# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
REALM – Endless War
| 16.06.2017

Teknik thrash metalin 30 yıllık gizli hazineleri.

Birkaç haftadır devam ettiğimiz seksenler sonu, doksanlar başı (kısmen) gizli kalmış teknik thrash/death/speed metal albümleri konseptimizin bu haftaki konuğu, ABD’li grup REALM’ın 1988 çıkışlı ilk albümü “Endless War”.

Yetenekleri ve üretebildikleri düşünüldüğünde REALM’ın yazık olmuş bir grup olduğunu söylemek gayet kolay. Grup 1985’te kuruluyor, birkaç demonun ardından 1988’de “Endless War”u, 1990’da da “Suiciety”yi çıkarıyor ve 2 yıl sonra da dağılıyor. Bu iki albümde yapılanlar düşünüldüğünde, REALM de “genç yaşta gitti” diyebileceğimiz gruplardan biri.

Son haftalarda yazdığım muazzam gruplar OBLIVEON ve TOXIK’e kıyasla olayın speed/power (ABD power metali) kısmına daha çok ağırlık veren REALM, bu yanıyla teknik thrash metali daha vurdulu kırdılı bir hâle sokabiliyor. REALM’le ilgili söylenmesi gereken şeylerin başında, grubun mükemmel performanslar sunduğu geliyor. Başta vokalist Mark Antoni’nin güçlü yorumu olmak üzere, duyulabilir bas ve güçlü fikirerle dolu davulun yer yer ATHEIST’e kayan kullanımlarından, gitaristlerin yardıran rif saldırısı ve karakteristik sololarına dek bir metal dinleyicisinin “Endless War”da bulabileceği çok şey var.

Albümünöne çıkan özelliklerinden biri son derece yırtıcı, rif üstüne rif patlatan bir yapıda olması. Teknik olarak gövde gösterilerine girmese de, All Heads Turn to the Hunt’ta olduğu gibi leziz denemeler mevcut. WATCHTOWER ve TOXIK severlerin pek çok şey bulabileceği “Endless War”, sırf bu tanımlamasıyla bile safını belli ediyor diye düşünüyorum.

Önceki haftalardaki yazılarımda da dediğim gibi, seksenlerin sonu ve doksanların başı inanılmaz kaliteli işlere sahne oldu ve dönemin grunge furyası ve diğer birtakım durumlardan ötürü metal firmalarının gruplara olan toleransı azaldı, sadece satanlar ve o güne dek isim yapmış olanlar ayakta kaldı.

REALM bu gruplardan biri değil, ancak “Endless War” ve “Suiciety” ile ciddi anlamda sağlam thrash, speed, power ve teknik thrash metal örnekleri sunmuş bir grup. Bu türlerden en az birini seviyorsanız, özellikle de bir thrash metal dinleyicisiyseniz, REALM’ın güzelliklerini kaçırmayın.

29 yıl geçmiş olabilir, ama hiçbir şey için geç değil.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.00/10, Toplam oy: 23)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1988
Şirket
R/C Records
Kadro
Steve Post: Bas
Mike Olson: Davul
Paul Laganowski: Gitar
Takis Kinis: Gitar
Mark Antoni: Vokal
Şarkılar
A Yüzü
1. Endless War
2. Slay the Oppressor
3. Eminence
4. Fate's Wind
5. Root of Evil

B Yüzü
6. Eleanor Rigby (The Beatles cover)
7. This House Is Burning
8. Second Coming
9. All Heads Will Turn to the Hunt
10. Mang
11. Poisoned Minds
Web
  Yorum alanı

“REALM – Endless War” yazısına 5 yorum var

  1. Raddor says:

    Eleanor Rigby’de Helloween’in Keeper albümlerinden aldığım tadı alıyorum. Başka türe ait şarkıyı çok güzel adapte etmişler. seviyorum böyle Slayer’laşmadan sert olabilen thrash albümlerini. vokalistte de Michael Kiske potansiyeli varmış, yazık olmuş (gerçi Kiske ne yapıyor ki şu an).

  2. circleperspective says:

    coroner’ ın da kritiğini bekleriz reis. eminim gözünden kaçmamıştır.

    Ahmet Saraçoğlu

    @circleperspective, sitede 2 tane Coroner kritiği var diye henüz hiç olmayanlara ağırlık vereyim dedim.

  3. bluesun tonları says:

    https://www.metal-archives.com/bands/%D0%90%D1%81%D0%BF%D0%B8%D0%B4/42770

    aspid adlı 93 tarihli tek bir bir albümlü rus thrash grubu var. Bu dönem aralığında çıkan thrash işlerini sevenlerin de pek bilmedğigi gördum bu grubu. Kesinlikle bunu bir deneyin. Sertler ve çok gaz rifleri var.

    Ahmet Saraçoğlu

    @bluesun tonları, çok sağ ol, mutlaka bakacağım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.