# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Doom metal efsanesi TROUBLE vokalisti Eric Wagner Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti
23.08.2021

Doom metal tarihinin en önemli gruplarından TROUBLE’ın kurucularından olan ve grubun son albümü dışındaki tüm albümlerinde söyleyen vokalist Eric Wagner, Covid-19′a bağlı zatürre nedeniyle 62 yaşında aramızdan ayrıldı.

Wagner TROUBLE’dan ayrıldıktan sonra eski TROUBLE basçısı Ron Holzner ile birlikte THE SKULL’ı kurmuş ve iki albüm çıkarmıştı.

Huzur içinde yat.

  Yorum alanı

“Doom metal efsanesi TROUBLE vokalisti Eric Wagner Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti” yazısına 6 yorum var

  1. Candaş says:

    Huzur içinde yatsın, çok üzücü bir sene metal müzik için. :(

  2. junkman afatsum says:

    Nedense, bizim metal camiası, ilgisiz kalıyor bu tarz Amerikan usulü geleneksel Doom Metal gruplarına. Oysa ki, adam bildiğimiz ”Doom Metal God” ve gidişi fazlasıyla çok üzücü. Bu arada, kesinlikle müthiş bir vokaldi ve tabii ki benzersizdi.

    P L A G U E

    @junkman afatsum, çünkü bizim metal camiasında doom metal demek anathema, katatonia, paradise lost, mdb demek. Daha önceden de defalarca yazdım, bu haklı serzenişin sayesinde de tekrarlamak istiyorum. Doom metal kadar yanlış bilinen bir tür daha yok ülkemizde.

    junkman afatsum

    @P L A G U E, ”ben hayatımın önemli bir bölümünü moonspell’i, lake of tears’ı, tiamat’ı, novembre’yi, within temptation’ı, darren white sonrası anathema’yı, müziğinde akustik bölüm, bayan vokal, flüt, keman, çello, klarnet, gırnata, kemençe, tınzey gibi fantastik öğeleri kullanıp ağlak müzik üreten her grubu doom zanneden koskoca bir hırbo jenerasyonla uğraşmakla geçirdim. “ulan doom bu değil, doom dediğin trouble, candlemass, solitude aeturnus oğlum, sabbath’ın ağır ve karanlık rifflerinin uzantısıdır, atmosferik ve duygusal her müzik doom değildir, bunlar olmazsa doom olmaz” demekten dilimde tüy bitti! “saf doom metal pentagram’dır” dedim, aldığım yanıt hep “trail blazer he mi?” oldu.”

    Usta kalem ve müzisyen Mert Yıldız’ın bir Saint Vitus yazısındaki şu cümleleri aslında durumu özetliyor.
    Bu arada yukarıdaki bozuk Doom Metal gruplarını da çok severim ve zamanında geleneksel tarafa geçmeme de vesile olmuştur. ama ve lakin sorun şu ki, bu Peaceville üçlüsü denen gruplar ve ardından gelenler sebebiyle aslolan Doom Metal olmuş sana Traditional Doom Metal. Neyse ki, son yıllarda ki bol cigaralık gruplarla birlikte bu durum değişmeye başladı.

    atilla

    @junkman afatsum, cidden inanılmaz gruplar ve çalışmalar var. bu doom metal meselesi başlı başına bir konu. black sabbath ile başlayan bir heavy-doom meselesi ve sonra alt türler vs. amerika da cidden acayip gruplar var böyle.

  3. Belhor41 says:

    Richard Wagner ile bağlantısı var mıdır acaba?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.