# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
SAMAEL’den klip
25.04.2022

Dictate of Transparency.

30. yılını kutlayan SAMAEL, 2017 çıkışlı son albümü “Hegemony“den “Dictate of Transparency”nin klibini yayınladı.

Albüme adını veren şarkının klibi de 2 sene önce yayınlanmıştı.

“Samael” klibi de şöyle.

Detayları hatırlayalım.

01. Hegemony
02. Samael
03. Angel Of Wrath
04. Rite Of Renewal
05. Red Planet
06. Black Supremacy
07. Murder Or Suicide
08. This World
09. Against All Enemies
10. Land Of The Living
11. Dictate Of Transparency
12. Helter Skelter
13. Storm Of Fire (bonus)

“Rite Of Renewal”ın konser klibi yayınlandı.

“Hegemony”nin 360 derece videosu yayınlandı.

“Black Supremacy”nin klibi şöyle.

“Red Planet” adlı şarkının şarkı sözü klibi.

Grup albümden çıkan ilk single olan “Angel of Wrath”in kapağını da yayınladı.

Şarkı da şöyle.

  Yorum alanı

“SAMAEL’den klip” yazısına 26 yorum var

  1. 33 yaşındayım says:

    ne kötü şarkı lan bu.
    play e basarken ne umutlarım vardı

  2. FardaT says:

    Samael illuminati ci olduğunu gözümüze gözümüze sokuyor resmen.

  3. Ouz says:

    Kapak ilginç, gelen şarkılar da fena değil gibi. Bakalım albüm nasıl olacak?

  4. Hakan Hakansson says:

    Ben hala bu grubu Ceremony of Opposites veya Passage ile hatırlamayı tercih ediyorum nedense(Melankoli). Elektronik etkilenimlere veya endüstriyel metale karşı değilim ama yeni hiçbir şarkılarını da sevemiyorum.

  5. Samael miadını doldurdu sanırım artık. Hiçbir şeyleri ilginç gelmiyor. Doksanlarda acayip işler yaptılar ama 2000 sonrası beni hiç sarmıyor.

  6. Fatih says:

    Nerde Ceremony of Opposites nerde şimdiki Samael albümleri,açıp birdaha dinleyeyimde eski günleri yad edeyim.1998 de Andromeda da Kreator ile beraber konser vermişlerdi,bende ordaydım hatırlayan varsa eski günleri analım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Fatih, “Sikilmiş Samael” efsanesinin doğduğu konser (Bilmeyenler için, Samael’in tarz değiştirmesine ve drum machine kullanmasına tepkili kitlenin mekândaki tezahüratı). O sırada 17 yaşında olduğum için gidememiştim ama anlatanlardan çok şey dinledim. Pagan soundcheck yapamadığı için sahneye çıkmamış, havalandırma bozulduğu için içeride sıcaklık 50 dereceymiş.

    Fatih

    @Ahmet Saraçoğlu, evet o gün bir sürü enterasan şey oldu ,senin yazdıkların doğru,bende 20 yaşındaydım,mekanın sıcaklığını anlatmaya kelime yetmez bunca yıl sonra bile unutamıyorum,bayılanlar falan oldu,içeri alkollü girenler daha fazla sıcaktan çarpıldı(mesela ben),Mille Petroza’nın sesi gitmişti hatırladığım kadarı ile,birde unutamadığım birşey var ,o zamanlar internet falan olmadığı için grupları televizyondaki kliplerden falan biliyoruz,Samael kliplerindede vokalist Vorph hep saçları kazıtmış kel görünüyordu,bazı koyu Samael fanı arkadaşlarda konsere saçları sıfıra vurup gelmişlerdi,adam sahneye bir çıktı saçlar omuzlarda,çok gülmüştüm o zaman, burda o arkadaşlardan biri varsa kusura bakmasın,birde sanırım sitede Ceremony of Opposites incelemsi yok ilerde görmek isteriz bu yoğunlukta mümkünse tabii.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Fatih, Samael dinlemeyeli epey oldu, müsait bir zamanda sitede olur elbet.

    Aykut taştan

    @Fatih, o konserde bende vardım. Yaş 17 olmasına rağmen bir sekilde dalmıştım. Arkadaşlarla heralde biraz kalıplı olduğumdan gözden kaçtım. Ama dediğin gibi rezil bir ortam vardı. Rezil bir sıcaklık nefes darlığı yada kalbi olan kişiler kesin orada ruhunu teslim ederdi. Nekadar ortam boktan olsada hep aklimda çok güzel bir anı olarak kalmıştır. Not. O kafayı kazıtanlardan değilim:)) ona bende çok gülmüştüm. Bir bu konser bide 99da vukatli moonspell konseride müthişti. Samael konseride kafayı kazıtanlara benden de selam olsun.

    Aykut taştan

    @Fatih, Birde unutmadan Her nekadar millenin sesi kısılmış filan olsada reis resmen mesihliğini ilan etmiştir o konserde. Insan üstü performans sergilemiştir. Mille yi çok sevmenin sebebi de bu konserdir.

    Emre Görür

    @Ahmet Saraçoğlu, ben de yaş sınırı yüzünden gidememiştim. Rotting Christ’ın ilk konseri de aynı sebeple kaçmıştı. Sonra ilk kez Nightfall’a gittim. Manowar cover’lamışlardı. Ben de mal bir amigo gibi hail & kill diye bağırtmıştım salonu, haha. Sonra da bi’ 3-5 yıl neredeyse hiç hard rock ve metal konseri kaçırmadım herhalde. Senin ilk gittiğin konser neydi?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Emre Görür, ilk 6 şöyle bende:

    Iron Maiden – 1998 – Harbiye Açık Hava (ilk gece)
    Metallica – 1999 – Ali Sami Yen
    Steve Vai – 2000 – Bostancı Gösteri Merkezi
    Dark Tranquillity – 2001 – Sold Out Concert Hall
    Blind Guardian – 2002 – Bostancı Gösteri Merkezi
    Dream Theater – 2002 – Mekânı unuttum

    Sonrası karışık.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, benim ilk gittiğim konser 2003 Sepultura konseriydi. Sen ona da kesin gelmişsindir.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, 2005 Yeni Melek konserine gittim de 2003′ten emin değilim. Gitmiş olabilirim.

    Ahmet Saraçoğlu

    Peki 1999 depremi ya da 11 Eylül saldırıları nedeniyle iptal edilen Cannibal Corpse, Dying Fetus, Suffocation, Vader İstanbul konserini hatırlayan var mı? İnternette bulamadım ama böyle bir şeyin son anda iptal olduğunu anımsıyorum. Duyan, hatırlayan var mı?

    daud

    @Ahmet Saraçoğlu,

    https://eksisozluk.com/entry/976573 bu entry’ye kadro göre Dying Fetus, Cryptopsy ve Vader’dan oluşuyor, yine de ileri bir tarihte bu organizasyonun yapılamaması talihsiz olmuş. Birde Rock the Nations 2004 festivalinde Malevolent Creation ve Marduk konserlerinin iptal olması var. Marduk uçak biletlerinin alınmadığını, Malevolent Creation için de uçağı kaçırdıkları söyleniyordu, gerçi sonradan o zamanki vokalleri Kyle Symons’ın Irak savaşı nedeniyle gelmek istemediği söylentisi de vardı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @daud, hah tamam, doğru kadro buydu sağ ol. RtN pek çok yanıyla Türkiye metal festivalleri tarihine geçen bir etkinlik olmuştu. Marduk’un gelmemesinden Katatonia da payını almış; birtakım kekolar Katatonia performansı boyunca gruba orta parmaklarını göstermişti. Sizin ben aklınızı sikeyim diye geçirmiştim içimden.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, @daud, RtN rezaletini unutamıyorum. Marduk, Vader, Malevolent Creation, Hatebreed ve Destruction için kombine bilet aldım, Destruction hariç hepsi iptal oldu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, travmatik bir şeydi gerçekten. Ben 10 grubu falan aşırı izlemek istiyordum ve bu 4′ü de bunların içindeydi, acayip tadım kaçmıştı. Hatta şöyle diyeyim, Festivalden birkaç gün önce MC yeni albümünü çıkarmıştı, Kazaa’dan mı bir yerden indirip dinlemiştim ve MC’nin olduğu güne geliş amaçlarımdan biri canlı “Preemptive Strike” dinleme ihtimalimdi. Her yer “Nası ya!?”, “Nası çıkmıyomuş yaa?!!”, “Ne diyosun olum yaa?!!” diye gezinen sinirli ve mutsuz insan doluydu ahah

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Ahmet Saraçoğlu, Bende 2012′de iptal olan Kreator konserini hatırladım şimdi. O zamanlar 21-22 yaşlarında ateşli bir metalciyim. İptal olacağı son gün, son saatlerde belli olmuştu. Benimde bir boktan haberim yok tabii, uzak yerden geliyorum, Taksim’e indiğimde birlikte gideceğim arkadaş (ona da burdan selam) iptal olduğunu haber verdi. O da yolda öğrenmiş, sonuçta ikimizde boşuna gitmiş olduk. Ben önce taşak geçiyor zannettim, ardından inanmam için beni konser alanına götürdü. Festival yerini görmeden inanmadım. Gördüm harbiden iptalmiş. O gün hayatımın en kötü günlerinden biriydi, dönüşte yol boyunca sinirli bir ruh halinde sağa sola küfür ediyordum.

    Tabii Kreator bunu 2015′de fazlasıyla telafi ederek bana gittiğim en güzel konserlerden birini yaşattı o ayrı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, o konser (Kreator, Morbid Angel, Nile, Fueled by Fire) son anda iptal olunca şehir dışından gelen insanlar eli boş dönmesin diye son anda bir konser organize etmişlerdi. O da şöyle oldu: Konserin iptal haberine üzülürken telefonum çaldı. Arayan kişi “böyle bir durum var, bari şehir dışından gelenler bir konser deneyimi yaşasın, siz çıkar mısınız?” diyerek o zamanki grubum Thrown to the Sun’a konser teklif etmişti. Biz de düşündük (süre çok kısıtlıydı, 1 dk falan düşündük) ve tamam dedik.

    Sahnede vokalistimiz Kreator tişörtü, ben de Nile tişörtü giydim ve konser öncesi sahnede kısa kısa Kreator, Morbid Angel, Nile rifleri çaldım ahah.

    Üzücü bir gündü ama olabildiği kadar eğlenmeye ve eğlendirmeye çalışmıştık.

    2015 Headbangers’ Weekend’in de basın sponsoruyduk, tüm sürece birebir tanık oldum ve Kreator konseri cidden müthişti.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Ahmet Saraçoğlu, Hahah bunu bilmiyordum, sizin grubun çıktığını bilsem oraya kadar gelmişken izlerdim öyle giderdim. Gerçi konser alanına kadar gelmiş miydik, uzaktan mı baktık da ses seda hareket vs. göremeyince geri döndük bunu tam hatırlamıyorum. Hatırladığım sadece iptal haberini arkadaştan öğrendiğim ve benimle taşak geçiyor zannettiğim, benim de konser alanına kadar ikna olmadığım. Hoş o güne dair bir şey de hatırlamak istemiyorum gerçi :)

    2015′deki gerçekten efsaneydi yalnız. Gittiğim en iyi konser olmasından şüpheliyim, bir düşünmem lazım.

    Retrokafa

    @ismail vilehand, bende 2001, sold out, King…

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, doğduğum yıla lanetler okudum sayende. Teşekkürler.

  7. alican kina says:

    grupla ilgili tek bilgim 98 kreator samael istanbul konserinde grup aleyhine sikilmiş samael diye slogan yapmış. böyle bir efsanevi olaya karışan grubun tek bir şarkısını dinlememiş olmak da benim ayıbım olsun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.