# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VREDEHAMMER – God Slayer
| 11.06.2024

Black/death metalin LAMB OF GOD’vari bir groove’la buluştuğu anlar.

15 yıl önce Per Valla tarafından kurulan ve black/death metal icra eden VREDEHAMMER, muhtemelen dünya üzerinde bu türü en enerjik, en groovy, en “kulağa black/death metal gibi gelmeyen” şekilde icra eden oluşumlardan biri.

Bunun temel sebebi VREDEHAMMER’ın tamamen rif odaklı bir müzik yapması ve bunu yaparken black/death metalin kaosundan kaçınarak daha tane tane, daha gaz ve coşturmalı bir yapıyı tercih etmesi. Böyle olunca da ortaya “black metal yapan LAMB OG GOD”vari bir şey çıkıyor. Misal “The Joker”a veya “The Dragons Burn”ü dinlerseniz neden bahsettiğimi anlayabilirsiniz.

“God Slayer”ın VREDEHAMMER açısından önemi, albümün Per Valla’nın diğer üyeleri gruptan gönderip çıkardığı ilk albüm olması. “Viperous”taki üç elemanın yerini şu an tek başına Valla dolduruyor ve davul hariç her şeyi tek başına üstleniyor. Diğer yandan “God Slayer”ı özellikle black metal dinleyicileri açısından çekici kılacak bir diğer unsur var ki o da albümdeki davulların müthiş bir konuk tarafından çalınmış olmaları. Bu kişi DARK FUNERAL da dâhil pek çok gruptan tanıdığımız manyak insan Nils “Dominator” Fjellström’den başkası değil.

Albümü geneline baktığımızda bir dolu varyasyon içeren dinamik şarkılar görüyoruz. Valla soğuk black metal akorlarını bu groovy karaktere yedirmeyi iyi başarıyor. Bunun verdiği hissiyat ise zaman zaman KEEP OF KALESSIN’e, zaman zaman NAGLFAR’a, zaman zaman IMMORTAL’a yakın duran bir hüviyetle karşımıza çıkıyor. Ne var ki olayın esas enteresan tarafı yukarıda bahsettiğim adrenalinli groove muhabbeti. “God Slayer”ı dinleyip bitirdiğinizde belki aklınızda kalan bir dolu şarkı olmuyor, ancak albümün geneli akıcı, karakteristik bir dolu şey içeriyor ve özellikle fiziksel bir aktivite yaparken size ihtiyacınız olacak gazı verme konusunda gayet yerinde olaylar barındırıyor.

Açık havada dinleyip sevdiğim “Violator” ile sevip dinleyicisi olduğum VREDEHAMMER’ın bir önceki albümü “Viperous”ı, açık havaya çıkmanın yasak olduğu bir dönemde dinleyip incelemiştim. Şimdi karşımızda “God Slayer” var ve yine albümü açık havada yürüyüş yaparken dinlemek suretiyle inceledim. Hayat garip, birkaç yılda bir hiç beklemediğiniz şeyler olabiliyor. Önemli olan bir ortalamayı tutturmak ve değişikliklerde savrulmadan ilerlemeyi başarmak. VREDEHAMMER da “God Slayer”da bunu yapıyor. Tek kişi kalmasına rağmen yine keyifle dinlenebilecek bir albümle dönüyor.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.13/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Indie Recordings
Kadro
Per Valla: Davul hariç her şey

Konuk:
Nils "Dominator" Fjellström: Davul
Şarkılar
1. Intro
2. From the Abyss
3. The Joker
4. God Slayer
5. The Dragons Burn
6. Blood of Wolves
7. Death Becomes the New Day
8. Product Human Slave
9. Obliterator
  Yorum alanı

“VREDEHAMMER – God Slayer” yazısına 1 yorum var

  1. eatthegun says:

    Bir önceki albümü sevmemiştim ama bu albüm çok iyi olmuş. Bu sefer baya tuttum. Violator ve bu çok iyi albümler. Tam sevdiğim şekilde kullanıyor death ve özellikle black metali.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.