# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI
| 27.01.2011

Metal paylaştıkça güzel.

Uzun süreli okurlarımızdan like fire’ın “Çok muhteşem gruplar biliyorum ama bunları insanlara önerecek bir platform bulamıyorum” yorumuyla yürürlüğe koyduğumuz bu başlık, metalin olmazsa olmazı “Şu grubu dinlemen lazım” olayının vücut bulacağı bir yer olarak düşünüldü. YouTube, myspace veya o tarz link’ler vererek, “Bakın şu tarzı seviyorsanız köpeği olacaksınız” diyerek, duyup da önerme gereği duyduğunuz grupları burada milyonlarla paylaşabilir, ülke insanının metal konusundaki dağarcığına katkıda bulunabilirsiniz.

Bakalım daha neler duyacağız.

  Yorum alanı

“GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI” yazısına 17,353 yorum var

  1. deadhouse says:

    Saklı, kült, seksi bir albüm. Metal değil. Trip hop ve electronica. Seks eylemeden önce veya seks esnasında dinlenmesi tavsiye olunur.

    https://www.youtube.com/watch?v=T_Ne2Zs5754&t=10s&ab_channel=QuantumDream

    Boba Fett

    @deadhouse, Açar açmaz üç beş saniye dinledim, listeye ekledim bile.

  2. Gökay says:

    Misery Indexçiler, Deathgrindçılar; bu hafta buradayız:

    https://youtu.be/BPKcn-57PDw

    Erhan

    @Gökay, Allah senden bin kere razı olsun, tuttuğun altın olsun, sevdiğine kavuşasin, yarraan inmesin.

    Senenin albümlerinden birini paylaşmissin. Bu sene böylesini dinlememistim.

    Domuz gibi grind. Salyalar saçıyorum şu anda.

    Gökay

    @Erhan, hahah sağ olasın. Beğenmene çok sevindim. Ben de bugün sadece yeni Dead Cross albümü ile bu albümü çevirdim, başka hiçbir şey aramadım. Sickrecy albümünün ikinci yarısından sonuna doğru Thrash dozu acayip artıyor yalnız. Parçaların sıralaması muazzam olmuş.

    cotard delusion

    @Erhan, Şu yoruma katılmamak elde değil. Harbiden sağ ol Gökay.

  3. Erhan says:

    @Erhan, Gokayin onerisiyle gireyim bakayım dedim. Allah diyerek çarpıldım:

    SICKRECY – Salvation Through Tyranny: Sadece senenin değil. Grindcore,Deathgrind türünün en iyilerinden diyebileceğim bir kalitede albüm. Herkes dinlemeli, bundan herkesin haberi olmalı. Bu orospu çocukluğuna herkes şahit olmalı.

    Erhan

    @Erhan, İsmail Vilehand’i aradım. Dediklerimde bi yalan görürsen yatır sik beni dedim. O kadar mükemmel bir şey bu albüm.

  4. Merdomerdo says:

    Goniloc reyiz sonunda 2021′in en iyi “heffy metal” albümleri listesini yayınlamış.

    https://youtu.be/btWuC22Hh5k

  5. Readonly says:

    Arkadaşlar yeni müzik ve albümleri nerelerden keşfediyorsunuz.

    Erhan

    @Readonly, Ben haftada en az bir kere Google’a ‘upcoming metal albums’ yazıp aratıyorum. Mainstream sitelere genelde hiç bakmadan Metallum gibi her türlü grubu bünyesine katan sitelere girip dikkatimi çekebilecek her şeyi bulup Spotify’dan takip ediyorum. Zamanı gelince Spotify bildirim atıyor zaten.

    Readonly

    @Erhan,Teşekkürler

    Gökay

    @Readonly, Metalsucks, Distortedsoundmag, Blabbermouth ve Heavymusichq gibi siteler genelde yeni albüm takibi için yeterli oluyor. Bunun yanında ufak çaplı bandcamp taramaları, plak şirketlerinin bandcamp ve youtube sayfalarından da nefis keşifler çıkabiliyor.

    Readonly

    @Gökay, teşekkürler

    Boba Fett

    @Readonly, Özel çaba harcamıyorum, kendileri gelip beni buluyor. Gerçekten var böyle bir şey, albüm perileri senin elindekini sindirmeni bekliyorlar, daha sonra önüne üç beş grup daha atıyorlar.

    İlker

    @Readonly, Sputnikmusic ve rateyourmusic.

    Raddor

    @İlker, bu ikisi + Metalstorm.

    İlker

    @Raddor, Eskiden bir de buna bakıyordum aynı şekilde ama site 4-5 yıldır baya ölü gibi bir de klasik metal türleri (death, black, thrash vs) dışındaki janralar hiç ilgi çekmiyor o sitede (sludge vs gibi) o yüzden bıraktım bakmayı.

  6. fuin says:

    Geçen sene çıkmış, benim bugün keşfettiğim bir black metal cevheri:

    Warmoon Lord – Battlespells

    https://open.spotify.com/album/4fAJRddDEFDEqdqB7Iomj5?si=vxb0vuwTRLKGF87Wp5232Q

  7. ismail vilehand says:

    https://youtu.be/sAYrAu-jnMY

    Sanırım en sevdiğim Alter Bridge şarkısı. Alter Bridge siker. Mükemmel bir grup.

    Noumena

    @ismail vilehand, bu bende ilk 5’e oynasa da benim en sevdiğim Alter Bridge şarkısı (hala) şu:

    https://youtu.be/ZEjM_wF1VBA

    Ayrıca yeri gelmişken şunu da belirtmek isterim ki Tremonti’nin solo albümleri de en az Alter Bridge kadar underrated

    ismail vilehand

    @Noumena, Tremonti’nin “Dust” albümünü sene sonu listeme almıştım. Mükemmel bir albüm.

    Erhan

    @Noumena, İyi de Alter Bridge çok meşhur bir grup. Tam olarak neresi Underrated anlamadım.

    deadhouse

    @Erhan, 23 milyon izlenmeli video klibi var. GNR veya AV7X gibi olacak halleri yok. Her grubun çıkabileceği belli bir çıta var. 500 milyon izlenecek bir grup olmayacak hiçbir zaman Alter Bridge. Bence 2 milyon izlenmiş bir grup bile underrated değildir. Ayrıca Tremonti de Myles Kennedy de Alter Bridge dışındaki projelerinde gayet iyi iş çıkarıyorlar. Oralarda da underrated değiller. Zaten Myles Kennedy Slash’le olan ortaklığında ortalığı kasıp kavurmuştu. Gayet iddialı büyük bir vokalist olduğunu kanıtlamıştı.

    Noumena

    @deadhouse, izlenme oranının grubun underrated olması ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Demek istediğim şey gerçekten görece ‘az bilinmeleri’ . Burda yaptıkları işlerin başarısına bağlı olarak bilinirlikleri düşük. Aslında böyle olması daha iyi sanki.

    deadhouse

    @Noumena, Neyle ilgisi olabilir peki sence? İzlenme, dinlenme oranı, albüm satışı, internet satışları, konser doluluk oranı? Bunlarla da ilgisi olmayabilir diyebilirsin. Çünkü izlenme oranını underrated olma ile ilişkilendirmiyorsan diğer saydığım unsurlar da senin için bir şey ifade etmemeli. Seninki sezgisel bir tahmin olabilir galiba.

    Noumena

    @deadhouse, basit düşünüyorum. Söylediğin şeyin tersi yanlış olmadığı gibi söylediğin şey de doğru değil yani bana kalırsa. Ha belki türlü platformlardaki izlenme oranları başkasına göre bir kıstas olabilir ama bence değil. Alter Bridge’den girdiğimiz için konuya albümleri gereken ilgiyi görmüyoru kastettim underrated derken yoksa underground bir grup olduğunu öne sürmüyorum elbette.

    ismail vilehand

    Anladığım kadarıyla Noumena, “Alter Bridge” mainstream rock/metal yapan bir grup olarak diğer mainstream gruplara göre underrated kalıyor demek istemiş. Bu hususta kendisine kısmen katılabilirim.

    “Metalcilerin dinlediği sert bir rock grubu.” olmaktan çok daha fazlasını hak ediyorlar. Bence Alter Bridge her albümüyle listeleri alt üst etmeli. Five Finger Death Punch, veya Ghost gibi grupların gerisinde olmamalılar.

    Noumena

    @ismail vilehand, bilerek Ghost örneğini vermemiştim abi aslında linç yerim belki diye :) Ki Ghost’un ilk albümüne taparım, hatta çıktığı sene ‘neden bu kadar az dinleniyor bu adamlar?!’ diye hayıflanırdım ama şimdi Ghost’un geldiği durum ortada :)

    ismail vilehand

    Kendi yorumuma flood yapayım biraz. Alter Bridge dinleyin, dinletin. Tremonti sikişir gibi gitar çalıyor, Myles Kennedy İç Anadolu türküsü okur gibi yanık okuyor.

    Dikine yatıp yatay siken ve sikilen, yatay yatıp dikine sikilen ve siken herkes Alter Bridge dinlemeli bence. Bu benim fikrim.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Albümü 3 gündür aralıksız dinliyorum. Şimdilik Blackbird ve AB III ile birlikte ilk 3′üme girdi bile. Kusursuz bir albüm. 2022 yılında böyle bir Hard Rock albümü kolay kolay bulunmaz. Bence de bu müziğe azıcık sempatisi olan herkes bu nimetten faydalanmalı.

    Raddor

    @ismail vilehand, bu grup bana hep “erkek Nightwish” gibi geliyordu ama böyle övülünce merak ettim, daha çok dinleyeceğim.

    deadhouse

    @Raddor, Yanılmıyorsam ülkede neden Alter Bridge’in pek sevilmediğiyle ilgili birinin yorumunu okumuştum sitede. Kimdi hatırlamıyorum şu an. Myles Kennedy başta oü; Alter Bridge, ülke dinleyicisine aşırı Amerikan geliyor. Hele hele 2000 sonrası Amerikan Hard Rock gruplarını düşününce bu topraklarda büyük çoğunluğunun pek fazla isim yapamadığını görmekteyiz.

    Raddor

    @deadhouse, evet bunu daha önce de konuşmuştuk seninle. Mötley Crüe gibi gruplar da bu nedenle buralarda pek dinlenmiyor ama My Dying Bride, Anathema vb. daha acıklı müzikler epey talep görüyor demiştik.

    Yalnız, işte ben Alter Bridge’i Amerikanlıktan ziyade Finlandiyalı havasında görmüşüm. Vokal melodileri catchy, tiyatral -yani nasıl desem, biraz operatik geliyor. Ancak çok övdünüz, sen Amerikan dedin, vilehand sikiş dedi :D, ilgimi çektiniz. Doğru düzgün vakit ayırıp dinleyeceğim.

    deadhouse

    @Raddor, Herkes Finlandiyalı olur bunlar olmaz. Bunlar Corey Taylor’dan Robb Flynn’dan bile daha amerikalı.

    ismail vilehand

    @deadhouse, Myles Kennedy Boston’lı, Mark Tremonti de Detroit’li. Amerikan olmamın bu kadarı.

    Raddor

    @ismail vilehand, Myles Kennedy deyince aklıma hep şu sahne geliyor. Adam müzisyen olmasa, aktör de olurmuş.

    https://youtu.be/YB-28Atq4QU

    Yiğit

    @Raddor, bir anti parantez açayım: Mötley Crüe bu ülkede gayet dinleniyor. Geçen sene burada Mötley Crüe ile dişi birey kaldırma minvalinde bir şey yazmıştım ama alaya alınmıştı. Lakin piyasa öyle değil. O mesajdan sonra fonda Mötley Crüe çalarken az hatun götürmedim.

    Buraya daha önce de yazdığım üzere gençlerin yoğunlukla geldiği bir Rock barda çalışıyorum ve Mötley Crüe en tercih edilen gruplardan biri hala.

    Raddor

    @Yiğit, özellikle son üç yılda, filmle beraber popülerlikleri iyice arttı.

    Mötley Crüe ile dişi birey kaldırma minvalinde bir şey yazmıştım ama alaya alınmıştı.

    Ben bu yorumunu hatırlamıyorum, kaçırmışım demek ki. Mötley Crüe dinlerken mutsuz hissedemiyorsun. Parklarda, dolmuşlarda, her yerde çalmalı.

    Boba Fett

    @deadhouse, Müthiş tespit gerçekten, o kadar Amerikan bir soundu var ki anlatamam. Mötley Crüe örneği verilmiş ama katılmıyorum, en azından ilk işlerinde Amerikanlık tadı yok ama bu grup baştan aşağı Amerika, Trump – Bush kokuyor müzikleri ki bu da bence bir başarı tabii.

    ismail vilehand

    @Raddor, ya sen nasıl Alter Bridge dinlemezsin aga hasta mısın? Senin kesin sevmen gerekiyor bu grubu.

    Raddor

    @ismail vilehand, şimdi ilk albümü dinledim de bu grup hiç seksi değilmiş, direkt SEKS’miş ! Sırf bu yüzden arada sigara yakmalık parçalar bile yapmışlar. Gitarlar da sapıklıkmış. Of of.

    Önceden tüketmemem işe yaradı, şimdi tadını çıkarabilirim. Muhteşem !

    Yiğit

    @ismail vilehand, blackbird albümü dışında grubu hiç dinlemedim. İşin enteresan kısmı Blackbird hayatımda en çok dinlediğim şarkı olabilir.

    Bu yorumlardan sonra bakmak farz oldu.

    alimdat06

    @ismail vilehand, hayatımın grubunun bu grupta bu kadar aktif övülmesini görünce aşırı mutlu oluyorum abi, buralarda bahsetmen vallahi mutlu etti. Bu arada benim de favorim Addicted to Pain ve Slip To The Void’dir. Addicted to Pain için zaten geçen konuştuğumuz listede Fortress hep ayrıcalıklı oluyor.

    Sana %100 Tremonti’nin A Dying Machine’e kadar tüm albümleri dinlemeni öneriyorum abi. Daha thrash, daha sert tam senlik. Bir de nacizane sorum Fortress’tan Bleed It Dry’ı dinledikten sonra bi düşünebilir misin sence en iyi AB solosu olabilir mi? Bence kesinlikle en iyi solo performansı Tremonti’nin.

    Canoir

    @ismail vilehand, en sevdiğim alter bridge şarkısı
    https://youtu.be/dYHIvvo_2hs

    En sevdiğim tremonti şarkısı
    https://youtu.be/ylQPHXZfAe4

    ismail vilehand

    @Canoir, “Slip to the Void” benim için “Addicted to Pain” sonrası ikinci. En sevdiğim Tremonti şarkıları da şu:

    https://youtu.be/aKHabvvl75U

    Ve şu:

    https://youtu.be/pu2wzQYQzig

    Canoir

    @ismail vilehand, slip to the void gerçekten inanılmaz bi şarkı. Keza isolation da öyle. Uzunca bir süre ABIII albümünde ilk iki şarkıdan öteye gidemedim bu yüzden, defalarca kez başa sarıyordum çünkü.

    deadhouse

    Fable Of The Silent Son nasıl bir şarkı lan. Albüm de bildiğin Hard Rock ile Heavy Metal arasında gidip geliyor. Gerçekten de en sert Alter Bridge albümü. Tremonti-Kennedy Show.

    Format C: For Cortex

    @ismail vilehand,
    https://youtu.be/rkFI4wil1QA?t=135

    ”Farther than the Sun” şarkının sadece solo kısmını bile 100 kere dinlemişimdir herhalde…

  8. Haftanın kritik takvimi:

    Ptesi
    SICKRECY – Salvation Through Tyranny

    Salı
    DEFLESHED – Grind Over Matter

    Çarş
    DAEVA – Through Sheer Will and Black Magic

    Perş
    DEVENIAL VERDICT – Ash Blind

    Cuma
    IMPLORE – The Burden of Existence

    Ctesi
    STRIGOI – Viscera

    Pazar
    NOCTEM – Credo Certe Ne Cras

    Ahmet Saraçoğlu

    Öyle denk geldi, biraz fazla ekstrem bir hafta oldu ama arada olur öyle. Zaten bu albümlerden bazıları yıl sonu listelerine girecek düzeyde iyi, o yüzden çok da sorun yok. Haftaya daha çok türde albümün yer aldığı bir liste yaparız.

  9. Erhan says:

    BowelFuck da albüm yapmış. Bu sene harbiden Grind senesi. Kolay kolay denk gelmez bu bolluk tadını çıkarın gencolar.

    Geriden gelecek olanlar için bu sene çıkan bazı Grind ilintili albümler:

    Inferia, Antigama, Wormrot, Sickrecy, BowelFuck, Misery Index, Cloud Rat, Exhumed.

    Afiyet olsun.

    Gökay

    @Erhan, Bu sene Grind lafı geçince bu adamları iliştirmeden duramıyorum

    https://hpgd.bandcamp.com/track/weaponizing-misery

    Naked Lunch’ daki “Göt deliğine konuşmayı öğreten adam” hikayesi gibi albüm. Yukarıdaki çoğu isimle tabii ki aynı sıklette değiller, fakat beni bu sene hala en çok heyecanlandıran Grindcore albümü. Geçen, oldukça sağlam bir Live saldılar hatta; enstrümanlardaki arkadaşlar bayağı memur takılmışlar, ama vokaldeki arkadaş tam bir goril.

    https://youtu.be/QHytdbLM8E4&t=13m30s

    Bu adamları Spotify Aylık Dinleyici sayısı dört rakam olana kadar shillemeye devam edeceğim. Henüz @Koralp dışında kimseye satamadım bu albümü.

    Koralp

    @Gökay, adamların yakın çevresi hariç bir tek ikimiz dinledik muhtemelen o albümü. Arada kaynayıp giden çok fazla albüm oluyor bu sitede maalesef. Bazen birilerinin fark edebilmesi, keşfetmesi için 2-3 defa yazmak gerekiyor. Bu arada adamların şu an Spotify anlık dinleyici sayısı 99. Önce üç basamağa çıksınlar, sonra dördü görürler yavaştan hahaha

    TanSolo

    @Gökay, Organ Trail albümünü çok beğendim teşekkürler.

    Gökay

    @TanSolo, Grubun aylık dinleyici sayısı 105 olmuş. Organ Trail tarikatımız hızla büyüyor. Ben teşekkür ederim hocam, site ahalisinin zevkine uygun bir albüm olduğunu düşünüyorum; gören ve beğenen arkadaşlar olduğunu bilmek güzel. Keyifli dinlemeler 👍🏻

  10. Koralp says:

    Site ahalisini heyecanlandıracak bir albümle geldim. Aeviterne çok siklenmemişti fakat bu albümün daha çok ilgi çekeceğini düşünüyorum. Bolca melodili, atmosferik/disonant death metal dinlemek isteyen varsa buyursun. Çok sağlam iş. Burada birçok kişinin yıl sonu listesine gireceğini düşünüyorum.

    Devenial Verdict – Ash Blind

    https://open.spotify.com/album/2HHVNypNQJiJANbwhT2eAK?si=5r167gd7TEe24pzaisyU3g

  11. Yellow Eyes says:

    Inferno (Behemoth) ve Skyggen (Tortorum) ortak projesi Terrestrial Hospice yeni albümlerini, kesin bir tarih vermeyip bu kış çıkarıyor.

    https://www.facebook.com/photo?fbid=106324382282750&set=a.106324398949415

    Single da yayınladılar:

    https://www.youtube.com/watch?v=j4ObDw6R8Zo

    İlk albümleri 2020 yılının sağlam işlerinden biriydi. Yeni albüm öncesi dinlenilmesini tavsiye ediyorum. Özellikle Craft severler beğenecektir diye düşünüyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yellow Eyes, sağ ol, kesin dinleyeceğim.

  12. TanSolo says:

    Aslında hiç fena populariteye sahip olmamalarına rağmen sitede umursanmadığı için üzüldüğüm yakın zamanda çıkmış albümler:

    Psychonaut – Violate Consensus Reality

    Belçikalı post/sludge metal grubunun 2. albümü. Cayır cayır riff’ler ve harika bir mühendislik eşliğinde dinleyiciyi devasa bir serüvene sürüklüyorlar, transa sokuyorlar.

    https://www.youtube.com/watch?v=60rnc8hGFLI

    Brutus – Unison Life

    Yine Belçika’lı bir grup fakat bu sefer post-metal/post-hardcore sularında yüzüyorlar. Açıkçası Belçika’dan çıkmış, post metal’la bağlantısı olan ve harika müzik yapmayan bir gruba henüz şahit olmadım. Brutus de 3. albümüyle tezimi güçlendiriyor. Bateristleri aynı zamanda vokalistlik yapan, Converge ekolünden gelen harika bir grup. Albüm, güçlü atmosferiyle insanı hem enerjiyle dolduruyor hem de yumuşatıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=fSuOHgeZ_s4&list=PLvsYXqtYjMYdkgJeqnk_dCpbUfbE1vB4v

    Full Of Hell – Aurora Leaking from an Open Wound

    Daha önce sitede bahsetmiştim fakat sanırım ilgilenen olmamıştı. Sadece grindcore yapmaktansa işin içine sludge dozu katıp, seri bıçak darbeleriyle dinleyiciyi yaralamaktansa; ağır balyoz darbeleriyle dinleyiciyi siktikleri bir ep olmuş. Bir süredir yaptıkları en iyi iş olduğunu düşünüyorum.

    https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_l0ApEZYwUvB7Zf7nchhM-bLrUpH5oPhQw

    King Buffalo – Regenerator

    Dinlemesi oldukça keyifli, ilginç ve kaliteli bir davul tonuna sahip olan heavy-psych/stoner rock albümü. Her moda uygun.

    https://www.youtube.com/watch?v=YSZ1O-N6ls4&list=OLAK5uy_k4bz1thrtiI402sX06fI8jWxgVjuA_dgs

    Cave In – Heavy Pendulum

    Aslında çıkalı hatrı sayılır bir vakit oluyor ama yine de dinlemeyenler için hatırlatmak istedim. Sırf prodüksiyon koltuğunda Kurt Ballou olduğu için dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Oldukça catchy bir alternative/stoner metal örneği.

    https://www.youtube.com/watch?v=u562ItZ7-ho&list=OLAK5uy_nS3hmml9KpikSDe6fg_ZRRxjoBY8dsDaM

    Emma Ruth Rundle – EG2: Dowsing Voice

    Tür olarak nasıl açıklayacağımdan emin olamadığım ama kısaca tribal experimental shit diye ifade edebileceğim bir albüm. Her dinlediğimde korkudan paçalarımdan akıyor. Dinleyen kişi garip hissetmiyorsa büyük ihtimalle yamyamdır.

    https://www.youtube.com/results?search_query=EG2%3A+Dowsing+Voice

    Mizmor & Thou – Myopia

    Collab’e doyamayan Thou’nun kendisi kadar pislik Mizmor ile bir araya gelip dinleyiciyi bok gibi ruh hallerine soktukları bir atmospheric sludge metal albümü.

    https://www.youtube.com/watch?v=XxiMRElIPgs&list=OLAK5uy_nX2H2O6TzoRTEFKdQA7PuswqrCzNSawjg

    PA’da yazı yazarken çok sık imla hatasına düşüyorum, bir anlaşılmazlık olduysa çok özür dilerim.

    Melkor

    @TanSolo, emma ruth rundle ve king buffalo’yu biliyorum. diğerlerine bakıcam.

    Fırat

    @TanSolo, Psychonaut – Violate Consensus Reality’yi iki kere çevirdim, şahaneymiş. Diğerlerine de bakacağım ilk fırsatta.

  13. enemyofgod says:

    Theotoxin’in yeni albümleri taş gibi olmuş. Önceki albümlerini çok beğenmiştim buna da bayıldım. Bu grup daha çok bilinmeyi hak ediyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=IcabtedatYM

  14. Jeff Walker says:

    opeth in çıkartacağı ilk üç albümün remastered ları ile ilgili düşünceleriniz nedir? tatlı olacak gibi

  15. owlbos says:

    Bu hafta YouTubedan yüksek izlenmeli diskografi rankedleri yapan hesapları izledim eğlencesine ve gerçekten pasifagresifin varlığına sukrettim. Tamam her türlü düşünceye saygımiz var da adam Darkthrone’un kült albümlerini en iyi 13. Darkthrone albümü falan seçiyor ahaha.

  16. Cryosleep says:

    https://www.youtube.com/watch?v=SoBMhx_ap_g

    Queen kusur bulmakta en çok zorlandığım grup olabilir.

    Mercury döneminden bahsediyorum. Lambert dönemi yok hükmünde benim için.

  17. Readonly says:

    Insomnium geldiii. https://open.spotify.com/track/7FD6K4FF2FqgC7paeNwFxu?si=2rhrnK_eRLapZxhWYz_6ag&utm_source=copy-link. 24 Şubatta yayınlanacak olan albümden ilk single.Anno 1696. Konsept bir albüm olacağa benziyor. Albümde Sakis Tolis ve Johanna Kurkela konuk sanatçı olarak yer alıyor.

  18. Uzun zamandır Organ Trail’ın yeni albümündeki bas sound’u kadar çirkin bir şey duymadım. Sırf o bastan dolayı ilk şarkı The Trachea Stomp’u 10 kere falan dinledim.

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi albüm çıktığından beri @Koralp ile yardırıyoruz. Hatta geçen şu post altında da lafı döndü

    http://www.pasifagresif.com/2011/01/grup-onerme-sorma-bilgi-paylasim-ortami/comment-page-132/#comment-1140045

    Görün arkadaşlar şu albümü artık hahah ben önerdikten sonra dinleyici sayısı düşmüş aksine

  19. Haftanın kritik takvimi:

    Ptesi
    DARKTHRONE – Astral Fortress

    Salı
    CATALYST – A Different Painting for a New World

    Çarş
    INGESTED – Ashes Lie Still

    Perş
    ORGAN TRAIL – Appetite for Dissection

    Cuma
    THE OFFERING – Seeing the Elephant

    Ctesi
    MORBIKON – Ov Mournful Twilight

    Pazar
    DISILLUSION – Ayam

  20. ihsanoird says:

    Japonya’dan baya sağlam post-black metal

    https://open.spotify.com/album/1PddlbV2O6RL1Dfu670pYo?si=25IyUavlT8GFCGhIF1kb6w&utm_source=copy-link

    TanSolo

    @ihsanoird, kapak bok gibi diye es geçmiştim de gerçekten çok kaliteliymiş.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ihsanoird, çok acayip bir şey bu. Çok çok acayip.

  21. Gökay says:

    Bu hafta çıkan Iron Kingdom – The Blood of Creation albümü Heavy Metal/ NWOBHM tarafında senenin keyifli işlerinden biri olmuş. Vokalist Chris Osterman, kendi ses rengi üzerinden; Maiden, Dio başta olmak üzere ekolün çeşitli isimlerine güzel dokunuşlar yapmış; NWOBHM tıkırtılı, Maiden Melodikliğinde gitarlarla ve organik duyulabilecek davul sounduyla vokaller güzel desteklenmiş. Witching Hour ve albümdeki favori parçam olan In the Grip of Nightmares (Buradaki Dio vari vokaller çok keyifli) gibi parçalarda güzel şekilde duyabileceğimiz yer yer folklaşan yer yer neo classic takılan gitar melodileri de ayrı nüanslar. Albümün en beğendiğim yönü; sanki live bir şeyler dinliyormuş hissi veriyor olması. Özellikle gitar sololarının sahnede doğaçlama şekilde çalınıyormuş şeklindeki çiğ tavrı albümün duyum olarak en keyifli noktasıydı benim için. Dragon Age görseli olabilecek kapağı da pek güzel. İki ay önce çıkan Retador albümü klasmanına alarak, pek fazla beklentiye girmeden dinlerseniz acayip keyif alabilirsiniz. Bir de enstrümantal Primordial parçasında girişteki melodiyi Opeth’ in bir şeyine benzetiyorum, ama bir türlü bulamadım. Yakalayan bir yeşillendirebilir mi

    https://iron-kingdom.bandcamp.com/track/in-the-grip-of-nightmares

    https://iron-kingdom.bandcamp.com/track/primordial

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, albümün incelemesini yazdım ama Opeth referansını çıkarmadım.

    Canoir

    @Gökay, black rose immortal 7:24 olabilir mi?

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi referans derken bu arada basit bir denk gelme gibi bir şey ya, hatta muhtemelen başka bir şeye benzettim de, hatırlayıp tamamlayamadığım için aklıma Opeth geldi herhalde. Çünkü hala ben de çıkaramadım.

    @Canoir, Hocam aslında aradığım sound olarak; The Funeral Portrait solosunun bazı kısımları ve The Lepper Affinity nin son iki dakikasındaki melodisi arasında, ama teknik olarak The Twilight is My Robe’ nin ortasındaki kuzeyli melodi gibi çalınan bir şey. Muhtemelen yanlış anımsadım, öyle bir şey var olsa Ahmet Abi direkt yakalardı, söz konusu Opeth çünkü hahah

  22. sullenmord says:

    Plaha — Ugliness — 2022 EP

    Atmospheric Depressive Black Metal

    Şans verilebilir tarzı sevenler kaçırmasın. Üzerine sağlam bir albümde yaparlarsa adından çok söz ettirir.

    https://www.youtube.com/watch?v=lAYEptD9p5s

    https://plaha.bandcamp.com/album/ugliness

    https://www.metal-archives.com/bands/Plaha/3540514073

  23. sullenmord says:

    Путь – Песни смерти (2018)

    Post Black Metal

    Sitede albüm ve gruptan hiç bahsedilmemiş ilginç geldi bana kaçılırmaması gereken bir albüm. Rus meşeili olmasından ötürümü acaba

    https://www.youtube.com/watch?v=EqAtk5D1R1Y

    https://pskovway.bandcamp.com/album/-

    https://www.metal-archives.com/bands/%D0%9F%D1%83%D1%82%D1%8C/3540415475

    Ahmet Saraçoğlu

    @sullenmord, ben bu albümü dinledim çıktığında ama incelemeyi unutmuşum. Güzel albüm cidden.

    Yiğit

    @sullenmord, tarzı dolayısıyla nadiren dinliyorum ancak bilindik bir albüm zaten. Milyon izlenmiş.

  24. ihsanoird says:

    Daha önce önerildi mi bilmiyorum. Death worship teknik death metal grubu. Kuru kuruya bir Death worship yok aslında, müzik yelpazeleri epey geniş. Tek sıkıntısı albümün gereğinden fazla uzun süresi. Baya da ufak elemanlar, potansiyel var

    Barn – Habitat

    https://open.spotify.com/album/4PVocftIBvxFQTijh90vLX?si=19kyhi5uRVG3k48J6QV9jQ

  25. Koralp says:

    Enstrümantal teknik thrash. Değişik bir keşif oldu benim için, belki ilgilenen olur diye aşağıya bırakıyorum.

    https://open.spotify.com/album/3goGXUTeha8N4nkzVTa1M8?si=JpNJm4ivSmKigufiYQqqGw

  26. Koralp says:

    Bu da deneysel brutal death. Hangi kafayla böyle bir müzik yapılır anlamıyorum amk. İşin garibi aşırı iyi olmuş. Tam ruhsal sorunlu işi.

    Effluence – Psychocephalic Spawning

    https://open.spotify.com/album/1ilurCOQYm6oJq7gkg3oIW?si=AeaMLdlwSryIsh4OTIgeoA

    Ahmet Saraçoğlu

    @Koralp, öneriler için çok sağ ol. Yeni bir şeyler keşfetmeye fazla vakit ayıramadığım şu dönemlerde çok iyi oluyor.

    deadhouse

    @Koralp, Ruh hastasından ziyade akıl hastası müziği gibi geldi.

    deadhouse

    @Koralp, Bu da deneysel brutal death. Şaka bir yana bunu dinlemek daha güzel olur benim için.

    https://www.youtube.com/watch?v=FlDTbBzJAz8&ab_channel=EbrarAda

    Koralp

    @Ahmet Saraçoğlu, antin kuntin tavsiyelerde bulundum ama yine de keyifli dinlemeler abi. @deadhouse, sanata biraz saygı ya…

    deadhouse

    @Koralp, Pek yorum yapmıyorum ama paylaştığın albümlere bakmaya çalışıyorum. Gökay, sen ve Erhan bu konuda farklı noktadasınız. Hepinize teşekkür ederim.

    Abi benim de düşüncem bu. Grup üyelerine hakaret etmedim, düşüncemi söylüyorum. Cidden olmamış. Benim müzik anlayışıma göre böyle müzik olmaz.

    Koralp

    @deadhouse, ben de şaka yapmıştım zaten, yorumuna ben de katılıyorum yoksa hahaha. Dün aynı şeyleri dinlemekten canım sıkılınca sağda solda bakınayım dedim bunlar denk geldi, aslında müzisyenlik olarak iyi bir iş ama dinlenebilirliği pek yok, deneysellikte noise’e bulaşmaları biraz tat kaçırıyor.

    Yorumun için teşekkür ederim. Araştırmacı bir insanım, günde minimum 5-6 saat müzik dinleyince de farklı arayışlara giriyorum ister istemez. Benimle beraber dinlemekten keyif alan birkaç kişi bile oluyorsa ne mutlu bana. Gökay ve Erhan bence de bu siteye çok şey katıyor, @Gökay hocam kritik yazmaya da başlasa tadından yenmez. Ben kritik yazacak kadar bilgi birikimine sahip olduğumu düşünmüyorum fakat Gökay rahatlıkla bu işi kotarır. Umarım ilerisi için böyle bir planı vardır.

    Gökay

    @deadhouse, @Koralp, Teşekkür ederim arkadaşlar güzel düşünceleriniz için. @Koralp hocam son birkaç yıldır inanılmaz odaklanma problemi yaşıyorum. Kritik işine girersem, muhtemelen benim için karın ağrısına dönüşecektir. Sitede farklı yazar arkadaşlardan kritik okumayı çok seviyorum, herkesten bambaşka şeyler çıkıyor; buna ben de katılıp hem siteye biraz daha katkıda bulunabilmek hem de Ahmet Abi nin yükünü biraz olsun hafifletebilmek isterdim. Sanırım bir süre daha minik paylaşımlarımla devam edeceğim. Tavsiyen için ayrıca teşekkürler.

  27. İlker says:

    İtalya’dan doomlu teknikli death metal. Buralarda pek adının anılmadığına şaşırdım.

    Devoid of Thought – Outer World Graves

    https://open.spotify.com/album/01oKj8mDopXphEDQv1cY2t?si=P_fcR8NHTkqoi4PamGG7Sg

    Ahmet Saraçoğlu

    @İlker, Koralp’e dediğim şey tavsiyede bulunan herkes için geçerli tabii ki.

    TanSolo

    @İlker, acayip fena sikici buldum, bayıldım. Çok teşekkürler.

    İlker

    @TanSolo, Ne demek.

  28. Cryosleep says:

    https://www.youtube.com/watch?v=Q8S9dz1TQ4k

    NonExist – Deus Deceptor

    Liiva.

  29. mikko aspanın göbeği says:

    Vermin womb yeni albümünü dinlemeyen varsa dinlesin şerefsizlik diz boyu

    ismail vilehand

    @mikko aspanın göbeği, bence yılın en 10/10 albümü ama kimseye aç bak kesin dinle bunu diyemiyorum. O albümü birisine tavsiye etmek; korunmasız seks yap, uyuşturucu kullan, bireysel silahlanmayı destekle demek gibi bişey.

    Koralp

    @ismail vilehand, cidden büyük delilik ya. Saygımdan arka planda açıp dinlemeye çekiniyorum, müsait zamanımda dinliyorum.

  30. Canoir says:

    Mord’a'Stigmata – dreams of quiet places (black metal – 2019)

    https://open.spotify.com/album/4NytEXEm5TrathokBhP9Ka?si=bKVJqCUqQH6rO-GdN-607Q&utm_source=copy-link

    Joseph

    @Canoir, metalci mi döver arabeskçi mi.?? Sorusunun cevabı oldu şimdi :)

    deadhouse

    @Joseph, Ne açıdan soruyorsun bilmiyorum ama damar söz konusuysa Rock’tan daha etkili bir tür yok.

    I Could Live in Hope
    Ok Computer
    Alternative 4
    Discouraged Ones

    Joseph

    @deadhouse, valla rock nedir bilmiyorum ama rock deyince aklıma lep zeppelin metallica geliyor. Yazdıklarına bakicam sağol

  31. Gökay says:

    Bu hafta çıkan Atomic Witch – Crypt of Sleepless Malice albümüne fena halde çarpılmış durumdayım. Death/ Thrash olarak konumlandırabileceğimiz, minimal Prog ve Black Metal riff kırıntılarıyla bezeli bir albüm; fakat albümün asıl olayı, vokallerin Florida Death Metali ile günümüz serseri, dobra Thrash Metal vokalleri arasında gidip gelirken King Diamond öykünmeleriyle süslenmesi. İlk parça Psychic Miasma ya baktığımızda, Opeth’ in de kullanmayı pek sevdiği, grotesk duyulan Morbid Angel’ ın eksik beşli sürgüleriyle King Diamond vari delirmeceleri duyuyoruz. Bu sene duyduğum en sağlam parçalardan olan Leather Noose un girişindeki davulları dinlerken kulaklarımız Scavenger of Human Sorrow gibi keskin bir giriş için hazır bekliyor, ama arkadaşlar burada vokallerle olayı tamamen Diamond’ a bağlıyor; tam bir delilik. Love Curse’ de 1:23 civarlarında başlayan Warrel Dane’ ye öykünen ve yine King Diamond’ la sonlanan haykırışlar da duyabiliyoruz. She Drifts’ in main riffi ile yine Morbid Angellarını konuşturuyorlar. Spooky Technology’ de gam gezinen Cannibal Corpse rifflerine ya da Prog Death Metale yakıştırabileceğimiz rifflere yakın şeyler de duyabiliyoruz. Albümle aynı adı taşıyan ve aynı zamanda bence albümün en gaz parçası olan Crypt of Sleepless Malice’ de, üçlemelerle ortalığı yıkabiliyorlar. Tam bir şenlik, Extreme tarafta senenin en renkli albümlerinden. Bir de unutmadan; Mix&Mas: Dan Swanö.

    https://youtu.be/TgNITL5cT9w

    Keyifli dinlemeler herkese

    OblomoV

    @Gökay, Çok güzelmiş ama bu. Teşekkürler tavsiye için.

    Gökay

    @OblomoV, Thrash bazlı şeylere seni etiketliyordum hocam genelde, kaçırmışım. Gerçi net bir Thrash sayılmaz, ama yine de neyse ki görmüşsün. Ben teşekkür ederim, keyifli dinlemeler.

  32. ihsanoird says:

    Sick New World Festivali’ne burun kıvırmayanlar bu önerilere bakabilir.

    1) istanbul’dan screamo/shoegaze (emogaze de denebilir varsa böyle bişey). Baya sağlam grup PEMBE. Umarım devamını getirirler

    https://open.spotify.com/album/4o5PHqx3pWY8vZIplZIkdw?si=SklNSNPURx2RPXWoBcrAOg

    2) Static Dress – Rouge Carpet Disaster

    https://open.spotify.com/album/1mIKtxf39TuoDhurzIijt3?si=ulHYYHtXQd21WFcgfDK3Iw

    3) Fleshwater – We’re Not Here to Be Loved

    https://open.spotify.com/album/0hm7PiBu72tRliLqLfiKy1?si=llJl6nZOSEG__UbMHmbuNw

  33. ihsanoird says:

    Bu adamlar hâlâ bir yerlerde sessiz sedasız kaliteli death metal icra etmeye devam ediyor, ya çok dikkat çekmiyor ya da yeterince sevilmedi. Old school black /thrash etkileşimli eli yüzü düzgün vefad metali

    The Chasm – The Scars of a Lost Reflective Shadow

    https://open.spotify.com/album/2q8bvh3cwfNkTU8BpaVwHM?si=6o1E0UnDR8GJCsDC0MqA4w

  34. mikko aspanın göbeği says:

    Teitanblood albüm çıkarmış

    Joseph

    @mikko aspanın göbeği, albüm değil eski EP yenilemişler sadece

    Erhan

    @mikko aspanın göbeği, 2011′de çıkan EP. Albüm değil.

    ismail vilehand

    @mikko aspanın göbeği, yanlış alarm.

  35. ismail vilehand says:

    https://spoti.fi/3G5ib2Q

    Dismember sevenler bu albüme bir baksın. Dismember sevmeyen metalci gözüme gözükmesin zaten.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, uzun zamandır dinlediğim en iyi worship albümü olabilir.

  36. Erhan says:

    2022 bu kadar güzel geçerken 2023 durur mu? yapıştırmış cevabı:

    ”Obituary yeni albümü Dying of Everything’i 13 Ocak’ta salıyor”

  37. owlbos says:

    Sığ melodik death metal bilgim ve ilgime 2 grup ekledim. Türün müptelaları zaten biliyordur ama yazayım. Çünkü AAAA diye bağırmak istiyorum şuan.

    Eucharist
    Sacrilege

    Türün en popüler zamanında çıkmış böyle samimi albüm önerileriniz varsa alırım.

    Dipnot- Cillop gibi, modern soundlu melodik death metale katlanamıyorum.

    owlbos

    @owlbos, True melodik death metal diye bir şey var lan ahanda bu işte.

    https://open.spotify.com/track/5jMstTWEmEj5tXWwz0RvVr?si=3cd3257c9178466d

  38. Yeni Wake albümü “Thought Form Descent” yılın albümü adaylarından biri.

    TanSolo

    @Ahmet Saraçoğlu, Bu Devouring Ruin’den bile daha iyi anlamına mı geliyor? Bence öyle.

    Ahmet Saraçoğlu

    @TanSolo, bence de öyle.

  39. Gökay says:

    Geçen haftalarda bahsetmek isteyip vakit bulamadığım için atladığım albümlerden;

    Exordium Mors – As Legends Fade and Gods Die

    Daeva albümü gibi Absu tarafına yakın konumlanabilecek bir albüm, ama oldukça farklılar. Daeva albümünde prodüksiyondan şikayetçi olan arkadaşları bu tarafa alabiliriz; hem daha melodik hem de daha steril. Daeva albümü gibi ilk birkaç şarkıdan sene sonu sepetime attığım, albümlerden. Bu sene tür içinde duyduğum en kaliteli thrashy melodilere sahip albüm; teknik olarak da muazzam bir şey. Nec-romantik melodilerine, arpejlerine doyamıyorum.

    https://exordiummors.bandcamp.com/track/flesh-of-the-heathen
    https://exordiummors.bandcamp.com/track/crown-of-dust
    https://exordiummors.bandcamp.com/track/torn-asunder-damnatio-ad-bestias

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, kritiğini dün yazdım. Manyaklık resmen.

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi süper, eline sağlık şimdiden. Neler diyeceksin çok merak ediyorum. Albümün en melodik parçası Crown of Dust’ ı dinlerken direkt aklıma sen gelmiştin.

    Koralp

    @Gökay, dehşet içerisinde dinliyorum şu an.

  40. Canoir says:

    Edge of reality – in static (2019)
    Progresif metal

    Bugün kapağı ilgimi çektiği için rastgele dinlemeye başladım. 72 dakika boyunca beni esir alacağını düşünemedim. Mutlaka bir şans verin gördüyseniz

    https://open.spotify.com/album/3XS7yT8Hb7RLzXSnXuD2Rh?si=5iO_oA9WQRquJPgeYMXiBg&utm_source=copy-link

  41. Cryosleep says:

    Duman’ı sevmem. Duman soytarılıktır. Duman dinleyeni sevmem. Duman şarkıları coverlayanı hiç sevmem.

  42. Black Star says:

    İlgilisine spotify çalma listelerimi bırakıyorum. Türlere göre ayırarak hazırladım. Klasikler de var, yeni keşfettiklerim de. Yeni şarkılar keşfettikçe eklemeler yapıyorum, yeni şeyler keşfetmek isteyenlere faydalı olabilir. Sanatçıya göre sırala yapınca daha düzenli görünüyor bu arada.

    Heavy/power/progressive metal: https://open.spotify.com/playlist/3mZtVvLC2yWUjcyPSuAQlU?si=53ec3eb7f48147d5

    Thrash metal: https://open.spotify.com/playlist/5lugESu3y9CUfxdborklqr?si=9f08d5c30ae346ad

    Oldschool/teknik death metal/deathcore: https://open.spotify.com/playlist/67np79uQsbOJbXBbc9amuI?si=66db3e7d3fb14865

    Melodic death metal: https://open.spotify.com/playlist/17Jcpjr1jR5XtA1Oagwcdw?si=6edaa10f2d514ca8

    Metalcore/groove metal: https://open.spotify.com/playlist/6UJhNNnOWjb8Mi82QmbIs7?si=e5c35814a84f41ec

    Black metal: https://open.spotify.com/playlist/7nNCHjIcE608g1rckOIJDY?si=c64dd3ac9d8144b7

    Doom metal: https://open.spotify.com/playlist/0sgRE13TGQXGDXand9xBQj?si=9849b171e7a849bb

    Instrumental gitar şarkıları: https://open.spotify.com/playlist/0oopw78hnCAR9EYoUAinjm?si=a66d35fe5f9e480c

    Rock müzik: https://open.spotify.com/playlist/4vchxwgZ0HQ3VQqYFlgYKY?si=6c99de8f80e4440e

  43. Haftanın kritik takvimi:

    Ptesi
    XENTRIX – Seven Words

    Salı
    WAKE – Thought Form Descent

    Çarş
    IRON KINGDOM – The Blood of Creation

    Perş
    ATOMIC WITCH – Crypt of Sleepless Malice

    Cuma
    ASUNOJOKEI – Island

    Ctesi
    DISILLUSION – Ayam

    Pazar
    INEXORUM – Equinox Vigil

  44. Arnavut says:

    Ahmet, bugun icin DISILLUSION – Ayam
    kritigini bekliyorduk gecen hafta yazdigin
    programa gore ?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Arnavut, yeterince dinleyemedim, o yüzden kaydırdım biraz. Cuma günü sitede olacak.

    Arnavut

    @Ahmet Saraçoğlu, Cok sagol.

    Ahmet Saraçoğlu

    Olamadı, Pazartesi sitede. Kesin bilgi.

    Ahmet Saraçoğlu

    Sürprizlerle doluyum. Bugün yayında.

  45. Koralp says:

    Albümün çıkmasının üzerinden yaklaşık 2,5 ay geçmiş ve hiçbirimiz bu hayvanlığı keşfetmemişiz. Yılın en iyi teknik death albümlerinden biri, belki de en iyisi: IMPERIUM – Ex Mortis Gloria.

    Fazla söze gerek yok, dinleyin siz de kafayı yiyin.

    https://open.spotify.com/album/4QEWWLKsKSLW0ZoawcblAZ?si=jh79arkmToaPgTa35pvi7Q

    Gökay

    @Koralp, Ben çıktığı hafta şurada anmıştım Koralp hocam

    http://www.pasifagresif.com/2011/01/grup-onerme-sorma-bilgi-paylasim-ortami/comment-page-129/#comment-1117532

    Bana fazla Nile gelmişti maalesef, bir kez çevirip bırakmıştım. Yine de kaliteli olduğunu düşünüyorum ama

    Koralp

    @Gökay, valla sayfa sayfa baktım ama bulamamıştım, gözümden kaçmış, gözüm seni aramıştı benim de. Bu sene bu alanda elle tutulur fazla albüm çıkmadığı için benim oldukça ilgimi çekti ama her albüm hakkında fikirlerimiz aynı olamaz tabii ki hocam, arada böyle farklılıklar olması daha iyi :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Koralp, @Gökay, incelemesini geçen hafta yazmıştım, sırasını bekliyor. Nile muhabbetini bir kenara bırakırsak, “Through Gates of Fire”ın ilk 30 saniyesi muazzam bir albüm girişi.

  46. Noumena says:

    Wake’in hangi albümü daha mükemmel, Devouring Ruin mi yoksa Thought Form Descent mi? Bütün bir haftasonumu bu iki şaheseri hunharca dinleyerek geçirdim. Cevabı bulamadım henüz :) Ancak Devouring Ruin fazla yer etmiş olmalı ki hala bence burun farkıyla önde..

    dice

    @Noumena, bence thought form descent ama bir sebebim yok. ikisini de baya begeniyorum.

    TanSolo

    @Noumena, daha önce söylediğim üzere bence de thought form descent ama sadece tarz olarak bana daha yakın hissettiğim için. Yoksa kalite farkı göremiyorum.

    Boba Fett

    @Noumena, False sonrası davayı sattı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.