# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DAVE MUSTAINE, KERRY KING ve SCOTT IAN’dan karşılıklı methiyeler
04.10.2010

A: Siz çok iyisiniz.
B: Yok yok siz daha iyisiniz.
C: Hepimiz süperiz.

SPIN.com geçtiğimiz günlerde Big Four’un METALLICA dışındaki gruplarının gitaristleriyle bir röportaj yapmış. Dave Mustaine, Kerry King ve Scott Ian cevaplarında birbirlerini öven ifadeler kullanmışlar. Buyrun.

SPIN.com: Turnede sahnesi en iyi olan grup hangisi?

Mustaine: Hayatımda tanık olduğum en iyi sahne SLAYER’ınki. Yaydıkları enerji muazzam. Biz de her şeyimizi ortaya koyuyoruz, ancak yayılan enerji anlamında bugüne dek Kerry’nin ve SLAYER’ın yaptığının aynısını yapabilen kimseyi görmedim.

King: Hepimiz farklı yönlerden iyiyiz. Ben MEGADETH’i daha çok “inek metal” olarak görüyorum, olumsuz anlamda demiyorum tabii ki, ama onlar gitar konusuna bize oranla çok daha meraklı tipler. Seyirciler arasındaki gitar meraklılarının aklını alıyorlar. Yaptıkları işte çok başarılılar. Sonra sahneye biz çıktığımızda gitar manyakları bize bakıp “Evet, müzik sert tamam da gitarda teknik bir şeyler yapsanız?” diye düşünüyorlar. Yapmayın çocuklar, bu MEGADETH’in işi. Biz sadece kızgınlığımızı ve vahşetimizi ortaya koyuyoruz. Big Four’daki dört grup da aynı yerden çıkıp farklı yönlere giden, dört başlı tek bir canavar gibi aslında. Yani birbirinden farklı dört tarz söz konusu.

Mustaine: Aynı vücut, dört farklı baş. Çok iyi bir saptama.

SPIN.com: Turnedeki en iyi gitarist kim?

King: Dave ya da Chris Broderick.

Ian: Evet bence de ya Dave, ya da bizim gruptan Rob Caggiano. Teknik anlamda bu ikisi tek kelimeyle aşmış gitaristler. Şahsen hayatta öğrenemeyeceğim bir gitar diliyle konuşuyorlar.

Mustaine: Herkes son derece yetenekli. Kerry’nin sağ eli aşırı derecede hızlı ve güçlü. Scott’ın melodileri çok güzel. Herkesin kendi artıları var. Broderick benden daha iyi bir gitarist çünkü o okullu ve eğitimli. Bahsettiği o ölçüleri, nota bileşimlerini falan hiç bilmiyorum mesela. Ben kendi başıma öğrendim, bu yüzden de sahip olduğum belli bir çiğlik var. Kerry’yle birlikte çaldığımız zamanları hatırlıyorum; biz bir gitarist bulamadığımızda Kerry bir süreliğine MEGADETH’te çalmıştı. İkimizin birlikte çalması çok güzeldi. İkimiz de farklı tarzlardayız ama ortak bir payda yaratmayı da becerebilmiştik. Daha en baştan belliydi. Kerry’nin bize yardım ettiği o konserler efsanevidir. YouTube’dan izleyebilirsiniz. Çekimler berbat ama konserler efsaneydi.

Ian: Bu turnedeki tüm gitaristlerin benzersiz sağ el teknikleri var. Hepimiz çok güçlü ritim gitar becerilerine sahibiz.

Mustaine’in bahsettiği Kerry King’li MEGADETH günlerine dair bir video da aşağıdan görülebilir.

Röportajın tümü de şuradan okunabilir.

  Yorum alanı

“DAVE MUSTAINE, KERRY KING ve SCOTT IAN’dan karşılıklı methiyeler” yazısına 5 yorum var

  1. like fire says:

    başlığı görünce şöyle bi şey geldi aklıma. gerçi burda durum tam tersi :D

    http://www.itusozluk.com/img.php/f4496cb1441eb57036a826431de59cf530819/biz+orospu+%C3%A7ocu%C4%9Fuyduk

    Lefthandpath

    @like fire, harbi acayip yavşak bir sohbet:D

  2. Deniz says:

    cevapların hiçbirinde metallica’nın adının geçmemesi ironik olmuş. gerçi aynı yerde röportaj yapan adamlardan başka türlüsü beklenmez.

  3. Mardukcan says:

    dave resmen ben cahilim bi halttan haberim yok öyle çalıyorum diyo. madem bu kadar koydu otur öğren amk. (diyene bak.vizelerin 3 de birine son 1-2 saat, yarısına son gün çalışıp okul bitirmiş adam)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.