# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NON EST DEUS – Legacy
| 20.05.2023

MGŁA, ROTTING CHRIST ve UADA’nın üçlü ilişkisi.

Noise adlı kişi tarafından kurulan NON EST DEUS’la birlikteyiz bugün. Noise birkaç yıl önce ortamlara giren ve şu anda bu cümleleri okuyan bir miktar insanın haberdar olabileceği KANONENFIEBER’i kuran arkadaş.

Bir insan aynı anda iki solo projeyi neden başlatsın ki dediğiniz duyar gibiyim ancak sabırlı olun, çünkü Noise aynı anda üç solo proje başlatmış bir insan. Bir de LEIÞA adlı bir diğer oluşumu daha var. Bu grupların üçü de black metal ve biri şeytandan, dinden, imandan, mizahtan; bir diğeri I. Dünya Savaşı’ndan, bir diğeri ise depresyondan söz ediyor.

Kısacası bu Noise oğlan duygularını ve ilgi alanlarını black metal yoluyla dışa vuruyor. Bana sorsalar bu üç grup için ayrı ayrı uğraşır mıyım, hepsi için ayrı sosyal medya hesapları yönetme zahmetine girer miyim, vallahi dostlar sikseler girmem. Ama demek ki Noise’un böyle bir motivasyonu var, kendisine başarılar dileyip NON EST DEUS’a geçiyoruz.

NON EST DEUS yapı itibarıyla “MGŁA lite” diyebileceğim tarzda müzik yapıyor. MGŁA’nın genel karakterini düşünün ve o karakteri oluşturan tüm bileşenleri daha az vurucu hâle getirin. O kadar damar olmayan, o kadar iç parçalamayan, o kadar akılda kalıcı olmayan, nihilizmi o kadar hissettirmeyen, o kadar yıkıcı bir atmosfer ortaya koymayan bir MGŁA… Sonra bunun içine ROTTING CHRIST’ı ve biraz da ilk iki albüm UADA’yı ekleyin ve alın size NON EST DEUS. Böyle sayınca grubu yetersiz birtakım maddelerle tarif etmiş olsam da bu sadece açıklama ve referans sunma amaçlıydı. NON EST DEUS yapmak istediği şeyi yeterli seviyede yapan ve ortaya da kimi dinleyiciler tarafından çok sevilecek tarzda bir şey çıkaran bir oluşum. Noise, zaten KANONFIEBER’dan da bildiğimiz üzere yetenekli bir arkadaşımız ve NON EST DEUS’ta da bunun örneklerini veriyor. Eleştiri tarafından baktığımda “Legacy”nin epey güvenli sularda yüzdüğünü ve tahmin edilir beste/rif/melodi üçgeninden çıkmadığını görüyorum. Bu tekrarlı, değişkenlik aramayan, statik beste yapısı black metal içerisinde kendine elbet yer buluyor, ancak MGŁA denince sertleşenler için de öyle ahım şahım bir şeyler beklemeyin uyarımı naçizane yapmış olayım.

NON EST DEUS’u ve “Legacy”yi dinlerken aklınızın başınızdan gideceğini hiç sanmıyorum, ama MGŁA havalarına yakınsanız ve MGŁA, ROTTING CHRIST ve UADA’nın üçlü ilişki fikrine de sıcaksanız “Legacy”ye vakit ayırabilirsiniz. Tabii bir üst paragrafın sonlarını da göz önünde bulundurmak kaydıyla.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.08/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Noisebringer Records
Kadro
Noise: Her şey
Şarkılar
1. Hiob
2. Written on Tombstones
3. Amos the Prophet
4. The Canon of Nil
5. Redemption I
6. Redemption II
7. Thousand Years of Sand
8. Babylon
9. The Last Act
  Yorum alanı

“NON EST DEUS – Legacy” yazısına 1 yorum var

  1. Yiğit says:

    Playlistlere eklemelik. Açıp sürekli dinlenmez bence. Yazılan isimleri epey severim, Kanonenfieber’i de çıktığı yıl sevmiştim ancak bu sefer o kadar etkilemedi. Yine de Noise takip edilesi bir adam.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.