# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ARCH ENEMY’den klip
17.10.2017

The Race.

ARCH ENEMY, 8 Eylül’de çıkan yeni albümü “Will to Power“dan “The Race”in klibini yayınladı.

“The Eagle Flies Alone”un klibi de şöyle.

ARCH ENEMY kurucusu, bestecisi ve gitaristi Michael Amott, bir süre önce Jeff Loomis’in yeni ARCH ENEMY albümü “Will to Power“daki şarkı yazımına katılmadığını açıklamıştı. Bu durum Loomis’ten kaynaklanmıyormuş ve Amott’ın istememesinden dolayıymış ve Amott konuyu şöyle açıklamış:

Jeff yeni albümdeki şarkı yazımına katılmadı. O iyi bir şarkı yazarı, ancak ARCH ENEMY tarzında değil diye düşünüyorum. Kendi projeleriyle ilgili sürekli bir şeyler yazıyor ve kaydediyor. CONQUERING DYSTOPIA adlı bir projesi var, solo işleri var ve ve tabii ki NEVERMORE materyalinin de büyük kısmını o yazıyordu. Bir gitarist olarak ona her zaman saygı duydum; harika çalıyor ve harika da bir insan. Gruba mükemmel şekilde uyum sağladı. Aramızda çok iyi bir kimya var. Ama bildiğiniz gibi bugüne dek ARCH ENEMY müziğinin çok büyük kısmını ben yazdım, bu yüzden de bazı zorluklar oluyor… Grubun sound’unu fazla değiştirmek istemiyorum. Bu grup benim beste fikirlerim üzerinden doğdu ve bu fikirler şu anda da en baskın olanlar olmaya devam ediyor. Sanırım durum böyle, ama bakarsınız ileride başka şeyler olabilir. Jeff’in albümde çaldığı bazı lead gitar bölümleri var; onun tarzı önceden grupta çalan diğer gitaristlerden çok farklı. İkimiz birbiriyle kontrast yaratan tarzlara sahibiz ve bu iyi bir şey. O gitar üzerinde benim çalamadığım pek çok şeyi çalabiliyor, ben de onun çalamadığı bazı şeyleri çalabiliyorum, bu yüzden de böyle bir durum oluşuyor. Armoniler ve motifleri birlikte çaldığımızda ortaya çok iyi bi sonuç çıkıyor. Onun klasik metal konusunda da çok güçlü bir tarafı var. Bence o uzun süredir başka bir alanda şarkı yazdığı için, şu anda pek de… Bu yüzden, doğal olarak bizimle de o kökleri baz alarak başladı… Yine de ortak paydada buluştuğumuz pek çok şey var.

Grup albümden “The World Is Yours”un klibini de Temmuz ayında yayınlamıştı.

ARCH ENEMY bir süre önce de İsveçli punk grubu THE SHITLICKERS’ın 1980′da çıkan “The Leader (Of The Fuckin’ Assholes)” adlı şarkısını cover’ını yayınlamıştı.

Albüm 8 Eylül’de piyasada olacak. İşte kapak.

Amott geçtiğimiz Ağustos ayında da grubun yeni albümüne dair bazı açıklamalar yapmıştı.

“Önce bir konser albümü çkaracağız; DVD, Blu-ray, hepsi olacak. Çok kapsamlı ve bonus materyaller de içeren bir şey olacak ve 2 yıllık “War Eternal” hikâyesini anlatacak. Yeni albüm çalışmalarına da devam ediyoruz. 7-8 şarkı hazır. Konserlere ara verdiğimiz 6 aylık sürecin bir kısmında yeni materyal yazmakla uğraştık. Zaten ben sürekli yeni bir şeyler yazıyorum, Alissa şarkı sözlerini yazıyor. Yeni albümü Jeff’le (Loomis) birlikte yazıyoruz. Bu açıdan çok heyecanlıyım.

Michael Amott Eylül 2015′te yeni albüme dair şunları söylemişti:

Sanırım yeni albümü önümüzdeki yıl yazıp kaydedeceğiz, bu yüzden de albüm muhtemelen 2017′de çıkacak. Biz şanslı bir grubuz. DÜnya genelinde bir hayran kitlemiz var ve yeni bir albüm çıkarınca çıkıp tüm dünyayı 2 yıl boyunca turlayabiliyoruz. O yüzden bu büyük bir iş. Bu kadar fazla yerde çalmak, herkese ulaşmak uzun zaman alıyor. Bu yüzden de albümlerimiz arasında belli bir süre olması gerekiyor.

ARCH ENEMY vokalisti Aliss White-Gluz da, bundan sonraki ARCH ENEMY albümlerinde clean vokale de yer verme konusunda açık olduğunu ifade etmişti.

White-Gluz, KAMELOT’ta ara ara yaptığı clean vokallerin, ARCH ENEMY’de de şarkı gerektirdiği takdirde yapılabileceğini, hatta son albüm “War Eternal“da bu tarz demolar yaptığını, bunların grup tarafından beğenildiğini, ancak genel ARCH ENEMY sound’u adına sonradan kullanılmadıklarını ifade etmişti.

  Yorum alanı

“ARCH ENEMY’den klip” yazısına 81 yorum var

  1. Basurist says:

    SPOILER ALERT!!!!!!!!!!!!

    Albümde clean vokal var amk!!!!!

  2. Yarın sabah sitede olacak şekilde kritiğini yazıyorum. Ne kadar olay çıkartayım acaba…………

  3. Avcı says:

    Şarkının ana riffini Hatebreed’in The Language şarkısındaki ana riffinden çıkarmışlar.Sadece 1 ya da 2 notası değişik.Bu kadar zavallı durumda olduklarını bilmiyordum.

  4. ahmet says:

    @Avcı, Bana zavallı olan tek kişi Amott gibi geliyor. Olan garibim Jeff’e oluyor :/

  5. Crackedbrain says:

    Angela gittikten sonra boşuna bırakmadık biz bu grubu

  6. den4x says:

    the race’te 1.22-2.05 arasını bir şeye benzetiyorum ama ne olduğu bi türlü çıkmıyo. entombed ve at the gates geliyo aklıma ama çok alakasız bir şey de olabilir tabi.
    çok ahım şahım bir şarkı değil ama önceki iki single yerine

    bunu yayınlasalar albüme bakış açım komple değişebilirdi.
    bir de konser klipleri ve kalabalık arasında çekilen klipler şarkıyı +2 puan yükseltiyor direk.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.