# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
INGESTED – Ashes Lie Still
| 09.11.2022

Hayvan gibi iş yapıyorsunuz.

On altı yıllık bir grup olmasına rağmen adını geniş çapta duyurmak için 2018’de çıkardığı dördüncü albümü “The Level Above Human”ı beklemesi gereken İngiliz grup INGESTED; slam, brutal death metal ve deathcore’dan oluşan bir kokteyl sunarak şiddetli müzik seven kitleye hitap eden bir oluşum. Bu üç türü ayrı ayrı düşündüğünüzde gözünüzün önüne gelen şeyler INGESTED müziğinde bir bütün hâlinde vücut buluyorlar ve grubun beste karakteriyle birlikte ilgi çekici bir forma bürünüyorlar.

INGESTED’ı her zaman “biraz daha fazlasını yapması gereken” bir grup olarak gördüm. Şarkıları, o gereken ateşi daima yakıyordu ancak bu tarz müzik yapan grupları diğerlerinin önüne çıkarak o bir tutam sihri tam anlamıyla bulabildiğimi söyleyemiyordum. Yeni albüm “Ashes Lie Still”e baktığımda INGESTED’ın kendini bu konuda epey bir zorladığını ve önceki albümlerinde gözlemlemediğim bazı sihirli dokunuşları da işin içine kattığını görüyorum.

İlk söylenmesi gereken “Ashes Lie Still”in prodüksiyon ve sound olarak grubun net şekilde zirvesi olması. Şarkıların altyapılarındaki görünmez kahramanlar çok büyük rol oynuyorlar ve pek kimseye fark ettirmeden hayat kurtarıyorlar. Bu ne demek? Misal gayet düz gelebilecek kimi anlar, prodüktör dokunuşu ve doğru masa başı işleriyle bu tehlikeden kurtuluyor ve renkleniyor. Bu yeri geliyor bir altyapı, ambiyans klavyesi oluyor yeri geliyor çok da öne çıkmayan bir lead’le yapılan dolgu olarak karşımıza çıkıyor.

Grubun Metal Blade’le çıkardığı ilk albüm olan “Ashes Lie Still”in mühendislik koltuğunda CRYPTOPSY gitaristi Christian Donaldson oturuyor ve kendinin çalıştığı gruplara bakarsanız INGESTED için ne kadar doğru bir tercih olduğunu görebilirsiniz. Bu sound altında büyüyen şarkılara baktığımızda INGESTED’ın hayvanlık dozunun baki kaldığını ve üstüne şahsen daha önceki albümlerde rastladıklarımızın üstüne çıkmayı başaran bir şarkı yazımının eklendiğini düşünüyorum.

Albümde “You’ll Never Learn”, “From Hollow Words”, “All I’ve Lost”, “Echoes of Hate” gibi gayet iyi şarkılar var ve bunlar zamanında çok daha sert bir mizaca sahip olan grubun daha sürdürülebilir bir kariyer adına sound’unda çeşitli eğip bükmeler yapması noktasında gayet mantıklı adımlar. Bu açıdan bakınca “Ashes Lie Still”in bir önceki “Where Only Gods May Tread“den daha enteresan bir albüm olduğunu düşünüyorum.

Davayı satmayı “sürdürülebilir olmak” ile masumlaştırmış değilim, lakin 15-20 yıl ekstrem müzik yapan bir grup için hiç de azımsanacak bir süre değil ve misal CATTLE DECAPITATION’ın kimsenin huzurunu kaçırmadan mainstream’e göz kırpmasına nasıl ses çıkarmadıysak, INGESTED ve benzeri gruplara da mu tahammülü, müsamahayı göstermemiz gerek kanısındayım. Ki ortada öyle tahammül, müsamaha göstermelik bir taviz falan da yok.

11 şarkılık albümün şimdilik 6 şarkısına klip çekilmiş olması, sanırım Metal Blade’in INGESTED’dan beklentilerini görmek için yeterlidir. Albüm gerçekten de pek çok açıdan son derece iyi pazarlanabilir bir karaktere sahip ve grubun da bu noktada üzerine düşeni yaparak yeterli ve yeterlinin üstü ilginçlikte, güçte, kudrette şarkılar yazdığını düşünüyorum.

Muadili çok olan bir tarz ve başkalarına benzer müzik yapmanın çok kolay olduğu bir anlayış olduğundan bunu her grup beceremiyor ancak bu tür grupları, albümleri sayısız kez dinleyen biri olarak “Ashes Lie Still”den gereken gazı, keyfi aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. INGESTED, aynen devam.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.83/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Metal Blade Records
Kadro
Jay Evans: Vokal
Sean Hynes: Gitar, geri vokal
Lyn Jeffs: Davul

Konuk:
Dom Grimard: Bas
Julia Frau: Vokal (1)
Sven de Caluwé: Vokal (5)
Matthew K. Heafy: Vokal (7)
Şarkılar
1. Ashes Lie Still
2. Shadows in Time
3. You'll Never Learn
4. Tides of Glass
5. From Hollow Words
6. Sea of Stone
7. All I've Lost
8. With Broken Wings
9. Echoes of Hate
10. Scratch the Vein
11. Rebirth (remixed)
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.