# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
WATAIN’den klip
31.03.2022

We Remain.

Nuclear Blast ile anlaşan İsveçli black metal grubu WATAIN, 5 Ağustos’ta yaptığı açıklamada yeni albümlerinin 2022 baharında çıkacağını duyurmuştu. Açıklamasında çok haşin ve sert şeyler söyleyen WATAIN, kısaca yeni albüm çalışmalarına başlamak için sabırsızlandıklarını, çok iştahlı ve gözü dönmüş hissettiklerini ifade etmiş ve hayranlarına dünyayı sikme çağrısında bulunmuştu.

Albümün kaydı Kasım 2021′de tamamlandı. Grup Instagram’da yaptığı paylaşımda yedinci WATAIN albümünün hazır olduğunu ve yakında bizlerle harika ve bir o kadar da korkunç şeyler paylaşacaklarını ifade etmişti.

Nhayet yeni albüm detayları da geldi. Yeni WATAIN albümü 29 Nisan’da çıkıyor ve adı da “The Agony & Ecstasy Of Watain“. Albümde gruba dağılan IN SOLITUDE’da bas çalan Gottfrid Åhman lead gitarda, vefat eden THE DEVIL’S BLOOD frontman’i Selim Lemouchi’nin ablası Farida Lemouchi de vokallerde destek olacak.

01. Ecstasies In Night Infinite
02. The Howling
03. Serimosa
04. Black Cunt
05. Leper’s Grace
06. Not Sun Nor Man Nor God
07. Before The Cataclysm
08. We Remain
09. Funeral Winter
10. Septentrion

“We Remain” klibi yayınlandı.

“Serimosa”nın şarkı sözü videosu yayınlandı.

WATAIN albümünün ilk single’ı “The Howling”in klibini tüm dünya çocuklarıyla paylaştı.

Son albümü “Trident Wolf Eclipse“i 2018 çıkaran grupla 2019′daki İstanbul konseri öncesinde bir de röportaj yapmıştık.

  Yorum alanı

“WATAIN’den klip” yazısına 45 yorum var

  1. “Trident Wolf Eclipse“teki hırpani paçozluğu kırıp “lawless Darkness”, “Sworn to the Dark” ayarında daha görkemli bir şeyler yapacaklarını düşünüyorum. En azından umuyorum.

  2. ismail vilehand says:

    “Trident Wolf Eclipse”in kötü albüm olduğunu düşünmüyorum ama nedense hiç içimden dinlemek gelmiyor.

    Noumena

    @ismail vilehand, katılıyorum kesinlikle kötü bir albüm değil ama Watain dinlemek istendiğinde ilk tercihim olamıyor ne yazık ki

    Thorns

    @ismail vilehand, yanliz degilmisim demek ki , guzel ama hani su an acip dinliyosumun yok yani.

  3. Bedirhan says:

    dünyayı sikme çağrısını görüyor ve arttırıyorum

    Nocturnalwalker

    @Bedirhan, + 1 👍🏻

  4. çaksu says:

    Trident’ı ben çok seviyorum ama sanırım hiç gündüz vakti normal bi sesle dinlemedim.

    Yatarken kısık sesle ise 10larca kez dinlemişimdir.

    Ulan Watain siz çok yaşain.

  5. deadhouse says:

    Arttırıyorum ve güneş sistemini sikeyim diyorum.

  6. crowkiller says:

    yine yaprak gibi bir black metal bizi bekliyor desenize

  7. Nox says:

    Watain denince aklıma hep burada olay çıkartan watainci abla geliyor.

    ismail vilehand

    @Nox, bizim Rzeczom gibi parodi/trol tarzı takıldığını düşünmüştüm, sonradan öğrendim ki tamamen gerçekmiş. Watain elemanları bile illallah etmişler diye duydum hahaha

    Nox

    @ismail vilehand,

    “Watain elemanları bile illallah etmişler diye duydum hahaha”

    :DDD abi öyle demeseydin. burada kendisine bir şey diyenleri gerçek hayatta hesaplaşmaya çağırıyordu.

  8. eskiblackcilardan says:

    Watainci birinin konser incelemesi vardi. Biraz okult konusma yapinca benim eski yazilarimi ve incelemeyi silmis.

    Herneyse insanlik daha okulte hazir degil.Her seyin zamani var.

    Ben de zamaninda Antikozmikciydim. Ancak zamanla depresyona girdim, sinir krizleri gecirdim. Gercek anlamda her seyden nefret edip her seyin yok olmasini istiyordum.

    Watain, Dissection ve Devils Bloodu cok dinliyordum. Bunlarin yaninda Rotting Christ tshirtumu surekli giyerdim. Ayrica Cult of Fire gibi okult gruplari da dinliyordum.
    Bu da yetmezmis gibi WTC yani World Terror Comitte adli plak sirketinin yayinladigi en les en sert en antikozmik parcalari dinlemeye baslamistim.

    Zamaninda ozellile Heavy metal dinledigim zamanlarda mutlu iken black metale bulastigimdan sonra sanki uzerimde simsiyah bulutlar varmis gibi hissettim. Sonrasinda black metali eskisi gibi dinlememeye basladim simdi ise heavy metal takiliyorum.

    Nickim de zaten oradan gelir cunku ben eski bir black metalciyim.

    Sora yoga ile tanistim ve temizlenmeye basladigimi hissettim.Artik mutluyum.

    Cunku Prana her yerde ve Antikozmikciler bu pranadan nefret ediyor. Ozellile Stellarvore parcasinda varolusun bile mumkun olamadigi bir hiclikten bahseder sonrasinda hicbir yildizin parlamayacagini soyler. Ancak o yildizlar parlayacak.

    Size tavsiyem The Wild hunt parcasinda iyiki bilmedik iyiki tanimadik dedigi 10 Archangelin izinden gidin.
    Dissectionun Eleven to Kill the Ten dedigi 10 Archangelden bahsediyorum.

    Bu Archangeller sirasiyla; Metatron, Raziel (Jophiel), Tzaphkiel, Tzadkiel, Khamael, Raphael, Haniel, Michael, Gabrie ve Sandalphon dur.

    Ayrica bol bol yapabildiginiz kadar Kundalini Yoga yapin. Ben Maya Fiennesi tavsiye ederim. Cakralarinizi ve kundalini yilaninizi aktif tutun.

    Ozellikle Selim Lemouchiyi dinlerken extra dikkatli olun.

    Bu arada JOScu veya satanist falan degilim.

    Retrokafa

    @eskiblackcilardan,–Herneyse insanlik daha okulte hazir degil.Her seyin zamani var.–bu cümleyi okuyunca, Matrix 4 ün son 1 dakikası geldi aklıma.Güzelim seri ne hale geldi hacı ya…

    TAAKE

    @eskiblackcilardan, okültizme meraklı biri olarak senin kadar bilgili değilim yalnız bu grubun istanbul konserinden sonra hem kendi hayatım, hem de türkiye de işler bir türlü iyiye gitmedi,bilakis her şey bozuldu,zorlaştı.Böyle hurafeleremsi şeylere çok itibar etmesem de bu dikkatimi çekti,bu grupta var bir uğursuzluk,onun için söylediklerin bence değerli,bir de Ahmet abi podcastte keçi kafalı bir şeyler yapmak istediklerini ama durumu anlatıp yapmamalarını söylediğini ve sözünde durup yapıp yapmadıklarını hatırlmadığını söylemişti,ama o günü iyi hatırlayan bir kişi olarak diyebilirim ki yaptılar,hatta o gün herkes gergindi,öne doğru geçmeye çalışırken kavga çıkıyordu,itiş kakış öne geçtim,şarkı bitimi küçük çuval gibi bir şeyden keçi kafası çıkarıp yaptığını net gördüm,ama kısa ve aceleyle sahne karartılarak yapıldığı için arka taraflardan görülememiş veya hatırda kalmamış olabilir

    de mysteriis dom sathanas

    @TAAKE, bahsedilen 2 mayıs istanbul konseri mi?

    TAAKE

    @de mysteriis dom sathanas, Evet

    de mysteriis dom sathanas

    @TAAKE, gerçi zaten ilk ve tek konserleri diye hatırlıyorum. aynı konserde ben de baya sahne önündeydim hatta dibindeydim ama hatırlayamadım o olayı. akşama konserde çektiğim bütün videoları izlemem şart artık.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @eskiblackcilardan, Hayatımın bir döneminde bu Anti Kozmik Satanizm işine baya merak sarmış ve araştırmıştım. Sürekli Dissection dinliyor, hatta bir ara kendimi Anti Kozmik Satanist diye nitelendiriyordum. Negatif enerjiden ve hiçlikten besleniyordum adeta. Güçlüydüm, yenilmezdim. Sonra bir şeyler oldu, yaş da kemale erdi. Black Metal müziğini de artık çok nadir dinliyordum. Böyle şeylerin çocukça olduğunu düşünmeye başladım, hayatımın merkezine materyalizmi koymaya başladım. Yaklaşık 2018 yıllarıydı. Sonra birden bire hem hayatım hem de ülke tepetaklak aşağı yuvarlandı. Gerçekten o tarihten sonra dibi gördüm. (Hala öyle) Güçsüzdüm artık. Birden bire ne oldu da ne bitti bu hale geldim bilmiyorum. Misantropic Luciferian Order öğretilerini bırakalı beri sanki peşimde bir lanet varmış gibi hissediyorum. Neyse şuraya bağlayacağım. Sen bırakınca kendime geldim iyi oldum falan diyorsun ya bende tam tersi oldu. Bırakınca dibi gördüm. Şeytan diyor (gerçek manada şeytan diyor) geri dön. Neden böyle olmuş olabilir sence?

    Ali

    @eskiblackcilardan, Hocam mevzuyu en sonunda anal sekse bağlayacak gibisin. Başarılar dilerim.

  9. enemyofgod says:

    Şarkı güzel.

  10. Uzun zamandır yaptıkları en iyi şarkı olabilir.

  11. Aykut taştan says:

    Jilet gibi parça valla. Yeni albümden baya umutluyum.

  12. Noumena says:

    Yeni parçanın çıkacak albümde en kötü parça olduğunu varsaysak bile (ki sanmıyorum) yılın albümlerinden birisinin yolda olduğu kesin. Zira şarkı muhteşem ve yeterince gaddar

  13. eskiblackcilardan says:

    Klibin 3.24dksina kortum
    https://youtu.be/K_oPqu6xQDM?t=204

    Bir de nefretle kameraya poz vermisler.

    Sarkiya gelecek olursak Watain standartlarina gore pek epik gormedim. Tonlari pek keskin degil. Solosu da yok Set Teitanin yoklugu belli oluyor.

    Ayrica klipte Set Teitan i da goremedim. Gruptan kalici olarak ayrilmis heralde. Bir kameraya bir tripoda bir Neonazi selamina yenildi adamcagiz. Buyuk kayip. Dissectionun mirasina sahip cikmak gerek.

    Klip de cok sade. Outlaw klibindeki gibi okult seyler gostermemisler.

    Icinde Waters Of Ain gibi bir guzellik olan Lawless Darkness gibi bir album gelmez heralde. Selim olsaydi guzel solo atardi.

    Neyse Angels Prayer guzel parca dinleyin.

  14. cotard delusion says:

    Şarkı güzel. Son albümle pek etki yaratamamışlardı ama bu sefer sağlam geliyorlar. 2022 yılında normalde bayatlamış şok öğelerini ve makyaj işlerini hala etkileyici kullanabiliyor olmaları dikkatimi çekti ama o davulcu abimizin tripler fenalık.
    Yılın en iyi albümlerinden biri geliyor bence.

  15. Noumena says:

    The howling’ten çıkamıyorum. Alarm sesimi de o yaptım :D

  16. Erhan says:

    Sabahtan beri kendisinden başka bir şey dinletmedi The howling. İlk çıktığında fena değil demiştim ama şu an olağanüstü bir albümle geleceklerini düşünmeye başladım.

  17. TAAKE says:

    watain ilginç bir grup,herkeste logosunu,tişörtünü görüyorum,geçenki ankara zifir konserinde de gelenlerin yarısında vardı.Yalnız hiç ağır fanı veya en sevdiğim bm grubu diyeni görmedim,gerçekten pazarlama ve tanıtım,imaj işini çok iyi yapıyorlar,müzikleri de bana meh dedirtse de akılda kalıcı değil bence,sadece Sworn to the Dark ve Lawless Darkness albümlerini dinlemiş biri olarak en akılda kalıcı parçaları bence bu,eğer bütün albüm bu ve buna yakınsa en iyi albümleri bu oalcak bence,eğer bunun üstüyse ortalığı sallayabilir

    Yiğit

    @TAAKE, watainci abla hariç ağır fanı olan yok cidden. Dünya üzerinde en sevdiğim şarkı Waters of Ain olmasına rağmen asla fanı olduğum bir grup değil. Yine de birçok kişi tarafından seviliyor ve gayet güzel müzik yapıyorlar. Ne büyük fanı olunacak grup, ne de dinlenmeyecek bir grup. Herkes bir şekilde grubun işlerini dinliyor.

    Joseph

    @Yiğit, watainci ablayı merak ediyorum niye yorum yapmıyor

    Yiğit

    @Joseph, pasifagresif domain’ini direkt engellemiştir bence.

  18. TAAKE says:

    tüm black metal camiasındaki stüdyoda kötü klip çekme(gorgoroth carving a giant hariç)furyasına bunlar da katılmış,ama şarkı bayağı iyi

  19. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Şarkı eh işte dedirtti. Bu arada Watain Misantropic Luciferian Order’ın en pozcu, en imajcı, en ticari kaygılı grubudur. Gerçek Anti Kozmik Satanizm için sizi Dissection’a alalım.

  20. B says:

    Göç etmek için doğdular, ya göç edecekler yada ölecekler korkunç tehlikelere rağmen ilerliyorlar yaşlılar bunu defalarca yaşadı gençler sürüden ayrılmama gereğini biliyorlar büyük tehlikelere rağmen ilerliyolar yollarına devam etmeliler dünya onlara fısıldadı harekete geç, harekete geç ve yaşa.

  21. enemyofgod says:

    Manyak güzel şarkı

  22. HaNNibaL says:

    Size çok ciddi bir şey söyleyeceğim Watain harbiden siker!

  23. Koralp says:

    Biri grup önerme sayfasına albüm nete düştü yazınca eski günlerime dönüp Spotify’dan çıktım. Ecstasies In Night Infinite öyle bir şarkı ki, saatlerdir dinliyorum albümü ama tamamlayamadım. Albümün ortalarına gelip “amk dur bi şuna tekrar dönüp dinleyeyim” demekten albümün sonu gelmedi.

  24. Birileri says:

    2022 black metal için gümbür gümbür devam ediyor heyecanla beklemedeyim

  25. enemyofgod says:

    Çok iyi bir albüm bizi bekliyor. The Howling’in zaten bağımlısı olmuştum. WATAINNNNN

  26. vatay says:

    Albümü saniye saniye hatmettim. Kesinlikle çok iyi bir albüm.

    Before The Cataclysm albümün zirvesi. Sene sonu listesinde yer hazırlardan…

  27. eskiblackcilardan says:

    We Remain parcasi baya guzel Farida Lemouchi cok guzel is cikarmis ayrica Selimi de anmayi unutmamislar. RIC Selim.

    şeyh hulud

    @eskiblackcilardan, bu akşam The Devil’s Blood dinliyorum, şimdi metallum’a girince gördüm. Yazmaya gelmiştim, sen önce davranmışsın.

  28. ismail vilehand says:

    Watain’in elindeki “can alıcı melodiler yazma.” cephanesini 2010 yılında bitirmiş olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Onun harici gayet güzel albüm.

    Noumena

    @ismail vilehand, Bu yoruma katılamayacağım ya zira albümden çıkamıyorum müthiş pasajlar ve melodiler var içinde. Yorumumu kritiğe saklıyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.