ne fazla.

    burak canik

    @illuminati, pardon favori grubum olduğunu nerden anladın herhangi bir beyanatım yok da. ayrıca konunun favori grupla alakası yok. kirk’ün gruba katkılarını tartışıyoruz demişsin. postlarımı dikkatli okursan benim de konuyla alakalı şeyler yazdığımı görürsün. konuyu istediğin yerlere çekme çabanı anlıyorum ama lüzumsuz bir çaba. ayrıca doğru gitaristmi yanlış gitaristmi gerçekten bilemessin. bu arada favori grubum death.

    illuminati

    @burak canik, bana ne favori grubundan kardeşim. onu da lafın gelişi ‘sevdiğiniz, hayranı olduğunuz grup’ anlamında söyledim.
    özet: kirk hammett iyi gitaristtir, ne inanılmaz işler yapmıştır ne de berbat şeyler çıkarmıştır.

    cudas

    Şu dünyada Kirk Hammett gibi artık yıllardır bu işin içinde olan, kendini gitarına adamış bir adama bile bu şekilde yorumlar yapılması çok üzücü. Sizin yaptığınız tarafsız olmak değil, Metallica’yı kötüleme modasında saplanıp kalmışsınız. Sevmeseniz bile adama saygı duymak zorundasınız, bu bu kadar kesin bir durum. Dinlediğiniz müziğin bir yerlere gelmesinde besteleriyle olsun olmasın rol oynadı, daha fazla da kendini kanıtlamasına da gerek yok. Kitap çıkarıyor, sevineceğinize götümle çalarım tarzı yorumlar yapıyorsunuz. Gülünç gerçekten.

    alp

    söylediklerinin her keimesinde haklısın

  7. _BlaCkeneD_ says:

    Bu adama bok atanı keserim. Solo atamıyor dediniz, eskisi gibi çalamıyor dediniz gördük sonisphere’da lokum gibi çaldı gitti adam. Mütevazı kişiliğini tartışmaya gerek bile duymuyorum. Some Kind of Monster’ı izleyin yeter. Kitaba gelince. Türkiye’de satılırsa ciddi ciddi gidip alırım. Dünya umurumda olmaz. Zaten Barlow’um gruptan ayrıldı moralim bozuk.

    blackroseimmortal

    @_BlaCkeneD_, wah senin haline :D

    blackroseimmortal

    @blackroseimmortal, çok iğrencim

    ali kuşçu

    @_BlaCkeneD_, üzülme gelir bir ara yine ama yine ayrılabilir

  8. Burak Kaplan says:

    Kirk’ün yazdığı My Apocalypse ‘i de unutmamak lazım.Grammy’ye aday gösterilmişti de sonra aldı mı almadı mı hatırlamıyorum.

  9. Deniz says:

    Wah ehehe wah wah zaaaa xd, Oldu mu gönlünüz?

  10. Deniz says:

    metallica’yı tartışmıyoruz denmiş ama kirk metallica değil de başka bir grupta olsa idi biz onu tartışmıyor olurduk. bence buraya yorum yazan hiç kimse ne kirk’in ne de o seviyede bir adamın yeteneklerini tartılabilecek konumda değildir. burada kast ettiğim şey “sen çok biliyorsun sanki, yiyorsa sen çal o soloları” değil. elbette eleştirebilmek için o şeyi yapmış olmak gerekmiyor. kast ettiğim şey kirk’ün kendisinin de ifade ettiği gibi, dünyanın en büyük gruplarından birinde 30 senedir istikrarlı bir şekilde çalıyor olmasının altında yatan başarıdır. bunda tartışılacak bir şey yok. kirk 30 senedir bu grupta çalıyorsa iyi gitarcıdır (kimse kötü demiyor zaten demeyin, görüyorum arada).

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.