# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
INGESTED – The Level Above Human
| 21.12.2018

Bir dayağın anatomisi.

Bu albümü yazmayı aylar önce düşünmüştüm ancak nedense bir türlü kısmet olmadı. Arada kritiğini isteyenler de oldu, fakat anca şimdi yazabiliyorum. Bunun başlıca sebebi, INGESTED’ın önceki işlerini biliyor olmama rağmen, çıktığı dönemde albüme şöyle bir bakmış ve “diğer bir BDM/slam/deathcore albümü daha…” diye düşünerek ilgi göstermemiş oluşum. Neyse ki INGESTED yanıldığımı gösteren bir iş ortaya koymuş ve albümü yıl bitmeden yetiştirebiliyorum.

INGESTED bizi İngiltere’den selamlayan ve biraz takip edenlerin görebileceği üzere 2018 yılını epey çılgın geçiren bir grup. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Spotify istatistiklerinde 2018 yılı içerisinde grubun şarkılarının 2 milyondan fazla dinlendiğini ve “The Level Above Human”ın INGESTED adına epey önemli bir adım olduğunu görüyoruz. Şimdi bunun nedenlerine gelelim.

“The Level Above Human”, BDM/slam/deathcore adına iyi yapılabilecek ne varsa neredeyse hepsini iyi yapan ve yaratıcılık açısından gayet yükseklerde duran bir albüm. Sündüre sündüre iyice bayağılaşan ve içinde gerçekten de yoğun bir vasıfsız grup yığını bulunan tür içerisinde, INGESTED bize hâlâ taze denebilecek fikirler bulunabileceğini kanıtlıyor. Bu yıl içerisinde TBDM ve ABORTED’la turlamak başta olmak üzere çok hareketli bir turne takvimi izleyen grup, ülkemizden CARNOPHAGE’ı da içeren bir Avrupa turnesinde de boy göstermişti.

“The Level Above Human”a baktığımızda son derece canlı, suni olmakta uzak ve içine duygusunu da katan bir iş görüyoruz. Bu duygudan kastım yavşak bir keder değil, bildiğin nefret ve öfke tabii ki. Bu tarz hayvan adam müziklerinin içine katılan ızdırap, çile duygularının fazla işlemediğini ve olayın nefret yönüne odaklanılması gerektiğine inanıyorum. Bunu yapan gruplar, biraz da yetenekleri varsa öne çıkmayı başarıyorlar; SLAUGHTER TO PREVAIL ve THY ART IS MURDER örneklerinde görüldüğü gibi. INGESTED örneğin “Last Rites”ta bu “nedir çektiğim” olayına yaklaşsa da, en azından vokal karakteriyle olayı çaresizlik, mahvolmuşluk boyutuna getirmiyor.

Albümdeki esas değerli kısım ise INGESTED’ın “The Level Above Human”ı baştan sona sıkıcılıktan uzak unsurlarla doldurmuş olması. Olayın üç kısmına ayrı ayrı değinirsek; brutal death metal namına albüm epey steril bir yerde duruyor. Cami tuvaletinde kaydedilmiş aşırı ekolu trampetten çıkan tatatatata blast beat’ler yahut çamur gibi guttural falan beklemeyin. Slam kısmına gelince, grup olayın en riskli kısmını son derece akıllıca aşıyor ve karikatürize işlere bulaşmadan ve break down’larda boğulmadan olayı son derece ezici bir dengede tutuyor. Deathcore tarafında ise INGESTED’ın vokal çeşitliliği daha bir öne çıkıyor ve tek vokalist olmasına rağmen DESPISED ICON’vari bir ikili saldırıyla albüme dinamizm katıyor. Tüm bu vahşet şenlikleri bir araya gelince; ortaya jilet gibi, zehirli iğne gibi bir şey çıkıyor.

Albümde SUFFOCATION efsanesi ve Frank Mullen ile ORIGIN vokalisti Jason Keyser’ı da konuk olarak duyabildiğimizi hatırlatarak yazıyı kapatıyorum. Türün meraklıları zaten çoktan albümü hatmetmiştir, ancak bir şekilde denk gelmediyseniz, siz benim yaptığımı yapmayın ve INGESTED’ın “The Level Above Human” adı altındaki bu öküzlüğünü ilk fırsatta dinleyin.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.21/10, Toplam oy: 19)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Unique Leader Records
Kadro
Jay Evans: Vokal
Sam Yates: Gitar, geri vokal
Sean Hynes: Gitar, geri vokal
Brad Fuller: Bas
Lyn Jeffs: Davul

Frank Mullen: Vokal (1)
Jason Keyser: Vokal (9)
Şarkılar
1. Sovereign
2. Invidious
3. Misery Leech
4. Purveyors of Truth
5. Transcendence of Gods
6. Better Off Dead
7. Last Rites
8. The Crimson Oath
9. Purge the Parasite
10. Obsolescent
  Yorum alanı

“INGESTED – The Level Above Human” yazısına 3 yorum var

  1. based & redpilled says:

    Panphage – jord inceler misin?

    Ahmet Saraçoğlu

    @based & redpilled, Panphage bu seneye yetişmedi ama 2019 ilk günlerinde inceleyeceğim.

  2. ismail vilehand says:

    Bu albüm tam bir ayılık sanatı. Ne yaparlarsa yapsınlar bunu aşamayacaklar bence.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.