# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
LIGHT DWELLER – Lucid Offering
| 26.12.2022

Tek kişilik kaos.

Black/death metal son yıllarda tek kişilik projeler şeklinde karşımıza sıkça çıkan bir tür. Avustralya’dan CONVULSING ve İngiltere’den ABYSSAL birkaç saniye düşündüğümde ilk aklıma gelen gruplar arasında ve bugün de tek kişiden oluşan bir black/death metal oluşumundan bahsedeceğiz.

Cameron Boesch adlı arkadaşın imzasını taşıyan LIGHT DWELLER, 2017’de kurulan ve bu 6 yıllık süreye dört albüm ve bir EP sığdırmayı başarmış bir proje.

Çaldığı gruplara ve yaptığı müziklere baktığımızda rahatsız bir arkadaş olduğunu görebildiğimiz Boesch, “Lucid Offering”de gayet dozunda, kıvamında bir kıyamet sunmuş. Şarkılar DEMILICH ve GORGUTS ekollerinden beslenen ve bunu da sanki üzerinde çok da düşünülmemiş ama iyi sonuç vermiş rifler aracılığıyla yapan mizaçlara sahipler.

Eşlik etme isteği, akılda kalma çabası gibi olaylarla uzaktan yakından alakası olmayan LIGHT DWELLER, bu sayede gerçekten de underground denebilecek tıynette, hiçbir ışıldama çabası barındırmayan bir müzik yapıyor. Yeri geldiğinde, misal “Conjurer of Light”ta gördüğümüz gibi teknik death metale de kayan müzik, bir ALTARAGE veya benzeri karambol buhranlara girmese de yine bulanıklık, formsuzluk sularında yüzmeyi tercih ediyor.

Yakın zamanda yazdığım teknik death metal grubu ACAUSAL INTRUSION’a epey benzer olduğunu düşündüğüm pek çok yanı olan LIGHT DWELLER, bir teknik death metal grubu olmasa da misal ACAUSAL INTRUSION’dan daha fazla NECROPHAGIST benzerliği barındırıyor kanısındayım. Düşününce enteresan bir şey, zira Boesch’in o tarz bir tech-death veya NECROPHAGIST’leşme derdi de yok.

Ne var ki bazı anlarda bana nedense “Onset of Putrefaction”a öykünüyor izlenimi veriyor. Bu minik ilginçlik dışında albüm kendi soyut black/death metal âleminde dolanıp duruyor. Black/death metal denince akla gelen BEHEMOTH’tur, BELPHEGOR’dur bu tarz gruplarla zerre alakası olmadığını; yukarıda adını andığım CONVULSING tarzı bir kaosu hedefleyen LIGHT DWELLER, bu tarafıyla türün azılı ve underground’a da eğilen dinleyicilerini memnun edebilecek fikirler sunuyor.

“Lucid Offering”le ilgili bahsedilmesi gereken konulardan biri de albümdeki birtakım prodüksiyon fikirleri. Drum machine olduğu aşırı belli olan davullar ve yer yer öne çıkan efektler, elektronik dokunuşlarla albüm bir miktar suni bir karaktere de bürünüyor. Bu denli etkin bir gitar kullanımının altına organik bir davul çok daha iyi olurmuş, ancak Boesch arkadaşımız her şeyi kendi üstlenmek istediğinden ve belli ki davul çalmadığından bu tarz bir yolu tercih etmiş.

LIGHT DWELLER çok kısa sürede çok albüm çıkarmış ve bence henüz tam olarak kendi karakterini oluşturamamış bir oluşum. Ne var ki Boesch’in yetenekli ve gelişime açık olduğu ortada. Gidişata bakılırsa seneye çıkacak yeni albümde biraz daha odaklanarak daha çarpıcı bir şey yapabileceğini düşünüyorum.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.20/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Total Dissonance Worship
Kadro
Cameron Boesch: Her şey
Şarkılar
1. Succumb
2. Lucid Offering
3. Conjurer of Light
4. Incantation upon a Withered Entity
5. Hominal
6. Kaleidoscope of Thorns
7. Spiritual Eclipse
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.