# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TESTAMENT – The Legacy
| 19.08.2010

İlk görüşte aşk.

Gelmiş geçmiş en iyi ilk albümler yılımızın ilk albümüne hoş geldiniz. Bugünden itibaren bir yıl boyunca her gün en iyi ilk albümleri konu edeceğiz. Salladığım nasıl belli değil mi? Yapılır mı lan öyle bir şey, manyak mıyız?

Her neyse, en azından bugün kucağımızda olan albüm bu listelere en üst sıralardan giren, çok önemli bir albüm.

Eric Peterson ve kuzeni Derrick Ramirez tarafından 1983′te kurulan LEGACY, birtakım kadrosal mutasyonların ardından, S.O.D.’den Billy Milano’nun önerisiyle TESTAMENT adını almış, 1987 yılında da önceki elemanlarının da katkıda bulunduğu bu albümü çıkarmıştı. Altında Alex Skolnick, Greg Christian, Eric Peterson, Steve Souza, Chuck Billy, Louie Clemente ve Derrick Ramirez imzası bulunan 9 adet şarkının bulunduğu albüm, TESTAMENT’ı bir anda patlatmış, grup “METALLICA’ya ciddi rakip” olarak lanse edilmişti.

Uzatmayalım, “The Legacy” her anlamda bir başarı öyküsüydü. Eğer ilk albümünüzdeki şarkıların yarısı, albümün çıkışından 23 yıl sonra bile neredeyse her konserde çalınıyorsa, o albüm bir şeyleri başarmış demektir. Hangisini saysak; Over the Wall’un o dönemde yirmili yaşlarda olan bu çocuklar tarafından ne kadar profesyonel şekilde kotarıldığından mı bahsetsek, Burnt Offerings’in rif saldırısından mı, Apocalyptic City’nin nefis atmosferinden mi, Alone in the Dark’ın bir thrash metal klasiği olarak görüldüğünden mi söz etsek…

“The Legacy”nin güzelliği sadece bu parçalarla da sınırlı değil. Sadece konserlerde sıklıkla çalınmıyor oluşları kalan beş parçayı bu adı geçenlerin arkasında göstermesin. Onlar da kendi başlarına birer thrash metal hazinesi.

“The Legacy”nin önemli kısmı elbette ki yalnızca bu şarkılarla sınırlı değil. “The Legacy” aynı zamanda metal dünyasının TESTAMENT’la ve üyeleriyle tanıştığı albüm. Eric Peterson’ın yıllar içinde daha iyi görülecek ve kanımca hiçbir zaman gerektiği övgüyü görmeyecek rif yazma becerisi, Chuck Billy’nin kendine özgü ses rengiyle TESTAMENT müziğine adeta tek başına karakter kazandırması, o sırada 19 yaşında olan ve sololarıyla thrash metal sevenlerin aklını başından alan Alex Skolnick’in über yeteneği; hepsi metal dünyasının bir anda, ilk andan karşılaştığı şeylerdi.

Bugünkü yazı biraz kısa oldu evet, ancak son iki gündür iş yerinde yatan ve eve dahi gidemeyen bir insan olarak, bu seferlik kusuruma bakmayın. Bir dahaki yazıda bunu telafi edeceğim, söz. “The Legacy”ye dair iki adet düşüncemle de yazıyı bitireyim.

İlki, bence “Among the Living”, “Taking Over”, “Pleasures of the Flesh”, “Terrible Certainty”, “Persecution Mania” gibi albümlerin thrash metal dünyasına kazandırıldığı 1987′nin bir numaralı albümü TESTAMENT’in yola koyulduğu bu albümdü. Tamam, “Among the Living” başta olmak üzere onlar da önemli albümler, ama hiçbiri “The Legacy”nin yarattığı etkiye, ilk albüm olmasının sağladığı sinerjiye sahip değiller.

İkincisi ise, bence “The Legacy” TESTAMENT’ın yaptığı ve yapacağı, bugüne kadar da geçemediği en iyi albümüdür.

O değil de şu bir yıl sürecek ilk albümler olayından erken vazgeçtiğim iyi oldu. Çekilecek dert değil valla.

9,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.53/10, Toplam oy: 192)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1987
Şirket
Atlantic Records
Kadro
Eric Peterson: Gitar
Alex Skolnick: Gitar
Greg Christian: Bas
Louie Clemente: Davul
Chuck Billy: Vokal
Şarkılar
1. Over the Wall
2. The Haunting
3. Burnt Offerings
4. Raging Waters
5. C.O.T.L.O.D. (Curse of the Legions of Death)
6. First Strike Is Deadly
7. Do or Die
8. Alone in the Dark
9. Apocalyptic City
  Yorum alanı

“TESTAMENT – The Legacy” yazısına 17 yorum var

  1. b says:

    ne manyak bir albümdür bu. tam headbanger’lar için. kirli bir sound, muhteşem şarkılar, denilecek bir şey yok valla. klasik deyip bitirmek lazım. over the wall’un buradaki hali çok iyi ama paul bostaph’lı halini de unutmamak lazım. kafadan 9.5/10
    testament’in “the ritual” kritiği de gelsin.:)

  2. Rauf says:

    metal müziğiyle tanışmamı sağlayan albüm :)

  3. berat mutluhan seferoğlu says:

    Over the Wall’un solosu thrash metal tarihinin en iyi sololarından biridir benim için.Dililililililiüv tarzı legato dolu birbirinin kopyası Thrash Metal solo gitaristlerine verilecek ders gibidir her anı.

  4. Kıvanç Erkan says:

    Burnt Offerings ve Alone in The Dark müthiştir..

  5. Mustafa sakalli says:

    Alone in the Dark’in muthis bir havasi var yahu.

  6. like fire says:

    Apocalyptic City hayatımda dinlediğim en iyi thrash şarkılarından biridir. Her şeyiyle dört dörtlük bir albüm. İlk dinlediğimde uzun süreli şok yaşatmıştı.

  7. evet abi bence de en iyi ilk albümlerden biridir ve hatta testament’in en iyi albümüdür gaz ve ruh olarak.

  8. Caner says:

    Abi Alone In The Dark çok garip gerçekten.Chuck’ın söyleyiş tarzı da çok hoş arada giren gitar solosu ile birlikte tam tarifsiz bir tat oluşuyor.

  9. spootniq says:

    a milestone in thrash.. ’nuff said!

  10. _BlaCkeneD_ says:

    testament’in en iyi albümü diyecektim de buna henüz karar veremedim. daha bunun the new order’ı var, the gathering’i var, genç arkadaşımız the formation of damnation’ı var. ama yazıda da belirtildiği gibi hiç biri testament’in ilk albümünün sağladığı enerjiye sahip değil. bu yüzden the legacy testament’in en iyi albümü olma yolunda sanki bir adım daha önde bana göre.

  11. Kıvanç says:

    Testament’in ‘The New Order’ ile birlikte en sağlam işi bence. Hayatımda dinlediğim en taş albümlerden birisi.

  12. Synysterr says:

    bir de Horon In The Dark’ları vardır ki tadından yenmez.bu da klibi;

    http://vimeo.com/10470120

  13. mustafa yılmaz says:

    Kesinlikle testament’in en iyi albümü.

  14. atoutlemonde says:

    Soloları ve davul performansıyla en iyi thrash albümlerinden biridir. Daha yüksek kalitede dinlemek isteyenler 2001deki First strike is deadly albümünden bazı şarkıları dinleyebilirler, şahsen ben öyle yaptım.

  15. chuck says:

    kariyerlerine ilk albümden miras isimli bir albümle başlamak ve o albümün gerçekten Thrash Metal mirası haline gelmesi de, ne bileyim.

    baya taşşaklı.

  16. Cryosleep says:

    ”Low” albüm kritiğini ararken bulamamam, hani ”Low” gibi hayvani bir albümün kritiği nasıl olmaz ya sitede?

    Bu arada ”The Legacy” bir Thrash Metal klasiğidir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.