# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WIEGEDOOD – Doden Hebben Het Goed III
| 25.04.2018

Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Belçikalı WIEGEDOOD, ortamlara atıldığı günden beri son derece üretken ve istekli bir tavırla black metalini konuşturan bir grup. AMENRA ve OATHBREAKER elemanlarını kadrosunda bulunduran 3 kişilik grup, “Doden Hebben Het Goed” ile “Hmm, bunlar da kimmiş” dedirten karakterini “Doden Hebben Het Goed II” ile “Oooo yeni WIEGEDOOD, alırım bi dal”a evriltmiş ve black metali yakından takip eden kesime adını ezberletmişti.

Bu albümlerde yer yer BURZUM’culuk oynayan, yer yer daha pastoral kimlikler sunan WIEGEDOOD, üçlemesinin son ürününde bizi cayır cayır yanan, yırtıcı mı yırtıcı bir black metalle karşılıyor. “Doden Hebben Het Goed III”ü dinlerken karşımıza IMMORTAL da çıkıyor, MAYHEM de, THORNS da, belli oranda EMPEROR da. Son derece kemikleşmiş bir ikinci dalga black metal ihtiva eden “Doden Hebben Het Goed III”, bu özelliğiyle üçlemenin hırçın, ele avuca sığmaz çocuğu konumunda.

İkinci dalga black metalin büyük bölümüne sirayet eden ıstıraplı, içselleştirilmiş kederli tarama rifler, buz gibi black metal akorları ve aralara giren ürpertici melodilerle “Doden Hebben Het Goed III” daha önce binlerce defa karşımıza çıkan ancak bir türlü doyamadığımız Norveç black metalini bize olanca gerçekliği ve samimiyetiyle yansıtıyor.

Albümün açılışını yapan Prowl gayet thrashy bir başlangıçla ilk iki albümün daha yoğun havasını kırıyor. Bir anda gaza getirmeyi amaçlayan bu açılış sayesinde “Doden Hebben Het Goed III”in WIEGEDOOD’un bu kez farklı amaçlarla yola çıktığı bir albüm olduğunu anlıyoruz. Gayet çiğ, çıplak bir rifle girişen albüm, ikinci sıradaki daha değişken yapılı Doodskalm’la önceki albümlerdeki ağır BURZUM buhranına da göz kırpmayı ihmal etmiyor.

Habis bir hava barındıran ve WATAIN gerginliğiyle yoğurulan albümle aynı addaki 12 dakikalık şarkı ve kapanışı yapan kuduz karakterli Parool ile birlikte “Doden Hebben Het Goed III”, grubun bu -şimdilik- üç albümlük kariyerinin en şekilli işi olmayı başarıyor. Biraz tekdüze mi, evet. Standart black metal kalıpları içinde mi, o da evet. Ancak yine de ortaya konan şeyin hissederek, inanılarak yapıldığını görmemek mümkün değil. “Doden Hebben Het Goed III”, black metali evladı gibi gören, ona gözü gibi bakan herkesin bir şeyler bulabileceği bir albüm.

Grup bu albümün ardından “Doden Hebben Het Goed IV”le mi devam eder yoksa başka bir sayfa mı açar bilmem, ama bu albümle birlikte şimdiden Avrupa genelinde 39 konserlik bir turneye çıktıkları düşünüldüğünde, WIEGEDOOD’un ciddi olduğunu, işi ilerletmeye kararlı olduğunu açıkça görüyoruz.

Grup bu albümden sonra bu olası üçlemeyi sonlandırıp daha karakteristik, özgün bir black metale yelken açarsa bence daha iyi olur ve şu ana kadar gördüklerimizden, bunu da gayet iyi yapabileceklerini görmek pek de zor değil.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.56/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Century Media
Kadro
Levy Seynaeve: Gitar, vokal
Gilles Demolder: Gitar
Wim Sreppoc: Davul
Şarkılar
1. Prowl
2. Doodskalm
3. De doden hebben het goed III
4. Parool
  Yorum alanı

“WIEGEDOOD – Doden Hebben Het Goed III” yazısına 1 yorum var

  1. markusulf says:

    bu adamlar bas gitar kullanmıyor mu bana mı öyle geliyor…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.