# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CONCRETE WINDS – Primitive Force
| 07.05.2024

Kanla karışık sağanak şiddet.

Erhan Yiğit

Selamlar, geçtiğimiz haftalarda neredeyse sadece çamur ve balçık usulü Death metal hakkında konuştum; Apparition, Hecatonheir, Replicant ve Astriferous bu yıl bu klasmanda benim gurur kaynaklarım ama bıçak kemiğe dayandı artık! CONCRETE WINDS hakkında bu zamana dek tek kelime bile edilmemiş olması beynime kan sıçratıyor, o yüzden ilk ben başlıyorum.

“Primitive Force” benim de sonradan öğrendiğim VORUM grubunun dağılmasının akabinde kalan pislik yığıntılarının içinden kendi imkanlarıyla ‘spawn’ olmuş CONCRETE WINDS’in 2019’da çıkardığı ilk albümü. Müsait bir zamanda VORUM hakkında ayrı bir başlık altında konuşacağız.

Öncelikle CONCRETE WINDS, IMPIETY ve BLACK FUCKING CANCER gibi gruplar ile aynı kaynaktan, yani ahlaksızlıktan, dünyanın sonundan ve bodoslama vahşet anlayışından besleniyor. Bu bakımdan CONCRETE WINDS suratına tükürseniz ‘Elhamdülillah’ diyecek kadar sapkın ve yoldan iyice çıkmış bir oluşum ve bu bizim için arayıp da bulamadığımız şeylerden birisi.

Tek kusuru çok kısa olmasından başka bir şey olmayan “Primite Force” kendisine ayrılan süre boyunca sadece yıkıma, vahşete ve cinayete odaklanırken sırf kulaklara attırsın diye yaratılmış olan uç düzeydeki katranlı sound’u ile de dinleyenlere ağırlığından ve rahatsız ediciliğinden taviz vermeyen bir Death metal deneyimi yaşatıyor.

Şarkılarını kısa tutmayı tercih ederek olayın katıksız ve öz halini göstermeyi amaçlayan CONCRETE WINDS’in yakalamış olduğu bu Death metal tavrının formülü ise çok basit; Grup işin içerisine bir tutam Black metal tohumları ekerek yapmak istedikleri müziği bu sayede istedikleri kıvama sokabiliyorlar ancak CONCRETE WINDS’in yaptığı bu müziğe Blackened Death metal demek de imkansız. Ortada yalnızca Black metalin vahşiliği ile harlanıp orta yerden irin fışkırtan sololar ile süslenmiş bodoslama bir Death metal var.

Bir kaç ay önce yazdığım IMPIETY ayarında rif üstüne solo, solo üstüne rif yığınlarından meydana gelen Death metal ile bence 2021 yılının en önemli Black metal albümlerinden birisini yaratmış olan mizantropik BLACK FUCKING CANCER usulünde Black metal manyaklıklarından en az birisi size hitap ediyorsa bu demek oluyor ki “Primitive Force” da tam size göre.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.63/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Sepulchral Voice Records
Kadro
P.J.: Vokal, gitar, bas
Mikko: Davul
Şarkılar
1. Infant Gallow
2. Sulphuric Upheaval
3. White Cut Manifest
4. Primitive Force
5. Tyrant Pulse
6. Dissident Mutilator
7. Volcanic Turmoil
8. Angelic Laceration
9. Death Transmission
  Yorum alanı

“CONCRETE WINDS – Primitive Force” yazısına 3 yorum var

  1. Seyfettin Dursun says:

    Yani kötü albüm değil, ayrıca herkesin zevkine saygım sonsuz ama 9/10 gerçekten nedir ya hu? Reign in Blood 10 üzerinden 17 falan mı yani bu durumda? Bu nasıl bir bol keseden notlamadır, anlayamıyorum:(

    Erhan

    @Seyfettin Dursun, Bu konu daha önce çok konuşuldu. Aynı açıklamayı tekrar yapayım madem; Bir albümü puanlarken dikkat edilmesi gereken şeyler değişkenlik gösterir daima, misal grubun önceki işleriyle kıyas, tür bazında kıyas, yayınladığı döneme göre kıyas gibi onlarca değişken vardır ve Reign in Blood’un 10 puanı hak etme şekli ile bu albümün 9 puanı hak etme şekli kesinlikle aynı değildir. Bir kere Reign in Blood ile kıyaslanacak bir albüm değil zaten bu.

    Senın dediğin duruma bakacak olursak son 10 yılda çıkan hiç bir albüm 5ten yukarı puan dahi alamaz.

    Concrete Winds özelinde konuşacak olursam bu albüm kendi alanında yapmak istediği şeyi (benim istediğim şey oluyor) eksiksiz yapıyor. Bir alakasız kıyaslama ben de yapayım bu albüm Rust in Peace’in yapmadığı en az 5 şey yapıyor.

    Bu sebeplerden anyadaki bir albümü konyadaki ile kıyaslamak çok yanlış.

    Seyfettin Dursun

    @Erhan, albümleri/grupları değil, puanları kıyaslamıştım aslında ama teşekkürler, anladım bakış açınızı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.