# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TESTAMENT – Live In London DVD
| 06.04.2009

“The Legacy” şarkısı sırasında Chuck Billy’nin yüzüne iyi bakın. Müziğe başladıktan yirmi yıl sonra, belki de binlerce defa çaldıkları bir şarkıyı insan onca zaman sonra nasıl hissederek söyler, duygusunu nasıl yansıtır, bu müziği ne kadar çok sevdiği nasıl yüzünden okunur görün.

En çok saygı duyduğum ve en çok sevdiğim iki, üç thrash metal grubundan biri olan Testament, bence gereken değer verilmeyen grupların başında gelir. Özellikle “Ritual” albümüne kadar olan zamanda yaptıkları, bir daha da yapılamamış, ciddi anlamda efsanevi çalışmalardır. 1999’daki “The Gathering” mucizesinden sonra, Chuck Billy kanser olmuş, saçları, kaşları dökülmüş, müziği ve belki de hayatı bırakma noktasına gelmişti. Ama neyse ki dünyanın en metalci Kızılderili’si kanseri yendi ve tekrar müziğe döndü. Yalnızca eski şarkıları yeniden çaldıkları “First Stirke Still Deadly”yi çıkardıktan sonra eski kadroyu tekrar toplayan grup, çıktıkları Avrupa turnesinin İngiltere ayağında bu tarihi olayı ölümsüzleştirmek için bir DVD’ye imza atmış.

İlk olarak, zaten biliyorduk ama tekrar söyleyeyim; Chuck Billy nasıl baba bir adamdır yahu? Böyle tam muhabbet edilecek, güvenilecek, saygı duyulacak bir insan. “Çok baba adam” tabirine Chuck Billy’den daha çok uyan bir insan düşünemiyorum şu fani metal aleminde.
DVD’ye dönersek, içerik olarak çok fazla bir şey olduğu söylenemez açıkçası. Yirmi küsür dakikalık röportajlar bölümü ve bir buçuk saate yakın bir konser. Ama zaten yaşını başını almış bu adamların röportajdan başka bir atraksiyon yapmaları da beklenemezdi herhalde. Tüm biletlerinin satıldığı konser kısmı ise ilk 4 albümden oluşan muhteşem playlisti ve sayısız kamerayla çekilen görüntüleri ile oldukça iyi.

Şarkılar gerçekten de ruh dolu icra edilmiş. İzlerken Testament’ı ilk dinlediğim ve büyülendiğim zamanları hatırladım ve şöyle bir gülümsedim. Bu adamları çok seviyorum gerçekten. Eğer DVD’yi izlerseniz, “The Legacy” şarkısı sırasında Chuck Billy’nin yüzüne iyi bakın. Müziğe başladıktan yirmi yıl sonra, belki de binlerce defa çaldıkları bir şarkıyı insan onca zaman sonra nasıl hissederek söyler, duygusunu nasıl yansıtır, bu müziği ne kadar çok sevdiği nasıl yüzünden okunur görün.

Testament belki diğer büyük thrash metal grupları kadar popüler değil, ama sevenlerinin gözünde onlar her zaman en saygı duyulası birkaç gruptan biri olma şerefini sürdüreceklerdir. Dediğim gibi, DVD içeriği çok fazla değil, ama tattırdığı ruh yeter de artar bile. Büyüksün Testament.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.03/10, Toplam oy: 39)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2005
Şirket
Nuclear Blast
Şarkılar
01. The Preacher
02. The New Order
03. The Haunting
04. Electric Crown
05. Sins Of Omission
06. Souls Of Black
07. Into The Pit
08. Trial By Fire
09. Practice What You Preach
10. Let Go Of My World
11. The Legacy
12. Over The Wall
13. Raging Waters
14. Disciples Of The Watch
  Yorum alanı

“TESTAMENT – Live In London DVD” yazısına 1 yorum var

  1. Çok sağlam bir DVD bu. Özellikle davula Louie Clemente’nin geçmesinden önceki kısımlar. Testament’e en çok yakışan baterist John Tempesta. Paul Bostaph ile birlikte. Bir de Jon Allen var tabi ehah.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.