# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WIEGEDOOD – De Doden Hebben Het Goed II
| 17.04.2017

Black metalde boyut arayışı.

2015′te çıkan “De Doden Hebben Het Goed“den 2 yıl sonra, Belçikalı black metal üçlüsü WIEGEDOOD yeniden karşımızda. İlk albümün incelemesinde de dediğim gibi, WIEGEDOOD; OATHBREAKER, AMENRA ve RISE TO FALL gruplarından birer kişiyi kadrosunda barındıran ve black metalin köpek gibi saldıran aşırı yırtıcı tarafındansa; yer yer gayet atarlı, yer yer de kederli tarafını sunan bir grup.

“De Doden Hebben Het Goed II”, “De Doden Hebben Het Goed”e kıyasla daha vahşi bir karaktere sahip. İlk albümde karşımıza çıkan akustik gitarları, “De Doden Hebben Het Goed II”de hiç duymuyoruz. Ontzielling ile gayet sağlam ve vurdulu kırdılı bir giriş yapan albüm, Cataract’la epey farklı bir iskelet sunuyor. 11 dakikalık şarkının ilk yarısını enstrümantal ve BURZUM’vari bir minimalizmle geçen WIEGEDOOD; şarkının geri kalan kısmındaysa bu BURZUM’luğa MARDUK’su bir canhıraşlık, koşuşturma ve kaos ekliyor. Varsayılan black metal melodi ve akorlarıyla şahlanan şarkı, albümün en tuhaf yapılı şarkısı olarak göze çarpıyor.

Albüme adını veren parça ve sonraki Smeekbede ile noktalanan “De Doden Hebben Het Goed II”; özellikle son şarkının vahşi karakteriyle gayet güçlü bir kapanış yapıyor. Son şarkının bu şekilde olması, açıkçası bir anlamda albümü kurtarıyor. Cataract’ın ilk yarısının komple ağır tempolu oluşu ve albüme adını veren şarkının da çok büyük oranda baygın sularda seyretmesi; Ontzielling ile “ooOOOOOooo” dedirten ve heyecanlandıran albümün, neyse ki yine heyecan verici bir kapanış yapmasını sağlıyor.

İlk albümle kıyasladığımızda, bence “De Doden Hebben Het Goed II” ilk albüm kadar etkileyici değil. Birinci ve dördüncü şarkılarda sergilenen standart black metal her ne kadar gayet güzel olsa da, ortadaki 20 dakikalık bölümün büyük oranda BURZUM worship oluşu ve ister istemez biraz süründürmesi, albümü ilk albümün duygusal gücünün altında bırakıyor.

Kısacası, bence ortaya daha sinirli bir şey çıkarmak için oturulmuş, ancak çıkan sonuç sinirliden ziyade sınırlı olmuş. İlk albümün kederli yanını sevenler bu yüzden bunu biraz tek boyutlu bulabilirler. “De Doden Hebben Het Goed II”, black metale gönül verenlerin mutlaka bir şeyler alabileceği ve fakat devasa şeyler beklenmeden dinlenmesi gereken bir albüm.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.36/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
ConSouling Sounds
Kadro
Levy Seynaeve: Gitar, vokal
Wim Coppers: Davul
Gilles Demolder: Gitar
Şarkılar
1. Ontzielling
2. Cataract
3. De doden hebben het goed II
4. Smeekbede
  Yorum alanı

“WIEGEDOOD – De Doden Hebben Het Goed II” yazısına 4 yorum var

  1. markusulf says:

    İlk albümlerini dinleyip baya beğenmiştim, hatta ilk görünce o albümün tekrar kritiğini yazdınız sandım albüm kapağından ismine kadar neredeyse aynı. Bir de grup belçikalı diye hatırlıyorum..

    Ahmet Saraçoğlu

    @markusulf, yazıya “Belçikalı black metal üçlüsü” diye başlamışım ama tag’lerde hollanda yazmışım. Sağ ol düzelttim.

  2. markusulf says:

    Söz konusu black metal olunca, pasifagresif yazarları ve site sakinlerince zevklerimiz taban tabana zıt(ör. mükemmel olarak yorumlanan albümün yada grubun benim için eh işte, vasat görülen bir parçanın benim için muazzam olması gibi. Sanırım black metalin de busunu seviyorum.)oluyor. Ancak bu albüm kritiğine harfi harfine katılıyorum. Yeni bir gurp sayılırlar umarım toparlarlar. Ellerine sağlık Ahmet.

    Metal güzel şey be

    Ahmet Saraçoğlu

    @markusulf, sağ olasın.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.