# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DARK TRANQUILLITY yeni klibini sundu
21.11.2020

Eyes of the World.

DARK TRANQUILLITY vokalisti Mikael Stanne, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada yeni albüm “Moment“ın grubun radikal bir sound değişikliğine gittiği 1999 çıkışlı albümü “Projector“a en yakın duran DARK TRANQUILLITY albümü olduğunu ifade etmişti. Albümün incelemesi önümüzdeki hafta sitemizde olacak, aynı fikirdeyseniz altına yorumlarınızı bekliyoruz.

DARK TRANQUILLITY 23 Eylül’de 46 konserlik bir Kuzey Amerika turnesi açıklamıştı. Eylül 2021′de başlayacak turnede DARK TRANQUILLITY’ye OBSCURA ve NAILED TO OBSCURITY de eşlik edecekti. Lakin görünüşe göre grup biraz erken gaza geldiğini ve acele ettiğini anlamış. Zira sadece 4 haftanın ardından, grup Covid-19 nedeniyle bu turnenin gerçekleştirilemeyeceğini düşünerek turneyi olduğu gibi iptal etti. DARK TRANQUILLITY yeni bir turnenin uygun zamanda ayarlanacağını ifade etti. Bakalım benzer iptaller başka gruplardan da gelecek mi…

Martin Henriksson’un 2016′daki ayrılığının ardından 2020′nin ilk aylarında Niklas Sundin’in de ayrılmasıyla gitaristsiz kalan, ardından da son 3 yıldır konserlerde gruba eşlik eden ANDROMEDA gitaristi Johan Reinholdz ve eski ARMAGEDDON/ARCH ENEMY gitaristi Christopher Amott’ı saflarına katan İsveçli melodik death metal grubu DARK TRANQUILLTY, “Moment” adlı yeni albümünü 20 Kasım’da çıkardı.

Detaylar şöyle.

1. Phantom Days
2. Transient
3. Identical to None
4. The Dark Unbroken
5. Remain in the Unknown
6. Standstill
7. Ego Deception
8. A Drawn Out Exit
9. Eyes of the World
10. Failstate
11. Empires Lost to Time
12. In Truth Divided

Albümden “Eyes of the World” klibi yayınlandı.

“The Dark Unbroken” klibi de yayınlandı.

“Identical to None” yayınlandı.

“Phantom Days” de şöyle.

İlk stüdyo videosu yayınlandı.

  Yorum alanı

“DARK TRANQUILLITY yeni klibini sundu” yazısına 125 yorum var

  1. enemyofgod says:

    Oha haber yorumları 2 sayfa oldu. Daha albümün çıkmasına 3 hafta var.

  2. gXnn says:

    yayınlanan 3 şarkı da o kadar kötü, o kadar konuşcak bir şeyleri yok ki, sinirden millet biribirine girmiş konunun altında. ahahahha!

    Dunedain

    @gXnn, gerçekten çok komik gülmekten altımıza sıçtık https://youtu.be/Eq8uI2oJd0Y

  3. koca says:

    3. şarkı tek kelimeyle muazzam! Stanne’nin vokalleri her yıl her albüm daha da gelişiyor ve daha da mükemmelleşiyor. İlk iki şarkının hayal kırıklığından sonra bu şarkı ilaç gibi geldi. Ellerine, dillerine sağlık!

  4. Alondate says:

    The dark unbroken harbiden bomba. Yeni miserys crown hayirli olsun

  5. Dysplasia says:

    stanne geğirse dinlerim gibi geliyor ama bilemiyorum.

  6. Şarkının solo bölümü hiç dt tarzında olmayışı…. bir tek bana mı öyle geldi bilemedim…

    run run run

    @Format C: For Cortex, Soloları yeni gitarist Johan Reinholdz yazıyor anladığım kadarıyla. Phantom Days’in solosu daha da dt değildi ve anlamsızdı, bu şarkıda yine daha iyi.

  7. Nox says:

    klip güzel, şarkı da eh. atoma 2 şeklinde devam ediyoruz denildiği gibi fakat ben atoma için önden yayınlanan en azından bir forward momentum ayarında bir şeyler görmek isterdim. yine de iyi bir filler olabilecek bir parça.

  8. obZen says:

    Artık yazdığınız albümleri daha önce yaptığınız işlere benzetmek yerine, ortaya yeni bir şeyler çıkarsanız hiç fena olmaz bence.

    Ufaktan sinirime dokunmuyor değil bu durum.

    Erhan

    @obZen, 10 küsür albümü olmuş, elegi eleyip duvara asmaya yaklaşmış neredeyse 30 yıllık bir grup için çok normal şeyler bunlar. Öp başına koy kafir

    obZen

    @Erhan, Vallahi 10 sene içinde yaptıkları albümlerden bir şarkıyı alıp diğerine koysalar farketmem herhalde. Son 2 albümdür yaratıcılıktan uzaklaştıkları, kendilerini tekrar ettiklerini gösteriyor bu. Kusura bakma ama 8 aya yakın stüdyoya kapanıp, “Identical to None” gibi bir şarkıyla karşıma çıkıyorsan öpüp başıma koyamam. Niye Vasata tav olayım? Yapay zekâ yazsan 2 saate çıkarır şu şarkıyı.

    Şarkıları yazan orijinal elemanların çoğu gruptan ayrıldı, geriye kalan elemanlar da grubun eski işlerini kopyalama ve “safe kalalım tadımız kaçmasın” diyerek ekmek yeme peşinde gibi hissettiriyor. Ha buraya da kocaman bi “BENCE” koyayım.

    Son zamanlarda çıkardıkları en özgün işi sorarsan, kesinlikle The Absolute EP’si derim. Atoma’nın artıkları yani. O harmanda bir albüm gelse mutlu olurdum.

  9. Erhan says:

    Yayınlanan 3 şarkıya da bakınca grubun atkmaya benzer bir sound ile devan ettiğini söylemek yalan olmaz. Ben 3 şarkıyı da beğendim açıkçası. Niklasin ayrılması sololarin ve şarkı yapılarının biraz basitleşmesine yol açsa da hala kulağa hoş geliyor. DT daha önce hiç hayal kırıklığına uğramadı yine ugratmayacak.

  10. Dunedain says:

    @obZen,
    Dead Rhetoric: I think that melancholy really comes through with the new album. The way the clean vocals are in there too. There’s some nice “Projector” feelings at times.

    Mikael: “Cool, yeah maybe. This one is closer to ‘Projector’ than any of our other previous albums, I don’t know. When we feel like we have the time or opportunity to dig into that [melancholy], it makes it so creatively interesting. We could do a pre-production of all the album and even more songs, and just try things out. We can play with it, change it, have Johan rewrite the song, and then do it all over again. The luxury of having five different versions of songs sometimes and picking the best parts and mixing/matching so we have the right kind of vibe and energy for each song. It really helped this time.”

    Böyle konuşan bir adama ders vermeye kalkmak da ne bileyim

  11. Katliamcı58 says:

    Hiç sevemedim şu grubu. Arch enemy bir bunlar iki.

  12. Melkor says:

    Düşmedi mi albüm?

  13. Melkor says:

    Stanne çıldırmış ya fevkaledenin fevkinde clean vokal okuyo

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=221137756035803&id=100044187411861

    enemyofgod

    @Melkor, Bu arada prova ettikleri şarkı da çok iyi yarın için sabırsızlanıyorum

    Melkor

    @enemyofgod, Albüm malum ortamlara düştü yumulun

  14. Dunedain says:

    Dt hep aynı şeyleri yapıyor diyenlere koca bir Siktir çekmek istiyorum.
    Albüm gayet dinamik varyasyonlu ve çok iyi düşünülmüş. Mikael Stanne baştan sona şov yapıyor, burdaki vokalleri damage done ve character ile kapışır. Yeni gitaristlerin pek alanı yok ama muhteşem bir sinerjileri var bütün elemanların

    Boba Fett

    @Dunedain, DT hep aynı şeyi yapıyor diyenler, DT hep kaliteli albüm yapıyor, süprize yer bırakmıyor demek istiyor bence. Karakterlerini koruyarak müziklerini değiştirebiliyorlar ve her albümde de hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıyorlar.

    Dysplasia

    @Dunedain, adam 46 yaşında, hala her albümde temiz vokallerini geliştirdiği geyiğine maruz bırakmak zorunda kalıyoruz.
    bu albüm de atoma gibi başlayıp construct ve dahi projector’e kaymış, iyice clean attırmış oraya buraya. geçen günlerde açıklamıştı gerçi ‘projector’e benzedi’ diye de, açıklanan şarkılardan bu havayı almamıştım.
    tekrara alabildiğim bir albüm olmuş en azından son zamanlarda çıkan dandik dandik işlerin aksine. dinleyip sindirelim bakalım, kritiği gelene kadar.

  15. Nox says:

    albümü ilk dinleyişte repeate atıp 50 kez üst üste dinleyeceğim bir parçayla karşılaşmadım. genel olarak aklımda hiçbir şey kalmadı. konuşmak için erken ama atoma’nın gerisinde görüyorum şimdilik.

  16. chuck says:

    Atoma grubun gerek popülaritesi, gerek dinlenmeleri açısından inanılmaz iyi bir işti.

    Albümü yalnızca bir kere dinlediğim için henüz yorum yapmamayı tercih ediyorum. Ilerleyen günlerde kritiği yayınlanınca hep birlikte tartışırız

  17. Melkor says:

    Standstill, ego deception, a drawn out exit üçlüsüne tutundum. Diğer şarkıları yeterince dinlemedim. Albüm son zamanlardaki en dinamik dt albümü olabilir. Ona rağmen alıp götüren hit şarkı yok gibi gözüküyo ilginç. Niklasın yokluğu şarkı düzenlemelerinde kendini belli ediyo. Onun dışında neredeyse bütün şarkılarda solo var. Bunların sonradan eklendiği çok belli oluyo.

  18. Opethsevenbiri says:

    Evde kulaklığımı bulamadığımdan dandik telefon hoparlörü ile dinlemek istemediğim için bi türlü dinleyemedim. Takip ettiğim sitelerde gördüğüm genel yorumlar beklentimin aşağısında.

  19. Muhammet says:

    Sabahtan beri defalarca dinledim yok bu sefer olmamış gerçekten. Albümün ne kadar kötü olduğunu albüm bitince autoplayden “Icipher” çalmaya başlayınca farkettim.

  20. Melkor says:

    İlk dinlemede şarkılar kendi içinde çok dağınık gelmişti. Dinledikçe insanın kulağında daha iyi yer ediyor. Moment grubun son zamanlarda girdiği elektronik yönden sıkılan benim gibi insanlar için ilaç gibi olmuş. Albümdeki riffler eski albümlerdeki gibiyken modern dt soundu içindeyiz. Mikael en son watv de böyle vokal yapmıştı müthiş. Dt yine gerekeni yapmış.

  21. run run run says:

    Beklentim Atoma’nın da altında olmasına rağmen Ego Deception, A Drawn Out Exit ve Failstate’ye bayıldım. Bu üçlüyü dönüp duruyorum. Özellikle Failstate gibi catchy melodili enerjik şarkıları çok özlemişim. Albüm genel olarak “modern DT”nin diğer 2 albümü Atoma’dan ve Construct’dan daha iyi ve profesyonelce bestelenmiş geldi.

    Albümün en büyük sorunu bana göre gitar soloları oldu. Çoğu gitar solosu şarkıyla aşırı uyumsuz ve şarkıdan bağımsız görünüyor. Sanki ayrıca yazılıp eklenmiş gibi. Zaten sololar 2 yeni gitaristten dolayı klasik DT’den farklı bir tarza sahipler. Ama yine de bazen o kadar şarkıyla alakasızlar ki… Özellikle Failstate solosu çok sinirlendirdi beni :D Terbiyeli tabirle şarkının içine eden bir solo. Herhalde kimse bir şey diyemedi soloyu yazan elemana “abi bu nedir allaasen” diye.

  22. Opethsevenbiri says:

    Atoma ile Projector kırması olmuş. Bu albümde sevdiğim bazı şarkıları Atomadakilerin hepsinden daha çok sevdim ancak Atoma sanki daha derli toplu bir albümdü. Arada clean vokal odaklı baya Gothic Metal’e çalan tarzda şarkılar var. Biraz bilinçli bir şekilde “poppy” kaçtığı kısımlar var ki ben Mikailin cleanini sevdiğim için rahatsız olmadım ama objektif bakıldığında negatif puan sayılabilir.

    Kısacası çok ahım şahım olmayan ama keyif alınabilecek bol sololu ve clean vokalleri sayesinde Atomanın getirdiği başarıyı devam ettireceğini düşündüğüm bir albüm. Bu albüm sayesinde DT’i keşfedecek çok adam çıkacaktır.

  23. En son söylenecek sözü başta söyleyeyim, Albüm Kötü.

    ilk dört şarkıdan sonra albümün tamamını dinlemeye tahammül edemedim. Dünya’nın müzik anlamında geldiği nokta aşikar, sonuna kadar ”extrem” ama albümde gram yırtıcılık yok. Gitar soloları ” kötü demiyor ” ama kesinlikle DT karakterine uymuyor. Şarkılarda genel bir akılda kalıcılık yok. Stanne’nin vokal kalitesine kimse laf edemez ama bir clean bir brütal onda bile kafa karışıklığı var. Zaten albümde 12 tane şarkı var bu bile normal değil.

    Son 3 albümün hiç birini beğenmiyordum ama şöyle bir durum vardı. Örneğin; Atoma albümünün kendine ait bir kimliği var ve bunu şarkılar da destekler nitelikde. Bu albümde oda yok. Son 4 albümün en kötüsü olabilir yada ”Construct” yarışır bilemiyorum. Şöyle düşündüm şu albümü DT dışında biri yapsa 2 şarkısını dinler miydim? Dinlemem. -bu ne aq derim.

    2007-2012 yılları arası full DT dinleyen bir insan olarak, o zamanlar DT hakkında bunları yazacağımı birileri söylese hasskktr derdim ama durum bu maalesef….

    Şunu da buraya bırakayım https://youtu.be/hiUrGcVsgdw?t=256
    tüfek gibi şarkı…

    Alondate

    @Format C: For Cortex, Bu yorum komik olmus. Albumde 12 sarkinin olmasi nasil normal olmuyormus? Ayrica 12 sarki yok. Bonuslar ile birlikte 12. Normalde 10. Yani yapilan ise bir kulp bulmak icin ancak bu kadar zorlama bir yorum yapilabilirdi.

    yedinci hüsar alayı

    @Alondate, Yalnız bonuslarla 12 değil 14 şarkı var. Ha bu neyi değiştirir hiçbir şeyi. ha 12 ha 14. ayrıca bonusların ikisi de süper şarkılar. bence de albüm genel olarak hayal kırıklığına uğratmayan bir dt albümü

  24. Alondate says:

    DT gibi gruplardan bu devirde saheser beklememek lazim. Adamlar zamaninda yapacaklarini yapmislar. Artik rolantiye alip takiliyorlar kendi hallerinde. Uzun uzun bu durumu cozumlemeye gerek yok bence.

    Albumde cok guzel bir iki sarki var. Onun disinda standart bir DT albumu.

  25. Empires Lost to Time’ın 10. saniyede giren ritim gitarı çok şeker yahu.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, böyle insomnium gbi, be’lakor gibi bir havaya giriyor o riffle. hatta bir şarkıya çok benziyor diyeceğim ama kaç gündür bulamadım.

    Dunedain

    @Dysplasia, bana nedense helloween’i hatırlattı Galleryde çokça vardı bu tarz güzelliklerden

    Opethsevenbiri

    @Dysplasia, Birebir aynı olmamakla birlikte Drawn to Black’i andırıyor sanki.

  26. Bugün saat 07.30-20.30 arasında sürekli çalıştım ve 13 saat boyunca neredeyse hiç durmadan tekrar tekrar bu albümü dinledim. 11 ya da 12 kez dinledim net.

    Henüz sıkılmadım, az önce kapatıp maçlara geçtim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.