# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TESTAMENT – Live at the Fillmore
| 24.10.2011

Eskinin konserleri de bir başkaydı.

Siteye uzun zamandır konser albümü kritiği yazılmadığını fark etmemle, neyi yazmam gerektiğini bulmam bir oldu. Zamanında tüm albümlerini teker teker toparladığım TESTAMENT’ın en sona bıraktığım ve tüm diskografisini yalayıp yutunca aldığım bu konser albümü, DVD’lerin ardından değeri baya baya düşen konser albümü olayının başarılı örneklerinden biri olarak göze çarpan bir çalışma.

Bu efsane grubun belki de en çok eleştirilen albümlerinden biri olan “Demonic”in öncesinde gelen “Live at the Fillmore”, bu özelliğiyle de tüm içeriğini grubun sevilen yapıtlarından alıyor denebilir; zira “Demonic”, TESTAMENT’ın farklı bir yüzünü gördüğümüz ve biliyorum ki geniş bir kesim tarafından çok da yüceltilmeyen bir yapıt.

“Live at the Fillmore” adlı bu ünlü mekanda, 1995 ‘te verilen bu konser, dinlediğim gerçekten iyi konser albümlerinden biri olarak nitelendirebileceğim, her elemanın çok iyi performans sergilediği ve şarkı seçimiyle de kulakları bayram ettiren bir çalışma.

Özellikle ilk 12 şarkının adeta bir TESTMANET best of’u gibi olduğu albümde, Eric Peterson ve gruba bir önceki “Low” albümünde katılan James Murphy’nin kusursuz bir gitar işçiliği söz konusu. Baya bir duygu gerektiren A Dirge’den, paso yardırmalara sahne olan Burnt Offerings’e kadar her şarkı kusursuz icra edilmiş. Bahsettiğimiz insan James Murphy olunca zaten tersi garip olurdu.

Davulda grupla sadece bu albümde çalan, şimdinin HEATHEN davulcusu John Dette ve vokalde de her zamanki coşkusuyla Chuck Billy, albümün sıradan konser albümlerinden bir kademe yukarı çıkmasına ön ayak olan isimler.

Kayıt açısından kusursuz olan çalışma, kimi konser albümlerinde (misal IN FLAMES – “The Tokyo Showdown”) görülen suniliğin ve konser delişmenliği barındıramayan sterilliğin aksine, sizi içine alan ve konser atmosferini öyle ya da böyle hissettiren bir duruşa sahip. Aralardaki ufak tefek “kusursuz olmayan” anların da temizlenmediği ve bu şekilde doğallığın arttırıldığı “Live at the Fillmore”da, 14 şarkının ardından, üç adet de akustik versiyon var.

Return to Serenity, The Legacy ve Trail of Tears olarak sıralanan bu üçlü, tek kelimeyle kusursuz bir 18 dakika sunuyor. Orijinalleri de gayet başarılı olan bu şarkılar, bu yeni halleriyle de bambaşka dünyalar yaratıyorlar.

Sonuç olarak “Live at the Fillmore” gayet, ama gerçekten gayet iyi bir konser albümü. TESTAMENT’ın zaten barındırdığı mükemmellik bir yana, o geceye özel bir üstün performansı da içinde barındıran, kişilikli ve kendini tekrar tekrar dinleten bir çalışma. Günümüz konser albümleri bayık geliyor ve artık ilginizi çekmiyorsa, iyi bir konser albümü dinlemek için düşünmeden seçebileceğiniz bir çalışma.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.02/10, Toplam oy: 46)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1995
Şirket
Burnt Offerings
Kadro
Chuck Billy: Vokal
Eric Peterson: Gitar
John Dette: Davul
Greg Christian: Bas
James Murphy: Gitar
Şarkılar
1. The Preacher
2. Alone in the Dark
3. Burnt Offerings
4. A Dirge
5. Eerie Inhabitants
6. The New Order
7. Low
8. Urotsukedoji
9. Into the Pit
10. Souls of Black
11. Practice What You Preach
12. Apocalyptic City
13. Hail Mary
14. Dog Faced Gods
15. Return to Serenity
16. The Legacy
17. Trail of Tears
  Yorum alanı

“TESTAMENT – Live at the Fillmore” yazısına 4 yorum var

  1. hihat says:

    Demonic de taş gibi albümdür halbuki

  2. nordson says:

    mikrofon çok yerde öter

  3. barış says:

    urotsukidoji animeymiş. izleyen var mı ??

    Güzide Arslaner

    @barış, +18 içerikli, biraz vıcık vıcık bir eser. İnsanı pek çok şeyden soğutabiliyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.