# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PHIL ANSELMO’dan açıklamalar-2: PANTERA, SLAYER, MEGADETH
22.09.2010

“DIMEBAG yaşasaydı kim büyük herkes görürdü.”

PHIL ANSELMO, bir önceki haberdeki açıklamalarının haricinde, başka bir röportajında da PANTERA, SLAYER ve MEGADETH’e değinmiş.

Mog Music Network: Geçenlerde SLAYER’dan Kerry King ve MEGADETH’ten Dave Ellefson’la yaptığımız bir röportajda, Ellefson METALLICA, SLAYER ve MEGADETH’i Amerikan metalinin üç büyüğü olarak tanımladı ve diğer gruplardan farklı bir yerde durduklarını söyledi. PANTERA’nın bu gruba katılmamasını nasıl değerlendiriyorsun?

Anselmo: Bence doğru bir açıklama değil. Zevkler ve renkler tartışılmaz, ama örneğin ben de MEGADETH gibi müzik yapan bir grupta asla yer almak istemezdim. Onlara karşı bir tavrım yok. Ellefson iyi bir adamdır. Ama PANTERA’yı yok saymak saçmalık ve aptalca bir şey. Kerry King ise, tam olarak ne dedi bilmiyorum, ama şunu biliyorum ki PANTERA daha bir şirketle anlaşmamışken, Kerry King’in beni arayıp “Düşünüyorum da sanırım PANTERA’ya katılmak isteyebilirim” dediği pek çok telefon konuşması oldu. Gerçekten. Aslında Kerry King’in PANTERA için sanılandan daha büyük bir önemi var. Biz daha bir şirketle anlaşmamışken Kerry’yle arkadaş olmuştuk. Sadece bizi arayıp konuşmakla kalmıyor, başka şehirlerdeki konserlerimize bile geliyordu. Bir keresinde beni aradı ve “Konserinize geleceğim ancak sadece izlemeye değil, sahneye çıkıp sizinle çalacağım” dedi. Sonra geldi ve sanki PANTERA iki gitaristli bir grupmuş gibi ikisine uygun bir setlist yaptık. İkisi birlikte çaldığında ortaya muazzam bir şey çıkıyordu. O dönemde SLAYER herkese bir şeyler öğretiyordu, Kerry de Dimebag’e çok saygı duyuyordu.

Son turnemizde SLAYER’ı ön grup olarak aldık, MORBID ANGEL’ı aldık, MEGADETH’le beraber çaldığımızda zaten performansımızla onları her gece eziyorduk. Ama Kerry ve Ellefson’a bok atmaya çalışmıyorum; özellikle Kerry’ye kötü bir şey söylemem zaten. Ama MEGADETH’le olan ilişkimiz çok da iyi değildi elbet. Mustaine bir gün bizi yerin dibine sokarken, bir başka gün gelip yapılabilecek en büyük övgüyü yapabiliyordu. Burada diğer grupları küçültmeye çalışmıyorum inanın. Grup elemanlarının hâlâ yaşıyor olmalarından dolayı bu uzun kariyerlerini sürdürebildiler. Ama şundan emin olun; eğer Dimebag yaşasaydı şu an kesinlikle PANTERA müzik yapıyor ve turluyor olurdu; işte o zaman PANTERA Ellefson’un o saydığı üç grubun arasında olmalı mı, olmamalı mı herkes görürdü.”

  Yorum alanı

“PHIL ANSELMO’dan açıklamalar-2: PANTERA, SLAYER, MEGADETH” yazısına 21 yorum var

  1. Exorsexist says:

    lars ve phil’den sonra kerry’den açıklama bekliyorum.
    http://images.mmosite.com/news/2009/12/18/troll/troll2.jpg

    bloodshower

    @Exorsexist, pasifagresif’in 4chanleşme süreci vol 2.

    bundan sonra resimli yorum yapmak istiyoruuez!

    Exorsexist

    @bloodshower, önce 4chan pasifagresifleşsin.

  2. fırat says:

    e yani saçmalamış gibi biraz. Megadethe laf sallamak falan. Reklam kokan hareketler gibi sanki. Ama kerry king ve dimebag li bir pantera sanki sansasyonel olabilirmiş :) güzel fikir

  3. Ahmet Saraçoğlu says:

    Dediklerine katılıyorum. Pantera’nin geri plana atılmasını bi türlü anlamamisimdir. Megadeth’i gerek satış gerek popülarite acısından katladigi açık. sahnede ezme olayı da bariz zaten, Pantera’nin sahnesi kadar hayvan sahnesi olan grup bi elin parmaklarını geçmez. Megadeth falan hikaye sahne performansı açısından.

    enver yılmaz

    hakkaten benim için de pantera big 4un km’lerce ötesindedir. pantera başkadır.

    phil başgan!!

  4. Burak says:

    Albüm çıkaracağı için reklam yapıyor Phil. Yıllardır aynı mallıkta giden biri.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Burak, yok Cowboys From Hell’in 20. yıl sürümü için bu aralar çok röportaj veriyo. Kendi albümüne daha baya var sanırım.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, vinnie phil ile konuşuyo mu?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Exorsexist, hayır. hayatta en çok istediğim şey diyo ama vinnie phil’le konuşmak istemiyomuş henüz.

    Berca B.

    @Burak, yav Allah aşkına, başlığın adı “Phil Anselmo uzatmalı sevgilisiyle evlendikten 48 saat boşandı” gibi bir şeymiş gibi yaklaşmayın şu olaya. Eski grubunu ve YILLARDIR uğruna ağladığı Dimebag’i övdü diye nasıl yaftalıyorsunuz hemen de. Hem metalde ne reklamı, insanlar moda takip eder gibi mi dinliyor bu müziği? Hiçbir açıklama yapmasa da seveni alacak, milyon tane açıklama yapsa da yine seveni alacak.

    janslore the celebrity

    @Burak, Anselmo’ya mal dedin ya, ne diyim bilemedim.

    Guinan

    @Burak, adam boksör bak bazı lafları kaldıramayabilir :)

  5. Mephisto says:

    ahh ulan şu ego yok mu büyüksünüz ulan hepiniz büyüksünüz :) yalnız gruplar arası atışmalar çok kofti duruyor artık ya…

    piyasa kadayıf olmuş müzik desen sponsorun tekelinde sonra biz böyleydik siz böyleydiniz olay şuna varacak sonunda ondan korkuorum http://tinylink.in/6LH :))

  6. Blakkheim says:

    Pantera sahne konusunda Megadeth’i yer bitirir diye düşünüyorum. Kerry’le olan muhabbetlerini tam bilemediğimden yorum yapamayacağım. Metallica’ya dair tek bir laf etmemiş olması bile bir övgü bence adamın karakterine bakarsak.
    Darrell yaşıyor olsaydı seve seve sayılacaktı Pantera her “top5, top3, topbilmemkaç” listesinde, ondan eminim.
    Velhasıl doğru şeyler demiş adam.

  7. deadskinmask says:

    “Ama şundan emin olun; eğer Dimebag yaşasaydı şu an kesinlikle PANTERA müzik yapıyor ve turluyor olurdu.”

    ah be abi bunu duyunca daha bi kötü oluyor insan. küs gittiniz değer miydi ulan…

  8. Laneth says:

    Pantera 90′larda kurulmalarının avantajı ile dönemin popüler türlerini şarkılarında kullanmaları sayesinde iyi bir popülarite sağladılar. Ama 80′ler de kurulan Slayer ve Megadeth yeni ve popüler türleri albümlerine almları o kadar kolay değil. Slayer “Diabolus in Musica” albümünde bunu denedi. Ve tek kelimeyle “Sıçtı.” 2000′li yıllarda Pantera’nın başarılı olcağını hiç ihtimal vermiyorum. Slayer ve Megadeth’in üstte yaşadığı zorluğu bu sefer Panter yaşayacaktı. 2000′lerin popüler soundu olan Metakcore’u parçalarında kullansalardı Pantera yok olup, giderdi. Bu nedenle Phil eski defterleri çok karıştırmasın. Kendisi konserlere nasıl beleş girerim diye ortalıkta cirit atarken Slayer ve Megadeth turnelerde kıçlarında terler akıtıyorlardı.

    masteroforion

    @Laneth, Metalcore’un ekmek yediği iki ana alan zaten Pantera ve swedish death metal soundu. O kesik rifler ve breakdown’lar olmasaydı ne bok yerdi yüz bin milyon metalcore grubu? O açıdan, 2000lerde de çatır çatır satardı Pantera, kendisini yeni nesillere sevdirmek gibi bir derdi de olmazdı zaten, çünkü yeni jenerasyon metalin bayrak grubu bir nevi.

  9. _BlaCkeneD_ says:

    Ya ben şu Thrash gruplarının afedersiniz yıllardır sidik yarışını anlayamıyorum arkadaş. Millet ne demişse demiş sen bak kendi çorbana. Hele Anselmo abimizden beklemezdim böyle bi şey. Hadi aynı lafları Mustaine dese şaşırmam. O değil de adam iyi laf koydu ha Megadeth’e. :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.