# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
IRON MAIDEN, BLACK SABBATH, DEEP PURPLE elemanlarından Ermenistan’a yardım şarkısı
29.09.2010

Efsaneler bir arada.

Tony Iommi (BLACK SABBATH) ve Ian Gillan (DEEP PURPLE), 1988′de Ermenistan’da meydana gelen Leninakan depremi sonrasında gerçekleştirilen Rock Aid Armenia kampanyasının sonuçlarını görmek için gittikleri Ermenistan’da, bir müzik okulunun 20 yıldır tekrardan inşa edilemediğini görmüş ve buna bir çare bulmaya karar vermişler.

Yanlarına Jon Lord (DEEP PURPLE, WHITESNAKE) ve Nicko McBrain’i (IRON MAIDEN) de alan Iommi ve Gillan, önümüzdeki hafta içinde birlikte stüdyoya girip bu okulun inşaatı için gereken parayı sağlamak adına bir şarkı kaydedeceklermiş. Yukardaki kapak, 1990′da gerçekleştirilen kampanya için kaydedilen toplu “Smoke on the Water” yorumuna ait.

Hatta;

  Yorum alanı

“IRON MAIDEN, BLACK SABBATH, DEEP PURPLE elemanlarından Ermenistan’a yardım şarkısı” yazısına 28 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    Başka bi konuyla ilgili sanıp bi an bi heyecan yaptın kabul et. :)

  2. Ugur says:

    Ben olsam okulu 20 yıldır inşa edemeyen yetkilileri cümle aleme rezil etmek için yeni bir şarkı yazardım.

  3. N.B.M. says:

    Gruplardan değil de bu organizasyonu yapan adamlardam soğudum resmen. Irkçı bir söylem olabilir ama; gerek A.B.D., gerekse Avrupa ülkeleri baş tacı yapıyorlar Ermenileri. Yardım. Çok iş.

    kafakabin

    @N.B.M., nickini yanlış yazmışsın N.S.B.M. olucak o

    Ugur

    @kafakabin, Ne var adam doğruyu söylüyor.

    kafakabin

    @Ugur, öncelikle böyle düşünen birinin neden gruplardan soğumadığını anlamak çok zor.Adamlar aptal değil sanki gözleri bağlanmış,yada tehtid üzerine iş yapmışlar gibi bahsetmiş nsbm.Haberi okuyunca müzisyenlerin kendi insiyatifleriyle bir şeyler yapmaya çalıştığı ortada.Yaptıkları herhangi bir şeyin propagandası mı?Yıkılmış bir müzik okulunun nerde,kime ait olursa olsun tekrar ayağa kaldırılması ve bu gibi şeyler bazı insanlara evrensel geliyor.Senin kafanda olmayan insanlara yani.Adamlar ne kimi baş tacı yapmış ne de secdeye yatmış.Ermenistan’da olduğu için durup dururken,gereksiz yere aptalca bir yorum yapılmış.Avrupa yada abd ülkeleri bir birey değil bu arada.Yani baş tacı edenler halkın kendi seçtikleri yöneticiler.Yani bir nevi halk.Bunu da halının altına atmayın bi zahmet.

    N.B.M.

    @kafakabin, Eğer grupça katılacak olurlarsa hepsinden nefret edeceğim. Aptalca yorum diyorsun, ve sarfettiğim cümleleri bir propaganda olarak görüyorsun. Kaldı ki politika (daha doğrusu politikacılar), istesek de istemesek de bizi parmaklarının ucunda basketbol topu gibi döndürüyor. İşin siyasi kısmına girmeyeceğim. Ben sadece tarihte bu medeniyetten uzak, aptal toplumun cürümlerine bakmadan biz Türklere kafa tutmalarına, arkadan vurmalarına, ‘bize soykırım yaptığınız’ diye salya sümük ağlamalarına ithafen duyduğum nefreti dile getirdim. Her şeyden önce sanki Dünya’nın başka derdi yok. Tamam, büyük işler yapmış sanatçılar bunlar. Ama tutup da Ermenistan’da bir okulun inşası için kaydedeceğin şarkıyı git de Çad veya Haiti’de açlıktan kendi b.klarını yiyen zavallı insanlara yardım et. Ermeni sempatizanısın demiyorum ama bence böyle hümanist düşünce yapıları hiç doğru değil. Gidip herhangi bir Ermeni’ye “ben Türk’üm” dediğin zaman alacağın tepkiyi az çok tahmin edebiliyorsundur. Benim kinimin temeli burada zaten. Neyse, uzun oldu. Okuduysanız teşekkürler. :))

    Ahmet Saraçoğlu

    @N.B.M., bunun soykırımla alakası yok ama bildiğin gibi. bahsedilen depremde 25.000 insan ölmüş yani boru değil. bu adamlar da 20 yıl önce yardım amaçlı bi şarkı kaydedip para toplamışlar, elbette ki yardımımız bi işe yaradı mı diye bakıp amaçlarının bir yere vardığını görmek isteyecekler. Bunun Ermenistan’da, Norveç’te ya da Kanada’da olmasının en ufak bi önemi yok.

    Dediğin şey bence hem bu açıdan anlamlı değil, hem de rock’ın zaten yok olmaya yüz tutan sosyal ve bilinçli tarafını görmezden geliyor. Ama sen en baştan olaya “medeniyetten uzak, aptal toplum” diye giriyor olunca, bunların senin için bi önemi var mı bilemiyorum tabi.

    En az 20.000 kişinin öldüğü Gölcük depremi için Rotting Christ Türkiye’ye gelip yardım konseri verdiğinde de Yunan tarafından kurulmuştur herhalde benzer cümleler: “Niye yapıyosunuz ki bu yardımı? Bu medeniyetten uzak, aptal topluma? Sanki Dünya’nın başka derdi yok.”

    Rauf

    @Ahmet Saraçoğlu, Adamlar Türkiyede konser vermeye üşeniyolar , kalkıp ermeni itlerine şarkı yapıyolar. öldüyseler bile üzülmeye değmez. Bu yazıyı okuduktan sonra herkes beni insaniyet namına sorgulayabilir. NOT : Bu yazıyı yazan hocalı katliamında bir sürü akrabasını kaybeden bir AZERİ evladı …

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rauf, bi tarafı savunmak için demedim üstte dediğim şeyi. ama buradaki konu o değil. neyse, nasıl bakıldığına bağlı herhalde.

    N.B.M.

    @Ahmet Saraçoğlu, Rauf adlı arkadaşın söylediklerine katılıyorum. Yani sonuçta asıl katliamı yıllardır Ermeniler yapıyor. Ondan ziyade zaten Dünya’da toplasanız kaç tane toplum, “Türkler iyidir,candır” diyor ki. Sonuçta dünyanın en zengin coğrafyasında yaşıyoruz ve dolayısıyla emperyalist güçlerin bıyıkaltı saldırılarına mağruz kalıyoruz. Bosna Savaşı’nda Sırp subaylar çoluk, çocuk, yaşlı demeden ne kadar dişi varsa ırzına geçerken tüm dünya izledi bunu. Ama Avrupa’da Romanlar için bilmem ne dernekleri kuruluyor. Sonuçta ben Türk’üm ve kendimi milli benliğimi muhafaza etmek zorunda hissediyorum. “Ermeniler ….” deyince de insanlar bunu ırkçılık olarak değerlendiriyor. “Görgüsüz, aptal toplum” lafımında arkasındayım. Ermeniler, cidden tarihte doğru dürüst bir şeyi becerememiş bir halk. Bir kere Çin, Doğu Türkistan özerk bölgesinde Uygurlara resmen soykırım yapıyor. Çıt çıkaran var mı ? Asıl insanlık budur : zor durumda olanlara yardım etmek. Şunu da belirteyim : Madem yardım edecekler, sıkıyorsa ceplerinden para versinler.:) Yıllardır orada burada konser vere vere çuvalla parayı ceplerine indiriyorlar. 30 yılda kazandıkları para, 7 ceddine yeter bu heriflerin. Ben bunların (her türlü ünlü sanatçıların) sözüne hiç güvenmiyorum. Sonuçta bu adamlar hiçbirimizin askerlik arkadaşı değil. Sonuç olarak : bu toplum, yardımı haketmiyor. Bana (daha doğrusu size, hepimize) düşmanlar. Bırakalım Ian Gillan ne halt ederse etsin. Köpeği değiliz, yolunda gitmek zorunda değiliz sonuçta. Bir hayli uzun oldu. Neyse, teşekkürler. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @N.B.M., yine diyorum: konu bu değil. Ermenistan’a ya da Sırbistan’a göktaşı düşse ve 1.000.000 kişi ölse “oh ne güzel oldu” diyecek birinin yorumları gibi geliyor bunlar.

    ABD de zamanında Kızılderilileri yok etti diye Metallica dinlemiyorsan, dediklerinde haklısın.

    Ugur

    @kafakabin, Kabul etmek gerekir ki bu ülkede azınlıklarla ilgili herhangi bir eleştiri yaptırtmazlar adama.Anında ırkçı damgasını yersin.Mesela N.B.M’ye senin “NSBM olacak o” demen bile ne yazık ki bunun bir örneği gibi duruyor.

    Yardım edilmemeli düşüncesine katılmıyorum.Elbette edilmeli, insalık bunu gerektirir.Ancak 20 yıldır kıçlarını kaldırıp tek bir tuğla koymamış yöneticilerle yeri geldiğinde yeri göğü inleten Ermeni vakıflarının, diasporanın -ya da her neyse- suskunluğunu eleştirme hakkını da kendimde görürüm.(Bunun ırkçı bi yanı var mı?)

    masteroforion

    Kusura bakmayın da “medeniyetten uzak aptal toplum” denilerek açıklanan bir görüşü ciddiye almamızı beklemiyorsunuz değil mi? Mk o sabah akşam cırladığınız “türkler barbardır” lafından ne farkı var bunun?

    Hükümetler eleştirilecekse eleştirilir de, 60 sene öncesinin kafası sikilmiş ideolojileriyle insanlık kavramını ayırın bi önce, bir tutmayın, foseptikteki bi parça bok kadar değeri yok çünkü

    N.B.M.

    @masteroforion, Evet, biz 60 yıl önceyi unuttuk (sizin gibiler, hakaret etmiyorum) ama perdenin arkasındaki adamlar hala unutmadılar. Obamaların, Rasmussenlerin yüzü gülüyordur şimdi. Senin gibi düşünen insanlar ‘çağdaş olacağız, savaş denen bokun bir parçası olmayacağız’ derken bu adamlar hala da 60 yıl öncesinin hesabını tutuyorlar. Görmemeniz için afedersiniz ama ya aptal ya da kör olmanız lazım. Bu PKK’ları, ASALA’ları kim finanse etti/ediyor ? Sonuçta ırkçılık her yerde var. “Ben Türk’üm, sen Fransız’sın” deyince bana göre ufak çaplı da olsa bir ırkçılık söz konusu oluyor. Dünya’daki bütün insanlar, “ben Dünya’lıyım” deyinceye kadar ırkçılık maalesef var olacak. Bize bu silahla saldıranlara da hümanizmle, insan haklarıyla karşılık verdiğimiz sürece ağzımızın yayını yavaş yavaş sikecekler. Hadi eyvallah.

    masteroforion

    @N.B.M., Hükümetleri, ülkeleri istediğiniz kadar suçlayın birader, hakediyorlar. Senin bahsettiğin ASALA’ya da, aynı şekilde Franco’yu destekleyen faşist piçlere de, kısacası insan evladının anasını ağlatan tüm olaylarda parmağı olan tüm oluşumlara ben de karşıyım. Fakat mevzu burda o değil. Hükümetlerin yaptığı şeyler halklara maledilemez. Tüm bu suçlamaları “sen Fransız olduğun için piçsin, Ermenileri hiç sevmezdim, Yunanlar da orospu çocuu” basitliğine indirgersen, nerdeyse adamın kafatasını ölçecek Atsızcılarla aynı kefeyi sokmuş olursun kendini.

    N.B.M.

    @masteroforion, Anlatmak istediğim, Yunanlar olsun, Ermeniler olsun tarihi düşmanlarımız. Elbette “Türkleri seviyorum” diyenleri de vardır (o kadar da değil) ama böyle istisnalarla ilgilenirsek kalkamayız işin altından. Her şeyden önce Atsız gibi olsak birazcık, dil,kültür,benlik (din demiyorum, ateistim) gibi olguları biraz daha sıkı bir şekilde muhafaza etmeyi becerebilsek, biraz da tarih okusak; Özal’ların, R.T.E.’lerin yüzünü görmemiş olurduk. Neyse, konu çok uzadı. Sizin görüşünüz sizin, benim görüşüm benim. Teşekkürler. :)

    janslore the celebrity

    @N.B.M., din, dil, ırk, kültür, benlik gibi şeyleri diğerinden nefret etmeden de koruyabilirsin. Özalları Tayyipleri görmezdik o zaman diyorsun ama onların istediği gibi hareket ediyorsun. o dediğin Tarih’i sadece okumakla olmuyor, düşünerek okuman gerekiyor nedenleriyle niçinleriyle.

    masteroforion

    @N.B.M., Doğduğunda istemsiz kazandığı bi özellikten dolayı kimse benim düşmanım değil arkadaş. Böyle düşünen insan güruhuyla da aynı grup içerisindeymiş gibi “biz” lafı altında anılmak istemem.

    hen

    @N.B.M., Ya abi zaten Türkiye’de bor var büssürü, ama Amerika izin vermiyo.

    ğen

    @hen, evet dünyayı yönettikleri için çünki

    Rauf

    @N.B.M., ellerine sağlık dostum …

  4. kafakabin says:

    yahu nerelere gelmiş konu yazmaz olaydım.çok şey yazardım aslında ama herşeyin bir yeri ve zamanı var.Sadece şunu bilin n.b.m.(bak nbm yazdım :) )ve Uğur.Dünya’da hangi toplum yada ülke olursa olsun hükümetleri,bankaları,askeri güçleri bağımsız değildir.Herkes birşeye hizmet eder ve kendi altındaki insanları kullanır.Ve insanlar bundan ders çıkarmaz tam tersine kabullenmeyip yaptığıyla övünür.Bunun Türkü Kürdü bilmemnesi yok.Biz gereken kafayı yakalayamadıkça,aslında katilin bıçağını kendi ellerimize boğazımıza soktuğumuzu fark edemiyeceğiz.

    pacerized

    @kafakabin, yazdıklarında yanlıs bı sey yok hocam. aynı fasıst mantıga hızmet ederek bu arkadaslara sızler nasıl bu muzıgı dınlersınız demek ıstıyorum. hos, fasıst black metalcılerı bıle duyduk, gotumuzle gulduk ama varmıs boyle seyler. ınsanlara kendı belırlemedıklerı ozellıklerı uzerınden nefret duyan kısılerın hastalıklı bı ruh yapısına sahıp oldugunu, boyle sapıkca bı tercıhı etrafta pekcok benzerı bulundugu ıcın mesru kılabıldıklerını ne yazık kı uzun zamandır goruyoruz. 30 yıl sonra ulke kavramı ıle bıtecekken hala daha mıllet, dın gıbı kafa uyusuklugundan baska etkı yaratmayan fos ıdeolojılerın pesınde kosmayı bırakın gıdıp ot ıcın de kendınızden baska beyınlerı zehırlemeyın barı.

  5. Exorsexist says:

    pasifagresif, pasifagresif olalı böyle hümanizm görmedi.

  6. Ahmet Saraçoğlu says:

    Jason Newsted ve HIM gitarsti Mikko Lindström de dahil olmuş bu projeye.

    hen

    @Ahmet Saraçoğlu, HIM dahil olmasaymış iyiymiş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.