# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI
| 27.01.2011

Metal paylaştıkça güzel.

Uzun süreli okurlarımızdan like fire’ın “Çok muhteşem gruplar biliyorum ama bunları insanlara önerecek bir platform bulamıyorum” yorumuyla yürürlüğe koyduğumuz bu başlık, metalin olmazsa olmazı “Şu grubu dinlemen lazım” olayının vücut bulacağı bir yer olarak düşünüldü. YouTube, myspace veya o tarz link’ler vererek, “Bakın şu tarzı seviyorsanız köpeği olacaksınız” diyerek, duyup da önerme gereği duyduğunuz grupları burada milyonlarla paylaşabilir, ülke insanının metal konusundaki dağarcığına katkıda bulunabilirsiniz.

Bakalım daha neler duyacağız.

  Yorum alanı

“GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI” yazısına 17,353 yorum var

  1. P L A G U E says:

    Abigor yeni albüm çıkarmış;

    https://youtu.be/nXlI2nImJQU

    https://www.metal-archives.com/albums/Abigor/Totschläger_%28A_Saintslayer%27s_Songbook%29/905176

    cotard delusion

    @P L A G U E, Silenius’un yine vokalde olması özellikle gaza getirdi. Dükkandan çıkmak için dakika saydım. Şu an albümün yarısına falan geldim ama ne yalan söyleyeyim her yeni abigor albümüne atladığım gibi atladım, yine umduğumu bulamadım. Gittikçe komplekleşen şarkı yapılarından mıdır nedir giremiyorum artık abigor albümlerinin içine.

    Ama dinlemeye devam. Abigor bu, boru değil.

    cotard delusion

    @cotard delusion, Biraz erken yorum yaptım sanırım dinledikçe fikrim değişmeye başladı. Kritiği yazılırsa orada devam ederim. İyi albüm acele etmeyin, haha.

    P L A G U E

    @cotard delusion, horna ve sodom dan kendimi kurtarabilirsem dinlerim bi ara:)

  2. Yılın bitmesine son 3 hafta. Bu yıl çıkanlar arasından dinlediğiniz, sitede henüz incelemesi yer almayan, 9 ve üzeri not alacak düzeyde iyi olduğunu düşündüğünüz albümler varsa buraya cevap olarak yazın, ilgilenelim.

    Mikko Aspa'nın Göbeği

    @Ahmet Saraçoğlu,
    Fornicus – Sulphuric Omnipotence
    Horde Of Hel – Döden Nalkas
    Kommand – Terrorscape
    Icare – Khaos
    Núll – Entity

    Alondate

    @Mikko Aspa’nın Göbeği, Null – Entity ben bu aralar yazmak istiyorum da pek firsat bulamadim. Oyle boyle degil cok enfes bir calisma.

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, 8 ve üstü diyelim
    Theotoxin-Fragment:Erhabenheit
    Cidesphere-Dawn of a New Epoch
    Metalium-Tenebris

    enemyofgod

    @enemyofgod, Havukruunu – Uinuos Syömein Sota ekliyorum

    Merdomerdo

    @Ahmet Saraçoğlu, 9 ve üzeri not tabii ki kritiği yazanın zevkine bağlı ama benim en beğendiğim albümler arasında yer alan ve henüz kritiği yazılmamış albümler şunlar:

    Emma Ruth Rundle/Thou – May Our Chambers Be Full
    Undergang – Aldrig i Livet
    Fuck the Facts – Pleine Noirceur

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu,
    Cryptic Shift – Visitations From Enceladus
    Fornicus – Sulphuric Omnipotence
    Núll – Entity
    The acacia strain slow decay

    riser

    @Ahmet Saraçoğlu,
    Lamp of Murmuur – Heir of Ecliptical Romanticism
    Havukruunu – Uinuos syömein sota

    İlker

    Thou & Emma Ruth Rundle – May Our Chambers Be Full
    Psychonaut – Unfold the God Man
    Slift – Ummon

    Cem

    @Ahmet Saraçoğlu,
    Paysage D’Hiver – Im Wald
    Kaatayra – Só Quem Viu o Relâmpago à Sua Direita Sabe
    Revenant Marquis – Youth in Ribbons

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, 9 puan alır mı bilmem ama şunlara bence herkes göz atabilir:

    Nuclear Power Trio – A Clear and Present Rager
    Fleshvessel – Bile of Man Reborn
    Timeghoul – Panaramic Twilight
    Kaatayra – Toda história pela frente
    Vektor – Black Future
    Demilich

    İlker

    @Boba Fett, Nuclear Power Trio’ya +1. Çok leziz bir EP olmuş.

    ihsanoird

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Black Crown Initiate – Violent Portraits of Doomed Escape
    Elephant Tree – Habits
    Faceless Burial – Speciation
    Martwa Aura – Morbis Animus
    The Reticent – The Oubliette

    Horrendous

    @ihsanoird, Elephant Tree – Habits çiçek gibi albüm, imzamı atıyorum altına. Müthiş bir sound; stoner, psychedelic, doom üstüne rüya gibi vokaller. Kendi adıma senin keşiflerinden.

    ihsanoird

    @Horrendous, ben de köpeği oldum albümün valla. Bi de daha önce de öneriler kısmında yazmıştım, hatta altta başkaları da bahsetmiş, Lowrider’ın son albümüne de bakabilirsin.

    Elephant Tree biraz daha bunalım, psych tarafı yüksek. Lowrider heavy metal köklerine biraz daha bağlı bir stoner icra ediyor, seveceğini düşünüyorum.

    Bir de hazır mikrofonlar bana uzatıLmışken METZ – ATLAS VENDING önerisini de bırakıp kaçayım. Yılın en iyi noise rock işi bence.

    ismail vilehand

    Belirtilen albümlerden şunları:

    Faceless Burial – Speciation

    Undergang – Aldrig i Livet

    Şimdilik söz vermemekle beraber, gerekirse seve seve yazarım.

    Metalle sınırlı olması gerekmiyor, var mı “ismail vilehand” tarafından yazılsın dediğiniz şeyler? Cyberpunk’ın çıkışına rağmen oturup yazarım seve seve.

    Aura magula

    @ismail vilehand, Bu iki albümü tek kritikte incelesen çok iyi olur
    https://youtu.be/gkvWsE_YTgE
    https://youtu.be/9vyx0Q6yPo0

    ismail vilehand

    @Aura magula, bu ikisini de dinledim daha önce. Nuclear Holocaust kesinlikle çok iyi. Sene sonu listelerine kadar zaman çok kısa, sıra gelirse yazmayı düşünürüm.

    Cem

    @ismail vilehand,
    Algiers – There Is No Year
    Spanish Love Songs – Brave Faces Everyone
    The Dears – Lovers Rock

    ismail vilehand

    @Cem, hepsine baktım, belirli geçmişi olan ve icra ettikleri türün takipçileri tarafından sevilen gruplar. İşin kötü kısmı ben bu üç grubun varlığından da sen yazdıktan sonra haberdar oldum. Yazmam maalesef mümkün değil. Ki türlere de hakim değilim zaten.

    nokturnal

    @ismail vilehand, abi blade runner 2049′un soundtrack’ine bakmanı mutlaka öneririm, kesin seversin
    film de zaten muhteşem

    ismail vilehand

    @nokturnal, sağ ol. Bakacağım.

    Merdomerdo

    @ismail vilehand, \o/

    deadhouse

    @ismail vilehand, Abi 20 sene öncesine git ve bir Pink Floyd kritiği yaz. Bir ara eskiden çok dinlerdim diyordun. Saçma bir istek oldu gibi çünkü bir insan tutku barındırmadığı bir şeye uzun zaman sonra konsantre olamaz. Yine de söyleyeyim dedim. Senden sert müzik kritiği nasıl yazılır tarzda epey kritiğini okuduk. Merak ediyorum. Daha sofistike ve hafif bir müzik için nasıl bir tarzda kritik yazarsın acaba. Bence çok fazla argo kelime olmaz.

    ismail vilehand

    @deadhouse, Pink Floyd’un en sevdiğim albümü “Animals”. Belki yüzlerce kez dinlemişimdir ama beni kör bıçakla kesseler bile kritiğini yazmam. Çünkü prog rock/metal tayfası insanlık tarihinin görmüş olduğu en korkunç müzik kitlesidir. Onlarla muhatap olmak istemiyorum.

    11-17 yaş arası kpop fanı genç kızlar bile onlardan daha olgun. Bırak kritiği, Pink Floyd hakkında yorum bile yapasım gelmiyor çünkü pirana gibi parçalarlar adamı. Bu kadar sakin müzik dinleyip nasıl bu kadar agresif oluyorlar çok tuhaf gerçekten.

    Misal biz death, black, grind, hardcore tarzı dinleyen tayfa çok zıt fikirde olsak bile en fazla “ya sen övmüşsün ama bence bok gibi albüm.” diyoruz, “şu albüm daha iyi” diye karşı tezimizi desteklemek için albüm tavsiye ediyoruz falan. Dikkat et bak, öküz gibi ekstrem metal albümleri altında hiç kavga çıkmaz, ama Opeth ve Dream Theater başlıklarında herkes ölümüne birini yer.

    Özet olarak bu işler hiç bana göre değil yani. Ayrıca ben lise yıllarında hem ekstrem müzik, hem de Pink Floyd dinlerdim. Geçenlerde Pink Floyd dinlemeyi denedim, 2-3 dakika katlanamadım. Benden geçmiş artık artık. Prog rock dinlemek için çok yaşlıyım artık.

    System of a Down neyse, Pink Floyd’da o dur. Kapitalizmi eleştirip para yüzünden kavga edip grubu bölen adamlar bunlar. 100 tane fanı olan grindcore grubu bile Pink Floyd’dan daha fazla dava adamı.

    Binlerce beyaz yakalıyı hunharca sömüren holdinglerin CEO’su ile görüşmek için asansöre bindiğinde, sen 100+ kata çıkana kadar içeride Pink Floyd çalıyor ya. Müzik olarak efsane olabilirler ama fikir olarak da o kadar kolpa bir grup.

    Ancak benden farklı şeyler duymak istersen, yerli/yabancı rap, elektronik, belli sınırlar içinde pop seve seve yazabilirim. Perturbator, Carpenter Brut, Lazerpunk tarzı işleri sevenler de var sitede. Onları da yazabilirim ki PA kitlesinde ilgilenen epey var.

    Açık fikirlilik adına site kimyasını bozmadığımız sürece ben varım. Ben Fero işi hala aklımda misal. Takdiri sizin.

    Godless Killing Machine

    @ismail vilehand, bro bizim bayılarak dinlediğimiz gruplara sorsan desen ki pink floyd kadar unlu olup paranin amina koyacaksın, hangisi hayır der? :D

    müzik gruplarının fikir olarak kolpa olmaya hakları var bence. sonuçta vatan kurtarmıyorlar, pink floyd da iyi güzel ama dünyayı falan değiştirdiği yok herkes yoluna bakıyor en nihayetinde. waters, gilmour falan parayla oynuyorlar yedi sülalesi hayatında iddaa nedir bilmeyecek. bir de insanlar müziğe eskisi gibi fb-gs eksenli gibi olum kalem meselesi olarak bakmıyorlar. eskiden millet kamplaşıyordu orhancilar ferdiciler falan bile vardi. bir gun destruction-eternal devastation tişörtü giymiştim, bir cocuk gelip tişört çok iyi hangi grup falan diye sordu, dedim alman thrash metal grubu biliyor musun, yok bilmiyorum ama sekil falan çok güzel çok retro dedi. pink floyd sarkilarinin internette on milyon baska turlu calinmis remiksi parti curtu var. müzik bulamaç gibi oldu. futbolun endustriyellesmesi gibi o da parayla ve onunla alakalı seylere yenik düştü. ama bence daha güzel oldu. prog tayfanın siki kalkmıyordur artık hepsi yaslandı internette viagra çözmeye calisiyorlar.

    animals bence de tartismasiz en iyi pink floyd albumudur, hatta bence muzikal açıdan efsane statüsüne girecek tek pink floyd albümüdür. digerlerine bir butun olarak hiçbir zaman isinamadim. bir gun yazarsan onu yazman isabet olur.

    ismail vilehand

    @Godless Killing Machine, eyvallah bro, çok güzel noktalara parmak basmışsın.

    Müzik gruplarının fikir olarak kolpa olmaya bence de hakkı var. Yoksa şu an Glen Benton’a “Niye hala intihar etmedin lan şerefsiz?” diye saldırmamız gerekirdi. Ancak ben yine de “fikir kolpası” ile “fikir çelişkisi”nin ayrı tutulması gerektiğini düşünüyorum.

    Misal “Neden hep garibanlar savaşa gönderiliyor?” diye zırlayan, belki de yakın tarihin en anti-militarist mainstream grubu olan System of a Down, insanları cepheye davet eden militarist şarkı yapıyor. Ben koskoca Pink Floyd’un üç kuruş için birine girmesini de buna benzetiyorum. Söylediğinin tam tersini yapmak ile, söylediğini uygulamamak veya altını boş bırakmak ayrı değerlendirmeli bence.

    Bu arada “Animals”ın en iyi Pink Floyd albümü olduğunu savunan insanlar azımsanmayacak seviyede. Hatta yanlış hatırlamıyorsam last.fm’de “En iyi Pink Floyd albümü Animals’dır.” diye grup bile kurulmuştu hahaha.

    Diablo

    @ismail vilehand, progculara kıyasla caz kitlesini nasıl buluyorsun abi? Cidden merak ettigim bir konu, karsilastirirsan lutfen

    Marvin Yanbasanyan

    @Ahmet Saraçoğlu,
    Becomes Astral – Purgatory EP
    Peripheral Cortex – God Kaiser Hell
    Carnosus – Dogma of the Deceased
    Omnivortex – Diagrams of Consciousness

    Bu yıl yeni çıkanları pek dinleyemedim. Hatta death metal harici diğer janrlarda iyi neler var diye bakmaya bile vaktim olmadı. Death metal adına da epey kısır bi yıl oldu benim için. Yazdıklarıma da başyapıt diyemem, 9 üzeri not vermem ama yine de yıl içinde çıkanlar arasında kritiği hakettiğini düşündüklerim bunlar.

    Marvin Yanbasanyan

    @Marvin Yanbasanyan, gerçi Purgatory’e temizinden 9.5 veririm ya, onu eksik söylemişim :/

    ismail vilehand

    @Marvin Yanbasanyan, Omnivortex’e pek tarzım olmamasına rağmen ben de bayıldım. Çok net sağlam iş.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Dogs efsane bir şey. En iyi bulduğum albümleri Animals değil ama Dogs en sevdiğim 3 şarkısından biri.

    çaksu

    @deadhouse, Dark Side’ı Allah yazmıştır deyip sıralamaya almıyoruz sanırım. :) Alırsam…

    1. Dark Side (Allah album cover)
    2. Animals

    Buna katılabilirim sanırım.

    deadhouse

    @çaksu, Allah’ın o kadar yetenekli olduğunu sanmıyorum deyip artırıyorum. :)

    ismail vilehand

    @çaksu, @deadhouse, Syd Barret’lı albümlerin Dark Side, Animals ve Wish You’dan daha iyi olduğunu savunan asit kafalı hippiler vardı bir ara. Yanlış yere yazmaya devam ediyoruz ama artık Pink Floyd açıp dinlemesem de bu konuda benzer zevkteymişiz onu anladım.

    Marvin Yanbasanyan

    @ismail vilehand, Geçen hafta grup önerme kısmında yazarken yer yer thrash ve teknik death enstrümantasyonu kullanılan gojira-opeth kırması diye nitelendirmiştim grubu. Epey uzun süredir ne opeth müziği ne de gojira beni pek cezbetmiyodu ama bu albümü dinleyince hiç o bayatlık hissini yaşamadım. Omnivortex bu iki grubun hiç olmadığı kadar death metal ve daha hoyrat. Albümden 3-4 riff dinleyince bile çocukların zevk sahibi olduğu anlaşılıyo -hatta lifeharvester’ın 1.50′sinde giren riffin heir apparent’ten beri yazılmış en iyi opeth riffi olduğunu düşünüyorum.- Albüm epey keyifli bi albüm olsa da bazı noktalarda yaşanılan kararsızlıklar sebebiyle ben yetenekli ve zevk sahibi yeni bi grubun emekleme dönemi olarak görüyorum bu albümü. İlerisi için umut veren bi debut. Umarım kritiği de gelir.

    HaNNibaL

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Deus mortem – The fiery blood
    Engulfed – Vengeance of the fallen

    Uzun yıllar sonra ikinci albüm çıkarması nedeniyle Cidesphere eklenebilir

    Yellow Eyes

    @Ahmet Saraçoğlu, Bâ’a – Deus Qui Non Mentitur

    All2

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben de 9 üzeri alır diye değil ama:

    -White Magician – Dealers of Divinity
    Bu sene en sevdiğim heavy metal albümü. 2016 da albüm çıkarmış Demon Bitch isimli kadro farklı bir isimle sadece
    https://open.spotify.com/track/2mjgRYUNMCWVUlCibz7Hzz?si=U7Nag6H2RS2MvtBeMLHSJg

    -Second Sun – Kampen Går Vidare
    İsveçli gruptan Hard Rock tarzı bir iş. Bu albümü de çok sevdim, İsveççe “Mücadele devam ediyor” demekmiş albümün ismi
    https://open.spotify.com/track/5mSonGpvWkXmczTgmhVGal?si=rO8oMnXwRIKeDjt-UELUmw

    Cem

    @Ahmet Saraçoğlu, Satyr – Locus

  3. Rzeczom says:

    MONOLORD kendi albümlerinin enstrümantal versiyonlarını çıkarmış. dinlemesi aşırı keyifli.

  4. Joseph says:

    Svartidauði ve Misþyrming grup kurmuşlar İlk demo geldi bakalım nasıl olacak

  5. Kaan says:

    Forgotten Tomb – Springtime Depression ne kadar dehşet iyi bir albüm böyle. Kapalı ve yağmurlu havada mis gibi gitti.
    Grubun diğer albümlerinden pek bir tat alamadım ama bu albüm çok çok derin. Sitede kritiği olmamasına şaşırdım, okumak için girmiştim.

  6. Alondate says:

    Bolt thrower sever din kardeslerim toplanin. Frozen soul diye bir grup cikmis ben bayildim. 2021de ilk yazacagim kritik belli oldu.

    https://youtu.be/QgQM5BQV3AY

  7. İlker says:

    Stoner sevenler Lowrider’ın yeni albümü Refractions’ı kesin kaçırmasın. Türünde yılın en iyi 1-2 albümünden.

    Melkor

    @İlker, İyi dinledim bu sene

    Rust in Peace.

    @İlker, ne kadar teşekkür etsem az. 5 – 6 ay önce biri önermişti bana bunu, dinlemiştim naya sevmiştim de. Sonra noldu bilmiyorum unuttum, aylardır da aklıma geliyordu ara ara ya şu grubun adı neydi diye ama gelmemişti aklıma bir türlü. Şimdi burda ismini gördüğüm gibi tanıdım.
    Pipe Rider muhteşem.

  8. Aura magula says:

    Death doom tavsiyesi istiyorum.Çok yavaş olsun ama funeraldan birazcık hızlı olsun.Droneumsu kısımları olsun ve soundu pislik olsun.Mümkünse hiç coşkulu kısımlar olmasın hep yavaş gitsin

    Bunun gibi
    https://youtu.be/06Z1MY1DUZs

    Rzeczom

    @Aura magula, bu sayfa göz atabilirsin. doom-death-funeral halkası içerisinde albüm yayınlıyorlar. epey gruo keşfetmiştim.

    https://www.youtube.com/c/solitudebmm/videos

    Mikko Aspa'nın Göbeği

    @Aura magula, Sabazius – The Watchers albümü bir bak

    Gutturalos

    @Aura magula,

    Winter benzeri olan grupların atası Autopsy sayılır.

    Coffins, Anatomia, Cianide, Disembowelment, Inverloch, Krypts, Rippikoulu, Druid Lord, Cryptic Brood, Crypts of Despair, Graveyard Ghoul, Mausoleum, Ectoplasma, Spectral Voice, Solothus,Ataraxie bunlar ilk aklıma gelenler.

    Genellikle Autopsy klonu ya da Incantation klonu olan gruplar oluyor. Çoşkulu kısımlar olmasın demişsin. Sanırsam punk modu istemiyorsun. O zaman Incantation klonları daha çok işine yarar.

    Yukarıdaki listeye yine bak ama istediklerine direkt olarak uyan gruplar Disembowelment, Inverloch, Krypts, Spectral Voice, Ataraxie, Rippikoulu hadi belki biraz da Solothus.

    Gutturalos

    @Aura magula,

    Aklıma yeni gelen bir kaç grup daha.

    Void Rot, Atavisma, Mortiferum, Ascended, Sonne Adam, Bloodsoaked Necrovoid, Carcinoid

    Bunların haricinde Türkiyeden de Engulfed ve Grotesque Ceremonium istediğin tarzda işler yapıyor.

    enemyofgod

    @Gutturalos, Engulfed death/doom sayılır mı bilmiyorum ama son EP’leri güzel olmuş kapak da rahmetli Timo Ketola imzalı.

  9. Joseph says:

    2000 yıllar Türkçe Rap
    Salt Empoze -Bedenimin Hakimi
    https://m.youtube.com/watch?v=flse6_KymsQ
    Yarrağımım başı Türkçe Rap
    https://m.youtube.com/watch?v=bZg-jGfj-08

    enemyofgod

    @Joseph, 2000′li yıllar hip-hop/rap yıllarıysa şu an da trap bozuntusu eğeğeğe müzik yılları.
    Neyse ki sağlam metal albümleri çıkıyor bu aralar.

    Joseph

    @enemyofgod, kesinlikle haklısın Metal iyi ki var. Bi de MGLA konser için gelse

  10. Gutturalos says:

    @enemyofgod,

    O aralık aslında çok belirsiz. Misal krypts death-doom ama Incantation bazı parçaları krypts gibiyken bazıları hızlı. Incantation death-doom parçası da var. Death metal parçası da var.
    Bence cavernous death metal tanımı daha güzel. Bu tarz gruplar yer yer black metalden de etkileniyor. Temple nightside mesela black-death ama doom metalimsi tarafı çok.

    Türden ziyade oluşturulan atmosfer önemli bu tarz gruplarda. İster black ister death ister doom odaklı yap sonuç aşağı yukarı aynı atmosfere çıkıyor. O anlamda engulfed vb. Gruplar için cavernous death metal tanımı daha uygun bence. Ya da hepten dümdüz echosu bol death metal diyebiliriz :)

    enemyofgod

    @Gutturalos, çok haklısın, bu tarz gruplar death değil, black değil, doom değil farklı tanımlamara ihtiyaç duyuyor.
    Cavernous death metal tanımını daha önce duymamıştım bakacağım şimdi.
    Direkt süründürme death metali de diyebiliriz ayrıca.

  11. Aura magula says:

    @Gutturalos,Mikko aspanın göbeği Teşekkür ederim.50 sene araştırsam bukadar albüm bulamazdım,sağolun

    Mikko Aspa'nın Göbeği

    @Aura magula, Rica ederim. Aslında dediğin formatta bir albüm önermedim fakat drone kısımları olan metal albümlerinden uzak duran biri olarak Sabazius’un albümü çok hoşuma gitmişti , belki bir fırsat verirsin diye linkini bırakmıştım :)

  12. P L A G U E says:

    Viski + jager + bira + marlboro + playlist:

    Primitive Man – Immersion
    Verminous – Impious Sacrilege
    Mule Skinner – Airstrike
    Cardiac Arrest – The Day That Death Prevailed
    Loudblast – Manifesto
    Horna – Kuoleman kirjo
    Sodom – Genesis XIX

  13. P L A G U E says:

    Horna son albümünün ilk 4 parçası olacak iş değil. Her dinleyisimde albümün genelinde başka bir detay yakalıyorum.

  14. ozzy says:

    pa dan çeşitli webzine lardan yola çıkarak şöyle bir liste yaptım spotify da yıl sonu listeleri için de kolaylık olur
    https://open.spotify.com/playlist/094BIIwqlRUdP7oiFurRnk?si=qoDSy4bkQsWHUFQorYnA4g

  15. Duygudan duyguya sürükleyecek bir albüm arayanlar progresif melodik death metal grubu Countless Skies’ın yeni albümüne bakabilirler. Yalnız clean vokal de kullandıklarını önceden belirteyim.

    https://www.youtube.com/watch?v=LdD90LAkrUA

  16. Mikko Aspa'nın Göbeği says:

    Dark Buddha Rising gece gece ciğerimi söktün kardeşim. Teşekkür ederim.

  17. Joseph says:

    Böyle şeytani bir performans olamaz
    Svartidauði – VENUS ILLEGITIMA (LIVE)
    https://www.youtube.com/watch?v=hBbUy0dNYQk

  18. Haftanın kritik programı. Bu hafta 10 albüm inceliyoruz.

    Ptesi
    HORNA – Kuoleman Kirjo

    Salı
    HAVUKRUUNU – Uinuos Syömein Sota

    Çarş
    FACELESS BURIAL – Speciation

    Perş
    STREAMS OF BLOOD – Erløsung
    THE BISHOP OF HEXEN – The Death Masquerade

    Cuma
    ABIGOR – Totschläger (A Saintslayer’s Songbook)
    PERSUADER – Necromancy

    Ctesi
    DEEDS OF FLESH – Nucleus

    Pazar
    UNDERGANG – Aldrig i Livet
    ENEPSIGOS – Wrath of Wraths

    Aykut Taştan

    @Ahmet Saraçoğlu, işte bu beeee… yarını iple çekiyorum. Daha şimdiden ellerine sağlık Ahmetim…
    🤘🏻🖤🤘🏻
    Dün akşam yemek masasında hanımla bu albüm eşliğinde kafa salladık yeminle. Yok böyle birşey ya. Ciğerlerimi söndürdü soloları taramaları kalbimi söktü.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aykut Taştan, Oğuz yazıyor Havukruunu’yu, ben daha dinleyemedim bile ahah

    Afiyet olsun. :)

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, yaşasın günde 2 kritik zamanı.

  19. çaksu says:

    Biz niye böyleyiz?

    Az önce kargoya giderken Die Fahren Fehren Fıldırgen dinledim. Finisterre’yi yapan grup. O kadar iyi ki sayıp sövesim geliyo sürekli. Konuşma stili olmaktan öte hissediyorum da o sövgüyü haha.

    ismail vilehand

    @çaksu, ben de en başlarda senin gibiydim ama kolayını buldum. “Der Weg Ei-ner Frie-heit” şeklinde bölerek tıpkı TC Kimlik No gibi ezberlemesi çok kolay oluyor.

    Ancak benim asıl sorunum “Svartidauði” ve “Misþyrming”. Telefonda sözlüğe kaydettim diye rahatladım ama PC’de netten aratıp kopyala/yapıştır yapmadan işin içinden çıkamıyorum.

    Bir de günlük hayatta bu iki grupla alakalı konuşacağım hiç kimse olmadığı için çok mutluyum çünkü nasıl telaffuz edildikleri hakkında hiç bir fikrim yok.

    çaksu

    @ismail vilehand, Hapşırmak, öksürmek ve tıksırmak üçgeninin ya içinde ya yakınında olmalı ikisi de. :)

  20. Joseph says:

    Destek olalım
    https://m.youtube.com/watch?v=7csz5pZ7L_4

    HaNNibaL

    @Joseph, Güzel klip olmuş ben albümü de çok beğendim

    Rzeczom

    @Joseph, https://www.youtube.com/watch?v=s8HSf20V79g

    TRT ve ekstrem metal ne alaka.

    Joseph

    @Rzeczom, haklısın ama Bahadır Uludağ gibi rezil olmamışlar. https://m.youtube.com/watch?v=-_Q1s1b8VaI

    Ouz

    @Rzeczom, O dönemin TRT’si, program jeneriklerinde Lee Ritenour çalan, pazar günleri klasik müzik yayını yapan, cuma/pazartesi geceleri Rock Market yayınlayan, kültüre/sanata değer veren bir kanaldı. Fransa’nın Arte kanalı gibiydi, şaşılacak bir şey yok. Rock Market’te Asafated da çıktı, Knight Errant da Ominous Grief de. Yerli gruplara değer veren programcılardı onlar, keza Şener Yıldız’ın da anımsadığım kadarıyla bir grubu vardı eskiden.

    Şimdikiler başa gelince yaptıkları ilk iş Rock Market’in fişini çekmek oldu. Sonrası malum, Alişan filan program yapıyor.

    Rzeczom

    @Ouz, geçen aylarda demet akalın ile mesleğinin ne olduğu hayatta vasfına dair hiçbir şey bilmediğim kişi olan alişan’ın ”programa konuk çağırıyoruz gelmiyorlar, yalan söylüyorlar” dediklerini anımsadım birden.

    deadhouse

    @Ouz, TRT 2 var. Bir de muhteşem Radyo 3. Şu ikisi çok kaliteli.

    All2

    @deadhouse, TRT 2′de filmlerden önce ve sonra Mehmet Açar ile Alin Taşçıyan’ın sohbeti muhteşem oluyor. Son 1 senede kendilerinden epey fazla şey öğrendim. Youtube’da film eleştirisi diye video çeken milyonluk kanallar o kadar yüzeysel kalıyor ki şu ikilinin yanında

    deadhouse

    @All2, E tabii ikisi de hayatlarını vermiş sinemaya. Yeni yetme, sözde sinema eleştirmenlerinden daha fazla tatmin etmeleri normal. Gerçi Atilla Dorsay da duayen ama onun ne bir yazısını ne de videosunu görmeye katlanamıyorum. Yaşlandıkça kötüleşen kesimden.

    Merdomerdo

    @deadhouse, salgında tek hafta sonu aktivitem Radyo 3 dinlemek oldu. Cumartesi saat 17′deki Garaj ve 18′deki Rock Efsaneleri programları rock metal sevenler için fazlasıyla tatmin edici. Geçen hafta devlet radyosunda cayır cayır Sweet Leaf çalıyorlardı. Ayrıca Pazar 18′deki Ritme Hükmedenler programının da hastasıyım. Soul ve RnB dinleyenler kaçırmamalı.

    deadhouse

    @Merdomerdo, Fazla bahsetmeyelim. Görürler falan kapatırlar. Çünkü haberleri yok böyle bir radyodan. :)

    Gerçekten inanılmaz bir radyo. Böylesine entelektüel, üstün müzik bilgisine ve seçkisine sahip kişileri ve müzikleri barındırmaları ve kalitelerinden asla ödün vermemeleri süper bir olay. Bir parça yayımlıyorlar, öncesinde parçanın hikayesini; tarihsel, kültürel ve teknik öğeleri de katarak 50 şey söylüyorlar. Daha müziği dinlemeden doyuyorsun.

    Merdomerdo

    @Merdomerdo, düzeltiyorum cumartesi 18 olan Rockosfer, Rock Efsaneleri pazar 17. An itibarıyla Testament yardırıyorlar.

    riser

    @deadhouse, kesinlikle.

    biri yazmıştı geçen trt2′de netflix’ten daha iyi filmler var diye; o da kesinlikle doğru.

    radyo 3 için de söylediklerin çok doğru ancak maalesef çok ömrü olmadığını düşünüyorum.

  21. HaNNibaL says:

    Nekrovault – Totenzug: Festering Peregrination

    Şahane doom-death albümü türü sevenlere gözden kaçırmayın derim

  22. Mikko Aspa'nın Göbeği says:

    insanın moral ve motivasyonunu eriten , depresif duruma sokan tavsiye ettiğiniz black metal albümü var mıdır ? ( dsbm olmazsa daha iyi olur )

  23. Berca B. says:

    Old school death metal bu dünyanın başına gelmiş en güzel şeylerden biri cidden ya. Autopsy sevenler baksın buna:

    https://www.youtube.com/watch?v=4YNm_1-9bBU&ab_channel=FDARecords (bundaki punk riflere hasta oldum)

    https://open.spotify.com/album/2GLo5RGLMPRxcA0SpWKpFL?si=5UimHVimQ0m3uNbLYCUK8g

  24. ihsanoird says:

    Plague – Portraits of Mind. OSDM sevenler baksın, yıl sonu listelerine tepeden girebilir.

    Asıl bombayı sona saklamışlar

    https://open.spotify.com/track/1yYW9xlXcgMjg6mOlrIjYk?si=6DIbpoQhSNS8sapTM9Rfxw

  25. Joseph says:

    @Mikko Aspa’nın Göbeği, sen Black metal demiştin unutdum bak işte depresif duruma sokan ama depresif Black metal olmayan şarkı
    https://open.spotify.com/track/5Q2sOVyMoBofvMk9zLQrch?si=FGnrtNK9QTqnsgyDTEPPMg

    Mikko Aspa'nın Göbeği

    @Joseph, Öneriler için teşekkür ederim. PLAGUE’in önerilerinde sonra bakacağım :)

  26. bardetto says:

    hocam yazıldı mı burada bilmiyorum ama “deathorchestra – symphony of death” diye bi’ olay var akşam akşam aklımı başımdan aldı.

  27. P L A G U E says:

    Viski + bira + marlboro + playlist:

    Lord Mantis – Death Mask
    Black Breath – Slaves Beyond Death
    Trap Them – Darker Handcraft
    Rottensound – Murderworks
    Defeated Sanity – Passages into Deformity
    Cytotoxin – Gammageddon
    Outer Heaven – Realms of Eternal Decay***

    ***🙂🙂🙂

  28. Dunedain says:

    Gothic rock sevenler baksın bayağı harika ama underrated bir oluşum
    https://open.spotify.com/track/1V3nhpLg5UepiukewU3q6C?si=dkGItbwfS-KXnryQDuyDsg

  29. Dunedain says:

    Let the devil in tarzı albümler önerebilir misiniz var mı böyle başka albümler

    Joseph

    @Dunedain, o ne demek oluyor.

  30. P L A G U E says:

    🙂

  31. P L A G U E says:

    🍆💦💦💦💦

    https://youtu.be/PHsZ93toXqo

  32. Merdomerdo says:

    Horna – Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne

    https://www.youtube.com/watch?v=ypIqSGwJqtM&list=OLAK5uy_mp3abUu5Aibp0R9GfcaXcTYtDQqy3w6Y4

    Judas Iscariot – To Embrace the Corpses Bleeding

    https://www.youtube.com/watch?v=fW3GXRGJIZs

    Taake – Kveld

    https://www.youtube.com/watch?v=Kwfc29lnR8o

    Merdomerdo

    @Merdomerdo, @Dunedain

    Dunedain

    @Merdomerdo, horna ve judas iscariot’u severim. Taake’i eskiden pek sevmemiştim yine bakayım 👍

  33. Dunedain says:

    @P L A G U E, spectral wound’u dinliyorum şu an harbiden çok iyiymiş teşekkürler

  34. İşten güçten dolayı yukarıda yazılması istenen albümlerden şimdilik sadece Omnivortex’i dinleyebildim. Cidden hayvan gibi tech-death. Meraklısı kaçırmasın, incelemesi haftaya sitede.

  35. Joseph says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Omegavortex ile karıştırdım isim olarak ama bunuda dinlemelisiniz
    https://open.spotify.com/album/5h0nQ94nl7Jk0Sj1nEHJKl?si=RiNvWEttS52g-TEm4iPZzA
    DsO’nın kardeşleri 😂

  36. Aura magula says:

    Kadroda winter gitaristi var.Türünde yılın albümü olmaya aday.Winterin ruhani devamı gibi ama çok daha karanlık.Bence bir kritiği hak ediyor
    https://youtu.be/MYM18zbHzZQ

    ismail vilehand

    @Aura magula, beğenenlerin müzik zevkine saygı duymakla birlikte ben pek ahım şahım bir albüm olduğunu düşünmüyorum. Yazarsam düşük puan verip keyif kaçırırım.

  37. P L A G U E says:

    D E L İ R İ Y O R U M

    https://www.metal-archives.com/albums/Enforced/Kill_Grid/906943

    https://open.spotify.com/track/5FWq7WddPwwLSwj7laiBoD?si=06aax2AOSyiA1ILOQmnmsA

    https://youtu.be/0QwSsV7Nyps

    Muhammet

    @P L A G U E, Hemorrhage. Harika şarkıymış gerçekten. Grubu takibe alıyorum hemen.

    P L A G U E

    @Muhammet, grubun ‘at the walls’ albümünü acil olarak dinle. Alkol-sigara kullanıyorsan dikkatli ol.

    Muhammet

    @P L A G U E, Sen böyle diyince şimdi albümü dinlemeye başlamadan önce bi tekele uğramam farz oldu :D

  38. Alondate says:

    Killing Floor 2, Worms Rumble, Fall Guys. PS4′de oynadığım online oyunlar. Pek mikrofon açamıyorum ama takılmak isteyen olursa ekleyebilir alondate31

  39. P L A G U E says:

    Rakı + bira + marlboro + playlist:

    Crowbar – Sonic Excess in its Purest Form
    Amenra – Mass IIII
    Mistress – The Glory Bitches of Dog
    Acid Bath – Paegan Terrorism Tactics
    High on Fire – Electric Messiah
    Integrity – Howling for the Nightmare Shall Consume

    deadhouse

    @P L A G U E, Bayağı elit bir liste…

    Rzeczom

    @P L A G U E, cimere falan şikayet edicem. insanları intihara sürüklemeyi bırak artık.

  40. Melkor says:

    Stanne old school death metal okuyo. Keşke daha gençken şu işlere girseydin be oğluşum

    https://open.spotify.com/track/3q5yYBSoTn2YxgtBcCAqrG?si=Mhd94_VVSqCgzS_-NAMpLg

    neka morgondagen

    @Melkor, hiçbir şey yazmadım da şimdiye kadar. çok ilgimi çekti. iki parçaları olup 14bin dinlenmeleri.

  41. Rzeczom says:

    ben pislikten hoşlanan pis bir insanım diyenler buyursun: https://www.youtube.com/watch?v=xQjDGs470uY

  42. Rashid says:

    Stoner Rock/Doom Metal ortası bir şey arıyorsanız mutlaka deneyin. Danimarkalı grubun ilk albümü bu.

    https://bogwife.bandcamp.com/album/halls-of-rebirth

  43. Rashid says:

    Tesseract’ın vokali Daniel Tompkins’in solo albümü çıkmış. Dinlemesi keyifli bir albüm.

    https://kscopemusic.bandcamp.com/album/ruins

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.