# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Basketbol
| 21.11.2018

Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri!

Spor odaklı yeni bir tartışma başlığıyla bir kez daha birlikteyiz. Bu kez basketbol konuşalım, NBA’inden EuroLeague’ine her şeyden dilediğimiz gibi bahsedelim istedik.

NBA’deki favori oyuncularınız, takımlarınız kimler? NBA’den mi EuroLeague’den mi daha çok zevk alıyorsunuz? LeBron James Lakers’ı, Kawhi Leonard Toronto’yu play-off’lara taşıyabilecek mi? Jimmy Butler 76ers’da aradığı ortamı bulur mu? Shaqtin’ A Fool’daki favori gedikliniz kim? Yılın çaylağı Doncic mi yoksa başka adaylarınız var mı? Furkan Korkmaz 76ers’dan sonra nereye gitmeli, Cedi Cavaliers’da daha etkin bir rol üstlenmeli mi? Fenerbahçe Final Four’da kimle final oynar? Sokrates, Murat Murathanoğlu’nun da gelmesiyle ülkemiz basketbolunun zirve platformu hâline geldi mi?

Tüm bunları ve daha fazlasını istediğimiz gibi konuşalım diyor, alley-oop’u tamamlayıp smacı basmanız için topu çembere doğru gönderiyoruz.

  Yorum alanı

“Basketbol” yazısına 462 yorum var

  1. riser says:

    budenholzer ve komik rotasyonları. sok abicim thanasis kurtarır seni.

  2. deadhouse says:

    Kevin Durant sen insan değilsin. Kesinlikle Nba’in en iyi oyuncusu. Bazıları gibi zora girince soyunma odasına kaçmadığın için teşekkürler.

  3. Berca B. says:

    Bu sene sonunda boşluğunu bulup bi playoff maçını baştan sona izleyebildim. Durant sana diyecek hiçbir şey yok gerçekten, bu seviye gerçekten manyaklık.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., 9,5 dklık özetini izledim, onda bile heyecanlandım. Duran resmen 5 santimle bir üst turu kaçırdı. Uzatmaya giden baskette azıcık geride olsa bazır biitırla bitirmişti işi.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, Giannis’i de Milwaukee takımını da çok severim ama Durant yüzünden Brooklyn’nin tur atlamasını çok istedim maç içinde. Cidden çok kötü yazık oldu, keşke dediğin gibi 5 cm daha geriye bassaydı.

  4. Yiğit says:

    Şaka maka Suns’ın şampiyonluğa gitmesi… Lebronsporlu olmama rağmen Lakers’ı eleyeceklerine inanıyordum ama bu kadarını da beklemiyordum.

    Eğer ki finale çıkarlarsa ve rakipleri Hawks olursa şampiyon olurlar bence ama Bucks’a karşı pek şansları yok.

  5. Emre Görür says:

    NBA’de favori kavramı neredeyse tamamen ortadan kalktı. Batı finalindeki takımların tarihlerinden şampiyonluk yok. Doğu’dakilerin ise fi tarihinde kazanılmış birer şampiyonlukları var. Atlanta geçen sezon Doğu’nun en kötü ikinci takımıydı. Phoenix play-off yapamamıştı…

    Ahmet Saraçoğlu

    @Emre Görür, çok mutluyum bu durumdan. Avrupa futboluna, büyük liglere ve uluslararası turnuvalara bakınca hep çok net favoriler var. Avrupa basketboluna bakınca da pek çok ülkenin şampiyonluk için bir ya da birkaç adayı var.

    NBA’de durum çok farklı ve bu sene Clippers dışında kim şampiyon olursa olsun mutlu olacağım şahsen.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, tarihin en iyi takımını kuran GSW devri çabuk bitti, hatta her sene banko finalde olan Lebron’un bile devri kapandı. Devran çok çabuk dönüyor NBA’de. Nets gibi hayvani bir kadro kursan bile eleniyorsun.

    Aynı şekil LAL dışında kim kazanırsa kazansın sevineceğim ama Suns’ı bir tık önde destekliyorum.

    Emre Görür

    @Yiğit, Nets çok net sakatlık sorunları sebebiyle elendi ama. Kyrie ve Harden sakatlık yaşamasa Durant’in bu formuyla şampiyonluğu kaçırmaları mucize olurdu.

    Yiğit

    @Emre Görür, hocam şu bu olsaydı muhabbetlerini dışarıda bırakıyorum. Çünkü ucu kapalı değil bunun. Yani Davis ve Lebron’un sakatlıkları olmasa Lakers çok daha formda olurdu ve finale yürürdü bana kalırsa da.

    Berca B.

    @Emre Görür, ben de çok memnunum bu durumdan. Clippers’ta Kawhi dışında pek sevdiğim biri yok ama onlar bile şampiyon olsa mutlu olurum, yılların ezikliği son bulsun artık.

    Hawks – Suns finali olsun kim şampiyon olursa olsun diyeceğim ama gönlüm CP3′nin yüzük kazanmasını istediğimden ötürü (bu sene fantezide de beni güzel taşıdı) bi tık daha Suns’tan yana.

  6. Bu sabah oynanan Hawks-Bucks maçı play-off’ların en çekişmeden uzak maçı oldu. Genelde tüm maçlar hep başa baş geçiyor ama bu maçta ilk yarı sonucu 45-80, 3. çeyrek skoru 64-103′tü. Böyle olunca iyi olmuyor, sonu belli bir film izlermiş gibi oluyor. Normal sezonda okey ama play-offl’larda çekişme arıyor insan.

  7. Yiğit says:

    Her ne kadar büyük bir lebron fanı olsam da basketbol adına en unutamayacağım şey (ve de en çok unutmak istediğim şey) malum cska fener finali. Benim için sonraki sene şampiyon olmamızdan bile daha aklımdan çıkmayan bir an. Bir spor müsabakasına dair açık ara en çok sinirlenip sövdüğüm karşılaşmadır.

    O maçtan bir ay sonra ise ikinci en unutamayacağım olay yaşandı, malum finallerin 7. maçı. Bu da Euroleague şampiyonluğumuzdan önde çünkü o kupayı baya eze eze kazandık. Maçlarda artık heyecanım kalmıyordu çünkü final fourdaki iki maçı da ilk birkaç dakikası hariç full önde bitirmiştik. Ama Cavs şampiyonluğu öyle mi… Tarihe tanıklık ettik resmen.

  8. Giannis’in pozisyonu çok kötüydü ya. Dizi o kadar ters büküldü ki düşünce. Ah ulan, içim cız etti izlerken. Büyük ihtimalle ACL.

  9. Suns’ın Clippers’ı son maça bırakmadan 27 sayı farkla elemesi içimin yağlarını eritti. Özellikle de Beverly denen haysiyetsiz göt oğlanına kapak olsun. Malın ölüm kalım maçında hakemin önünde yaptığına bak.

    https://twitter.com/ProCityHoops/status/1410453714171801604

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, bu adamın basketbol oynamaması lazım. Hani bu antipatiklik sınırının da ötesinde bence.

  10. Yiğit says:

    Peki Chris Paul?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, 32 sayı attı kral. Nedense Suns şampiyon olsun istiyorum. Sanırım formalarını seviyorum.

    https://tinyurl.com/79sajadk

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, gittiği her takıma çok iyi katkı veriyor bence. Yıllar geçse de eskimiyor adam. Klasını konuşturuyor her zaman.

    Ben de Lakers elendiğinden beri Suns ya da Hawks diyordum (çünkü Bogdan <3). İyi olur alırlarsa. Bucks almasın.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Bucks’ınki forma değil, atlet.

  11. deadhouse says:

    Yannis büyüksün. Başkaları gibi yıldız yancıların olmadan kazandığın için ekstra tebrikler.

  12. NBA tarihinin en sönük final serilerinden biriydi herhalde. Son 4 maç için yorum bile girilmedi sitede. Sabah 5′te kalkıp ikinci yarıyı izledim. Şampiyonluk kutlaması bile sönüktü, drama yoktu, duygu patlamaları yoktu.

    Giannis nasıl bir yaratık olduğunu tekrar gösterdi, Suns fizik olarak hiç boy ölçüşemedi Bucks’la.

  13. Emre Görür says:

    NBA’in müthiş durumda olduğunu, basketbolun çok geliştiğini savunanların bu seferki argümanı ne? Kolektif yapısı güçlü olan her orta seviye takım yenebilir ABD’yi. İsterse bu ABD’nin kadrosunda dünyanın en büyük “yıldızları” olsun.

    Yiğit

    @Emre Görür, teknik olarak bu nba vs euroleague falan değil ki. ABD’yi yenen takımlarda da birçok NBA oyuncusu bulunuyor.

    Ben savunucusu değilim bu arada. Sadece olayın bu yönünü de düşünmek lazım. ABD bok gibi oynuyor yoksa.

    Emre Görür

    @Yiğit, NBA kendi şampiyonunu dünya şampiyonu ilan edeceğine onun Euroleague’i kazanan takımla karşılaşacağı bir seri organize etsin, biz de seviyeyi görelim. O karşılaştırmayı ulusal takımlar üzerinden yapamayız. NBA kendini kanıtlamamış çocukları bile direkt alıyor.

    Yiğit

    @Emre Görür, yazdığıma karşıt olarak bu mu yani? ABD’nin yeniliyor olmasıyla NBA’in seviyesi nasıl düşüyor ki, arada elle tutulur bir korelasyon göremedim ben dostum. İspanya altın aldı diye ve hazırlık maçları + ilk maçta yenildiler diye fazla coşuyorsun bence. En nihayetinde olay 40 dakikalık maçta bitiyor ve her takım doğal olarak yenilebilir. Şans yanında olmaz, o gün kötü oynarsın, rakip takım hayatının maçını oynar vs gayet normal bunlar.

    Kolektiflik bu kadar etkinse Avrupa basketbolu NBA olmadan o seviyelere çıkabilsin o zaman. Ama NBA’de sıradan bir topçu olan adam Euroleague’i domine edebiliyor. Aradaki fark bu kadar fazla. Elbette sistematik birçok fark var ve onları göz ardı ediyormuşum gibi yazdım ama bahsetmek istediğimin özüne odaklanmak lazım.

    Emre Görür

    @Yiğit, tam aksine skordan bağımsız konuşuyorum. ABD gene şampiyon olabilir.
    Şans faktörü basketbolda çok düşük. Futboldaki gibi bütün maç savunma yapıp kazandığın tek kornerden bulduğun golle maç alamıyorsun mesela. Aşağıdaki mesajda da söyledim, NBA’de oynanan oyun sokak basketboluna çok daha yakın. Sorunun kaynağı o. Yeni yapıda yıldızlar gerçek anlamda yıldız falan değil. Oyunun sadece belli yönlerine yoğunlaşmış, atletik olarak çok gelişmiş tipler, ama “bütüncül” bir yapılarının olmaması sebebiyle kendi doğal ortamlarının dışında sudan çıkmış balığa dönebiliyorlar. NBA’de gerçek anlamda yıldızların olduğu dönemde şans faktörüyle maç kaybetme gibi bir şeyi düşünmek bile absürttü. Misal 1992 Barcelona kadrosunda Stockton, Jordan ve Barkley’i bırakıp diğerlerini kolej oyuncularıyla değiştirsen bile canavar gibi bir kadroya sahip olan Hırvatistan’ın fişini ilk yarıdan çekerlerdi.
    Euroleague nasıl seviyesini yükseltsin yahu, NBA oyuncu mu bırakıyor? Öyle bir ekonomik güçleri yok maalesef.

    deadhouse

    @Emre Görür, Bence bu tür bir organizasyon saçma olur. Nba yönetiminin ve Nba yazarlarının kibri konusuna katılıyorum yalnız. Doncic gelmeden evvel, “bu çocuk burada bir şey yapamaz, Euroleague de neymiş” gibi temelsiz, saçma argümanlar sıçan bir sürü spor yazarı vardı. Hatta basketbol duayeni (!) bir Türk yorumcu da her programda “bu çocuğun fiziği yeterli değil, yıldız olamaz” diyordu.

    Emre Görür

    @deadhouse, bu olay üç kere gerçekleşmiş. 1997′de Chicago, Olympiacos’u, 2007′de San Antonio, Panathinaikos’u yenmiş. 2010′da ise Lakers, Barcelona’ya kaybetmiş.
    Öyle bir organizasyon yapılmayacağı açık, ama ben Bucks’ın Efes’i kolayca yenebileceğini düşünmüyorum mesela.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Emre Görür, Efes’i baya severim ama bence Bucks Efes’in aklını başından alır.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, Phoenix olsa bellllki biraz zorlanma olabilir ama Bucks’ta Jrue Holiday Larkin’e kelepçeyi takar, Giannis de komple pota altını kabusa çevirir Efes için. Baya moral bozucu bi yenilgi olur Efes için.

    Berca B.

    @Emre Görür, hazırlık maçlarından ve olimpiyat ilk maçından bişi çıkarmak için erken ama NBA yıldızlarını yine NBA yıldızları yeniyor zaten. Nasıl bir argüman bu?

    Emre Görür

    @Berca B., yıldızlıkla ne alakası var? Fournier ve Gobert mi yıldız? Onlar ABD’nin kadrosundaki oyuncularla o alanda yarışabilecek tipler değil. Fransa basitçe kolektif yapısı daha güçlü olduğu için kazandı. De Colo, Heurtel gibi tipik guard’larla oynuyorlar. ABD’de ise ne oyun kurucu var, ne pivot. Set hücumunu rafa kaldıran, bütün olayı atletizme ve fast break’e dayanan bu oyun sokak basketboluna çok daha yakın.

    deadhouse

    @Emre Görür, Gobert yıldız yalnız. Fournier’e bir şey diyemem ama Gobert’e yıldız mı demen talihsizlik olmuş. Defalarca yılın savunmacısı seçildi.

    Emre Görür

    @deadhouse, sonraki cümlede ifade ettiğim gibi bunu ABD kadrosundaki isimlere kıyasla söyledim. ABD pasaportu olsa Popovich’in onu bu kadroya dahil edeceğini hiç düşünmüyorum.
    “ABD, Fransa’ya yenildi, çünkü Fransa’nın yıldızları var” argümanı çok gülünç. Kriter yıldız oyuncuya sahip olmaksa direkt hezimet yaşamaları lazım.

    Berca B.

    @Emre Görür, “ABD, Fransa’ya yenildi, çünkü Fransa’nın yıldızları var” argümanı çok gülünç.

    Ya Emre cidden sende bu çarptırmalar iyice alışkanlık yaptı. Ne konuşsak hep aynısını yapıyorsun. Yahu ben Fransa bu sebepten mi yendi dedim? Yenilenler NBA’de oynuyorsa yenenler de NBA’de oynuyor, burada NBA’in kötü gözükmesi için sebep nedir diyorum. “ABD çok boktan oynuyor, eski gücünde değiller” desen kimse bişi demicek ama yenenin de yenilenin de NBA’de oynadığı bi durumda NBA’e sallamanın bi mantığı yok.

    Emre Görür

    @Berca B., aşağıdaki mesajda da yazdım, NBA’de oynayan oyuncuya sahip olmakla onun sistemini uygulamayı özdeşleştiriyorsun. Öyle bir doğrudan mantık niye olsun? Nijerya gibi ulusal basketbol kültürü olmayan bir takım bunu yapabilir, ama Fransa için basitçe geçerli değil bu. “NBA’i gene NBA yeniyor” denemez. Aynı sistemi uyguluyorlarsa oyuncuları bariz şekilde çok daha düşük kalibrede olan bir takım nasıl galip geliyor? Herhangi bir şeyi çarpıtıyor değilim.

    Berca B.

    @Emre Görür, ağzımdan çıkmayan bir şeyi argümanımmış gibi gösteriyorsan çarpıtıyorsundur arkadaşım bu kadar basit. Ayrıca NBA yekpare bir parçaymış da 30 takım da aynı sistemde oynuyormuş, hatta bu sistem de sadece atletik yeteneklere güvenmekmiş ve takım oyunu hiç yokmuş gibi konuşuyorsun. Çizdiğin portrenin tam tersi olarak topu çok iyi paylaşan ve set hücumu oynayan Phoenix şampiyonluğu alıyordu neredeyse. Daha bunun gibi birçok takım var.

    Burada asıl problem ABD’nin çoğunlukla izolasyon oynayan adamlarla dolu bir kadroyla gelmesi ve gerçekten kötü oynaması, diğer takımlara göre sürekli değişen kadrolarla oynadıkları için alışkanlıklarının olmaması, pivotsuz gelmesi ve diğer takımların da modern basketbolu oynayabilecek seviyeye ve oyunculara sahip olması. Sadece “NBA sistemi” ile açıklanacak bir durum yok ortada yani.

    Neyse bu sıcakta bu tartışma cidden hiç çekilmiyor. Siteye de biraz oksijen girmesi adına son mesajımı atıyor ve bu tartışmayı noktalıyorum.

    Yiğit

    @Berca B., söylediklerinin hepsine katılıyorum. Emre Bey’in argümanının özü aslında tartışma konusu olabilecek bir konu ama hep straw man yapıyor. Hem karşının argümanını yanlış bir noktaya çekip çürütmeye çalışıyor hem de bunu yaparken kendi argümanından sapıyor bence.

    Berca B.

    @Emre Görür, ya arkadaşım ilk mesajında ABD yenilgileri üzerinden NBA’e sallamışsın, ben de diyorum ki ABD’yi yenenler de NBA’de oynayan adamlar. Gobert iyi mi kötü mü demiyorum (ki adam gayet de NBA yıldızı), yenen takımdakiler de NBA’de oynuyor diyorum. Euroleague ile NBA takımları maç yapsa mesajının bi anlamı olacak ama şu an söylediklerinin hiçbi anlamı yok.

    İlaveten adamlar da NBA basketbolu oynayarak ABD’yi yeniyorlar. Aç bak Nijerya 42′de 20 üçlük atarak yenmiş ABD’yi.

    Emre Görür

    @Berca B., NBA oyuncusuna sahip olmak onun sistemiyle oynamak anlamına mı geliyor? Fransa’nın ABD karşısındaki üçlük isabeti sadece 8.

    Berca B.

    @Emre Görür, ABD de daha az üçlük denemiş ve atmış. O zaman onlar da NBA basketbolu oynamamış.

    Maçları izliyo musun yoksa sadece box score’a mı bakıyorsun bilmiyorum ama hiçbi takım 10 sene önce oynadıkları basketbolu oynamıyor, herkes NBA’de yeşeren bazı prensipleri kendilerine entegre etmiş durumda. Adamlar 10 sene önce oynadıkları oyunu oynadıkları için değil bu prensipleri de oynayabildikleri için aradaki farkı kapatıyorlar. ABD’nin takım olamadığı konusunda ve pivotsuz geldiği konusunda haklısın ama diğer söylediklerinin altı boş.

    Emre Görür

    @Berca B., muhabbet gereksiz şekilde uzadı, ama son olarak şunu da söyleyeyim: 10 sene önceki basketbolu oynadıklarını iddia etmiş değilim, tekrar bakarsan görebileceğin gibi “kolektif yapısı güçlü” demişim. Tabii ki NBA basketbolundan etkilenecekler, bundan daha doğal ne olabilir, fakat bu onları ulusal takım olarak NBA basketbolunun temsilcisi yapmaz. Birçok benzetmeyle bunun ne kadar absürt olduğu kolayca gösterilebilir, ama gerek yok.

  14. deadhouse says:

    Arjantin-Slovenya Olimpiyatlar basketbol maçı çok seksi. Doncic ilk çeyrek 17 sayı.

  15. Yiğit says:

    Westbrook mu? Ulan Westbrook ile şampiyon mu olunur napıyonuz siz? Takıma şutör lazımken gidip şu aq kazmasını alıyorlar… Lebron’dan başka şut atacak adam kalmadı takımda.

  16. Yiğit says:

    Lakers iyice açmayın dedeler moduna girdi. Westbrook’tan falan nefret ederim normalde ama yapacak bir şey yok, lebronsporluyuz.

  17. deadhouse says:

    Nba normal sezon leş olduğundan, basketbol çekerse canınız, itinayla Euroleague izleyiniz. Efsane maçlar oluyor.

  18. riser says:

    aradan bi’kaç gün geçmiş olmasına rağmen; jokic’in markieff morris’in amel defterini kapatması neydi ya öyle.

    https://www.youtube.com/watch?v=Yy8T53X_fx0

    sonrasında morris ve jokic kardeşlerin twitter atışmaları falan da bomba.

    Yiğit

    @riser, Jokic ne hayvanat bir herif aq. Allahına kavuşturmuş resmen. Morris’i de hiç sevmem, hak etmiş.

    Berca B.

    @riser, Jokic nasıl koyduysa adam halen kendine gelemedi, 2 haftadan fazla olmasına rağmen hala sakat.

  19. riser says:

    alperen’in şu pasına bayıldım ya, çok şey vaat ediyor bu çocuk. bakalım ne olacak.

    https://www.youtube.com/watch?v=2V3BRBicXlo

  20. Bu sabaha karşı oynanan Memphis Grizzlies – Oklahoma Thunder maçını Grizzlies 152-79 kazanarak NBA tarihinin fark rekorunu kırdı. 4 çeyrekte 73 sayı farkla kazandılar. Çok acayip bir şey.

  21. riser says:

    şu all-star hafta sonuna her sene hevesle giren insanların yaşam sevincine sahip olmak isterdim.

    deadhouse

    @riser, Play-off dışında Nba çekilecek çile değil. Heyecan, mücadele, savunma, adrenalin isteyen Euroleague izleyebilir. Zaten Avrupa-Asya insanı ile Amerika insanı arasında çok fark var. 4 bin dolarlık biletleri almak için sıraya giren tipler mevcut orada. Maç boyu eğlence, müzik, dans, bol yiyecek içecek ile maçları izliyorlar. Ben keyif almıyorum. Oradaki insan simülasyonun başka bir boyutunu yaşıyor. Avrupa-Asya insanı atanamamış Amerikalılar demek. Amerikalıya özeniyor, Amerikalı gibi olmak istiyor. Ama olamıyor, olamaz. Tüm mesele senin söylediğin şeyde saklı. Avrupa-Asya insanı hiçbir zaman bir Amerikalı gibi yaşam sevincine sahip olamaz. Adamlarda mutlu son olmayan film yok. Her yerlerine, her şeylerine yansımış bu. Mutsuz son diye bir şey adamlar için söz konusu değil. Anası sikilmiş bir dünya. Sömürülen, aklıyla dalga geçilen bir insanlık. Ama işte dediğin gibi Amerikalı yine hamburgerini kolasını alıp binlerce dolar verip All star maçına gider. Ben Amerikan insanını kötülemiyorum. Bence Avrupa-Asya insanı daha yavşak. Hepsi aslında aynı bokun laciverti. Tek fark yöntemler farklı. Amerikalıların hayata karşı takındığı tavır bizden farklı. Yoksa yavşaklık konusunda tüm insanlık yarrağı yemiş bence.

  22. Birkaç gün önce 41 yaşıma bastım. Pek çok insan yaş almaktan dolayı üzülüyor ediyor. Ölmek kötü bir şey tabii ve yaşlılık da büyük oranda dertli bir şey ancak dönemsel olarak tanık olduğum şeyleri düşününce doğduğum yıldan aşırı memnunum. Pek çok farklı bağlamda önemli şeylere tanık olan bir nesildenim ve en çok ilgi duyduğum konulardan biri olan sporseverlik noktasında, gerçek zamanlı olarak tecrübe ettiğim bazı şeyler beni çok mutlu ediyor.

    Misal “Bordoeux’da Zinedine Zidane diye bir oyuncu var, geleceği çok parlak” yorumlarını duymuşluğum var. Ronaldo’nun, Messi’nin sıfırdan zirveye çıkışını bire bir takip ettim. GS, FB, BJK’nin tekrarlamalarının artık çok zor olduğu başarılı Avrupa dönemlerinin tamamına canlı tanık oldum. Prekazi’nin Monaco’ya attığı frikiği canlı izledim, İtalya 90 finalini TV’de canlı izledim. Roberto Baggio’nun ABD 94′te penaltıyı stat dışına atmasını, aynı kupada Hagi’nin yarı sahadan attığı golü izledim. Özetten değil, canlı canlı izlediğim maçlarda bunları gördüm.

    Utah ve Bulls’un efsanevi 1997 ve 1998 final serilerini canlı takip ettim. MJ’nin basketbola geri dönüşü, Lebron’un yükselişi ve Cleveland’la şampiyon oluşunu gördüm. Teniste Agasi’nin, Sampras’ın devrinin bitişi ve Big Three’nin doğuşuna canlı tanık oldum. Bunun gibi spor tarihine geçen sayısız olayı eş zamanlı olarak gördüm.

    Bunlar bence çok önemli deneyimler. Modern tarih açısından tanık olunmasının büyük şans olduğu olaylar.

    Bu satırları yazma sebebim 42 yaşına basmış olmam ve nostaljik bir şeyler yazmak istemem değil tabii. Bu satırları yazma sebebim, bu saydıklarımın neredeyse tamamında çocuk olan Rudy Gobert’in geçtiğimiz günlerde “Shaq’ın zamanında oynasaydım onun kıçını kilitlerdim, şöyle savunurdum, böyle sayı attırmazdım” şeklindeki yorumları.

    Yaşın tutmadığı için bunları diyorsun, onu anladık. Ama e be yarrak kafalı, hiç geçmiş maçları da mı izlemedin? Prime Shaq’ın nasıl savunulamaz bir şey olduğunu; David Robinson’ları, Dikembe Mutombo’ları ezip geçtiğini; sırf smaç videolarını izlerken bile insanın ezilecek gibi olduğunu da mı bilmiyorsun…

    Gobert müthiş bir savunmacı ve Shaq bırakalı yıllar olduğu için arkasından konuşması da kolay tabii, ama ben NBA’in son 25-26 yılını bire bir takip etmiş biri olarak söyleyebilirim ki Shaq Gobert’i öyle bir ezerdi ki her smacında parkeleri öperdi Gobert.

    Son dönemde çok konuşulduğu için içimde kaldı, yazayım dedim.

  23. deadhouse says:

    “Ona güvenmiyorum. (Luka) O Avrupa’dan geldi. Orada takımını şampiyon yapmış olması hiçbir şey ifade etmiyor.” diyen Amerikalı basketbol yorumcusu ne yapıyor şu an acaba. Bu Amerikalılar her şeyde böyle. Öyle içlerine kapanıklar ve geri kalan dünyayı küçümsüyorlar ki bazen tiksindirici seviyede aptal oluyorlar.

  24. Drochshaol says:

    Efes iki sene üst üste şampiyon olarak Türkiye’nin ilk Avrupa’da ise üst üste şampiyon olan ikinci takım oldu (diğeri Maccabi). Ergin Ataman tartışmasız en iyi Türk koç gerçekten inanılmaz saygı duyuyorum kendisine ne Efesliyimdir ne de Euroleague takip eden birisiyim. Muhtemelen kendisine olan saygımda fanatik Galatasaraylı olmasının da etkisi var muhtemelen. Galatasaray’ın koçuyken sırf onun için takip ederdim GS basketbol takımını.

  25. Butler gaza gelip 11 saniye kala o üçlüğü denemeseydi o momentumla Heat finaldeydi.

  26. deadhouse says:

    Golden yine şampiyon oldu. Son 10 yıla damga vurdu. Curry de Leburon’dan daha başarılı ve winner olduğunu kanıtlamış oldu.

  27. riser says:

    hanımlar beyler; gevşemek için curry’nin dehşetengiz play-off’undan sonra nba’de gelmiş geçmiş en iyi oyuncular sıralaması yapın bakalım. benim top 10′um şöyle.

    1- jordan
    2- magic
    3- abdul-jabbar
    4- lebron
    5- bird
    6- wilt
    7- kobe
    8- curry
    9- shaq
    10- russell

    Ahmet Saraçoğlu

    @riser, LeBron’u 4′e koyduğuna göre epey bir yürek yemişsin. Ben bunu çok düşündüm ve top 10 yapamadığıma karar verdim, çünkü sadece istatistiğe göre yaparsan başka çıkıyor, adamların ne kadar clutch olduğuna göre yaparsan başka çıkıyor, sadece final serilerini göz önüne alırsan başka çıkıyor. Üstelik devasa bir zaman dilimini kapsadığı için mukayese etmek de zorlaşıyor, zira oyun aşırı derecede değişti. Misal senin listende Shaq 9. sırada ama bir yandan bakınca NBA tarihinin prime dönemindeki en durdurulamaz, en üstün oyuncu Shaq’tı. Dolayısıyla herkesin prime’ını mı düşünmek lazım yoksa genele mi bakmak lazım o da muallakta kalıyor.

    Ben bunun yerine NBA’i takip etmeye başladığım zamanlardan bu yana en sevdiğim, canlı izlemeyi en çok istediğim 10 oyuncuyu yazayım.

    1- Jordan
    2- Lebron
    3- Shaq
    4- Kobe
    5- Vince Carter
    6- Iverson
    7- Shawn Kemp
    8- T-Mac
    9- Malone/Stockton pick-and-roll çılgınlığı
    10- Kidd

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Hakeem’i yazan olmamış, şaşırdım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, çok sevdiğim bir dolu insan var ama doksanların aşırı kısıtlı NBA takipçiliğinde karşıma çıkan kısacık özetler, en iyi 10 hareketler vesaire arasından aklıma bunlar kazındı hep. Yoksa Malone’un falan ilk 10′da yeri yok tabii ki ama ben bahsettiğim sebeplerden dolayı en iyi değil, en sevdiğim ilk 10′u yaptım.

    Emre Görür

    @Ahmet Saraçoğlu, Shaq ve Wilt demek lazım bence. Adamın 50 sayı, 25 ribaund ortalamalarıyla oynadığı bir sezon var, ki onun dışında sayıda 40′ı geçebilen kimse yok NBA tarihinde. Bir NBA sezonunda en çok sayı atan oyuncular listesinin ilk beş sırasının dördünde onun ismi yazılı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Emre Görür, tabii ki, en iyiler deyince yazılmak zorunda Wilt. Ben başka kıstasa göre düşündüm, riser’ın sorduğundan farklı bir liste oldu o yüzden.

    Emre Görür

    @riser, Eskilerden Chamberlain, Russell, Robertson ve Abdul-Jabbar’ı yazmak lazım. Magic, Bird ve Jordan’sız tabii ki olmaz. LeBron da zorunlu. Kalan iki kontenjana da yakın tarihten Kobe ve Curry’yi yazayım. Fakat bunlar arasında bir sıralama yapmak bana göre de imkansız. Öncelik verilecek kritere göre bunların en az yarısı gayet mantıklı bir şekilde ilk sıraya yerleştirilebilir.

    Emre Görür

    Derken Shaq kaynadı mesela arada, haha.

  28. Emir says:

    En iyilere yönelik listeler her yerde yapıldığı için ben açıkçası şampiyon olamadığından ötürü adı büyük efsanelere kıyasla en az anılan oyuncuların listesini yapardım:

    1) Allen Iverson – NBA’in bu adama kariyerinin son yıllarında yaptığı muamele, David Stern’in 2000 başlarında ona karşı yürüttüğü antipatik kampanya vs resmen içler acısı. Bugünkü oyuncular arasında Antetekumpo’nun bizzat basketbola başlama sebebi olan Iverson gelmiş geçmiş en büyüklerden biri. Kobe Bryant’ı revenge makinesine dönüştüren adamdır kendisi aynı zamanda. Ama bir şampiyonluğu olmadığı için bu devler arasında anılmıyor olması çok üzücü.

    2) Vince Carter – 4 decade’de de oynayan tek oyuncu. Hem clutch, hem süper atletik, kimsenin aklından silinmeyecek smaçları vuran, bugün Toronto Raptors diye bir şeyin NBA’de kale alınmasının öncüllüğünü yapan, NETS döneminde Kidd ile kurduğu ikili oyunla insanların aklını almış, atletizmini yaşlılığı sebebiyle kaybettiği dönemlerde bile clutch şutlarıyla gönüllerde taht kuran Vinsanity. Kimse kusura bakmasın ama o varken, ben smaçta ne Jordan’ı, ne de Wilkins’i konuşurum.

    3) Reggie Miller – Patrick Ewing ile beraber kariyeri Jordan dönemine denk geldiği için büyük talihsizlik yaşamış iki büyük Doğu Konferansı efsanesinden biri. Ray Allen ve Curry yokken, o vardı. Jordan bile Millerlı Indiana’nın zamanında konferansta ne çetin bir rakip olduğunu söyler durur.

    4) Tracy McGrady – Grant Hill ve Penny Hardaway ile birlikte sakatlığın bitirdiği oyunculadan biri olarak gösteriliyor ama bence T-Mac sakatlanmadan önce rüştünü yeterince ispat etti. Merhum Kobe’nin (bunu söylemek, bir Lakerslı ve Kobe hayranı olarak hala çok zoruma ve tuhafıma gidiyor) hakkında söylediklerini işitmek yeterli. Bir de Spurs’e karşı o meşhur oyunu tabii.

    Listeyi daha devam ettirebilirdim ama biraz hafıza yoklamam ve araştırma yapmam lazım. Aklına bu listeye uygun isimlerin geldiği kişiler yardırsın lütfen.

  29. Shaq’in aşırı acı cips challenge videosuna bayılıyorum ya harika bir insan.

    https://youtube.com/shorts/L-sjDnENeTE?feature=share

    “Aahh…”

    Kobe yaşasaydı bugün 44 yaşında olacaktı. O öldüğünde hissettiklerimi düşününce, günün birinde Shaq’a öyle beklenmedik bir şey olursa bu videoları izlerken harbiden ağlarım.

  30. deadhouse says:

    Eurobasket’i takip eden var mı? Türkiye’den bir şey olmaz ama güzel takımlar var. Doncic ve Ante de oynuyor. Sırbistan, Slovenya, Yunanistan, Litvanya güçlü takımlar. 2. turdan itibaren güzel maçlar bizi bekliyor. Bugünkü bültende Hırvatistan – Yunanistan maçı göze çarpıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, şimdilik sadece Ergin Ataman’ın kırmızı tişörtüyle dengeleri değiştirdiği anı izleyebildim.

    deadhouse

    Jokic de varmış ve şu an şov yapıyor.

  31. deadhouse says:

    Doncic, Gobert’li Fransa’ya 47 sayı attı, müthiş maçtı. Son ana kadar heyecan sürdü. Türkiye’nin de rakibi Fransa oldu. Güzel maç olur. Favori Fransa ama belli olmaz.

  32. deadhouse says:

    Schröder Yannis’i evine gönderdi. Hadi koçum bu Avrupa basketbolu köyüne dön.

  33. Yiğit says:

    Tarihteki çoğu posterde hücum faul oluyor zaten ama hiçbirine çalınmıyor. Peki ya bu Alperen’in suçu neydi?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, yazık oldu harbiden. Poster dunk zaten başka türlü olamayan bir şey. Ne yapsın çocuk, hareketli savunmacıya sıfır temas ederek mi 2 metre uzaktan sıçrayıp vursun…

    OblomoV

    @Yiğit, Biraz daha ünlü bir isim olsaydı çalınmazdı muhtemelen.

    Yiğit

    @OblomoV,
    1) Avrupalı
    2) Superstar değil

    Bu şartlar sağlandığı için off faul. Amerikalı bir superstar olsaydı şu anda sadece bu poster konuşuluyordu.

  34. Yiğit says:

    Gündemden ötürü sırası değil biliyorum ama Lebron tarihin en çok sayı bulan oyuncusu oldu. Not düşmüş olalım.

    Daha geçenlerde bütün takımlara 40+ sayı bulan ilk oyuncu olmuştu. Harbi çok büyük bu adam.

  35. deadhouse says:

    Lebron depremle ilgili hiçbir şey paylaşmadı. Seni neden sevmediğimi şimdi daha iyi anlıyorum. Faal basketbol efsanesi, nüfuzu çok fazla, tık yok. Bu adam hep böyleydi. Sadece siyahlarla ilgili duyarlılık gösteriyor. Beyaz, Asyalı falan olunca sikine takmıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, Ronaldo’nun bile kılını kıpırdatmadığı, Hollanda ligindeki tüm takımlar koluna siyah bant takarken ülkenin en büyük kulübü Ajax’ın bant takmayı reddettiği bir ortamda Lebron’a Mebron’a sıra gelmez.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, işte bu yüzden Messi

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, https://twitter.com/HTalksMoments/status/1626279650778308614?s=20

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, bizim tarafımız hep belliydi. Cüce dediniz ezdiniz, otistik dediniz aşağıladınız ama cenazemize yine o geldi.

    Yüce rabbimin izniyle Istanbul’da kupayı da kaldıracak (Bayern’e elendi)

  36. Frostauðn says:

    Milwaukee – Phoenix karşılaşmasını izledim son 5 dakika Phoenix hücumlarında gözlerim kanadı nasıl bir basiretsizlik tamamen Devin Booker’ın eline bakıyorlar kimse de en ufak hareketlenme yok. Hatta Devin Booker’a pas verelim de sorumluluğu üstümden atayım diye zorlama paslarla neredeyse top kaybına yol açıyorlar. Diğer taraftaysa son 5 dakikasında inanılmaz bir savunma ve hücum performansıyla Milwaukee Giannis’in yokluğunda seriyi devam ettirmeyi bildi.

  37. deadhouse says:

    Irving-Doncic korkutucu bir ikili. Çok can yakarlar.

  38. Euroleague’de başta hakem kararları olmak üzere bir sürü saçmalık var ama Avrupa basketbolunun verdiği keyif NBA’in verdiği keyiften 10 kat falan fazla benim için. Bunun en büyük sebebi de seyirci. NBA izlerken bilgisayar oyunu izliyormuş gibi hissediyorum artık. Bayağı azaldı NBA’e olan ilgim.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, yıllardır böyle hissediyorum ben de. Rekabet ruhu son 10 yıldır NBA’in önünde. Hakemler hepsinde rezalet. Fenerliler olarak Euroleague hakemlerinden çektiklerimizi anlatsak destan olur. Bir kupamız gitti aq daha ne olsun…

    Oly’e elenmemizi zaten bekliyordum ama yine de iyi mücadele ettik. Sloukas saçma sapan bir şekilde 3. maçı almasa belki de elemiştik. Sağlık olsun.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, @Yiğit, Aris taraftarı>Tüm NBA takımları.

    https://youtu.be/WcvAOpnnMK0

    Şu salonda maç izlemek isterdim.

    NBA Amerikan kültürünün bir yansıması doğal olarak. 3-4 saat hamburger, cips, cola, maskotlar, müzik, eğlence. Ailecek aktivite.

    Avrupa’da iş bambaşka. Ruh var.

  39. Emre Görür says:

    Artık NBA izleyemiyorum. Kings’in evlere şenlik savunması sebebiyle Curry’nin 50 sayılık 7. maçına bile tahammül edemedim. Şahsen an itibariyle ilgimi çeken tek isim Jokić. Sanki Arvydas Sabonis ile Dejan Bodiroga’nın yetenekleri onun varlığında birleşmiş. Yugoslav geleneğinin en önemli aktif oyuncusu olarak yürüye yürüye atletizme ve dış şuta dayalı NBA basketbolunun içinden geçiyor. Yaydığı mesaj gayet açık: Basketbol atletizm veya atıcılık branşı değildir!

  40. deadhouse says:

    Muhteşem maç oldu.

    Sergio Llull 35, Sergio Rodriguez 37.

    Euroleague finali, Real Madrid.

    Respect!

    No Comment!

  41. Sabaha karşı 03.30’te NBA tarihinde bir ilk yaşanma ihtimali var. Boston evinde kazanırsa 3-0 geriden gelip 3-4 kazanan ilk takım olacak. Manyak maç olacak, keşke bu kadar ters saatte olmasaydı.

    Black Thunder

    @Ahmet Saraçoğlu, Miami Heat, dönüş biletini Miami’ye değil, Denver’a almış. Acayip bir maç olacak. Saatin ters olması önemli değil, bu maç kaçmaz.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Bir Boston taraftarı ve tüm playoff serisini izlemiş birisi olarak böyle bir maç olmayacağını tahmin ediyordum şaşırmadım. Boston’ın en büyük rakibi yine kendisi oynasa bir şekilde kendilerini verebilseler NBA şampiyonluğunun en büyük adayı ama olmuyor bu takımda bir problem var. Tam olarak düşündüğüm gibi geçti ya Boston oynayacak ve Heat’e şans tanımadan bir ilki de başarıp NBA finallerine gidecekti ya da mal gibi oynayıp fark yiyip kaybedeceklerdi ikincisi oldu. Bu takımın problemi ne bilmiyorum ama oyuncuların bir derdi var çok açık oynarlarsa yenemeyecekleri takım yok geçen seneye görede çok daha geniş bir kadroya sahipler ama olmuyor. Muhtemelen gecenin o saatinde kalkıp izlediğiniz için pişman olmuşsunuzdur. Bu seneki Boston adına playoff’ların hikayesi buydu Atlanta serisinden Philadelphia serisine ve Miami serisi eğer bir şekilde finallere gitselerdi Denver serisinin de hikayesi bu olacaktı. Ya Boston oynayacak ve keyifli bir maç izleyeceğiz ya da Boston sahada bile olmayacak Jokic NBA şampiyonluğuna yürüye yürüye ulaşacaktı. Denver – Miami serisinde Denver bence favori çünkü Miami’nin kadrosu gerçekten çok zayıf Denver’ın da eşşek olmadığını Miami’ye fazla imkan tanımayacağını düşünüyorum.

    deadhouse

    Denver, Miami’yi maymun eder. 4-0 bitebilir. 4-1′den sonrası sürprizdir. Butler, Adebayo bir yere kadar.

    Frostauðn

    @deadhouse, Ben de bunu yazacaktım da çokmu iddialı olur diye düşünerek yazmadım Denver çok ağır favori Miami Doğu şampiyonu olduğuna şükretsin. Geçen senede hiç şans tanınmayan Boston Doğu şampiyonu olmuştu bu sene de ucu ucuna playofflara kalan Miami şampiyon oldu. Doğu konferansı yapılanlardan çok yapılamayanlarla şampiyonun belirlendiği bir playofftur her sene böyledir hiç şaşmaz.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, nt

  42. deadhouse says:

    Efsanevi Detroit-Lakers final serisi. Çok uzak değil 2004. Kemik seslerinin geldiği, savunmaların şaha kalktığı seri. Maçlara bak be. 75-87, 88-68 haha. Benim sevdiğim basketbol bu. Bir top için kendini yırtan oyuncuların olduğu, savunmaların ön planda olduğu, el üstünden karpuz atar gibi üçlüklerin olmadığı heyecan verici maçlar. Bu yüzden Euroleague>Nba

    Emre Görür

    @deadhouse, merak etme NBA de o yola giriyor yavaş yavaş. NBA yönetiminin en istemediği iki takım finale çıktı. Büyük yıldızlar artık son demlerini yaşıyor. Jokić ya NBA’i yeniden dizayn edecek ya da 3-5 yıl ligin içinden geçecek. Murray’in 2 yılı sakat geçirmesine dua etsinler.
    Bu arada, yeni süper yıldız adayı Wembanyama da Avrupalı ve daha önemlisi çalışacağı koç Popovich.
    Kahrolsun süper yıldızlar sirki, yaşasın kolektivite!

    Emre Görür

    Büyük yıldızlar dediğim LeBron ve Curry tabii. Onların yokluğunda NBA boşluğa düşecek.

    deadhouse

    @Emre Görür, Yıldız sistemi eskisi gibi işlemiyor zaten. Ante ve Doncic olağanüstü oynadı bu sezon. Ne oldu. Milwaukee ilk turda elendi, Dallas play-off’a bile giremedi.

    Frostauðn

    @deadhouse, Takım oyunu daha ağır basıyor artık bir isim god mode açmadıkça tek başına kazanması çok zor o da her zaman tutmuyor. God mode’u hiçbir yıldız prime döneminde bile 7 maça yayamaz insan üstü bir enerji lazım onun için mümkün değil ki bazen ona rağmen bile kaybedebiliyorlar takım oynuna karşı. NBA’in boşluğa düşeceğini ise hiç sanmıyorum takım oyunu ön plana bile çıksa bunu da sunmayı, pazarlamayı bulur Amerikalılar.

    deadhouse

    @Frostauðn, Zaten spor dünyasının en büyük markalarından. Pazarlama, izlenme gibi kaygıları yok. Seyir zevki açısından konuştuk. Pazarlama, izlenme açısından konuşursak en büyük pay sistemlerinde yatıyor. Draft sistemi, her takımın zirveye çıkabilme ihtimali. Avrupa futbolundaki parayı veren düdüğü çalar sistemi yok. Buna borçlular bence markalaşmayı, izlenmeyi, pazarlanmayı. Seyirci sürekli merak halinde. Kim şampiyon olur, hangi takım nasıl oynar, şu takas olursa ne olur, draftta 15. sıradan seçilen şu oyuncu şu takıma gelse ne olur. Bitmek bilmeyen sorular. Ve bunların hiçbirinde finansal durumlar geçerli değil, harika bir sistem.

    Frostauðn

    @deadhouse, Bu sistemin avrupa futboluna da uygulanması gerektiği kanatindeyim çünkü uzun vadede ve toplamda bence futbolun seyir keyfi çok düştü diye düşünüyorum.

    Emre Görür

    @deadhouse, NBA’in fırsat eşitliği sunduğu doğru tabii, ama pazarlama stratejisi hiç değilse Jordan’ın prime döneminden beri süper yıldızlar üzerinden ilerliyor. Pistons, Spurs falan aslında başarılı olması arzulanmayan ekiplerdi. Apaçık ki basketbol kalitesini yükseltmek gibi bir kaygıları yok kesinlikle. Söz konusu olan ilgiyi maksimize etmeye yarayacak bir şov basketbolu. Şöyle düşünün: ABD’nin uluslararası turnuvalarda takımı Popovich’e emanet etmesinin sebebi ne? Adam açık açık güncel NBA basketbolunu sirke benzetiyor. Kendi basketbol anlayışının daha gelişkin olduğunu düşünsen uluslararası turnuvalarda bunu göstermek istemez misin?
    Tabii olay sadece NBA basketboluyla alakalı da değil. Öyle olsa önemsemezdim şahsen. Fakat NCAA’i önemsizleştirdiler, Euroleague’i kuruttular. Kaliteli basketbol mecrası kalmadı.

  43. deadhouse says:

    Miami’ye 3,42 veriyor. Müthiş oran. Seni seçtim Jimmy Butler, haydi koçum!

    ismail vilehand

    @deadhouse, ilk maça Miami 8 fark yemez oynadım bin pişmanım. Elim gitmiyor Miami’ye.

  44. deadhouse says:

    Miami son yılların en acayip takımı. Takımın potansiyeli anca play-off yapar düzeyinde olmasına rağmen NBA finaline çıktılar. Dün onlara bahis yapmama rağmen 30 sayı fark yeselerdi normal skor olarak karşılardım. Galip geldiler. Biz buna Jimmy Butler ruhu diyoruz. Bam Adebayo seni unutmadım kanka sen ve Butler tek insansınız.

  45. riser says:

    olimpiyat ön elemelerinde rezil bir final ile kaybettik. kenan sipahi’nin falan bu yaşta hala attığı şutta bombe bile yok. bu kadar fundamental eksiği olan oyuncuya sahip üst düzey bir milli takım yoktur dünyada.

    deadhouse

    @riser, Ergin Ataman’a yazar. Maç Sinan Erdem’de kapalı gişe. İdeal kadronla oynuyorsun. Kazanmalıydı.

    Yiğit

    @deadhouse, basketbolun Fatih Terim’i

  46. deadhouse says:

    Almanya Dünya Kupası yarı finalinde ABD’yi mağlup edip finale yükseldi. Şımarık Nba yıldızlarına iyi ders verdiler. Hadi köyünüze şimdi. Sırbistan’da Kanada’yı rahat geçti. Orada da şımarık Nba yıldızlarına iyi ders verildi. Umarım üstün Alman ırkı finali kazanır.

  47. Yiğit says:

    Bu sene F4 göreceğimize inanıyorum. Bu entry burada rez dursun.

    deadhouse

    @Yiğit, Zor. Çok iyi rakipler var. Real, Kızılyıldız, Milano, Maccabi, Zalgiris, Monaco. İlk aklıma gelenler hemen. Oly, Barça’yı saymıyorum bile. Fener de adaylardan tabii. Ona itirazım yok ama zor işte. Şu an için katılamaması bana daha olağan geliyor.

    Yiğit

    @deadhouse, elbette. Zor olacak ancak yapabiliriz. Geçen sene yaklaştık olmadı, bu sene yine heyecanlıyım.

    Yiğit

    İlk dörtte bitirme ihtimalimiz yüksek dün de gördüğümüz gibi. Sıkıntılı da geçse galibiyet geldi, bu maç önemliydi.

    deadhouse

    @Yiğit, Oly’nin önemli 2 oyuncusu yoktu. Real, Barça, Oly, Partizan, Monaco. Bunlar şu anda sizden daha iyi.

    Yiğit

    Neler oldu amk hala şaşkınım. İnanılmaz. Epey zorlu maçtı. Kazanabileceğimize inanmıyordum zaten maç boyu ama 20 sn kala 4 farkla geriden çevirdik. Reali yenmek kadar keyiflisi yok. Tiksiniyorum real basket takımından.

    deadhouse

    @Yiğit, Euroleague’in üzerindeler bu sene kabul etmek lazım. Geçen sene mutlak favori değildiler, yine kupayı aldılar. Bu sene rakipsizler. Fenerbahçe’nin galibiyeti muazzamdı ama ben Avrupa’da Fenerbahçe’yi destekliyorum. Umarım başarılı olurlar aslında bir iki dokunuşla final four şansları var. Final Four’un güzelliği tek maç orada her şey olabilir önemli olan oraya atması kendisini. Efes’ten umudum yok hem başarıya doydular, hem takımın en önemli parçaları Ataman ve Micic ayrıldı.

  48. deadhouse says:

    Bu adamı (Kaan Kural) ne zaman izlemeyi, okumayı bıraktım basketbolu daha çok sevdim. Özellikle NBA gündemi söz konusu olduğunda onu izleyince acı çekiyordum resmen. Murat Kosova ve Murat Murathanoğlu efsane program NBA Studio’yu tekrar çekiyorlar, ilki yayımlandı.

    Berca B.

    @deadhouse, ben de tam tersini yazmaya gelmiştim. Dün büyük beklentiyle izliyim dedim, konu bir Acun’a gidiyor, bir Hull City’ye gidiyor, sürekli bir yaşlılar konseyi anı anlatma durumu var. Basketbolun teknik tarafını konuşmaya niyetli Ali Konaviç’e bir türlü söz gelmiyor, o da abilerinin modu bozulmasın diye araya girmiyor. Murat Kosova’nın yıllardır doğru düzgün NBA izlemediği çok belli.

    Programdaki üç kişiyi de çok severim ama Murat Murathanoğlu akranını bulduğu an amca modunu açıyor, basketbol konuşması gerektiğinde sadece istatistik veriyor. Kosova da konuya tekrar hakim olana dek program sürüncemede gidecek çok belli. Şu haliyle basketbol konuşmaktansa nostalji sevdalılarını ihya etmekten ileri gidecek durumda değil.

    Gerçekten teknik analiz izlemek isteyenler Amerikan Mutfak’tan devam.

    deadhouse

    @Berca B., Ben de pek beğenmedim ilk bölümü ama zamanla düzelir. Murat Murathanoğlu’nun uzun süre yaptığı bir program daha vardı hatırlamıyorum ismini şu an, o çok iyiydi mesela. Ben katlanamıyorum Kaan Kural’a. Aşırı tepkileri, bu takım yeni bilmem ne demeleri, bazı oyuncuları aşırı övgü göstermesi, Avrupalı oyunculara küçümseyici bakışı. Fikirleri de konuşma tarzı da hoşuma giden bir şeyi yok. Hepimiz geri zekalıyız beyinsisiz filan diyordu bir ara Covid döneminde ahaha. Bir aralar Boston ve Brad Stevens hakkındaki konuşmalarını hatırlıyorum da Boston’un 5 kez şampiyon olması gerekirdi. Murat Murathanoğlu sağ duyulu, yerinde tespitler yapan biri ben de ondan devam. :)

    Berca B.

    @deadhouse, büyük büyük tepkilerine bişi demiyorum, kimilerine itici gelebilir (bana samimi ve sevimli geliyor) ama diğer şikayet ettiğin konular biraz no context geldi bana. Aptalız, gerizekalıyız konusunu öylece söyliceğini sanmıyorum, bağlamı içinde değerlendirmek lazım sanki. Avrupalı oyuncuları da sürekli övüyor, MVP sıralamasını Avrupalı oyuncuların domine ettiğini söylüyor mesela. Boston konusunda da haksız çıktı sayılmaz, son beş senede bir NBA finali, iki kere de konferans finali görmüşler. Adamlar hep yukarlarda.

    Sevmemene bişi demiyorum yanlış anlama, sadece biraz haksızlık ettin gibi geldi bana :) En azından sana hitap eden başka bi yorumcu olması güzel.

    deadhouse

    @Berca B., Ön yargılı davranıyor Avrupalı oyunculara. Jokic nerdeyse 6363828 defa Mvp adayı olacak bir zahmet böyle konuşsun. Ben epeydir takip etmiyorum kendisini son açıklamaları hakkında bir şey bilmiyorum. Önceleri Doncic yeterli değil tarzı açıklamalarını hatırlıyorum. Bir de kendisine katlanamamamın esas nedeni düşünceleri değil, onlar ikinci plan. Olabilir yani düşüncesine katılmıyorum diye veya söyledikleri çıkmadı diye bir yorumcuyu kenara atacak değilim. Esas sorun anlatım tarzı, konuşması tarzı. O konuşmayı hatırlıyorum mesela. NBA’de maçlar iptal edilmişti virüs yayılmaya başlıyor diye hepimiz geri zekalıyız demişti. Bir yorumcuda böyle gereksiz çıkışlar sevmiyorum. Futbol yorumcularında da en sakin, sağ duyulu anlatım tarzı olanları beğeniyorum.

    deadhouse

    @Berca B., Murat Murathanoğlu’nun da mesela maç anlatımından nefret ederim. Asla katlanamam. Birdenbire önde Türk Sancağını taşıyan Alparslan’a Tuğrul Bey’e dönüşüyor. Aşırı Milliyetçi ve yanlı konuşuyor. Murat Kosova’nın da maç anlatımını sevmiyorum, Türk takımı gerideyse mod sıfır oluyor. Maç başka bir şey. Tam aksine maç anlatımı söz konusuysa Kaan Kural’ın sevmediğim özelliklerini sevmeye başlıyorum. Maç heyecandır, adrenalindir.

    Raddor

    @deadhouse, bu adamın en sevdiği şarkı Guns ‘n’ Roses – Estranged’dır. Bu bilgi kimin ne işine yarar bilmem.

    Yiğit

    @deadhouse, niye ki?

  49. deadhouse says:

    “NBA’de koçların etkisi çok azaldı. Oyuncu değiştirmek istedikleri zaman çıkan oyuncu koçu itiyor ve sonrasında hiçbir şey olmuyor, yakında muhtemelen koçların yerini yapay zeka almaya başlar. Eskiden Pat Riley gibi figürler vardı, Riley karizması ve disipliniyle sanki bir Hollywood yıldızı gibiydi. Artık NBA koçlarının en az yarısını kimse tanımıyor.”

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.