# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI
| 27.01.2011

Metal paylaştıkça güzel.

Uzun süreli okurlarımızdan like fire’ın “Çok muhteşem gruplar biliyorum ama bunları insanlara önerecek bir platform bulamıyorum” yorumuyla yürürlüğe koyduğumuz bu başlık, metalin olmazsa olmazı “Şu grubu dinlemen lazım” olayının vücut bulacağı bir yer olarak düşünüldü. YouTube, myspace veya o tarz link’ler vererek, “Bakın şu tarzı seviyorsanız köpeği olacaksınız” diyerek, duyup da önerme gereği duyduğunuz grupları burada milyonlarla paylaşabilir, ülke insanının metal konusundaki dağarcığına katkıda bulunabilirsiniz.

Bakalım daha neler duyacağız.

  Yorum alanı

“GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI” yazısına 17,275 yorum var

  1. https://youtu.be/4lSSzMZg0oE?t=170
    Spiritworld – Deathwestern hakkında konuşuldu mu bilmiyorum ama gitarlar bildiğin kişniyor…

  2. Haftanın kritik takvimi:

    Ptesi
    AN ABSTRACT ILLUSION – Woe

    Salı
    LAMB OF GOD – Omens

    Çarş
    TOADEATER – Bexadde

    Perş
    PENTAGRAM – Makina Elektrika

    Cuma
    LOST SOCIETY – If the Sky Came Down

    Ctesi
    FACELESS BURIAL – At the Foothills of Deliration

    Pazar
    DESTRAGE – SO MUCH. too much.

  3. ismail vilehand says:

    Selâmün Aleyküm gençler. Size iki adet albüm bırakacağım, sadece Allah’ı olmayanlar ve insanlıktan nasibini almamışlar dinlesin.

    Get the Shot – Merciless Destruction:

    https://spoti.fi/3CmOrel

    Mastic Scum – Icon:

    https://spoti.fi/3Mn1QHZ

    deadhouse

    @ismail vilehand, Kendimin Allahıyım. Bu kabul olur mu?

    ismail vilehand

    @deadhouse, senin durumunla alakalı şöyle bir albüm var:

    https://spoti.fi/3yuABFT

  4. deadhouse says:

    Coming Back To Life mı Marooned mu?

    ismail vilehand

    @deadhouse, bence bu:

    https://youtu.be/O_v1mwK5vl0

    Yiğit

    @ismail vilehand, çok geyce.

    Bence marooned. Coming back to life bok gibi şarkı.

    Fırat

    @deadhouse, dogs

    deadhouse

    @Fırat, Dogs en güzel PF şarkısı. Coming Back To Life ile Marooned aynı albümde diye kıyas yaptım.

    Fırat

    @deadhouse, anladım :) dogs’u o kadar çok seviyorum ki Pink Floyd görünce içimden yazmak geldi sadece.

  5. ismail vilehand says:

    Mükemmel bir Agnostic Front belgeseli:

    https://youtu.be/8JmrIy-Jg0Y

  6. Cryosleep says:

    Kapsamlı bir Amebix kritiği yazacak babayiğit var mı?

  7. Raddor says:

    Helix o kadar değeri bilinmemiş bir Hair Metal grubu ki, klasik olmuş şarkıları bile tost makinesiyle yüklenmiş Youtube’a. Daha iyi görüntülü bulamadım. Ayıptır be karşim. İki dakka gözüm kulağım şenlenecekti.

    https://youtu.be/agTTLOGIXMg

  8. Gökay says:

    Geçen sene Djevel yazımızı kışa çevirmişti. Djevel albümünden sonra gelen Black Metal albümlerinde hep o albüme bir yakınlık, hep o ay ışığının mürekkep tonlu karanlığını, o albümün üşümekten keyif aldıran soğuk hüznünü aradım. Bu senenin ilk yarısında çıkanlar arasında tam olarak yakın olmasalar da İsveçten Greve – Föllo af svavel, lifvets dimridå, kışın sonuna doğru bende o boşluğu dolduran albümdü. Benim için hala senenin melodik olarak en güçlü Black Metal albümü, hala dinlerim; hala her dinlediğimde elmacık kemiklerime doğru bir ağırlaşma hasıl olur. Swartadauþuz nickli arkadaşın eline şamdanını alıp koştuğu 69 projesinden bir başka Black Metal Projesi Greve.

    Bunun dışında; daha basit melodilerle bezeli, daha kolay dinlenebilir, Sargeist akorları kullanan, bazen de Medieval tınlayan Ad Finem Omnia – No Peace No Dawn, Şili’ den güzel bir esintiydi benim için.

    Yeni kışı da geçtiğimiz hafta çıkan Asgrauw – Zielloos albümü ile müjdelemek istiyorum. Hollandalı bu arkadaşlar işin Nordic kısmında gerçekten çok başarılılar, Fin gibi melodiler yazabiliyorlar. Özetle, albümün belli kısımları Taake ve İlk Dönem Satyricon’ un folk, pagan, senfonik melodilerine yakın tatlar barındırıyor, belli bölümlerde de yine 90 lar sonu geleneksel black metale yakınlar. Albümde bana kalırsa boş parça yok, ama o ilk şarkının derinliği; yine elmacık kemiklerime, göz altlarıma bir ağırlık çöktürüyor. Kış eşlikçisi albüm arayan arkadaşlar bir göz atsın, ben Greve albümü ile birlikte bu albümü de sene sonuna götürüyorum.

    https://mysticismproductions.bandcamp.com/track/l-gnarens-gryning-sv-ltf-ddas-bestar

    https://asgrauw.bandcamp.com/track/versplinterd-hout

    https://adfinemomnia.bandcamp.com/track/the-abyss-2

    Rust in Peace.

    @Gökay, alakasız ama ne zaman Djevel görsem ismini “jewel” diye okuma isteğine karşı koyamıyorum

    Gökay

    @Rust in Peace., valla ben de öyle okumayı tercih ediyorum ya hahah kesinlikle yalnız da değilizdir bence

  9. Koralp says:

    Amken tekrar İzmir’e geliyor. Çalacak olan diğer Türk gruplar da çok sağlam. Harika bir konser bizi bekliyor. Konsere gelmeyi düşünen arkadaşlar yazabilirse konser öncesi PA tayfayla bir buluşma yapmayı çok isterim.

    https://www.instagram.com/p/CjhXLz2IQHP/

    Gulyabani

    @Koralp, çok güzel bir konser kesinlikle. Mgla ile çakışıyor maalesef. Amken yanında Metalium da ekmek kadayıfı üstü kaymak gibi ama Mgla çok kafa karıştırıyor.

    Koralp

    @Gulyabani, aynı günmüş cidden, ben onu unutmuşum. İzmir’de yaşadığım ve Amken’i çok sevdiğim için ben tercihimi bu konserden yana kullanacağım. Yoksa Mgla kaçırılacak bir konser değil.

  10. deadhouse says:

    Bu da takıntılı olduğum şarkılardan. Kentrilyonlarca kez dinlemişimdir.

    https://www.youtube.com/watch?v=WKNOlDtZluU&t=321s&ab_channel=HDTrueMusic

    Fırat

    @deadhouse, ELP’yi 70′ler prog’undaki diğer gruplara göre daha az sevsem de Tarkus bir başka gerçekten.

    deadhouse

    @Fırat, King Crimson, Genesis, Yes, Emerson Lake&Palmer, Van Der Graaf Generator, Gentle Giant; Bu grupların hepsi Pink Floyd’dan iyi.

    Linç başlasın.

    Boba Fett

    @deadhouse, ELP sevemiyorum ya, his olarak Pink Floyd benim için göklerde bu arada. İşin güzelliği bu iki grubu aynı türe sokuyorlar ama birbirleriyle alakaları yok.

    deadhouse

    @Boba Fett, Pink Floyd abartılan bir balondurdsşfsl şaka şaka tabii ki de gelmiş geçmiş en iyi gruplardan biri ve seviyorum da epey. Ancak ilk yorumumdaki fikrimin arkasındayım. O grupları daha önde görüyorum Floyd’dan. Pink Floyd’un olayı PR mıydı zekice kurgulanmış ünlü olma taktiği miydi yoksa daha farklı bir şey mi bilmiyorum neden o grupların çok ötesinde bir şana sahip oldukları hakkında gerçek bir fikrim yok. Genesis, Yes ve Crimson neyi yanlış yaptı da Pink Floyd daha büyük grup oldu bilmiyorum.

    Dysplasia

    @deadhouse, Politize değildiler sanırım. Pink Floyd politik duruşunun pazarlanması ile yürüdü gitti gibi geliyor..

    deadhouse

    @Dysplasia, Doğru, etkenlerden biri bu sanırım.

    Boba Fett

    @deadhouse, Syd Barrett faktörü sanırım.

    deadhouse

    @Boba Fett, İki albüm dışında yok. Çok önemli bir faktör değil bence. Benim hipotezim şu: Pink Floyd hiçbir zaman (diğer büyük prog rock gruplarına göre) gerçek manada bir Progresif Rock grubu olmadı.

    Boba Fett

    @deadhouse, Şunu düşünerek söylemiştim aslında: SYD ile Pink Floyd çok tanınan bir gruptu zaten, herkes 1973′ü bekledi gibi bir şey oldu. Şarkı sözleri olarak diğer gruplara nazaran daha hayattan, daha dokunaklı, daha somut. Müzik olarak Yes gibi uzun ve sürekli inen çıkan parçalara ya da 4 dakikalık sürede Funk’tan Jazz’a gibi bir olayı yok, bunlarda sebeplerden olabilir. Bunlara ek olarak Pink Floyd popüler olduktan sonra 80′lere gelince müziği elbet değişti ama diğer gruplar gibi birden pop yapmadı bu da uzun vaade de saygı anlamında belki etki etmiş olabilir. Kolay yakalayabilmek, kolay dinlenebilirlik tabii etkilidir benim hiç küçümsemediğim bir konu değil bu hatta bunun da inanılmaz yetenek gerektirdiğini düşünüyorum.

    Yiğit

    @Boba Fett, bence oldukça minimal bir etki bu.

    Pink Floyd’u Pink Floyd yapan şey Dark Side of the Moon’du. Dünyada bu kadar büyük, bu kadar etkili başka bir albüm var mıdır bilmiyorum. Uzun veya nispeten karmaşık şarkılardan ziyade daha dinlenebilir oluşu Pink Floyd için dikkat çekici oldu. İsmi geçen hiçbir grubun dsotm kadar dinlenebilir bir albümü yok neredeyse. Bu albüme kadar PF diğer grupların altında yer alırken bu albümle birlikte sadece ismi geçen gruplar veya progressive rock özelinde değil direkt müzik dünyasının zirvesine çıktı. O yüzden aradığınız cevap bu albümde gizli olabilir.

    Rust in Peace.

    @Yiğit, katılıyorum. Yukarıda ismi geçen grupların müziği Pink Floyd gibi pazarlanabilir, genel kitle tarafından sevilebilir şarkılar değil, çok daha karmaşıklar.

    Emre Görür

    @deadhouse, psychedelic rock’ın ABD’deki “şampiyonu” Grateful Dead ise İngiltere’deki de Pink Floyd idi. Dahası daha ilk albümden türün tarihsel doruklarından birini yarattılar bana kalırsa. Hayatımda The Piper at the Gates of Dawn kadar tehlikeli bir albüm dinlememiş olabilirim. O dönemde hiç kimse Syd Barrett kadar sınırda dolaşmadı ve bu durum daha baştan grubu kült statüsüne taşıdı. Yani Pink Floyd sonraki akranlarının çok önünde başladı yarışa. Ardından da psychedelic’ten progresife geçişi gayet başarılı şekilde kotardı. Aşk Yazı çok kısa sürdü, malum. ’70′lerde progresif dalgası yükseldiğinde Pink Floyd politik yönü de güçlü bir grup olarak pozisyonunu tahkim etmeyi başardı. Lokomotif grup ivmesini koruduğunda onu yerinden etmek çok zor bir iş. Yoksa ben de şahsen progresif Pink Floyd’un tarzının müzikal zirvesini temsil ettiğini hiç düşünmüyorum.

  11. Gökay says:

    Sludge/Hardcore tarafında haftanın en büyük köpekliği

    https://youtu.be/NrkQwDrCwHI

    Duygu ve uyum adına hiçbir şey yok, beton gibi albüm. Türünde senenin en iyilerinden.

    ismail vilehand

    @Gökay, manyak bişey gerçekten.

  12. tahsin says:

    Nerden buldugumu hic bilmiyorum. Soyle bir seyi listeme almis. Abiler baya bir underground heralde.

    https://www.youtube.com/watch?v=eJs2XB5kDbc&ab_channel=IreneusHenzel

  13. mandrake says:

    Death Metal ve alt/melez türlerinde kişisel favoriniz olan ve ek olarak underrated olduğunu düşündüğünüz grup/albüm tavsiyesinde bulunabilecek arkadaşlar varsa süper olur.

    Miktar ve sıralama tamamen size kalmış, kısıtlama yok.

  14. Gökay says:

    Gece 12 den sonra şöyle bir albüm geliyor

    https://catalystfr.bandcamp.com/track/paragon-of-devastation

    Doğrudan Nile’ a dönüşmeden bu kadar özgün ve kaliteli olabilen Nile tekniğinde parça görmedim. Diğer yayınlanan singlelar da acayip iyi, beklentim acayip yüksek.

  15. owlbos says:

    Gojira yeni şarkı yayınlamış. İlk dinlemede vasatı aşamıyor malesef.

    woodenpint

    @owlbos, Bu facia şarkı ismi ve sound ile ne yapmaya çalışıyorlar bilmiyorum ama çok kötü. Herkesin itin götüne sokup çıkardığı Magma sonraki işlerden daha uzun ömürlü ve samimi bi albüm bence

    owlbos

    @woodenpint, magma öncesine kadar en sevdiğim 3-5 gruptan biriydi Gojira. Son albümle beraber artık yeni bir başyapıt sunamayacaklarını kabullendim. Son albüm dahil, hala samimi bir grup olsa da bazı anlar var samimiyetten kopup sıradanlığa koşar adımla yaklaşıyor. Daha uzun bir süre takip ederiz o ayrı, ama heyecan yada o pure samimiyet konusunda yitik bir grup artık benim için.

  16. alimdat06 says:

    https://open.spotify.com/album/6GfoBh7p2LS5fMbYYMjj5b?si=YgRMDMKWRHO7n6ve1QqERg

    Alter Bridge yeni albümünü yayınladı. Takip eden varsa bence fortress sonrası en iyi albüm.

  17. Cryosleep says:

    Bu sene metal açısından çok iyi bir yıl olmadı mı?

    deadhouse

    @Cryosleep, Hayır.

    Cryosleep

    @deadhouse, Senin fikrin.

    Format C: For Cortex

    @Cryosleep, Power metal adına bile güzel bir albüm çıkıyorsa o yıl iyi bir yıldır. Bence de hemen hemen her genrede site diliyle 10 üzerinden 9 luk albüm çıktı.

    TanSolo

    @Cryosleep, bence de olmadı.

    Rust in Peace.

    @Cryosleep, Şahsen benim için dediğin gibi çok iyi bir yıl oldu. Ha adamakıllı güncel albümleri takip etmeye ilk kez bu sene başladım belki de ondandır (daha önce o yıl çıkan albümlerin maksimum 3-4 tanesini dinliyordum) ama hastası olduğum, sürekli dinlediğim çok albüm var bu sene.

  18. Gökay says:

    Son üç haftadır çıkanlarda Black/ Thrash tarafı acayip canlı. Mart ayında çıkan Midnight albümünün hala tür adına senenin olayı olduğunu düşünüp bolca vakit geçirmiş olsam da, Nisan ayında gelen Skumstrike adlı oluşumun ilk albümü Deadly Instrusions; belki biraz daha underground, çiğ duruşundan elimin çok daha fazla gittiği, daha keyifli vakit geçirdiğim Black/ Thrash albümüydü; Raining Blood ruhu, Darkthrone’ un punk dozunun arttığı dönemi, klasikleşmiş Panzer Division Marduk slideları ve diğer bahsedeceğim albümlerde de kaçınılmaz olan Aura Noir etkisinin bir araya toplanmış hali gibi. Masabaşında da Spectral Wound gitaristi Patrick McDowall var, o yüzden albüm bittikten sonra kulağınızda oluşabilecek beş dakikalık çınlamaya dinleyecek arkadaşların hazırlıklı olmasını öneririm. Poison Idea coverı da atlanmamalı.

    https://skumstrike.bandcamp.com/track/caustic-poison

    30 Eylül çıkışlı Sacrilegia – Sold Under Sin EP’ i de kaçırılmaması gerekenlerden. Türün en ilkel en vahşi özelliklerini taşıyan, mağara delaylı muazzam sololar içeren kısalardan birine imza atan bu İrlandalı arkadaşlar yakın takibimde. Reactionary Angel parçası sene içinde en çok dinlediğim parçalardan oldu bile; 3:00 daki solodan sonra gelen kısım, Bolt Thrower bu türde bir şeyler yapıyor olsa aşağı yukarı buna benzer bir şeyler çıkardı herhalde diye düşündürüyor. Ayrıca kapak da muazzam.

    https://sacrilegia.bandcamp.com/track/reactionary-angel

    Bir diğer albüm de geçen hafta çıkan HILD – Valfreiya albümü. Eski Marduk ve güncel Funeral Mist albümleri konuk davulcusu Lars Broddesso’ nun solo projesi. Corpsegrinder bu sene Death Metal adına nasıl bir solo albüm çıkarttıysa, bu albümü de biraz tür adına öyle görüyorum. Wodurida parçasının 1:15 deki Ankara Havası vari groove’ u, Mist’ ın Sludge arpejleri, albüm genelinde olan; Rota parçasında tadı daha bir gelen Lemmy, Matt Pike stili vokaller favori anlarım. Tür adına bu albüm için catchy bile diyebiliriz sanırım. Dinlemesi acayip keyifli ve kolay. Süresi de sadece 29 dakika.

    https://hild1.bandcamp.com/track/rota-2

    Biraz Absu tınılı bir şeyler özleyenler için de bu hafta çıkan Daeva – Through Sheer Will and Black Magic albümü ilaç gibi gelecektir. Henüz iki sefer çevirebildim, ama direkt yıl sonu listeme taşıdım.

    https://20buckspin.bandcamp.com/track/polluting-the-sanctuary-revolutions-against-faith

    Sonuç olarak hepsi kendi gürültüsünü yaratabilmiş, Black Metal olabilmiş albümler; hepsi çeşit çeşit işitsel istismar. Dinleyecek arkadaşlara keyifli dinlemeler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, sağ ol Gökay, vaktim olduğunda bakacağım hepsine.

    Koralp

    @Gökay, Daeva müthiş bir albüm yapmış. Yabancı sitelere bakıyorum, 8-9 puanlar havada uçuşuyor, AMG bile 4/5 vermiş. Harika bir keşif oldu benim için.

    Gökay

    @Koralp, hala köpek gibi çeviriyorum. Sene sonuna kadar benimle yürür bu albüm. Gitar tekniği harika olay albümün.

  19. çaksu says:

    Die Fledermaus, Act 2: “Brüderlein, Brüderlein und Schwesterlein” (Orlofsky, Adele, Ida,…
    https://www.youtube.com/watch?v=-eeJNM8mAXA

    Çok fena yakalıyor beni şu parça. Bi de 3 dk boyunca kademe kademe kapılıp yükseldikten sonra giren o du-i-du bölümü… Tam bi rüya. Carlos Kleiber’in de bu kısmı yönetirken kendinden geçtiğini gördüm. İki kişiyiz şu an. İçelim Carlos’çum. Sarılalım. Kardeşim. Kay azcık.

    Metal değil, güncel değil. Opera/operet/ensemble/koro… Tam “ne diyo bu adam” şeysi. Uyardım.

  20. Emre Görür says:

    Rock müzik tarihinin, dönemine göre en radikal tınlayan şarkısı bu olabilir. Ekstrem metalin başlangıç momentini temsil eden Venom çıktığında onun ekstremlik seviyesine yaklaşan Demon Pact, Shock Treatment gibi gruplar mevcuttu. Black metalin radikalliği ahlaki-kültürel sınırı aşma pratikleriyle ilintiliydi esas olarak. Yoksa müzikal radikalizm anlamında ekstrem metalin o dönemdeki seviyesinin çok da ötesinde değildi. Bu Perulularsa The Beatles’ı alıp daha ilk elden böyle bir şeye çevirmişler. Yurtdışına taşınan İnka kültürünün yeni Batı modasıyla buluşması böyle benzersiz bir sonuca sebebiyet vermiş. Black metalin doğumunda Kolombiyalı gruplar çok önemli bir role sahipti. Euronymous ve Dead yeni sound’u şekillendirirken ultra metal denen Kolombiya sahnesinden yoğun şekilde yararlandılar. Los Saicos’un ise böyle bir şansı olmadı. Belki de tarihin ilk ekstrem rock grubu olmalarına rağmen sesleri herhangi bir yankı bulamadı. 1965′te yayımlanan, psychedelic punk denebilecek bu şarkının tarihte bir önceli yok. Vokaller anca 10 küsur yıl sonra Motörhead yolculuğuna başlayacak olan Lemmy’den daha brutal, onunla Cronos arasında bir yerlerde. Brutal vokalin “insani” olanı “hayvani iç güdülerle” değiştirmeye dayandığını daha ilk elden gösteriyor. Şarkıyı 0,5x hızında dinleyince ortaya çıkan şeye doom/black metal demek dahi mümkün.

    https://www.youtube.com/watch?v=UJ-5PEBhi2c

  21. Haftanın kritik takvimi:

    Ptesi
    GOATWHORE – Angels Hung from the Arches of Heaven

    Salı
    VESSEL OF INIQUITY – The Path Unseen

    Çarş
    AUTOPSY – Morbidity Triumphant

    Perş
    RIOT CITY – Electric Elite

    Cuma
    LORNA SHORE – Pain Remains

    Ctesi
    MASTIC SCUM – Icon

    Pazar
    EXHUMED – To the Dead

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, Chat Pile da gelir mi? Bu senenin popüler albümleri arasında gördüğüm kadarıyla

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., hiç dinlemedim ama bakacağım, sağ ol.

    İlker

    @Rust in Peace., Kesinlikle gelmeli.

    HaNNibaL

    @Ahmet Saraçoğlu, Gevurah çıkartıp masaya vurmuş

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, Bugun için Nordjevel kritiği gelmiyordu ya bu listeye göre? Yoksa ben halüsinasyon mu görmüşüm?

    Ahmet Saraçoğlu

    @owlbos, bir türlü bitiremedim o yazıyı ve sürekli işler çıktı, o yüzden biraz daha erteledim mecburen.

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, grubu adam akıllı bugüne kadar hiç dinlemedim ama bu kritik için epey merakdayım. Bilgilendirme için teşekkürler abi.

  22. Noumena says:

    Lorna Shore’un yeni albümünün hiç şakası yok! Tokat gibi bir albüm yapmışlar. Özellikle o vokaller ne abicim öyle. Yılın en iyi işlerinden biri.

  23. Empty Shell says:

    https://open.spotify.com/track/3qBpKIDxnM0cSK7sIg7q7K?si=5sUiGySPQ32PR6EmOwq5dw&utm_source=copy-link

    Ağustos ayında çıkan Autonoesis – Moon of Foul Magics albümünden muazzam bir parça. Melodic Black/Death/Trash severler bir şans versin.

  24. Koralp says:

    Bu şarkının müptelasıydım zamanında, albüm de sağa sola kafa attıracak cinsten bir albümdü. Spotify’de yok, fakat hardcore seviyorsanız mutlaka bir yerlerden bulup dinleyin. Tam bir hayvanlık.

    https://www.youtube.com/watch?v=fn8Vk7jIe3I

  25. ismail vilehand says:

    Alter Bridge götten kan mı almış yoksa ben mi ilk dinlemede fazla gaza geldim anlamadım şu an. 8-10 dinleme sonrası en iyi albümleri olup olmadığına karar vereceğim.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Hemen dinliyorum.

    ismail vilehand

    @deadhouse, tam oturması için biraz daha dinlemem lazım ama netteki kritiklere göz attım, 9-10 puanlar havada uçuşmuş.

    alimdat06

    @ismail vilehand, abi iddia etmekte beis görmüyorumi ülkedeki en azılı Alter Bridge dinleyicisi olabilirim. Sözlerini ezbere bilmediğim şarkıları yok neredeyse. Albüm ise kesinlikle 2013′teki Fortress sonrası açık ara en iyi albümleri. O kadar beğendim ki Reklamcılık skillerimi kullanıp bir kritik yazısı çıkarmak istiyorum albüm hakkında. Sıralamam ise şu şekilde:
    1-Blackbird
    2-Fortress
    3-ABIII
    4-Pawns&Kings
    4-One Day Remains
    5-The Last Hero
    6-Walk The Sky

    Noumena

    @alimdat06, bir sıralama yapmam gerekse ben de böyle bir sıralama yapardım tam olarak. Yeni albüm yağ gibi akıyor.

    deadhouse

    @alimdat06, ABIII, Fortress’la top diye oynar.

    ismail vilehand

    @deadhouse, katılıyorum.

    alimdat06

    @deadhouse, Fortress çıktığı hafta ben Ankara’ya geldiğimden benim için çok özel anılar var abi albümde. ABIII’yi daha çok da seviyor olabilirim ama kafa kafayalar, anı kayırmasındanikiye koydum. Birinci sıraya koysa biri ağzımı açmam mesela valla.

    ismail vilehand

    Alter Bridge seven arkadaşlara bir soru sorayım o zaman. Pawns & Kings sizce en sert AB albümü mü? Bana öyle gibi geldi şimdilik.

    Canoir

    @ismail vilehand, tremonti’nin solo albümlerinin daha sert hali gibi

    ismail vilehand

    “Fable of the Silent Son” nedir öyle ya. Toplanak da Allah diyek.

    alimdat06

    @ismail vilehand, net albümün en iyi iki şarkısından biri. Last Man Stand de bence sertlik anlamında ikiye girer.

    Üstteki soruya ithafen de bence Fortress en sert albüm. Pawns&Kings de ikiye girer. AB’in müzikal anlamda çok sıkışmasının sebebi aslında Tremonti’nin en sert, en thrash rifflerini solo albümlerinde kullanmasıydı. Marching In Time sonrası elindeki en sert riffler buraya kalmış gibi bu sefer. Bence albümü çok daha iyi kılan şeylerden biri de Myles’ın tekdüzeleşen vokalinin bu albümde daha da çeşitlenmesi. Bunlar birleşince ortaya gerçekten çok iyi bir şarkı çıkıyor. Fable of the Silent Son’a mesela Calm the Fire’a çok benziyor. Kesinlikle Fortress albümünü zamanın olursa dinle abi bence o albüm de çok sert ve modern metal konusunda harika bir albüm.

    ismail vilehand

    @alimdat06, Tremonti’nin en sert, en thrashy riflerini solo albümlerinde kullandığını ben de fark ettim ama bestelerden ziyade sound olarak Pawns & Kings Fortress’dan da, Tremonti’nin solo albümlerinden de daha sert bence. Gitar tonu özellikle çılgın atıyor.

    Noumena

    @ismail vilehand, albümün en sevdiğim iki şarkısı Fable of the Silent Son ve Season of Promise oldu benim. Dinledikçe açılıyor albüm valla çok iyi iş

    ismail vilehand

    Alter Bridge gerçekten sikmiş. Dinlemelere doyamıyorum.

    Koralp

    @ismail vilehand, ben de her gün birkaç şarkı da olsa mutlaka açıp dinliyorum. Özellikle de This is War acayip sardı, sürekli mırıldanıyorum şarkıyı gün içinde. Baya iyi albüm yapmışlar.

  26. Erhan says:

    Yorum onayları meclise takıldı herhalde.

    Yorum onaylarında Ahmet’e takılanlar (YOAT)

  27. Rust in Peace. says:

    White Ward ve Chat Pile ile ilgili yorum atmıştım ama gece gece atamadım mı ne? Yoksa sorun oldu da silindi mi?
    Neyse çok önemli değildi, kritiklerinin mümkünse yer almasını isteyecektim sitede. Bu sitenin önemli albümlerinden olduklarını düşünüyorum.

    Rust in Peace.

    @Rust in Peace., senenin diyecekken sitenin yazmışım.

  28. Merdomerdo says:

    HM2ciler dikkat, Ripped to Shreds geçen hafta yeni albüm çıkarmış.

    https://youtu.be/dX3Iq5Bx4Q4

  29. Bu adamlardan kimsenin haberi var mıydı? https://www.youtube.com/watch?v=J1QE8HRmYbo

    Kadıköylü 3 genç soundları falan gayet iyi çok beğendim

    TanSolo

    @Format C: For Cortex, Imaginary Sun adlı albümlerini dinlemiştim. Bir hayli iyiydi.

  30. TanSolo says:

    Full of Hell; allah, kitap tanımamış.

  31. owlbos says:

    Arsis’in debut albümünü dinliyorum yıllar sonra. Nedense ismi hiç anilmayan bir album gibi geliyor bana. Heartwork dönemi Carcas ile gothenburg death metalinin teknik death metal ile evliliği gibi album. Bu formül nasıl oluyor da hiç konuşulmuyor anlamak güç.

    Ahmet Saraçoğlu

    @owlbos, müthiş albüm.

  32. Dysplasia says:

    Rivers of Nihil’in vokalisti ayrılmış. Peltek meltek ama sesi iyi gidiyordu gruba.

  33. Gökay says:

    Sensory Amusia, Candy, Deathbringer, Spite, Hexis, Armed for Apocalypse ve daha niceleri; bu hafta da Cabal. Core tarafında acayip vurucu albümler çıktı bu sene, bakalım son iki ayda daha neler dinleyeceğiz.

    Ben bu seneden razıyım.

    Koralp

    @Gökay, En beğendiklerim Deathbringer ve Candy oldu, Sensory Amusia da baya sürpriz olmuştu benim için. Core albümleri fazla ciddiye alınmıyor fakat dediğin gibi önemsenmeyecek derecede sağlam işler çıkıyor, ben de bu konuda çok memnunum.

  34. Yellow Eyes says:

    Djevel yeni albümünü 23 Kasım’da çıkarıyor.

    https://tinyurl.com/ydta9wd3

  35. Cem says:

    İstanbullu Hardcore Punk & Metalcore grubu Frozen Clouds’un yeni albümü:

    https://tinyurl.com/3hdemvk3

  36. Boba Fett says:

    Oturup ilk defa Avenged Sevenfold dinledim, ilk albüm bitti bitecek ve şaşırtıcı bir biçimde beklediğimden iyi buldum, şu vokal biraz sikmiş ama ilk albüm ile grubun potansiyeli yüksekmiş dedim kendi kendime ve ayaklarım yerinde durmadı, şu amcık vokal olmasa keşke. Hafif punk falan var hoş, bakalım nasıl gitmişler.

    Cryosleep

    @Boba Fett, üçüncü, hatta dördüncü albümden itibaren coşuyorlar iyice.

  37. Cryosleep says:

    Haftanın kritik takvimi neden yayınlanmadı?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Cryosleep, şimdi yayınladım.

  38. Haftanın kritik takvimi:

    Ptesi
    CLOUD RAT – Threshold

    Salı
    CABAL – Magno Interitus

    Çarş
    BLOODY HAMMERS – Washed in the Blood

    Perş
    GEVURAH – Gehinnom

    Cuma
    AENAON – Mnemosyne

    Ctesi – Pazar
    NORDJEVEL – Gnavhòl

    Ahmet Saraçoğlu

    Nordjevel yazısı nihayet yarın sabah sitede olacak. Albüm incelemesi şeklinde olmadığı için iki gün manşette kalacak.

    Format C: For Cortex

    @Ahmet Saraçoğlu, Albümü bir seferde bitiremiyorum. Bence inanılmaz bir albüm bir de yazı geç gelince daha bir yükseldim albüme. Bu adam bile bir çırpıda yazamadığına göre bir durum var diye düşündüm sanırım…

  39. Drochshaol says:

    Türkiye’deki metal konserlerini nereden takip ediyorsunuz doğrudan tüm konserleri tarihleriyle beraber çıkaran bir site var mı? Önümüzdeki dönemde güzel bir konser yakalarsam gitmeyi düşünüyorum. Kullandığınız siteleri falan paylaşabilirseniz çok iyi olur.

    Fırat

    @Drochshaol, Ekşi’den nefret ederim ama konserler için şu başlıkları iş görüyor:

    https://eksisozluk.com/2022-rock-ve-metal-konserleri-veri-tabani–6790257

    https://eksisozluk.com/2023-rock-ve-metal-konserleri-veri-tabani–6790300

    Drochshaol

    @Fırat, Ekşiden ben de nefret ederim ama işimi görecekse kullanırım, teşekkür ederim

    Merdomerdo

    @Drochshaol, Ben instoştan takip ediyorum. Hammer Müzik sayfasında, biletini satacağı konserler ile ilgili anons yapıyor.

    Drochshaol

    @Merdomerdo, Teşekkür ederim ona da bakarım çok instagram kullanmasam da takibe alırım.

  40. woodenpint says:

    Latin metal, dans edilebilir kısımları da delirme kısımları da ayrı güzel hahahah

    https://youtu.be/0pwHaOub3Is

  41. Ali Osman says:

    Katatonia’dan yeni şarkı.

    https://tinyurl.com/2pb5ebec

  42. Erhan says:

    SPIRITWORLD’ün konuşulması gerekiyor arkadaşlar. Dinlemeyenler dinlesin, dinleyenler dinlemeyenlere haber versin.

    Spiritworld götten kan çekmeye geliyor. Akıllı olun.

  43. Readonly says:

    4 kasımda Insomnium’Dan yeni bir şey gelecek sanırım.

  44. Joseph says:

    Paradise lost True Belief şarkısının nakaratını çok seviyorum acaba Türkçe karşılığı nedir. İnanç bir bütündür olsaydı düşündüm bu gün bir bakayım dedim A true belief yani Gerçek bir inanç vay be İngilizcem sıfır

  45. Zeitgeist says:

    Spiritworld çok fena geliyor. Yayınlanan 3 şarkı da ateş ediyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=3lm-KjzRvXM

  46. Ali Osman says:

    Darkthrone’un yeni albümüne besmeleyle başladım. Sonumuz hayrolsun

  47. Erhan says:

    Metale doymayı seven kardeşlerim için derledim. Link yok, aratın bulun:

    EXTINCTION A.D. – ”Culture of Violence”: Cazır cazır bir Thrash/Hardcore deneyimi, bas soundu ve soloları üst seviye. Ben jiletçilerdenim diyen, Municipal Waste ve Suicidal Tendencies seven her Thrashseverin mutlaka bakması gerek.

    IMPLORE – ”The Burden of Existence”: Hardcore/Grindcore kırması Converge ekolü, kafa göz yarmalı bir şeyler isteyenler için senenin en iyilerinden.

    CONFESS – ”Revenge at All Costs”: Çatır çatır, bam güm, yapıştır geç. Sağlam Groove. Yukarıda yazdıklarımla birleştirip ikişer set halinde gömerseniz karın kaslarınızın görünmeye başladığını fark edersiniz.

    BERATOR – ”Elysian Inferno”: Belphegor ve Behemoth konusunda bu sene hayal kırıklığı yaşayanlar bunu dinleyerek yüreklerine su serpmiş olacaktır. Bazılarınız duyduğu anda ”siktir amk” diyeceği riflerle dolu hasta bir EP

    ROTBORN – ”On the Perspective of an Imminent Downfall: Bixi sound’lu, kemik kırmalı, özet geç tarzında nefis bir Dm albümü. Kritiğini yazmıştım ama görmeyenler mutlaka dinlesin.

    Gökay

    @Erhan, Berator ve Rotborn hakkında bir şeyler yazıldı çizildi, fakat Confess hakkında bu sene hiç konuşulmamıştı

    Bu gibi grupların her ne kadar The Haunted ın Chasm, Bullet Hole gibi parçalarının ruhundan üflenip var olabileceğini düşünsem de her sene listeme böyle bir albüm alıyorum. Mesela 2019 da bu albüm benim için Carnal Forge – Gun to Mouth Salvation dı, buradaki tanımıma uymasa da 2020 de Lost Society albümüydü. Bu üç ablüm de neredeyse bambaşka albümler; fakat hissettirdikleri şey ve kullanışı itibariyle benim için aynı konumdalar. Bu albümleri yanımdan ayırmamamdaki ortak sebep, koşulsuz ve zamansız olarak kişiye her daim özgüven ve gaz aşılayabiliyor olması. Albümdeki favori parçam Ransom Note; Soulfly ın freze tezgahından geçip Walk With Me In Hell in bas yürüyüşlerini çalan bir parça mesela, ama hemen ardından gelen A.H’ lı riffte yine de yerimde duramıyorum. Evet parçaların çoğu birbirinin aynısı, oldukça basit ve klasik yapılar; ama bence hem kolay dinlenilebilir hem de pür gaz.

    EXTINCTION A.D. i atlamış olabilirim, teşekkürler hatırlatma için 👍🏻

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.