# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
🎂Pasifagresif 14 yaşında!
07.06.2023

🥳🎉🪩🥰💃🕺😍

Yayın hayatına Haziran 2009′da başlayan Pasifagresif 14 yılı geride bıraktı!

13.500′e yakın paylaşım yaptığımız, 4.700′den fazla albüm incelediğimiz, sizlerden gelen yaklaşık 180.000 yorumu onayladığımız ve sayısız gruptan, albümden, şarkıdan, müzisyenden, olaydan bahsettiğimiz bu 14 yılda desteğiniz, ilginiz ve bağlılığınız sayesinde hep daha büyük bir istekle güncelledik sitemizi.

7 milyondan fazla ziyarete, 21 milyondan fazla sayfa görüntülenmesine ulaştığımız bu süreçte, sizden (ve bu müzikten) aldığımız güçle ilerledik yıllar boyunca. Metal ana başlığı altında buluşmuş olsak da Pasifagresif’i bununla sınırlı tutmayan ve daha pek çok şeyin paylaşıldığı bir mecra hâline getiren sizler sayesinde bundan sonra da hiç hız kesmeden devam edeceğiz.

Elimiz tuttukça, gözümüz gördükçe, aynen devam.

  Yorum alanı

“🎂Pasifagresif 14 yaşında!” yazısına 93 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Hayırlı olsun. 5 gün sonra da benim siteye ilk yorumumu yazmamın 10. yıl dönümü.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Ben ilk yorumumu hatırlamıyorum. Nasıl hatırlıyorsun ki.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, daha önce bir nick’in var mıydı bilmiyorum ama deadhouse nick’inin ilk yorumu şu:

    http://www.pasifagresif.com/2011/01/grup-onerme-sorma-bilgi-paylasim-ortami/comment-page-33/#comment-418850

    Birkaç gün sonra da yine deadhouse nick’iyle ama farklı bir mail’le yorum yapılmaya başlanmış.

    şeyh hulud

    @deadhouse, ne bileyim, aklımda kalmış nedense. Kendi beynimizin kontrolü bile bizde değil ki. Budistler haklı galiba: THERE IS NO SELF!

  2. iamthecincihodjas says:

    Maşallah benden yaşlı site.

  3. deadhouse says:

    Ahmet Saraçoğlu’na sonsuz teşekkürler.

  4. deadhouse says:

    @Ahmet Saraçoğlu, 2010′dan beri sitedeyim. Bundan önceki nickimi sen dışında herkes biliyor galiba haha. Yiğit kardeşim bile biliyor. Söylemek istemiyorum o nicki. Başım beladaydı o nickle, şimdikinden çok daha fazla belalı ve kavgalıydım o nickle. O nickle yaptığım tartışmaların haddi hesabı yok. Muhtemelen 2011 veya 2012 tarihinde ilk yorumumu yazdım ama tam hatırlamıyorum tabii tarihini.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, ben de tabii ki biliyorum o nick’ini ama sıkıntı olmasın diye deadhouse özelinde konuştum. :)

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahahaha aynen gizli kalması çok daha iyi. :)

    Koralp

    @deadhouse, benim ismim bile daha gizli olabilir.

  5. PA tarihinin ilk yorumu:

    http://www.pasifagresif.com/2009/04/raunchy-wasteland-discotheque/comment-page-1/#comment-20

    Bağlantıda Nisan 2009′da atılmış ve 20. yorum olarak gözüküyor, demek ki o ara ayarlarda bir sıkıntı olmuş, Nisan olarak çıkmış. Öncesinde deneme amaçlı yorumlar atıp silmiştik, o yüzden 20. Yorumdaki 8 Haziran 2009 tarihi doğru.

  6. Yenal says:

    Ahmet bey size ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.Farklı tarzlarda metalle az çok bağlantısı olsun olmasın burada yer almasından da oldukça memnunum özellikle.Tabi ki ilk sırada metal müzik olacak ama bazen de sınırlara takılmamak siteye ayrı bir derinlik,zenginlik ve bambaşka bir hava katıyor.Şu anda John Ford western filmlerinin soundtrack müziklerini dinliyorum.Müzikte sınır yok.Her zaman ruh haline göre farklı türde bir şeyler dinlemek istiyorsun.Kısacası PA nın esnek yapısı yorum yaparken olsun farklı tarzda albümleri paylaşırken de beni mutlu ediyor.47 yaşındayım ve sanatın gücünü gösteren metal ve diğer bütün müzik türlerini dinlemekten büyük keyif alıyorum.Nice uzun yıllar aynı başarıyla devam etmeniz dileğiyle.

    Yenal

    @Yenal, bilgisayarı ya da tlfonu ilk açtığımda ilk baktığım site PA. Bunu da belirteyim👍

  7. Necrobutcher says:

    teşekkürler abi nice senelere. benim ilk yorumum ne acaba çok merak ettim

  8. Koralp says:

    Metal müzik ile ilgili görüşlerimi paylaşabileceğim bir çevrem yok gerçek hayatta, fakat burada fikirlerimi paylaşmaktan, tartışmaktan keyif aldığım birçok insan var. Hiçbirinizle tanışmışlığım olmasa da hepinizi kendime yakın hissediyorum.

    En büyük tebriği ve teşekkürü Ahmet abi hak ediyor; her gün buraya bir şekilde kritik yazmak, yorumları okuyup onaylamak ve bunun gibi arka planda kalan sayısız emekle 14 yıldır siteyi ayakta tutmak her babayiğidin harcı değil. 12 yıldır bu siteyi takip ediyorsam, 10 yıldan fazladır da yazıyorsam Ahmet abi sayesindedir, kendi adıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki Pasifagresif var. Nice yıllara.

  9. Tahsin says:

    Wohohoho, İyi ki Pasifagresif. <3

    Hayatımı değiştiren, metal müziğe bağlanmamı sağlayan müthiş bir oluşum.

    Emeğinize Sağlık Ahmet Abi, Güzide Abla ve değerli yazarlar :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Tahsin, çok teşekkürler.

    Güzide Arslaner

    @Tahsin, Teşekkürler :)

  10. Candaş says:

    Bir kitlenin özgürlük umutlarısın!

    Her şey için çok teşekkürler Ahmet Ağabey, bu site olmasaydı hayatımda ne yapardım bilmiyorum. Beni kritik yazmaya başlatan, elime gitar almamı sağlayan, metal müziğin hayatımdaki yerini ve kıymetini daha da farkettiren Pasifagresif çok yaşa!

  11. Cryosleep says:

    Kutlu olsun.

    İlk nickim Belendithas idi sanırım, 6 sene falan oldu ilk yorumumu yazalı. Bu site sayesinde çok güzel dostluklar edindim, metale olan bakış açım ciddi manada değişti ve bilgisayarı açar açmaz ilk baktığım sitelerden biri oldu.

    <3

  12. çaksu says:

    Evlilik çağına geldi neredeyse. Elimizde büyüdü kerata

    <3

  13. lammoth says:

    Ahmet abi benim gibi bir ton insanın hayatına dokundun, senin hakkın ödenmez. İleride bir gün Pasifagresif ile ilgili bir makale yazacağım ya da biraz bütçe toparlayabilirsem ve senin de iznin olursa tatlış bir documentary hazırlyacağım. Bu site bana o kadar çok şey verdi ki, biraz da benim üzerime düşeni yapmam gerekir diye düşünüyorum artık. Bu ülkede her şeye rağmen güzel şeyler de oluyor. Benim için bunların başında da Pasifagresif geliyor. Var ol Ahmet abi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @lammoth, çok sağ ol. Valla süper olur. Nasıl olur, nasıl yaparsın bilmiyorum ama süper olur. :)

  14. Ahura Mazda says:

    14 yıl ne ara oldu hey maşallah. Sitenin açıldığı günleri çok net hatırlıyorum.

  15. paymo says:

    Nice seneler:)

  16. crowkiller says:

    ilk yorum hizmetinden faydalanmak istiyorum :)

  17. Seyfettin Dursun says:

    Nice yaşlara Türkiye’nin en güzel web sitesi:)

  18. 12ParmakBağırsağı says:

    Çok yorum yapmıyorum ama siteyi tahmini 2010′dan beri takipteyim; müzik zevkimin şekillenmesinde açık ara en büyük rolü PA oynadı. Bugün dinlediğim müziğin %90′ını metal oluşturuyorsa, gitar çalıp metal müzik yapmaya çalışıyorsam da en büyük sebebi PA’dır. Yıllar içinde bir şekilde emeği geçmiş herkese çok teşekkürler, nice yıllara!

  19. northern says:

    srç’yi zor dergisinden hatırlıyorum ama bu siteyi nasıl nerden buldum hiçbir fikrim yok. 2010′da bir tatildeyken buraya yorum yazdığımı hatırlıyorum sadece. (hatta bir ara bir erkin koray yazısı da yollamıştım) bunalti.com’da yorumlarda mı gördüm diyeceğim ama orası da 2008 gibi dağıtmıştı… neyse, çözülemeyecek bir muamma.

    yeni albüm, grup öğrenmek, dinlemek gibi bir hobim, ilgim hiç olmamasına ve kullanıcıların yorumlarını da okumamama rağmen neredeyse 2 günde bir bakıyorum buraya (bir ara pandemide bırakmıştım). belki de alışkanlıktır. yine de mgla ve odraza’yı tanıdım sayesinde, hoş oldu.

    neyse, nice 14 yaşlara diyelim.

  20. Rust in Peace. says:

    Firepower çıktığı zamanlar düzenli kullanmaya başladım burayı diye hatırlıyorum, aynı zamanda düzenli olarak albüm dinlemeye başladığım zamanlar. O zamandan beri her gün en az 1 kere elimin gittiği sitelerden burası. Etrafımda düzenli güncel metal albümlerini dinleyen, niş müzik zevkine sahip insan(lar) yok, burası muhteşem bir yer o yüzden, 14.yıl kutlu olsun.

    İlk yorumumu ben de merak ettim, bakabilir miyim?

  21. eatthegun says:

    Tam hatırlamıyorum ama 2012-2013′ten beri takip ediyorum siteyi. Bakabildiğim her gün en az bir kere girer bakarım, kritikleri yorumları okurum o zamandan beri. Müzik konusunda bana metal olsun diğer tarzlar olsun en çok katkıyı burası yaptı, onun dışında da bir çok şey kattı orası ayrı. Bence kendi alanında bu sitedeki ortamın, kalitenin muadili yok. Nice yıllara diyorum.

  22. Zeitgeist says:

    İyi ki var pasifagresif.

  23. Koralp says:

    Abi ben ufak bir araştırma yaptığımda bulduğum en eski yorum Within The Ruins başlığı altındaki şu yorum olmuştu daha önce:
    http://www.pasifagresif.com/2013/02/within-the-ruins-elite/comment-page-1/#comment-94367

    Daha eski yorumum var mı acaba bakabilir misin bana da?

    Güzide Arslaner

    @Koralp, o yorumdan önce sadece bir (ilk) yorumun var:
    http://www.pasifagresif.com/2013/02/feared-yeni-albumunu-halka-acty/comment-page-1/#comment-94140

    Koralp

    @Güzide Arslaner, teşekkür ederim. Henüz 17 yaşımı bile doldurmamışken ilk yorumumu yazmışım, ömrümün yarısına yakınında PA var nerdeyse. Nice yıllar beraber oluruz umarım.

  24. unanimated says:

    Kutlu olsun !!! Ahmet abi başta olmak üzere pasifagresif ekibine o kadar çok şey borçluyum ki müzik ve onun şekillendirdiği iç dünyam hakkında ne kadar teşekkür etsem az . Her gün girip takip ettiğim 2-3 yerden biri bu mecra yaklaşık 10 yıldır .
    Nice yıllara

  25. Frostauðn says:

    Bu siteyi ne zaman takip etmeye başladım bilmiyorum ama sanırım ilk yorumum 2021 sonları falandır eylül ekim gibi o zamandan beri de günlük rutinlerimden biridir Pa’ya bakmak. Rutinler ile hiç arası olmayan benim için bu baya büyük bir şey aslında :)

    Müziğe bakış açımı ve albüm dinleme kültürü edinmemi sağlayan çok öenmli bir site Pa. Her şey için teşekkürler Ahmet abi 14 yıl kritik yazması siteyle ilgilenmesi çok zor emeğine sağlık.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Frostauðn, öncesi de var, 22 yıl oldu. :)

    Bundan da önce başka bir nick yoktuysa ilk yorumun da bu gözüküyor:

    http://www.pasifagresif.com/2018/11/basketbol/comment-page-3/#comment-1051540

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Evet ilk başlarda geçici saçma sapan kullandığım bir kaç nick vardı. 22 yıl dile kolay 8 yıl nerede geçti merak ettim. Ben lisedeyken bir metalci arkadaşımdan duymuştum burayı tanışmam öyle başladı ama 2021′in sonlarından itibaren sayarsak 2 yıla yakındır aktif olarak her gün takip etmeye çalışıyorum. Pa neredeyse benimle yaşıt. :)

  26. Hepiniz sağ olun var olun arkadaşlar. Mutlu ettiniz, bundan sonrası için de şevk verdiniz.

    İlk yorumunu merak eden varsa bu yorumun altına “ilk yorum” yazsın, söyleyeyim.

    poison

    @Ahmet Saraçoğlu, nice yıllara abi. son zamanlarda iş yoğunluğundan hiç yorum yazamıyorum ama neredeyse her gün giriyorum siteye. zahmet olmazsa ben de ilk yorumumu öğrenmek isterim :)

  27. Berca B. says:

    Buraya ilk yorumumu yazdığımda (sanırım 2009 sonu veya 2010 başıydı) üniversiteden mezun olmaya yakın, uzun saçlı ateşli bi çocuktum. Aradan geçen 14 yıl içinde hayatımdaki her şey baştan aşağı değişti ama bir tek buraya gün aşırı girmem değişmedi. Pasifagresif olmasaydı hayatımdaki pek çok anıyı yaşamamış, şu anda düzenli irtibatta olduğum bir sürü iyi insanla tanışmamış olacaktım, sırf bu yüzden bile iyi ki Pasifagresif var.

  28. Yiğit says:

    Neredeyse benle yaşıt bir site. İlerleyen yıllarda beni yakalayabilir hatta.

    deadhouse

    @Yiğit, Öyle deme. Sen parlak bir gençsin. Kendine de başkalarına da çok fayda sağlayacaksın. Dünya için lazımsın. :)

    Yiğit

    @deadhouse, o anlamda demedim. Yaşlarımızın eşitlenmesi mümkün olmadığı için şaka yapayım dedim :P

    Ama haklısın ölürsem eşitlenebilirmiş.

    Frostauðn

    @Yiğit, Ben de öyle anlamıştım :) valla biz intihar edeceksek bizden sonra kalacakları görünce ben intihardan vaz geçiyorum dünyayı bunca aptala bırakamam onlar yaşamayı hak ediyorsa biz hayli hayli ediyoruz

  29. Emre Görür says:

    İyi ki doğmuş!
    Ben de hem Emre, hem de Emre Görür olarak yazdığım ilk yorumları görebilirsem sevinirim.

  30. Ugur says:

    Zehirlendiğim için yazamadım, nice yıllara.Hartkor hayatlar yaşamaya devam ediyoruz :D

    2009′du sanırım benim de burayı ilk keşfetmem.Ne günler gördük be.15′inci yaşında bir yerlerde bir etkinlik yapsak mı acaba, ne güzel olur.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ugur, çok geçmiş olsun. Seneye düşünelim bu etkinlik olayını.

  31. Dysplasia says:

    Valla galiba Ekşi’de Ahmet abi’nin ya da başka bir yazarın bir girisinde görüp gelmiştim buraya, açıldığı sıralarda. İlk hangi nick veya e-postayla ne yorum attım, ne saçmaladım hatırlamıyorum zira hayatımda çok şeyler alt üst oldu, değişti. Uzun süre hiç yorum yapmadan girip çıktığım ya da hiç giremediğim dönemler de oldu. Ama artık senelerdir günlük rutinim.

    Zor bir iş böyle bir siteyi bu şekilde aktif ve nizamda tutabilmek. Minnet duyuyorum o nedenle. Daha derin bir müzik teorisi/tarihi bilgim ve metalin baş enstrümanı gitar becerim olsa ben de incelemelerle katkıda bulunmak isterdim ama bunca senedir davul dışında müzikte ilerleyemedim maalesef, o yüzden bu haddi kendimde görmüyorum.

    Doğum günlerimiz de yakın. Birlikte kutluyoruz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, iyi ki doğdun, mutlu yıllar.

    Bu nick’le ilk yorumun buymuş:

    http://www.pasifagresif.com/2012/06/nile-yeni-album-calismalarina-basladi/comment-page-1/#comment-60774

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Teşekkürler, nice senelere.
    ilk mahlasım bu değildi kesinlikle ama ne olduğunu harbi hatırlamıyorum. Yine de ilk yorumum Nile için olacaksa öyle olsun ahah.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, mail’inle aratınca daha eski bir yorumun çıktı. Yine şu anki avatarın ama nick’te typo olduğu için önceki aratmada çıkmamış ahah

    http://www.pasifagresif.com/2010/10/yeni-mors-principium-este-az-kaldi/comment-page-1/#comment-18707

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, rezillik :D

  32. Ali Osman says:

    ❤️

  33. Raddor says:

    Ne zaman bir metalciyle tanışsam “Pasifagresif’i takip ediyor musun?” diye soruyordum. Yüzlerde yarı endişeli bir bakışla “yooo!” diyorlardı. Meğer sonradan öğrendim ki bu ‘Pasif’, ‘Agresif’ falan gay terimleriymiş. Demek ki sorduğum kişilerde gizli meyil vardı, anladım diye korktular haha.

    Yine de sormaya, yaymaya devam. Çok yaşa PA. 🤘🏻

    Koralp

    @Raddor, iş yerinde PA’yı açtığımda gay arkadaşlık sitesi olmadığını iş arkadaşımın anlaması aylar sürdü.

    Yiğit

    @Raddor, öyle değil miyiz zaten? Ben o yüzden gelmiştim.

    Dysplasia

    @Raddor, Halbuki aktiflik ve pasiflik olarak onların jargonu aslında. ‘Pasif’i duyunca direkt peşin hüküm vermiş. Homo Sapiens terimine tetiklenmek gibi heralde.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Raddor, bütün sırrı bozdun ya…

    ben

    @Raddor, Facebook sayfasında yorumlar çok fantastikoydu. Ahmet yorum silmekten bayınca komple kapattı sayfayı galiba. Konya GayLez Summit gibi bir ortamdı FB. Ahahah

    Rust in Peace.

    @Raddor, sen bunu deyince Pasifagresif’in sosyal medya hesaplarının yorumlarında pasif/aktif arayan vatandaşlarımızı hatırladım

    Raddor

    @Rust in Peace., herkes beni şaşırttı. Bu kadar bilinen ve herkesin yaşadığı bir durum olduğunu 10 yıldır fark etmemişim. 80′lerde Rob Halford’un gay olduğunu anlamayanlar gibi tipik cahil heteroyum.

    deadhouse

    @Raddor, Üniversite okurken sık sık İnternet Cafe’ye gidiyordum. Çomar yoğunluklu bir yerde okuyordum ve PA’ya girdiğimde ulan ana masa tüm masalara erişebiliyor. Bu mal yanlış anlayıp arkadaşlarıyla linç etmesin beni diye paranoya yaşadığım bile oldu.

    Raddor

    @deadhouse, bundan önceki nick’im Headmaster’dı burada. Hem Metal Head’im hem de Motör Head’im ve Headmaster da müdür demek. Her yerde kullandığım, hoşuma giden bir rumuzdu.

    Sonradan öğrendim ki Headmaster diye çok iyi blow’a duranlara deniyormuş.

    Böyle şeyler oluyor. Belki Raddor da herhangi bir dilde dötten veren demektir. Takılmamak lazım.

    Necrobutcher

    @Raddor, Ben askeriyede açıyordum yarbay sormuştu bana da hahahah

  34. valthis says:

    Emeğinize sağlık Ahmet.

    Elimiz tuttukça, kulağımız duydukça, gözümüz gördükçe, bizden de aynen devam.

  35. Fırat says:

    2014-2015 civarı takip etmeye başladım diye hatırlıyorum ben de (farklı bir nick ile ama neydi hatırlamıyorum). O dönem çok güzel albümler ve gruplar keşfetmiştim buradan, gerçi hala devam ediyor bu durum :) Çok fazla aktif olamasam da bilgisayarı açınca ilk baktığım site burası. İyi ki varsınız.

  36. Tekrardan hepinize çok teşekkürler.🤘

  37. Candaş says:

    İlk yorum hizmetine devam ediyor mu belediye hala? Bir tane alabilir miyim?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Candaş, buyurun:

    http://www.pasifagresif.com/2015/05/serbest-kursu/comment-page-40/#comment-886208

    Candaş

    @Ahmet Saraçoğlu, Ne doğru yazmışım mükemmel bir sound vardı o albümde hakikaten

  38. bonominus says:

    Burayı nasıl keşfettiğimi şimdi hatırlayamadım. Yüksek ihtimalle ya ekşiden görüp geldim ya da bir grubu aratırken rastladım. İyi ki de rastlamışım çünkü bir müzik zevki oluşturmamda bu site en büyük katkıyı göğüsledi. Kritik kısmı bozulmadan evvel “şu harfte hangi gruplar var ya?” diye başladığım macera yalan yok birkaç sene kesildi ama sonra aslımıza yine rücu ettik. Fazla uzatmadan – uzatacak bir şeyim de kalmadı ki ahahahah – başta Ahmet ağabey olmak üzere kritikleriyle ve yorumlarıyla emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim.

  39. dice says:

    yıllar geçtikçe içimden gelen “ben var yaa bennn taa ne zamandır takip ediyorum” deme hissime engel olamıyorum.
    nice metalli yıllara!

    Ahmet Saraçoğlu

    @dice, sağ olasın. Senin 11 yıl olmuş bu mail adresinle. Öncesi de varsa onu bilmiyorum.

    http://www.pasifagresif.com/2012/09/joe-satriani-joe-satriani/comment-page-1/#comment-76280

  40. Ece says:

    Metal müzik ufkumu genişletmekle kalmayıp, çok güzel dostlar edinmemi de sağlayan, bir siteden çok daha fazlası burası benim için. Nice yıllara!

  41. Kaya says:

    Siteye dair ilk duyumum Headbang temmuz 2009 sayısından:
    https://freeimage.host/i/H6cbxFj
    Her şey için teşekkürler Ahmet abi \m/

    Ahmet Saraçoğlu

    @Kaya, haha iyiymiş. Ne demek, sen sağ ol. \m/

  42. Çötür says:

    sizleri çok seviyorum herkese sevgiler

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.