# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TWILIGHT FORCE – At the Heart of Wintervale
| 06.04.2023

Kapağında ne görüyorsanız onu yansıtan, müthiş sololarla dolu senfonik power metal.

Bir grup kendini “adventure metal” olarak nitelendiriyorsa o grup şüphesiz ki senfonik power metal yapıyordur. Mutlaka epik özellikleri vardır ve mutlaka ibiş gibi bir imaj benimsemiştir.

İsveçli grup TWILIGHT FORCE bu kutuların tümünü tikleyen bir topluluk. Senfonik power metal yapıyorlar, son derece epik bir atmosferleri var ve hepsi de katıksız birer ibiş.

Grubun müziğine baktığımızda karşımıza çok büyük oranda AVANTASIA ve RHAPSODY (OF FIRE) kırması bir kıvam çıkıyor. Az sonra diğer bazı detaylardan da bahsedeceğim ancak tüm bu kritiği yazmak yerine “AVANTASIA ve RHAPSODY’yi bir kavanoza koyup çalkalayın, alın size TWILIGHT FORCE” desem de aslında yeterli olacaktır. Keşke böyle bir imkânım olsa ama halk hizmet bekler, o yüzden diyeceğimiz başka şeyler var.

TWILIGHT FORCE’un önemli üç özelliği var. Bunlardan ilki senfonik olması ve grubun tüm karakterinin buna dayanması. Elbette ki klavyeyle sağlanan bu ihtişamlı karakter, topluluğun yukarıda adını andığım iki grubun izinden gitmesini sağlıyor. Bu benzerliği pekiştirmek adına, daha önce TIMO TOLKKI ve LUCA TURILLI’S RHAPSODY’de söyleyen vokalist Allyon da TWILIGHT FORCE’un o kafaya yaklaşmasında önemli rol oynuyor. Bana kalırsa grubun esas şov yapan unsuru ise gitarist Johan Philip Michael Lindh. Ruh hastası gibi solo atabilen Lindh, zamanında Luca Turilli’nin RHAPSODY’de yaptıklarına yakınsak bir minvalde gitar üzerinde at koşturuyor, gövde gösterisi yapıyor. Vokalist Allyon’un zaman zaman Daniel Heiman’a kayan ses rengi de eklenince olayın lezzeti artıyor.

Power metalin senfonik tarafını seviyorsanız, bunu kaliteli icra eden bir grubu dinlemek istiyorsanız ve deli manyak gitar sololarıyla hop oturup hop kalkıyorsanız TWILIGHT FORCE’la ve “At the Heart of Wintervale” ile tanışmamanız için de hiçbir neden yok.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.62/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Nuclear Blast
Kadro
Allyon: Vokal
Lynd: Lead gitar, akustik gitar, lavta
Aerendir: Ritim gitar
Born: Bas
Blackwald: Klavye, piyano, keman, harpsichord
De'Azsh: Davul
Şarkılar
1. Twilight Force
2. At the Heart of Wintervale
3. Dragonborn
4. Highlands of the Elder Dragon
5. Skyknights of Aldaria
6. A Familiar Memory
7. Sunlight Knight
8. The Last Crystal Bearer
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.