# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Orijinal DREAM THEATER vokalisti Charlie Dominici 72 yaşında aramızdan ayrıldı
17.11.2023

DREAM THEATER’ın henüz DREAM THEATER ismini almadan önceki hâli olan MAJESTY’de vokal yapan, DREAM THEATER’ın progresif metalin gerçek anlamdaki ilk örneklerinden olan ilk albümü “When Dream and Day Unite“ta söyleyen vokalist Charlie Dominici 72 yaşında aramızdan ayrıldı.

DREAM THEATER, gruptan ayrıldıktan sonra müziği bırakarak otomotiv sektöründe finans yöneticisi olarak çalışmaya başlayan ve hayatı boyunca tüm DREAM THEATER üyeleriyle arkadaşlığını sürdüren, gruba her daim destek olan, 2004′te bir konserde sahneye çıkarak gruba eşlik eden, sonradan kurduğu solo grubu DOMINICI ile DREAM THEATER’ın ön grubu olarak da sahne alan Dominici’nin beklenmedik ölüm haberiyle yıkıldıklarını, çok üzgün olduklarını ifade etti.

Huzur içinde yat Charlie.

  Yorum alanı

“Orijinal DREAM THEATER vokalisti Charlie Dominici 72 yaşında aramızdan ayrıldı” yazısına 5 yorum var

  1. Ouz says:

    “When Dream and Day Unite” albümünü, şimdi tekrar okuduğumda ufak tefek hatalar içerdiğini fark ettiğim kritikte de belirttiğim gibi “Charlie’li seviyorum”. Vefatına hem şaşırdığım hem de üzüldüğüm biri oldu Charlie Dominici. Ölümü daha sonraya erteleyebilseydi 2004′te bir araya geldikleri gibi 2024′te de Mike Portnoy’lu kadroyla bir arada olabilirlerdi belki de. Dream Theater birkaç gün arayla hem sevindirdi hem de üzdü bizi.

    Huzur içinde uyusun.

  2. Emir says:

    Haberin ikinci paragrafında tasvir edildiği kadarıyla Dominici’nin bu kadar mütevazı, sanatçı kaprisinden uzak, kendiyle barışık, arkadaşlarını ve geçmişini unutmadığı gibi onlara saygı da duyan, beraber ilk albümünü çıkardığı grubun alt grubu olarak sahneye çıkabilecek ölçüde yüce gönüllü, desteğini eksik etmeyen gerçek bir dost olduğunu bilmiyordum. Böyle bir adamsan zaten, ölümünün ardından tüm Dream Theater üyelerinin yıkılması kadar doğal bir şey yok. Çok büyük saygı duydum, perde arkasında kalan o değerli insanlardanmış…

    “Afterlife” parçasındaki vokalini esasen çok severdim. “When Dream and Day Unite”da açık ara en çok sevdiğim parça oydu ve sesinin tınısının tam 80′lerin power/progresif kırması ligine mensup olan o kuşaktan gelme karakteristiği taşıdığını hep düşündüm. İstediği kadar daha iyi söylesin, daha yetenekli olsun, LaBrie’nin söylediği versiyonda Dominici’nin verdiği hissiyat olmuyor.

    Huzur içinde uyusun.

  3. Emre says:

    Eşi benzeri olmayan bir ses ve insandı.

    Kendisini 2010 yılında San Diego’da tanıma fırsatı buldum. 2000′li yılların ortasında tekrardan müzik sektörüne dönmek için bir süre ara verdiği araba bayiliği işine geri dönmüştü. Haber metninde finans yöneticisi denmiş, ancak kendisi bayi sahibiydi – Toyota bayisi.

    Bana ilk arabamı satan insan Charlie Dominici’dir. İkinci el 2007 Toyota Corolla. Arabanın ses sistemini denemek için Beatles’ın Abbey Road albümünü takmıştı teybe. Beraber bağıra çağıra Here Comes the Sun parçasını söylemiştik. Güzel bir indirim de yapmıştı bana. İlk arabam ve Amerika’ya yeni geldim diye.

    Benim tanıdığım zamanda tek bir dükkanı vardı, ancak biraz sohbet ettiğimizde 90′larda daha fazla dükkanı olduğunu anlatmıştı. 2015 yılına kadar da bu dükkanı işletmeye devam etti.

    Rest in peace, Charlie. Thank you for the ride.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Emre, müthiş anıymış cidden.

    Ahmet Yıldırım

    @Emre, Bir dream olmalı bu.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.