# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WOE – Legacies of Frailty
| 08.10.2023

Yılın dikkate değer black metal albümlerinden biri.

16 yıl önce tek kişi tarafından kurulan ve zaman içinde gruba dönüşen ABD’li black metal grubu WOE ile birlikteyiz bugün. Albüm kapağına baktığınızda gördüğünüz şeyin müzikal karşılığıyla karşılaşmaya hazır olabilirsiniz diyerek olaya girelim.

WOE acıyla ızdırapla dolu bir black metal yapıyor. Grup fotoğrafından göreceğiniz üzere black metalle uzaktan yakından ilgili olmayan bir imajları var ve bana kalırsa bu durum müziklerinin ruhani tarafını daha bir güçlendiriyor. “Ne alaka” demeden önce “Scavenger Prophets”ı başlatın, niye böyle dediğimi 10 saniye içinde göreceksiniz.

Grubun müziğini tam olarak karşılayan daha bilindik bir grup olmasa da şarkı yapıları ve birtakım özellikler itibarıyla akıllara gelen birtakım gruplar var ve bu gruplar da yine ana akım isimler değiller. Misal ben WOE’nun müziğine yakın olarak AS BORER’ı, WIEGEDOOD’u falan görüyorum ama WOE onlara göre daha adanmış, daha yürek parçalayan bir tutkuyla müzik yapıyor.

Grup fotoğrafında 4 kişi yer alsa da albümdeki her şeyden grubun kurucusu Chris Grigg sorumlu, sadece 6 şarkının 3’ünde davulları KRALLICE davulcusu da olan Lev Weinstein çalıyor. Müzikal yapıya baktığımızda WOE’nun katmanlı tremolo gitarlar kullandığını ve kötücül olmaktansa işin SARGEIST ve SATANIC WARMASTER tarafına yakın duran kederli rifler yazdığını görüyoruz. Ne var ki grup Fin black metali sound’undan uzak ve öyle ağlamaklı, damar olaylara da girmiyorlar. Burada daha ziyade tutkuyla beslenen, gerçekten hissedilerek yazıldığı belli olan şarkılar var ve müziğin genelinde şarkılar kendi içlerinde bir savaş hâlindelermiş izlenimi veriyorlar. Tüm bu yüklenmenin üstündeki en önemli unsur ise Grigg’in gerçekten çok beğendiğim, Polonyalı vokalistlere yakın duran vokal performansı. Esasında grupta Grzesiek Czapla adlı Polonyalı bir üye de var ancak Metal Archives sayfasında albümdeki her şeyden Grigg sorumlu olarak gözüküyor, o yüzden hangisinin vokali olduğundan tam emin değilim.

Duygusunu dinleyiciye geçirmeyi başaran “Legacies of Frailty”, bu özelliğiyle bana kalırsa yılın dikkate değer black metal işlerinden biri oluyor. Bazı dinleyiciler albümü belki o kadar da etkileyici bulmaz, ancak bazı dinleyiciler için yılın en değerli işlerinden biri olması da gayet mümkün. Ben ikinci kısma daha yakınım.

Sonuçta;

“Rise now, ye faithful!
Witness these auspicious signs
The riotous winds blow with terrible greatness
And sovereign purpose illuminates the grand design!

Behold clamoring chaos
Ripe for rapture, the multitudes await
Your leaden devotion
A boot to quake the earth,
a fist to wield the weapons of fate”

…be kardeşim.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.86/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Vendetta Records
Kadro
Chris Grigg: Her şey
Şarkılar
1. Fresh Chaos Greets the Dawn
2. Scavenger Prophets
3. The Justice of Gnashing Teeth
4. Distant Epitaphs
5. Shores of Extinction
6. Far Beyond the Fracture of the Sky
  Yorum alanı

“WOE – Legacies of Frailty” yazısına 2 yorum var

  1. Pagan Angel says:

    Enstrüman kullanımı olarak gayet beğendim,lakin Black Metalde bu tip vokal sevmediğim için pek isinamadım 10/6

  2. Kastaga says:

    bu yıl dinlediğim en iyi albümlerden biri

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.