# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WOLFBRIGADE – Anti-Tank Dogs EP
LORD MANTIS – Tormentor EP
| 24.07.2022

“Aç bırakılan köpekler, daha sonra tank paletlerine ve tankların altlarına konan yiyeceklerle besleniyordu. Bu da bomba yüklü aç köpeklerin tank gördüklerinde tanka doğru koşmasını sağlıyordu.”

WOLFBRIGADE – Anti-Tank Dogs EP

Köpekler.

Takvimler 1924′ü gösterdiğinde Sovyetler Birliği Devrimci Askerî Konseyi köpeklerin savaşlarda kullanılabilmesine yönelik bir karar aldı. Buna göre köpekler eğitilecek ve arama kurtarma, yiyecek ve ilaç taşıma, mayın tarama ve düşman hedeflerini yok etme gibi çeşitli görevlerde askerlere yardım edecekti. Bu amaçla Moskova civarında üç adet savaş köpeği eğitim okulu kuruldu.

O dönemde Kızıl Ordu’da profesyonel olarak köpek eğitebilecek kimse olmadığından avcılar, polisler, sirklerdeki hayvan eğitimcileri gibi insanlardan köpekleri eğitmeleri istendi. 1935 itibarıyla bu köpekler savaş alanında görev yapmaya başlamışlardı.

Esas amaç köpeklerin düşman tanklarının yanına gitmesi ve eğitildikleri üzere taşıdıkları bombaları tankın yanına bırakıp geri dönmeleriydi. Ardından bırakılan bombalar uzaktan patlatılacak ve düşman tankı etkisiz hâle getirilecekti.

Bu görevi başarabilen köpek olmadığı görülünce, insan zihni, muhtemelen en başta düşündüğü ancak “belki bu şekilde de olur” diyerek denediği eğitim sürecini iptal etti ve köpekler farklı bir yöntemle kullanılmaya başlandı. Aç bırakılan köpekler, daha sonra tank paletlerine ve tankların altlarına konan yiyeceklerle besleniyordu. Bu da bomba yüklü aç köpeklerin tank gördüklerinde tanka doğru koşmasını sağlıyordu.

Uzaktan kumandayla patlatma o dönemde pahalı olduğundan bunun çaresi de bulunmuştu. Köpeklerin sırtlarında bulunan bir mekanizma sayesinde, köpek tankın altına girdiğinde kalkık kol tankın altına temas ediyor, eğiliyor ve köpeğin sırtındaki 10-12 kiloluk bomba patlıyordu.

İnsanın en iyi dostu diye işte buna denir.

WOLFBRIGADE. Adamsınız.

***

LORD MANTIS – Tormentor EP

Reziller.

Muhtemelen son 25-30 yıllarını kötü geçiren insanlardan kurulu blackened sludge metal grubu LORD MANTIS 2019′daki “Universal Death Church” ile türün sevenlerini memnun eden bir taarruza imza atmıştı. Black metalin zehirli tarafı ve sludge’ın eziciliği ortaya çirkinler çirkini, pislikler pisliği bir şey çıkmasını sağlıyor ve LORD MANTIS adını türün meraklılarına ezberletiyordu.

Bir dolu önemli grupta çalan müzisyenleri kadrosunda barındıran LORD MANTIS “Pervertor” döneminde yazdığı ve daha önce yayınlanmayan 2 şarkıdan oluşan “Tormentor” adlı EP’sinde 10 yıl önceki çirkinliğini bize açık ve net şekilde gösteriyor. Muhtemelen 1-2 seneye çıkacak yeni albüm öncesinde bir ara sıcak olarak düşünülen EP’deki ilk şarkı “Universal Death Church”teki kaotik yıkıma daha yakın dururken, “Hammer of Mercy” adlı ikinci şarkıda ise tempoyu düşüren ve “Father, fuck me… Father, worship me” diyerek sosyal konulara parmak basan bir LORD MANTIS görüyoruz. Yavaş mavaş ama bu şarkı da zehrini zerk etmekten geri kalmıyor, grubun karanlığını tüm çıplaklığıyla yansıtıyor.

Henüz LORD MANTIS’le tanışmışlığınız yoksa bu EP’yi dinleyerek grubun 10 yıl önceki vahşetinin tadına bakabilir, ardından da daha güncel albümlere geçip kendinize yazık edebilirsiniz.

Albümün okur notu: 12345678910 (6.00/10, Toplam oy: 5)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Armageddon Label, Agripunk Records, New Density
Kadro
WOLFBRIGADE:

Micke Dahl: Vokal
Erik Norberg: Gitar
Jocke Rydbjer: Gitar
Johan Erken: Bas
Tommy Storback: Davul

LORD MANTIS:

Charlie Fell: Vokal, bas
Andrew Markuszewski: Gitar, geri vokal
Greg Gomer: Gitar, geri vokal
Bill Bumgardner: Davul
Şarkılar
Anti-Tank Dogs:

1. Anti-Tank Dogs
2. Brain-Ruler
3. Necronomium

Tormentor:
1. Demonic Transference
2. Hammer of Mercy
Web
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.