# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
LOKUST – Infidel
| 04.08.2023

LAMB OF GOD’ın prime zamanlarından ilham alan ve üstüne başka motifler de koyan gayet gaz bir kafa sallatma aracı.

Bundan 6 yıl önce Londra’da kurulan death/thrash metal grubu LOKUST’la tanışmam birkaç öncesine dayanıyor aslında. Yeni albümleri “Infidel”i 28 Temmuz’da çıkardılar ve ben de yeni çıkan albümler listelerinde adlarını görünce neymiş bir bakayım diyerek kendileriyle tanışmış oldum. Şimdi gelin ne yapıyorlar ne yapmıyorlar hep birlikte bakalım.

LOKUST genel itibarıyla LAMB OF GOD karakterli, groovy olmaya büyük özen gösteren bir müzik yapıyor. Thrash metal tarafına modernlik, death metal tarafından ise groove hâkim. Olay, takipçilerimizden Koralp’in de bu inceleme öncesinde attığı bir yorumda belirttiği gibi büyük oranda LAMB OF GOD sularında geçiyor ve nakaratlarda sert mizaçlı clean vokal de dâhil olmak üzere birtakım yan ögelerle zenginleşiyor.

“Infidel”i dinlerken çok bariz şekilde baskın olan LAMB OF GOD haricinde aklıma gelen diğer isimleri; o kadar sert olmamak kaydıyla ORBIT CULTURE, nakaratlardaki bağırmalı vokalden dolayı -o kadar da progresif olmamak kaydıyla- ilk dönem TEXTURES ve yine aynı sebepten HACRIDE olarak ifade edebilirim. Yaptıkları müzik son derece gaz, agresif, atarlı ve bunu destekleyebilecek bir prodüksiyona da sahipler.

Rifler, ki yaptıkları müziğin doğası gereği rifler bu adamların başlıca silahı olmak durumunda, LAMB OF GOD’ın akılda kalıcılığına falan sahip değiller. Yine de bu müziğin bu denli yırtıcı, groovy ve kafa sallatmaya meyilli olmasını da yine bu riflerle sağlıyorlar.

Bu şekilde baktığınızda ve albümden zevk almaya istekli şekilde dinlediğinizde LOKUST sizi bu yaz günlerinde daha da terletme potansiyeline sahip bir grup. Bu tarz albümlerde işi bozabilecek konulardan birinin albüm süresi olduğunu düşünüyorum. Gerçekten de LAMB OF GOD gibi karakteristik ve kendi içinde aşırı başarılı bir sound ortaya koymuyorsanız, 52 dakikalık albüm süresi kimileri için uzun gelebilir. Ama grup fazla da boş atmadığından benim için sıkıntı yaratmıyor. Albümde son derece konserlik, harekete geçirici, yere sağlam adımlarla basmanızı sağlayacak, kısacası badass kategorisine sokabileceğimiz birçok şarkı var.

LAMB OF GOD ekolünden gelen atarlı, gaz, groovy işleri seviyorsanız tam sizin kaleminiz olabilecek bir şey var burada. Eğer bu cümle sizde ufak da olsa bir hareketlenme yaratıyorsa, merak uyandırıyorsa LOKUST’la tanışın ve “Infidel”i dinleyin. Hiçbir şey kaybetmezsiniz, kendinizi müziğe kaptırıp ter içinde kalırsanız da en fazla bir duşa girer rahatlarsınız.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.38/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Alex Da Costa: Vokal
Jeremy Pringsheim: Gitar
Alexy Khoury: Gitar
Patryk Poko: Bss
Euler Morais: Davul
Şarkılar
1. (March)
2. The Sin of Doubt
3. Parasitic
4. Guiltless
5. Anima
6. War of Opposites
7. (Futile)
8. Vilified
9. Jinn
10. Eradication:One
11. Sacrosant
  Yorum alanı

“LOKUST – Infidel” yazısına 2 yorum var

  1. Koralp says:

    Albüm çılgın atıyor. LoG sularında geziyor olması aşırı cezbetti beni. Yeni moda tabirle “hype”layan, kafa sallatan, duvar yumruklatan işlere hastayım; ki Ahmet abi de fark etmiş olacak ki The Bleeding’in albümünü tavsiye etti, o yüzden bu albüm de beni mest etti. Ben 8,5′tan 9umu verip, yıl sonu listemde de üst sıralara ekleyip devam ediyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.