# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
OPETH yeni albüm kaydına başlıyor
03.12.2010

Miks masasında tanıdık bir isim.

OPETH 31 Ocak’ta yeni albüm kaydına başlayacağını açıkladı.

Jens Bogren ile birlikte Atlantis stüdyolarına girecek olan grup albümü miksleme görevini ise uzun süredir birlikte çalışmadığı STEVEN WILSON’a vermiş.

Grup yeni şarkıları “iyi” olarak tanımlamış.

  Yorum alanı

“OPETH yeni albüm kaydına başlıyor” yazısına 37 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    blackwater park’ta prodüksiyondan steven wilson, miksajdan jens bogren sorumluydu, bunda nedense ikisinin görevleri yer değiştirmiş. demek ki wilson’ın yaratıcı bi katkısı olmayacak albüme.

    Veracruze

    @Ahmet Saraçoğlu, olmaz olur mu. miksajın da prodüksiyonun da çıkan şarkının sounduna katkısı vardır, ki iletişim içinde olucakları bi durum olucağı için ikisinin de miksaj ve prodüksiyon kısmında emekleri olucaktır kesinlikle.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Veracruze, ama kayıt sırasında “şunu şöyle yapsak”, “şuraya şunu denesek” gibi müdahaleler yapamayacak örneğin bi blackwater park’ta olduğu kadar. Bitmiş şarkılar üzerinden çalışacak sonuçta.

    Veracruze

    @Ahmet Saraçoğlu, aranje kısmını diyorsan kim sorumlu bilemiyorum tabiki. mastering kısmı sadece kaydın ilk halini oldukça düzgün almaya çalışır (plug-in kullanmak olsun, mikrofonlama ve preamp seçimi vs olsun). yine de miksaj önemli bi etken sound üzerinde. enstrumanların tonlarını, vurgularını, panlamaları, hangi pasajlarda hangi birinin öne çıkıcağını belirleyen insan sonuçta. şimdilik aklıma gelenler bunlar en azından.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Veracruze, biliyorum tabi de bestesel anlamda bahsetmiştim ben. atıyorum, the drapery falls’un başına o melodik soloyu koyma fikrini vermek gibi.

    Veracruze

    @Ahmet Saraçoğlu, heh işte aranje mevzusunu kimin üstlendiği önemli o zaman, çünkü prodüksiyon kayıt kısmına bakar sadece.

    Veracruze

    @Ahmet Saraçoğlu, ayrıca baktım da aranjörlük işini belirli yapan birinin ismini vermemişler. eski albümlerdeki gibi olursa güzel işler çıkar sanırım; artık nasıl yapıyorlarsa orasını bilemiyorum :D

  2. b says:

    jens bogren ile steven wilson’un nasıl bir kimya yaratacağını göreceğiz. tahmin ediyorum ki yine orchid ve my arms your hearse albümlerini seven kitle bu albümü pek sevmeyecek. zaten wilson’lı albümlere pek uzak duruyorlar ama wilson’ın opeth’e müzikalite sınırlarının gelişmesinde artı bir katkı getirdiği apaçık ortada. albümün eski tarz olmayacağını düşünüyorum. ghost reveries ve watershed karışımı bir şeyler gelecektir. yani öyle gelsin.:) davulları da daha süslü olursa iyi olacaktır. hadi axenrot başar şu işi.:)
    bu lopez nerelerde yeni bir grubu vardı, ne oldu? opeth’e döneydi keşke.

    nordson

    @b, bla bla bla bla bla bla..
    (dayanamadım, kusura bakma)

    Aeonian_Lich

    @nordson, ben bile kusura baktım. saygısızlığın lüzumu yok. Karşıt bir fikriniz varsa belirtin, aksi takdirde uzun ve detaylı bir yorumu böyle değerlendirmek an basit tabirle saygısızlıktır.

    Güzel ülkemizde öylesine boş ve okuyana hiçbirşey vermeyen yorumlar gırla giderken, birisi girer içi dolu bir yorum yapar. Ardından böyle bir tavırla karşılaşırsın.

    Üzücü…

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aeonian_Lich, “martin lopez geri dönsün” kısmı yıllardır tekrarlandığı için diyor gibi geldi bana.

    Aeonian_Lich

    @Ahmet Saraçoğlu, Bir biçimde bunu belirtmek gerekirdi, öyle bile olsa. Upuzun bir yazı yazıyorsunuz, ardından bla bla bla.. diye bir yorum geliyor. Bu inan ki sinir bozucu. Sitede herkes yıllardır takılmıyor, onu göz önünde tutarak, neye “bla bla bla” dediğinizi belirtmeniz gerekir…

    janslore the celebrity

    @Aeonian_Lich, bla bla bla…
    (şaka)

  3. b says:

    olsun önemli değil, alıştık. “bla bla bla” arkadaşımızın ürettiği yeni bir dil olmalı. eğer o cümle kastedilmişse ben martin lopez’i çok severim ve doğal olarak onu grupta tekrar görmek isterim. bu çok doğal. tabii bu cümledeki düşünce herkes tarafından tekrarlanabilir bir klişe de olabilir o da benim umurumda değil ba-na-ne. bunu ben dile getirmişim bundan sa-na-ne. umarım daha yıllardır da tekrarlanır.:)

  4. nordson says:

    kötü niyetli değildim, saygısızlık etmedim. bu kadar kırılgan olmayınız sayın Avuk..(öhhö) Aeonian_Lich.

  5. Aeonian_Lich says:

    kırılganlık? Nereden çıkardınız bunu? Şu avukatlık klişesine de ben bla bla bla diyeyim. Yarı ingilizce yarı türkçe yazılarla coşalım hep beraber. :)

    nordson

    @Aeonian_Lich, kırılmak-kusura bakmakla alakalı olan bir ruhdurumu değil midir? neyse uzatmayalım, saçmalaşıyor tartışma. burda son bulsun istersen.
    not: i want to be a uzayadamı.

    Aeonian_Lich

    @nordson, Soru sormuşsun, istemeden uzatacağım. :) Hayır, kusura bakmak ile kırılmak arasında en ufak bir ilişki bile yoktur. Melez bir dil yerine, tek bir dili sağlam bilmek daha makbuldür diye tahmin ediyorum. :)

  6. ben piç değilim says:

    Opeth MAYH’den sonra bozdu yaeaeaeaaea

  7. dodothebird says:

    “8 new songs for next Opeth-album, Metronom Studio in the end of January

    I just read an interview with Mikael Åkerfeldt in Scream Magazine #151 (Norway’s biggest metal/hard rock-magazine). It featured very interesting news regarding the next album! According to Mikael Opeth have written 8 songs so far. They won’t enter the studio before they have 15-20 songs ready. Opeth will enter the studio in the end of January. The studio they will use is Abba’s old studio Metronom in Stockholm. Mikael wants to have a 70s-sound on the album, more precisely like the album had been released in 1978. Mikael mentioned that there are some very dark tones on the new material. One song is a tribute to Ronnie James Dio. This song might be on the album, but maybe not on the regular edition. ”

    böyle bi şey gördüm bi yerde, ne kadar resmi bi açıklama onu bilmiyorum lakin paylaşayım dedim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @dodothebird, 20 şarkı hazırlayıp stüdyoya girmek de neymiş. ilk 3 albümde zaten toplam 21 şarkı var. bikaç saatlik materyal mi yazdı naaptı mikocan.

  8. anonim says:

    aman ya yazdım yazdım sildim. ne halleri varsa görsünler.

    “Mikael wants to have a 70s-sound on the album”

    yine mi bamya?

  9. Deon says:

    İllaki birşeyleri yenileyeceklerdir diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.

  10. Jotunblod says:

    valla 70 ler havası baskın çıksın.gayet iyi olur.ayrıca opethin kendini tekrar edeceğini sanmıyorum.her albümün ayrı havası var.bununda öyle olacağını zannediyorum.

  11. burzum says:

    opeth in bütün albümlerini sevdiğim için ister eskilerin tekrarı olsun ister yeni ilginç şeyler olsun her türlü dinlerim…bakalım sürpriz yumurtadan bu sefer ne çıkacak…

  12. ice126 says:

    watershed gibi brutal vokali az bir albüm olmaz umarım. valla o albümü dinlerken sıkıldım. opeth, deliverance albümünden sonraki çıkan albümlerin çizgisinde ilerlemeye devam ederse, benim için biten gruplardan biri olacak.

  13. Ne kadar deneysel, o kadar iyi. Opeth gibi bi grubun deneseyllik mevzunun altından kalkamaması gibi bi durum baya baya imkansız geliyo bana.

  14. önder says:

    Mikael osursa dinleyecegim tek adamdır. Adamın osurugu bile bir brutal bir clean çıkar. ZOOOOORT, bzuuuoort, dındırııdnıd ZOOOOOOOOORT! bzuuuort!

    Avcı

    @önder, bu nasıl yorumdur yahu!

  15. sceptiquas says:

    lafa ne hacet, adamlar osursa da muhteşem gelecek albüm size .. eksperimentıl ne alakaysa…

    önder

    @sceptiquas, aynen öyle. Tabu gibi gördügüm bazı gruplar var senin için müzigi sıfırdr ama benim için muhteşem ötesidir herkesin düşüncesi farklıdır saygı duyarım ama Opeth ne yaparsa yapsın dinleyecegimden eminim tabiki elektronik-pop falan yapmayacagınızı biliyoruz elbet.

  16. zamanda yolculuk yapıp ocak sonuna gitmek isteyen bir insanım

  17. United Rocker says:

    @önder, sen de şu opeth konserine annesiyle ya da babasıyla gelip kapıdan aldırtanlardan birimisin yoksa =) laf soktuğumdan değil ama eminim ki henüz 10′lu yaşlarındasındır. Bi 10 sene sonra ne düşünücen merak ediyorum …

    Veracruze

    @United Rocker, bi kaç ay kaldı 21′ime, ve hala da mikael akerfeldt gerçekten osursa dinlerim. 30′umda da aynı şeyi diyiceğime eminim, 40′ımda da. ahkam kesmenin lüzumu yok, güzel müzik yapıyor adamlar bence.

    Ugur

    @United Rocker, bu nickle sen de en fazla 10 gösteriyosun bilmem farkında mısın

    nekropunk

    @Ugur, kudos.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.