# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CONTROL DENIED – The Fragile Art of Existence (Double CD – Reissue)
| 14.10.2010

CONTROL DENIED şarkılarını bir de Chuck’tan dinleyin.

Promo albümlerimizi gönderen pek sevgili Relapse Records’un Avrupa ofisinin yanıp, kül olup, ebediyete karışmasıyla üzülen bünyemin, olaydan birkaç gün sonra gelen bu promoyla ne denli sevindirik olduğunu sanırım tahmin edebilirsiniz. Chuck’ın geçen seneki ölüm yıldönümünde arka arkaya döşediğimiz DEATH ve CONTROL DENIED yazılarının ardından, Chuck’la ilintili yeni bir yazı yazabileceğim hiç aklıma gelmezdi.

Ancak DEATH ve CONTROL DENIED’ın albüm haklarını satın alan Relapse Records, biz çıkışı hâlâ meçhûl olan ikinci CONTROL DENIED albümünü kaygılı gözlerle bekleyedururken, bir güzellik yapmış ve “The Fragile Art of Existence“ın yeni bir sürümünü hazırlamış. Henüz piyasada bulunmayan ve sanırım bir iki parça dışında internete de düşmeyen bu versiyona sahip olmak, bir Chuck Schuldiner müridi için tahmin edersiniz ki güzel bir şey.

Karşımızda bir saat kırk beş dakikalık bir müzik var. İçerik, “The Fragile Art of Existence”ın orijinal CD’si ve yanında da birtakım bonus materyallerden oluşuyor. Zaten bu sürümü değerli yapan da bu bonuslar. Şarkıların 1997 ve 1999′da kaydedilen ve çoğu ilk kez yayınlanan demolarından oluşan bu kayıtlar, barındırdıkları manevi değer dolayısıyla bir DEATH/CONTROL DENIED hayranı için muhakkak ki büyük değer teşkil edecek şeyler. 1999 demoları, vokal olmaksızın, Chuck ve Richard Christy’nin stüdyodaki provalarından oluşuyor. Kayıt kalitesi albüm kaydına yakın, tertemiz. Kayıt açısından bu yeni sürüm gayet memnuniyet verici, zira bonus materyal diye koleksiyon değerinden başka hiçbir şey ifade etmeyen, bir kezden fazla dinlenemeyen leş ve boğuk kayıtlı bonus demolar düşünüldüğünde, buradaki demolar neredeyse stüdyo kaydı kadar temiz. Hey gidi günler hatırına, rahatsız olmadan dilediğiniz kadar dinleyebilirsiniz. Hatta benim gibi epic fail tadındaki karaoke çılgınlığına dahi girebilirsiniz.

Chuck’ın Warrel Dane’i de içinde barındıran vokalist arayışından kaynaklandığını sandığım bu vokalsiz demolarda, farklı davul atakları, farklı sololar, farklı rif ve melodiler duymak mümkün. Hatta bazı riflerin keşke eski halleri kullanılsaymış dediğim anlar dahi oldu. Özellikle sololara bakınca, Chuck’ın bu demolarda temellerini attığı soloların albümde nasıl mükemmelleşmiş olduklarını görebiliyorsunuz. Bazı şarkılar albümdeki hallerine çok yakınken, misal Consumed’un başında, sonradan “The Fragile Art of Existence” ve “The Sound of Perseverance”daki birtakım başka şarkılara aktarılan bir solo kalıbını duyabiliyoruz. Aşağıda da örnekleri duyulabilen ve çeşitli sitelerde bulunan kimi demolar sizi şaşırtmasın, bu versiyondaki tüm demolar remastered edilmiş ve dediğim gibi aşağıdaki örneklerdeki boğuk kayıtla hiç alakaları yok.

“CONTROL DENIED şarkılarını Chuck’tan dinlemek.” Evet böyle bir şey de var. Breaking the Broken’ın 1999 demosunda vokallerde Chuck var. Hem de o alıştığımız sesiyle değil, bildiğin heavy metal vokalleriyle. Gayet de iyi söylemiş kerata. Yine kimi demolarda Tim Aymar’ı da duymak mümkün.

Son olarak da Chuck’ın eğlenmek için yaptığı Tune of Evil adlı şarkı var. Burada da Chuck hiphop vokalleri, blast beat drum machine’ler ve sanırım bir kadın vokalle birlikte saçma sapan bir şarkı yapmış. Eğlenceli bir şey.

Sonuç olarak Chuck Schuldiner hayranlarının mutlaka hoşuna gidecek, DEATH/CONTROL DENIED koleksiyonlarında önemli yer tutacak bir ürün. Umarım Chuck’a dair bir sonraki yazım, yeni CONTROL DENIED albümü için olur.

Albümün okur notu: 12345678910 (8.49/10, Toplam oy: 71)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2010
Şirket
Relapse Records
Kadro
Tim Aymar: Vokal
Chuck Schuldiner: Gitar
Shannon Hamm: Gitar
Steve DiGiorgio: Bas
Richard Christy: Davul
Şarkılar
1. Consumed
2. Breaking The Broken
3. Expect The Unexpected
4. What If...?
5. When The Link Becomes Missing
6. Believe
7. Cut Down
8. The Fragile Art Of Existence
9. Consumed (1999 Demos)
10. When The Link Becomes Missing (1999 Demos)
11. The Fragile Art Of Existence (1999 Demos)
12. Breaking Ther Broken (1999 Demos)
13. Breaking The Broken (1999 Demos) Vokalde Chuck Schuldiner
14. Believe (1997 Demo)
15. What If…? (1997 Demo)
16. Cut Down (1997 Demo)
17. Tune Of Evil (Comedy demo) Chuck
  Yorum alanı

“CONTROL DENIED – The Fragile Art of Existence (Double CD – Reissue)” yazısına 6 yorum var

  1. Ufuk says:

    Chuck ve hiphop vokaller :) Bunu duymam lazım

  2. Berker İlhan says:

    para sıkıntısına girmeme rağmen edineceğim albüm..

  3. AAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAaaaaAAAAAAAAAAAAaaaa

  4. John Voxville says:

    gadanallah nedir ulan bu hep dar zamanlarımda gelir zaten böyle muhteşem şeyler. kaçırmayı istemeyeceğim şeylerden biri kesinlikle. hatta kaçırmamam gerek. malum yerlerden edinmek de pek hoş olmaz böyle bir şeyi(nasıl tanımlayacağımı bile bilemiyorum işe bakın). üzerinden uzun bir zaman geçtikten sonra anca elime ulaşır artık malsef :(

  5. Ahmet Saraçoğlu says:

    3 CD’lik limited digipack bugün ulaştı. baya güzel bi şey. 1996 demoları falan var. fotoğraflar, richard christy’nin yazısı falan da var. tavsiye.

  6. İncelemenin son cümlesi tam bir “inş cnm yhaa” olmuş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.