# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ABRUPTUM’dan yeni albüm
15.10.2010

Cücelerin son yapıtı.

İsveçli “kült” black metal grubu ABRUPTUM’un yeni albümü “Potestates Apocalypsis” Kasım ayında çıkıyor.

Dört şarkıdan oluşan albüm yıllar önce kaydedilmiş olmasına rağmen şimdi gün ışığına çıkıyor.

01. Pestilentia
02. Bellum
03. Fames
04. Mort

ABRUPTUM doksanların başındaki black metal sahnesi adına önemli bir grup olarak görülüyor. 1989′da IT ve All tarafından kurulan grubun lideri IT, Satanic Black Circle’ın önemli isimlerinden biriyken, gelen tehditler sonucunda müzik sahnesinden tamamen çekilmişti. Grup bir süre MARDUK insanı Morgan Hakansson tarafından götürülmüş (ilk resimdeki Evil), 2005 yılında da sonlandırılmıştı. IT’in All’u kovmasından sonra gruba aldığı Evil’ı saymazsak, ABRUPTUM’un iki adet cüceden kurulu belki de tek metal grubu olduğu da söylenebilir.

  Yorum alanı

“ABRUPTUM’dan yeni albüm” yazısına 13 yorum var

  1. havitetty says:

    Apokaliptik Patatesler?

  2. Ugur says:

    Cüce, patates ve black metal mi? http://i54.tinypic.com/xpy068.jpg

  3. cenkozmercan says:

    ya ben bunları myspace’de dinledim şimdi de bir kez daha black metal’e uyuz olmama hak verdim. bu nedir abicim ya. kim dinler bunu, nasıl dinler bunu, zaten dinlenecek bişi yok tamamen komedi.

    nekropunk

    @cenkozmercan, adamların ağzına sıçmışın 2 dakikada : ) lakin ipi göğüsleyip abruptumun çok güzel işler yaptığını söylemek zorundayım. böyle baya baya canım abruptum çekiyor, “yatmadan evvel 2 rekat abruptum dinleyeyim” diyorum bazen.

  4. nordson says:

    cüce derken?

    nordson

    @nordson, 160cm diyor kaynaklar IT isimli şahış için. anne sütünü fazla içemedi heralde “garip” :(

    Aeonian_Lich

    @nordson, 1:60 cüce kategorisine girmez zaten. 1:40 da anatomik aşırı bir anormal boy değil, “görüntü değil sağlık açısından” Ama yine de cüce kategorisine girer sanıyorum. O kelimeyi de kullansanız başka kullanmasanız başka dert. Zenci kelimesi gibi. Hoş biz engellileri görmezden gelen, siyah ırka da antipatisi bulunmayan bir ülkeyiz. O bakımdan kullanmamız çok kötü değil bu iki kelimeyi de. Bizde de “kıro” muhabbeti var işte, kullanılmaması gereken bir kelime. Malesef kullanıyoruz, ve dilimizde bambaşka bir anlama büründü bu kürtçe kelime. Olan oldu yapacak birşey yok. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @nordson, IT denen arkadaşa 1.40 diyen yerler de var. All için de cüce diyo wikipedia’da. bu arada IT Dissection – Storm of…’ta konuk vokal, bi de Opthalamia’yı kuran da bu iki eleman ki opthalamia sağlamdır baya.

    nordson

    @Ahmet Saraçoğlu, Varg Vikernes’in bir yazısında geçiyordu. “1.60′lık insanlara ne zamandır -dwarf- denir oldu.” şeklinde, ITT Schaub Lorenz’i şeederek. meh :)

  5. ben says:

    Nickle takılmak ne kralmış kardeşim. Bildiğin Johannes Fredrikssen yokta IT yok All yok Evil. Bana da shamaloth deyin bundan sonra.

  6. TAAKE says:

    BUNLAR ZATEN GİTARLA DAVULLA FİLAN ALBÜM YAPMIYOR BİRBİRLERİNİ HAMAMDA ÇİMDİKLEYİP ISIRARAK ÇIKAN SESLERİ KAYDETTİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM AMA EVIL GRUP ORASI AYRI

    bloodshower

    @TAAKE, abi naptın ya uzun zamandan beri böyle gülmemiştim :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.