# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
OPETH’ten animasyon klip
25.11.2019

Ingen Sanning Är Allas.

OPETH yeni albümü “In Cauda Venenum“u bir süre önce çıkarmıştı.

Hem İsveççe hem İngilizce olarak iki formatta sunulan albümün detaylarını hatırlayalım.

1. Livet’s Trädgård / Garden Of Earthly Delights (Intro)
2. Svekets Prins / Dignity
3. Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand
4. De Närmast Sörjande / Next Of Kin
5. Minnets Yta / Lovelorn Crime
6. Charlatan
7. Ingen Sanning Är Allas / Universal Truth
8. Banemannen / The Garroter
9. Kontinuerlig Drift / Continuum
10. Allting Tar Slut / All Things Will Pass

“Ingen Sanning Är Allas”ın animasyon klibi yayınlandı.

Albümden “Dignity”nin animasyon klibi yayınlandı.

“Hjärtat Vet Vad Handen Gör” / “Heart In Hand” İsveççe ve İngilizce olarak yayınlandı.

İşte albümden bir tadımlık.

OPETH son albümü “Sorceress“ı 2016′da piyasaya sürmüştü.

  Yorum alanı

“OPETH’ten animasyon klip” yazısına 220 yorum var

  1. gXnn says:

    yine aynı kafa karışıklığıyla yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi

    Karizmatik Serkannn

    @gXnn, Kafa karışlılığı ile dinlemiş olabilir misin?

    gXnn

    @Karizmatik Serkannn sanmiyorum. muzik gurusu falan degilim ama iyi bir dinleyiciyim ve morningrise albumu,ciktigi gunden beri siki bir opeth faniyim diyebilirim. saka maka 20 sene olmus. bana gore son 2 album kendi basina degerlendirildiginde fena albumler olmasa da opeth discografisine muzikal anlamda yakisan albumler degiller. heritagei bunlarin disinda tutan biri olarak soyluyirum. daha iyi seyler beklemek ne kadsr dogru bunlar da insan sonucta bir yere kadsr uretebilirler tabiki ama ben yine 4-5 defa dinleyecegim bir album gormektense eski albumleri dinlemeyi tercih ederim.

    Karizmatik Serkannn

    @gXnn, Kafa karışıklığı ile yapılmış lafına katılmıyorum, yani yapılan iş ortad a ve gayet kaliteli işler yani bu yorum ancak kişisel zevklerin uyuşmaması ile açıklanabilir sanırım. Morningrise ile Sorceress arasında da ciddi bir tür farkı var hani atıyorum 2 ya da 3 albüm işte Watershed gibi ya da o kıvamda gelseydi bu yoruma hak verirdim. Umarım anlatabilmişimdir.

    mert

    @gXnn, yaşlanmış olabilir misin ?

    gXnn

    @gXnn, 2 yıl geçmiş şu yorumun üzerinden.1 önceki album için yapılmış, ama hala geçerliliğini koruyor yemin ediyorum :) ama yine de heyecanlandırıyorsun cocuklugum, gencliğim, canım opethim benim, seviyorum seni!

    mert

    @gXnn, köyüne dönmelisin. değişmeyen tek şey değişimdir. değişimi kabullenemiyorsan köyüne dön dostum.

    gXnn

    @mert, hahaha.ne kadar yaratıcı bir arkadaş :) opethin mevcut durumu ortadayken bu zorlama neden acaba?? neyi zorluyorsun? son albümleri sevmek zorunda mıyım ayrıca neyin kafasını yaşıyorsun? hadi arkadaşım git başka yerde masturbasyon yap. Tartışma yaratma, boş muhabbet. Zevk meselesi bunlar.

    mert

    @gXnn, ahahahha eyvallah. opethin mevcut durumu derken ? sevmek zorunda değilsin ama bir müzik grubunun yeni albümleri hoşuna gitmiyorsa o grup bozmuş demek değildir.
    salın artık cidden. insanlar yazdıklarınızı okuyup çileden çıkıyor. kaç senedir bu siteyi takip ediyorum, ilk kez mesaj yazdırdın bana. ben bile illallah etmişsem demek ki :)

    mert

    @gXnn, bi de “20 senedir dinliyorum” demezler mi :) he amk otorite sizsiniz bu konuda zaten. :)
    istersen 50 senelik fanı ol, yaptığın yorum tutarsız ve temelsizse eleştirilere de hazır ol.

  2. trivago says:

    ne kadarda uzun bi ara vermişler valla helal olsun.

  3. Catafalque says:

    Yine mi amq bebeler doluşur yakında

    Catafalque

    @Catafalque, Doluştu :-D

    ilhan

    Yine Sorceress tadında olur bizim ultra metalci kırmızı sakallı camıa beğenmez. Ben beyaz şarabımla dinliyiciim bekliyoruz efendim zira akerfeldt köşe başında tenekeye vursa kaldırımda birikiriz. Yine işin mutfağından bir şeyler bekliyorum.

    İlhan

    Ulan kafa taşakken yazmıştım adama cevap olarak atmışım yorumu :D pardon katafalk bey genel bir yorumdu aslında bu

  4. Lars Maykıl Akefelt says:

    As the lead singer and song-writer of this band, you will never hear even a tiny bit of a growl. suck it xxx.

  5. Melkor says:

    Düşüncelerinin değil, akerfeldt’in düşüncesi yoktur. zira ne yazacak ki? acilen steven wilson ağbisine görünmesi lazım. ben sana özenip progressive dağlarına tırmanmaya kalktım. allah rızası için bi yol göster filan desin

    mert

    @Melkor, okorfoldt stovon wolson’a ozonoyor…. he amk bunu söylemeyeni de dövüyorlar artık. hayret bi şeysiniz yav.

    Melkor

    @mert, Seneler sonra boşu boşuna ağzını büzerek cevap verdin. Aferin oğluşum. Akerfeldt rüyanda kafanı okşar artık. Hadi yine iyisin.

  6. Osman says:

    Steven Wilson’ın yaptığı müzikle Opeth’in şu aralar yaptığı müzik arasında insanlar nasıl bağ kuruyor hala anlamıyorum. Metallica’yla Slayer’ı karşılaştırmak gibi. İkisi de thrash metal sonuçta diyip “Slayer’ın bi düşüncesi yoktur” a mı varıyoruz? Opeth’in müziğini savunmuyorum (cidden artık o kadar iyi değiller) ama her Opeth haberinde Opeth ve Steven Wilson kelimelerini yan yana görmek sinirimi bozuyor. “Ben sana özenip progresif dağlar” ne amk, hani Opeth’in şimdi yaptığı müzikte Steven Wilson’da olup diğer gruplarda olmayan neyi görüyorsun? Gitar, davul, vokal, atmosfer, sözler? Nerden bi özentilik var bari bunu da yaz. Ya da ne gerek var, oturduğun yerden paso salla trve metalci pointin artsın.

    Melkor

    @Osman, ulan osman ne boş yaptın be. iki grubun müziğini karşılaştıran kim? lafı götünden anlayıp paragraf başı yapmışsın aq. akerfeldt’in opeth’i wilson’a özenip iyice progressive sulara çektiğini 5 yaşındaki çocuk bile biliyor. adam senelerdir eblek gibi sound tutturmaya çalışıyor. bi bok yiyebildiği de yok. fikri de yokmuş. bende gitsin wilson ağbisine sorsun dedim.

    Catafalque

    @Melkor, Bu yoruma kadeh kaldırıyorum :-D

    Osman

    @Melkor, e kendinle çelişiyorsun. Madem Opeth’in müziğinde bir damla bile Steven Wilson görmüyorsun nasıl dediğin şeylerden bu kadar emin olabiliyorsun ki? Buna sallama demek boş yapmak mı? Opeth kurulduğundan beri her albüm daha progresifleşti. E şu an progresif rock yapmaları Steven yüzünden mi? Bu Steven Wilson Cynic’le de mi yattı? Tamam salla karışmıyorum.

    Karizmatik Serkannn

    @Osman, Bu biraz yüzeysel dinlemeden kaynaklanıyor, en azından ben böyle düşünüyorum. Yapılan işi özümsemeye veya anlamaya çalışmadan nereden geldiği belli olmayan özgüvenle hardır hurdur yorumlar yapılıyor, bir kısmına tabi saygı duyarım herkes sevecek diye bir şey yok ama bu kadar hater olup ne yapmak istenmekte, nereye varılmaya çalışılmaktadır? Sanki Mikael Progressive Rock diye bir şeyi daha önce duymamıştı, Steven ağabeyi elini tuttu bu türü öğretti gibi ipsiz sapsız yorumlar yani ne desem boş, bir de “eblek gibi sound oturtmak” demiş vah vah ne acı, acilen müzik dinlemeyi bırakmalısın birazcık kitap oku ya da ne bileyim felsefe ile ilgili seminerlere, konferanslara katıl, sergi gez sanatın farklı bir tarafını anlamaya çalış ondan sonra tekrar dinle acaba ne yapılmaya çalışılmış o zaman daha iyi anlayabilirsin.

    Niyetimiz kimseyi kırmak veya aşağılamak değil ancak bazı yorumlar gerçekten aşırı bilgisizce ve tezat oluşturacak bir özgüvenle yazılıyor. Öfkem bunadır.

  7. Greenlandic says:

    Ghost Reveries-Watershed çizgisine geri dönseler keşke.

  8. den4x says:

    bu haberler bi yandan iyi oluyor yorumları görüp eleştirilen albümlerini açıyorum bu konumdaki grupların güzel oluyor. normalde unutuyorum yani bugün bi seçki yaptım youtubeda çok da iyi oldu. bayadır dinlememiştim opeth. my arms your hearse 150 milyon len mq.
    bi yandan kötü ama be kardeşim daha 2018 olcak da albüm yazacaksınız anca falan beklenti yaratma işte.
    fredrik’in bi düşüncesi olmaması normal zira yazımına kimse katkıda bulunmuyor şarkıların.

  9. Drone says:

    @Melkor, adam röportajlarında fırsat buldukça belirtiyor olabildiğince taze ve tekrara düşmeyecek şekilde müzik yapmaya çalıştığını. Ne yapsın bu adam? Grupların %90 i gibi birkaç iyi albüm çıkartıp ondan sonra daha da mainstream olmak için piyasaya yönelik albüm yapıp mainstream dinleyiciye ulaşamasın, üstüne kaybettiği “çekirdek” fanları geri kazanmak için saçma sapan “köklere dönüyoruz, çok sertiz bu en iyi albümümüz yeamınagoyim” kıvamında albüm mü çıkartsın?

  10. deadhouse says:

    Opeth dağılmamış mıydı ya?

  11. utkanypk says:

    Sıkıyorsa başka isimle albüm çıkartsınlar. Grupların bambaşka gruplar olup da hala aynı isimle devam etmelerini anlamıyorum. Şu an dinlediğimiz şey bariz bir şekilde Opeth değil zaten, dağıt Opeth’i yeni bir grup kur aynı kadroyla farklı tarz da o zaman. Ama Opeth isminin ekmeğini yemek daha kolay geliyor. Keza In Flames de öyle. Anders zamanında Passenger diye bir grup kurmuştu In Flames’i bu kadar farklılaştıracağına oradan devam etseydi ya? In Flames’in yanında bilinmiyor, satmıyor diye yemedi tabi bence. Dedikleri gibi amaçları sadece müzik olsa bir ismin altına saklanmazlar diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın In Flames’in de Opeth’in de son dönemde çıkardığı şarkılardan da sevdiklerim var. Passenger’ı da sevmiştim. Başka bir yan grup kursalar onu da dinlerdim. Ama tutup da bir In Flames konserine gidince insan Siren Charms, Battles değil de Jester Race, Whoracle; Opeth konserine gidince de Sorceress değil de Morningrise, Still Life dinlemek istiyor.

    Berca B.

    @utkanypk, aga adam başkasının ekmeğine konmuyor ki, ilk albümleri de yazan kendisi, son albümleri de. niye durup dururken isim değiştirsin?

    Low Battery

    @Berca B., Chuck Schuldiner death metal vokalinden kurtulmak istediği zaman Control Denied’ı kurdu. İsterse Death adı altında yapmaya devam ederdi. Yani bu saçma bir şey değil.

    Berca B.

    @Low Battery, saçma olmadığı gibi gerekli/zorunlu da değil, tercih meselesi. Yani “götü yeseydi öyle yapardı”lık bir durum görmüyorum ben.

    Nox

    @utkanypk, doğru. Bunu ben de daha önceleri yazmıştm. Madem başka bir müzik yapacaksın bunu yeni bir projeyle hayata geçir.

  12. necrobutcher says:

    ooo Opeth üzerinne akademik çalışma yapan arkadaşlar üşüşmüş bile.umarım sorceress kalitesinde olur. Opeth müziği hertürlü kendini dinletiyor kulaksılar dinlemesin.

  13. crowkiller says:

    şu progresif rock saçmalığına devam edeceklerse çıkarmasınlar

    Aaron

    @crowkiller, yorumuna katılıyorum “saçmalık” yazmış olman dışında. Açıkçası Opeth’in son iki albümde yaptığı/yapmaya çalıştığı müziği dinlemek istesem Opeth’e gelene kadar Camel, Gentle Giant, Van Der Graaf Generator, ne bileyim Nektar falan dinlerim. Bu müzik tarzı ölmedi tabi ki ama şekil değiştirdi. Bu kadar çok progresif olmak istiyorlarsa 70′s ve 80′s progresifini yapmaya çalışmamalılar zira yapılmışı var. Elbette kıyaslamıyorum bu grupları hatta Opeth’in müzikalitesine de diyeceğim yok fakat açıp bir Beardfish ne bileyim Caligula’s Horse dinlesinler. Bu gruplar hala Opeth kadar iyi değiller ama en azından günceli yakalamışlar.

    Gökçe

    @Aaron, Yeni çıkan grupların hepsi birbirine benziyor açıkçası Opeth’in o tarz gruplardan biri gibi olmasını istemem. Biraz daha büyük bir risk alıp, kendini zorlamasını ve yeni bir tarzın öncülüğünü yapmasını isterim ya da güzel bir 70′ler albümü yapabilir. Ben yine de dinlerim.

    Aaron

    @Gökçe, valla Opeth’in yaptığı da tüm 70′lere ve 80′lere benziyor =)

    crowkiller

    @Aaron, aslına bakarsan ”progresif rocka dönen death metal grubu saçmalığına devam edeceklerse ” yeni albüm çıkarmasınlar demek istemiştim, yani belirli bir türe bok atmak değil niyetim, söylediğin gibi zaten bu grubun öncüleri varken özünde death metal yatan bir grubun eskiye öykündüğü işleri dinlemek bana göre sıkıcı

  14. Berca B. says:

    Sorceress’ı dinlemeseydim hiç işim olmazdı ama o albümü hiç beklemediğim anda çok beğenince beklentiler tekrar tavan yaptı.

    S H O W M E W H A T Y O U G O T

  15. Nox says:

    ———– Opeth yeni albüm şenlikleri ————

    - “böyle albüm yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi”

    - “kardeşim müzikten anlamıyorsanız yorum yapmayın”

    - “ben progresif rock dinliyorum pis metalciler”

    - “keşke x gibi bir albüm yapsalar yine” x:still life, morningrise vs…

    - “ben Opeth ne yapsa dinlerim”

    - “abi brutal yok mu brutal”

    en anlamadığım şey de ben progresif rock gurusuyum modunda takılıp metalcileri aşağılamaya gelenler. Hiç sevmediğim bir tabir ama “düşüyor mu böyle?”

    mehmet

    @Nox, yerinde tespit.

  16. BlackWaltz says:

    ben hala sorceress’i bir ara dinlemedim adamlar yeni albüm çıkartıyor sanki çok orijinal fikirleri var da bu ne hız amk.

    den4x

    @BlackWaltz, sen dinlemedin diye adamların ilham perisi mi kaçtı kardeşim yapıyorlar işte :(

  17. Yiğit şahin says:

    Son albümlerini seven bir kitle var. Evet son albümlerin üzerinde opeth yazıyor diye opeth diyoruz. Yoksa baya evrimleştiler. Lakin yine de istedikleri müziği yapıyorlar. Ben bu konuda çok beğeniyorum mikael i. Adam açık açık diyor artık death metal Yok sert müzik yok. Hala niye bok atılıyor anlamıyorum. Ortaya çıkan ürün de oldukça kaliteli. Gittikçe aynılaşan gruplardan bıktık usandık hepimiz.

    Zamanında death metal yaptı diye şimdi niye prog yapmasın adamlar. Ki bu çat diye gelişen bir süreç de değil. Her albümde kademe kademe progresifleştiler. Ha farklı bir grup kurabilirlerdi evet ama opeth adı o kadar duyulmuşken değiştirmemek de kendi tercihleri. Benim gibiler yine her albümlerini dinler. İsteyen de brutal albümleri dinler sadece. Boşu boşuna her albümde bok atmaya gerek yok. Yapılan müzikten çok opethin progresifleşmesi konuşuluyor

  18. sueda says:

    yorumları okuyorum da bu kadar üretkenliği çekemeyenler olmuş XD siz oturup tool’un yeni albümünü bekleyebilirsiniz arkadaşlar. hayır anlamıyorum morningrise seviyorsan morningrise dinle, still life seviyorsan still life dinle, damnation seviyorsan damnation dinle, adamlar yeni bi şeyler denemesin mi aq kim ne seviyorsa onu dinlesin. bırakın yeni şeyler duyalım yahu. progresif zaten ilerleyen demektir progresif metalin babasından yerinde oturup aynı tarza devam etmesini beklemeyin BİR ZAHMET. progresif metal yolda olmaktır.

    bahadır

    @sueda, onlar pek yeni şeyler olmuyor aslında. oradan buradan toplama 70′lerin soundlarını birleştirip insanlara yeni diye yutturuyorlar. damnation’da camel, sonraki albümlerde birth control vb alman gruplarını taklit etmede bayağı başarılılardı. yani biraz 70′lerle ilgili birisi olsan bunu çabuk çözersin. kalite düşüyorsa ortada bir sorun vardır.

    Osman

    @bahadır, Sen sounddan bahsediyorsun, burada kimsenin bir itirazı yok, Opeth şu an gayet 70′ler soundunda grup, ve kimse götünden 70′ler soundu uyduramaz. Ama Opeth’in yeni şeyler denemediğini düşünüp Amorphis gibi 20 yıldır aynı albümü çıkaran grubun yeni şeyler denediğini düşünmek bence biraz ikiyüzlülük. Bu yazdığını 70′lerden birkaç yüz grubu andırıyor diye The Mars Volta için yazabilir miydin? Opeth’in Birth Control taklidi olduğuna da hiç katılmıyorum (ama önemli değil).

    Kalite hakkında katılıyorum. Ama bırak gruplar farklı şeyler denesin. Şuanki kabız proga bakınca 40 yıl geriye gitmek bile ferahlatıcı geliyor. Avustralyalı adam Anadolu Rock yapıyor herkes bayılıyor, İsveçli adam 70′lere gidince hop.

    deadhouse

    @bahadır, Taklit ediyorlar, ama kötü taklit ediyorlar. İyi taklit etseler dinlerim.

    Melkor

    @deadhouse, +1 Bunun aynısını yazdım sildim ya.

  19. deadhouse says:

    Opeth hala dağılmamış.

  20. Rashid says:

    Travis Smith son bir kaç albüm kapağındakı tarzını devam ettirmiş yine, aynı renk tonları filan. Ancak Sorceress ve Pale Communion kapağını “eh işte iyi” nitelendiren şahsım için bu kapak baya iyi geldi. Albümün neden 2 dilde çıkacağına şimdilik bir anlam getiremedim. Yani, Opeth için yeni bi durum bu. Ama Mikael abimizin “Den Ständiga resan” şarkısından bu yana ilk defa yeniden İsveççe şarkı söylemesini de dörd gözle bekliyorum.

  21. BasbugSaruman says:

    Ya adamlar hallerinden memnun size ne oluyor aq niye isim degistirsinler gerizekali misiniz siz? Babanizin grubu mu? İki konser, bir tane de 20 liralik album alarak mi bu yorumu yapmaya hak gordunuz kendinize? Para verdik isim degistirin, bunu kabul etmiyoruz. Hasiktir lan. 13 yasinda misiniz? Hayatinizda ilk kez bogurtuye Opeth tarafindan kalite getirildigini duydunuz, bu tatava ne? Adam dinleyesin diye sana 7-8 album yapmis, siktir git dinle. Adam sana mi calisiyor? Ulan adamin umrunda bile degil albumun satip satmayacagi, begenilip begenilmeyecegi. Dinleyeni var, siz 10-20 yildir varsaniz bizim gibiler de var. Siktir git 5 milyon dolar para yatir ismin telif hakkini al adam da degistirsin ismini. Ne mal insanlarsiniz ya, bu kadar bos olmayi nasil basariyorsunuz? Watershed ve Ghost Reveries cok mu iyi albumlerdi? GR’in produksiyonu haricinde Opeth’le hicbir alakasinin olmadigini dusunuyorum. Var mi eski Opeth’e benzeyen bir sarki icinde? Benzetiyorsaniz kulaklariniza sicayim, adamin sesinden dolayi benzetiyorsunuz. Sanki silah dayiyorlar kafalarina dinle dinle dinle diye. Caninizin istediginin yapilmasini istiyorsaniz gidin Rammstein, Green Day dinleyin. Anlamak zor degil, grupta 5 uye var, besi de yaptiklari isten memnun. Bloodbath’den kalkip geliyor Axenrot, bugun yaptigi muzikten sikayet ediyor mu bu ne amkkkk boyle sey mi olur, nerede yoooaaww blastbeatler diyor mu? Demiyor, size ne la? Adam her seferinde dile getiriyor hayran kaybetmekten korkmuyorum diye, sen Cusp of Eternity dinleyemiyorsan sorun sende, muzikte degil. Ne olacak adam bir tane Blackwater Park rip off album cikarsa? Muzik birilerini memnun etmek icin yapilmiyor, siz once sunu bi sokun kafaniza. Still Life albumu siz begendiniz diye yapilmadi, Deliverance da siz begendiniz diye yapilmadi, ayni sekilde son uc albumun yapiminda da kendilerinden baska kimsenin etkisi yok. Bunlarin kendilerine ait bir seyleri olsa ne hale gelirler allah bilir ya tiplere bak.

    Boba Fett

    @BasbugSaruman, Altına imzamı atarım, hem eski hem yeni Opeth’i seviyorum ama bu eski geyiği bitsin artık.

    9yearsago

    @BasbugSaruman, “Hayatinizda ilk kez bogurtuye Opeth tarafindan kalite getirildigini duydunuz”

    Cahilce bir iddia.

  22. arple says:

    Umarım albümden sonra turnesi için İstanbula gelirler.

  23. denizathan says:

    İnsan sevdiği bir şeyi yaparken geliştirmek/değiştirmek ister. Dolayısıyla herhangi bir sanatçının neredeyse 30 sene boyunca aynı sounda sahip albümler yapmasını beklemek bence yersiz ve sakat bir düşünce şekli. 30 senede insanın kendisi bile 30 kez evriliyor, yaşlanıyor, öğreniyor vs. Bu insanlar herhangi bir türün müzik otomatı değil. O yüzden bu sert eleştirileri yapmadan önce, yolda giderken ayfon kulaklığıyla albüm introsunu dinleyip “bıneya” diyerek kenara atmaktan fazlasını yapmanızı öneririm (Coil’i ilk duyduğumda benzer bir hareketi ben de yaptım, ama albümün tamamı çıktıktan sonra oturup tamamen dinledim ve güzel bir tokat yedim). Keza bence Sorceress için konuşur isek (özellikle eski albüm fanları için) hazmı zor ancak oldukça derin ve zengin bir albüm. Bir “Strange Brew” her sene gelmez.

    Spotify üzerinden “Metal Talks | Opeth pt. 1″ ve “Metal Talks | Opeth pt. 2″ dinlemenizi öneririm. Orta seviye bir “anlama İngilizcesi” yeterli. Röportajında bu yeni “canlı performans havasında albüm kaydetme” işinin şahsen çok hoşuna gittiğinden bahsediyor ve “en sonunda kendi dinlediğim müziğe yakın bir şeyler yaptığımı hissettim” diyor. Dinleyicisinin de bu durumu zor kabul ettiğini bildiğini ancak dinledikçe beğendiklerini ifade ediyor (bkz. ben). Değişimin ilk zamanlarında konser sırasında ön sıralardan bir dinleyicinin kendisini duelloya davet etmesiyle ilgili bir anısını da anlatıyor.

    Efendimis brutal konusunda “brutal vokale daha fazla bir şey katabileceğimi düşünmüyorum” demiştir. Belli ki bu alanda daha detaylı bir çalışma yapacak gibi hissetmemiş. He ben hastası değil miyim? Acayip. Opeth olarak “nitelendirdiğimiz” Deliverance, Blackwater Park vs. daha sert albümlerin yanında Bloodbath’te haykırdığı “Unblessing the Purity” EP’si bence bir dünya mirasıdır.

    “70-80 prog rockları tekrar çalıp bize kakalıyor” veya “Steven Wilson’ı taklit ediyor” gibi yorumları burada görmek beni biraz sarstı :)

    9yearsago

    @denizathan, Opeth’in son üç albümünün prodüksiyonel açısından farklılığını ben de takdir ediyorum. Gitarları dahi autotune edecek grupların pürüzsüz, teknoloj, harikası albümlerinin arasından daha organik bir sounda sahip, müzisyeni ön lana çıkaran kayıtlarla sıyrılıp gelmeleri gerçekten de hoş bir şey. Eh tarz olarak yine de death metal yapmalarını veya brutal vokalleri tümüyle terk etmemelerini isterdim ama Pale Communion başta olmak üzere son kayıtlarını da gayet beğeniyorum.

  24. ali says:

    Soilwork’ün İsveççe albüm isminden sonra bir İsveççe muhabbeti de Opeth’ten geliyor. Avrupa’nın en gelişmiş, en özgürlükçü, en zengin ülkesi bile “milliyetçiliğe/sağa dönüş” yaşıyorsa işimiz iş demektir..

    Ouz

    @ali, Şöyle bir örnek varken adamların kendi dillerinde bir şeyler yapmalarına çok da şeyetmemek lazım sanki:

    https://www.metal-archives.com/images/3/7/8/4/37842_photo.jpg?3110

    ali

    @Ouz, bu hakikaten üstüne hiçbir şey söylenmemesi gereken bir fotoğrafmış! Cringe!!!

    hickdead

    @ali, bahsettiğin şeyden “milliyetçiliğe/sağa dönüş” çıkarımı yapmak biraz zorlama olmuş sanki.

    ali

    @hickdead, Aynı hissiyatı Dark Tranquillity’nin “Forward Momentum” ve “Atoma” şarkı sözlerinde de duyuyorum ben. Şuna bakabilirsiniz örneğin: “ı will not mount defenses against unjust attacks / this land was never given we built this on our own”. Umarım aşırı okuma yapıyorumdur ama adeta anti-immigrant bir söylem var bence…

    Ugur

    Dünyada en nefret ettiğim şeylerden bir tanesi içi boş liberal söylemlerdir.Adamı durduk yere gerçeketen ırkçı yapar;

    https://www.bbc.com/news/world-europe-45269764
    https://knoema.com/atlas/ranks/Rape-rate
    https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Sweden#Swedish_rape_statistics

    “In August 2018 SVT reported that rape statistics in Sweden show that 58% of men convicted of rape and attempted rape over the past five years were born outside of the European Union: Southern Africans, Northern Africans, Arabs, Middle Easterns, and Afghans”

    Anti-immigrant diyor, sağcı diyor.

    Sen eksi bilmem kaç derece nesillerce çalışıp kıçını yırt refah içinde yaşamak için, sonra bir grup işsiz güçsüz çöl devesi gelip Malmö’de gündüz vakti karını kızını taciz etsin.Ne güzel hayat ulan.

    Bir de buna ses çıkarısan sağcı, kendi dilinde konuşursan yazarsan ırkçısın.İmada bile bulunmaya hakkın yok.

    Hadi lan oradan.

    ali

    @Ugur, umarım bir gün siz de yerinizden yurdunuzdan edilip bir yerlere göç etmek zorunda kalmazsınız. Dünyanın tüm kötülüklerini başınıza kakabilecek bir yerde, insanlarla yaşamak zorunda kalmazsınız… Bu nefret bir gün hepimizi bitirecek.

  25. Arkadaşlar, bir müzik grubu konusunda bizimle aynı fikirleri paylaşmayan insanlara hakaret etmeden önce, normalde kullandığımız ve isim soyadımızı içeren kullanıcı adımızdan farklı bir isim seçip onun arkasına saklanma yoluna gitmeyelim bir zahmet.

    Kimseye hakaret etmeden insan gibi tartışalım, adımızı saklamak zorunda kalacağımız şeyler yazmayalım.

  26. Kapağa iyi kötü bir şey demiyorum ama iPad’deki gizemli bulmaca çözme/dedektiflik oyunlarına benziyor. Birazdan kapıdan girip odalardaki ipuçlarını bularak pencerelerdeki gizemli silüetleri ortaya çıkaracakmışız gibi.

    https://tinyurl.com/y4v67to4

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Böyle kulp takacaksak, her şeye kulp takarız.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Boba Fett, bir şeyi başka bir şeye benzetmek kulp takmak değildir. Eleştiri bile değildir.

    Son dönemde Opeth hayranlarında “triggered olmaya hazır” bir ruh hâli seziyorum, gerek yok bence. İsteyen istediğini söylesin, illa grubu savunmak zorunda değilsiniz.

    Ben 1998’den beri Opeth dinliyorum; grubun iyisini de kötüsünü de gördüm. Dolayısıyla gruba dair bir eleştiri getirirsem, pek çok tecrübeli Opeth dinleyicisi gibi ne dediğimi bilerek diyorumdur, kişisel fikrimi söylüyorumdur.

    Ortalıkta 10.000’lerce grup var, grup avukatlığına soyunmayalım bu devirde.

    hickdead

    @Ahmet Saraçoğlu, abi metal 101 tayfa daha yeni yeni keşfediyor siteyi muhtemelen.

    Boba Fett

    @hickdead, Sadece 2 bin küsür tane metal albümü dinledim ve bir o kadar metal olmayan albüm dinledim. Yani sadece metal olarak değil, diğer müzik türlerinde de muhtemelen senden daha fazla bilgiye ve öngörüye sahibim. Bu siteyi de uzun zamandır takip ederim, Ahmet beyi de çok severim. Kısaca mesajın komik olmuş, oralet ister misin? Burada basit bir eleştiri dahi yapamayacak mıyız? Komik olmayın lütfen, ben sadece albüm kapağına yapılan dokundurmayı beğenmedim ona yorum yaptım. Böyle benzetmek istersek her şeyi bir şeylere benzetebiliriz.

    hickdead

    @Boba Fett, ahmet abi genel bir durumdan bahsetmiş ve ben de ona verdiğim yanıtta seni hedef alan bir şey yazmamışım dikkat edersen.

    yıllar önce girilen megadeth haberlerinin altındaki yorumlara tek tek edgy yanıtlar vermeye çalışan bir arkadaş vardı geçenlerde mesela. herhangi bir oluşuma küfür veya ileri derece saygısızlık yapılmadığı sürece internet gibi bir ortamda böyle şeylerin savunuculuğunu yapmak çok komik geliyor bana. “metal 101 tayfa” derken de tamamen onları kastetmiştim haliyle.

    2 bin küsür metal ve bir o kadar da non-metal albüm dinlediğini söylemen ise baya sağlam bir argüman idi gerçekten. ne diyeyim, hayatta başarılar.

    Boba Fett

    @hickdead, insanların yaşarken dinlediği, bağlandığı gruplar vardır. Hele eskiden çok daha az gruba erişim varken insanlar bir albümü yüzlerce kez çevirir iyi zamanlarında, kötü zamanlarında o hayat yolculuğunda o grup, o albüm , o insanlar görmeden dinleyenin yanında olur. Bazen aileden biri hatta aileden öte olur. İnsanlar haliyle o grupları savunur. Opeth benim ilk sevgilimde de vardı, ilk ayrılığımda da, ilk üniversiteyi kazandığımda da sürekli yanımda bir arkadaş gibi oldu. Saatlerce anlatabilirim yaşadıklarımı ama gerek yok biraz da alkollüyüm zaten her neyse demek istediğimi anlamışsındır.

    Metal 101 lafı ister bana ister başkasına olsun, çok basit bir yorum insanları böyle yargılamamak lazım. Böyle yargılarken bir başkası senden daha fazla albüm dinlemiş olaiblir. Falan filan işte neyse iyi geceler.

    \m/

    @hickdead, bobafett’i uzun süredir takip ederim (başka bir sitede de) kendisi metal müzik konusunda bilgisine güvendiğim biri. Bu lafın ona olmadığını söylemek bence düpedüz geri vites. Hem adamın yorumunun altına böyle bir şey yazıyorsun sonra da sana değildi diyorsun. Gerçekten ona olmasa bile arkasında duramayacağımız bu tarz komik laflar yazmayalım. Hele de tanımadığımız insanlar hakkında “metal 101 tayfa” gibi aşağılayıcı sayılabilecek laflar hiç etmeyelim.

    Öte yandan kulp bulma yorumunda da sıkıntı yok bence. Sadece kulp takma kelimesi doğru olmamış. Yine de bu “grup avukatlığına soyunmak” olmuyor. Bence Ahmet Abi Opeth yorumlarındaki insanlara siyah ya da beyaz olarak bakmaya eğilimli. Şahsen Opeth hayatımın grubu ama mantıklı argümanlara hiçbir zaman avukatlık yapmıyorum. Opeth konusunda tartıştığım çok oldu fakat sadece Opeth’in istediği müziği yapmasını savundum yoksa bize ne babamızın çocuğu değil yani :)

    hickdead

    @m/, Ortalıkta 10.000’lerce grup var, grup avukatlığına soyunmayalım bu devirde.” cümlesinde, hâlihazırda garibime giden bir durum ile ilgili bir vurgu yapılmıştı ve ben de fırsattan istifade lafımı esirgemedim. “metal 101″ ise mevzubahis kişilerin ne sıklıkta ve ne çeşitlilikte müzik dinlediklerinden ziyade, takındıkları tavra ilişkin kullandığım bir sıfat idi ve arkasında durmamı gerektirecek bir ciddiyetle de söylememiştim. “bla bla bla grubunu dinleyen de metale yeni başlamıştır kesin ehe” muadili bir şey ima etmediğim bariz belli yani. kaldı ki opeth uğruna klavye savaşçılığı yapacağım son birkaç gruptan biridir. sen kendini geri vites yaptığıma inandırmak konusunda serbestsin tabii ki. bu kadar yorucu olmanıza gerek yok.

    \m/

    @hickdead, ben mesajınızdan ne anlaşıldığını söyledim. Zaten Opeth uğruna konuşmuyoruz sadece söylediğin lafa binaen bunları yazdım. Siz nasıl kulp takmak lafını avukatlık olarak algılıyorsanız ben de metal 101 lafını küçümsemek olarak algılıyorum. Ki bahsettiğiniz anlamda söylemiş olsanız bile haklı değilsiniz. Sırf avukatlık yapılıyor diye (ki kendim de yaparım o yüzden üstüme alınıyorum) tanımadığınız insanlara böyle laflar söylemek hoş bir olay değil. Ha ama siz kendinize yakıştırıyorsunuz anladığım kadarıyla o yüzden beni bağlamaz sadece uyarmak istedim. “metal 101″ tabirini kullanarak eleştirilen “kulp takmak” deyimini gerçekleştirmiş oluyorsunuz farkında olmasanız da. Lütfen tutarlı olun ve insanlara “kulp takmaktan” vazgeçin. İyi günler

    hickdead

    @m/, kulp takma deyiminden avukatlık çıkarımı yapan ben değildim ve özellikle arkadaşın yorumundan bağımsız olarak yorum yaptığımı belirtmeye çalışmıştım ama nafile imiş görüyorum ki. neyse canın sağ olsun, herkesin haklı olduğu bir dünyada yaşıyoruz zaten. iyi günler.

    Rust in Peace.

    @Boba Fett, son zamanlarda gördüğüm en gereksiz çıkışlardan biri

  27. deadhouse says:

    Kendi dilinde şarkı yazmanın milliyetçi sağ olduğunun söylendiği yorum açık ara PA tarihinin en …….. yorumudur. Neden nokta koydum çünkü ne diyeceğimi bilemedim. Noktalı boşluğu istediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Gerçekten inanılmaz. Uyanır uyanmaz aşırı dozda uyuşturucu falan mı alıyorsunuz nedir bu? Dünyanın en doğal şeyi olan ana dilini kullanmayı…neyse. Ben bir bira içeyim. Bu inanılmaz, fantastik yorum beni terletti.

    Melkor

    @deadhouse, Sağ söylemle alakası yokta Opeth’in seneler sonra böyle bi işe girişmesi cidden acayip. Biraz da gereksiz. Nalaka aq. Heriflerin kendi dili diye başlama hiç.

    Ouz

    @Melkor, Senelerin October Tide’ının son albümünde “Ögonblick av nåd” adlı İsveççe bir şarkı var. Yapmak istemişler yapmışlar, adamları dövmeye gerek var mı sahiden?

    ali

    @deadhouse, ben ……..’nızı doldurmaya çalışayım: Aşırı sağ ve milliyetçilik yorumum sadece anadilde müzik yapma ile alakalı değil. Avrupa’da şu sıralardaki genel algılardan biri millet ruhunu kaybetmek. Brexit, anti-AB ve sağ parti çıkışlarının çoğu buna dayanıyor. İskandinav grupları, Avrupalılıktan bile farklı bir Viking etnisitesine de dayanabildikleri için dikkatimi ayrıca çekiyorlar. Belki Opeth’in amacı bu değildir, niyet okuyamam, ama hissiyatım bu yöndeydi sadece.

  28. rapon says:

    Albüm kapağı Edgar Allan Poe’nun “Metzengerstein” adlı öyküsünü anımsatıyor. Sanırım eski karanlık, isyankar Opeth’i dinleyeceğiz bu albümde. Yıllar sonra heyecanlandım

  29. Şarkı isimleri konsept yapıda bir albüm havası verdi. Belki İsveç folklörüne veya ülkeye özgü bir şeyle ilgilidir, o yüzden kendi dillerinde de çıkarıyorlardır. Moonspell’in 1755’teki büyük Lizbon depremini anlatan son albümünün Portekizce olması gibi.

  30. Berca B. says:

    Opeth gibi büyük ve görece tartışmalı gruplarla ilgili bir haber olduğunda 1-2 bişi yazmaya geliyorum ama alttaki yorumların fantastikliğinden sonra yazacağım şeyi unutmuş oluyorum resmen. Burada isim veya yorum belirtip tartışma yaratmayacağım ancak bugün de o fantastik yorumlardan biri gelmiş. Neyse çeşit çeşit insan var diyip geçiyorum artık.

    Aynı albümün hem İsveççe hem de İngilizce olması fikri baya enteresan geldi. Hece, kelime sayısı vs değişecekken tam olarak nasıl olacak da olacak merak ettim. Son albümden sonra merakla bekliyorum albümü.

    ali

    @Berca B., aslında Pentagram’ın Anatolia albümü/şarkısı buna çok iyi bir örnek bence. Hem İngilizce hem de Türkçe sözler çok yakışıyordu şarkıya.

  31. deadhouse says:

    Opeth ilgimi tamamen kaybeden bir grup olmasına rağmen İsveççe albüm fikri hoşuma gitti. Özellikle İsveççe versiyonu dikkatle dinleyeceğim. İngilizce sadece metalde değil, tüm ana akım ve popüler müziğin dili. Müzik insanlarının kendi dillerini unutmamaları güzel bir şey. Dil zenginliktir. Müzik iyi olduğu sürece sözlerin hangi dilde olduğunun önemi yok.

    Ouz

    @deadhouse, “Müzik iyi olduğu sürece sözlerin hangi dilde olduğunun önemi yok.” kısmına, kısmen katılıyorum. Kısmen katılmamın nedeni “Over Bjoergvin graater himmerik” gibi albümlerin İngilizce versiyonlarını hayal ettiğimde vokal açısından pek lezzetli bir şeylerin ortaya çıkamayacağını düşünmem.

  32. İngilizce olan clean vokalli, İsveççe olan brutal vokalli versiyonmuş.

    bora

    @Ahmet Saraçoğlu, isteğe göre üstüne çikolata fıstık da atsalarmış yahu.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Şaka mı gerçek mi abi?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, gerçek değil. :)

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, :(

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, “İngilizce yerleri güzel ama İsveççe yerleri sevmiyorum.”

  33. Johan De Farfalla says:

    Akesson’un kız arkadaşı eva yüksek lisanstan arkadaşımdır. Ufak birkaç bilgi aldım kendisinden: brutal var ama sadece back vokal şeklinde dedi. Watershed ve ghost rev’e benzeyen kısımlar olduğunu söyledi. Charlatan storm corrosion’ı andırıran garip bir şarkıymış.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Johan De Farfalla, brutal back vokali “Pale Communion”da, sanırım “River”da yapacaklardı da sonradan vazgeçmişlerdi. Bakalım bunda nasıl olacak.

  34. Önder says:

    Night king in final de geri donmesi daha mumkundu. Opeth in watershed cizgisine geri donmesinden, Rock off a bile eskiden bisiler calarlar diye gidecegim. Brutal baydiysa Damnation tarzi devam edebilir veya Suan ki Soen in tarzinda devam edebilir di onun yerine porcupine tree yavanliginda albumler yapmayi tercih etmesi de elbette o konuda mikael e Bende kirginim.

    Boba Fett

    @Önder, uzaktan takip edeyim diyorum ama Porcupine Tree yavanlığı nedir? Bir çeşit şaka olmalı?

    Tarz, çizgi meselesine gelirsek bu adamlar sanatçı, aynı şeyi yapmak isteseler çok popüler olmuş, çok satmış albümlerini sürekli tekrar ederler daha da popüler olup, daha çok para kazanırlar. Mesela Still Life 2-3-4 diye gidebilir, günümüz vasat grupları gibi devam ettirebilirler ama dediğim gibi sanatçılar. Popüler olan metalcore gibi saçma sapan türlere göz kırpabilirler ama Mikael bunların hiçbirini yapmaz, neden? Çünkü bu adam sanatçı, bu adamın müziğe karşı farklı bir bakış açısı ve görüşü var. Çok fazla gruba az zaman ayırmanın dezavantajlarından birisi de sanırım böyle yüzeysel ilgi ile eksik yorumlar yapmak olur. Soen gibi olsun falan demek, Mozart gelsin Serdar Ortaç’ı taklit etsin çünkü günümüzde bu popüler demek gibi, her neyse bu tarz yorumların hepsi nedense hep bizim ülkeye has oluyor, bunu da Ahmet bey incelerse ya da yeni bir tartışma topiği açarsa çok iyi olur.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Boba Fett, hep bizim ülkede olmuyor aslında, YouTube’a, metal içerikli başka sitelere bakınca oralarda da her tür yorum, yaklaşım, iddia, trolleme, geyik var. Müzik çok dallı budaklı ve aşırı öznel bir konu olduğundan herkesten farklı bir ses çıkması normal bence. Türkiye neden böyle diye özel olarak incelenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

  35. Marvin Yanbasanyan says:

    Çok bayat bir muhabbet olacak ama şu yukarıdaki gibi “Opeth artık adam gibi müzik yapmaya başladı, bu metalciler müzikten anlamıyor. Müzik dediğin budur.” şeklinde yaklaşım gösteren, kendini progresif rock nerd’ü olarak lanse etmeye çalışan tiplerle oturup konuşmak isterim. Hangi argümanlarla bunları söylüyorlar; ‘işte kaliteli müzik bu’ olarak nitelendirdikleri janra ne kadar hakimler; aşağıladıkları türlere, dahası müziğe dair ne kadar fikir sahibiler çok merak ediyorum. Hayatımın hatrı sayılır bölümünü müziğe ayıran biriyim ve muhtemelen müziğe dair deneyimlerimde en büyük yeri kaplayan bu tür hakkında bu elit arkadaşların engin bilgilerinden nasiplenmek isterim. Heritage’de, Sorceress’ta benim göremediğim ne görmüşler; dinlemek isterim. Pek tabii müzik izafidir, “ben beğendim” deyip geçişterilebilir ama “Hayatinizda ilk kez bogurtuye Opeth tarafindan kalite getirildigini duydunuz, bu tatava ne?” diyorsan bunu nasıl bir motivasyonla söylediğini ve gerekçelerini öğrenmek hakkım diye düşünüyorum.

    Boba Fett

    @Marvin Yanbasanyan, Merhaba dostum, müzik uzmanı falan değilim ama nacizane tavsiyem böyle keyif almadığın albümleri bir süre dinleme, yeni şeylere kulak aç ne bileyim pop dinle, caz dinle, ilginç çok satılamamış 2-3 albüm yapıp değişik müzik yapan grupları dinle, kulağını açtıkça level atlamış gibi olacaksın.

    Marvin Yanbasanyan

    @Boba Fett, naçizane tavsiyen için sana bir, LEVEL ATLAMIŞ KULAKLARINA iki kez teşekkür ediyorum. Büyüksün ağam, kişisel rönesansımı yaşattı bana bu tavsiyen. Ücreti mukabilinde böyle dahiyane tavsiyelerinden faydalanabiliyor muyuz, yoksa şans yüzümüze güldü de bu seferlik mi faydalanabildik sadece?

    Boba Fett

    @Marvin Yanbasanyan, Ahahhahaha teşekkür ederim övgülerin için, biz de kendi halimizde takılıyoruz işte. Şans değil sadece yorumunu görünce 5 yıl önceki toy halim aklıma geldi, kendime yakın hissettim.

    Immolation – Here in After
    Possessed – Seven Churches
    Terrorizer – World Downfall
    Disciples of Power – Mechanikill
    Katharsis – VVorldvvithoutend
    Saint Vitus – Born Too Late

    Miles Davis – Kind of Blue
    Chet Baker – Chet Baker in Tokyo
    Jacques Brel – Jef
    John Coltrane – A Love Supreme

    Jimi Hendrix – :Blues
    Bill Laswell – Baselines
    Steve Lacy Seven – Prospectus

    Bunları dinleyebilirsin.

    Nox

    @Boba Fett, meali: bir şeyden anladığım yok ama kaynağı belirsiz özgüvenimle herkesten çok bağırarak ilgi çekmeye çalışıyorum.

    “kulağını açtıkça level atlamış gibi olacaksın.” hahaha müthiş özgüven gerçekten.

    hickdead

    @Nox, iki bin küsür metal albümü ve bir o kadar metal olmayan albüm dinleseydin sen de aynı özgüvene sahip olabilirdin hocam…

  36. pirelli karınca says:

    dün göteborgda svalbergi gördüm, grubun klavyecisi. yukarıda brutal back vokal tarzı bir şeyler denmiş ancak sanıyorum ki troll. albümde 6 dakikalık sadece brutal vokal içeren bir şarkı olacakmış (muhtemelen son şarkı diye tahmin ediyorum, bir şey söylemedi onunla ilgili) gerisi maalesef sorceress ayarındaymış. bari heritage ya da ucundan pale communion sounduna dönseler, sorceressı dinlerken baya sıkılmıştım.

    ayrıca grubun ne yapmak isterse onu yapmak istediğini söyledi. özellikle mikaelin herhangi bir kaygısı yok, tamamen o an içinden ne gelirse, neyin onu mutlu edeceğini düşünürse ve neyin içten ve güzel olacağına inanıyorsa ona yöneliyor, biz de ona uyuyoruz dedi. çok içten bir adam svalberg.

    Johan De Farfalla

    @pirelli karınca, svalberg gerçekten çok renkli bir kişilik. Download festival öncesinde barda karşılaşmıştım ben de. İmza mimza derken “gel otur sende” dedi, muhabbete daldık. Çok hoşsohbet, mizahı kuvvetli bir birey. Alıp steel panthere koysan sırıtmaz :) zamanında nasıl stockholm philarmonic’e girmek için çabaladığından bahsetmişti, kaderden ve hayatın insanı sürükleyebileceği yerler hakkında efkar dolu bir konuşmaya döndü zamanla.

  37. ismail vilehand says:

    Level 90+ arkadaşlar party invite atsın beraber exp kasalım. Düşük level kaldım yeni dungeon açılmıyor.

  38. McLorand says:

    Breh arkadaş, ne Opeth kavgasıdır aldı başını gitti. Tamam açıklıyorum; her şey şu röportaj ile başladı: https://www.youtube.com/watch?v=glKEz1v4eME
    Mikael Akerfeldt “bakmayacağım, bakmayacağım” diye zorladı kendini, sonuç böyle oldu.

    Boba Fett

    @McLorand, Hiç zorlanmış gibi değil :)

  39. Salata says:

    Arkadaşlar siz manyak mısınız? Bırakın adamlar yapsın istediği müziği.. Eski albümler bir yere kaçmıyor ya?

    Uyandım, Opeth’in yeni albüm haberini gördüm, kökledim Still Life’ı ses sisteminden, mutluyum, adamlardan bu tarzda yeni albüm niye isteyeyim olmayacağını veya eskilerin yanına yaklaşamayacağını bile bile..

  40. crowkiller says:

    king diamond tarzı bir şey olacak sanki kapağa bakarsak

  41. Mustaineisgod says:

    @hickdead, bana karşı isim vermeden arkamdan dedikodu yapmanız hiç hoş değil. Bu tavrınızı hiç doğru bulmuyorum. Ben metal dinlemeye yeni başlamadım, 12 yıldır metal dinliyorum ve şanslıyım ki çok sevdiğim dünyaca ünlü metal gruplarını canlı izleme şerefine eriştim. Tanımadığınız ve bilgi sahibi olmadığınız insanlar hakkında atıp tutmayın. Saygılar.

    Boba Fett

    @Mustaineisgod, boşver hocam kendi kendine bir şeyler yazdı, kimse ses çıkarmaz sandı. Cevabını alınca geri vites hiçbir şey dememiş gibi yaptı.

    Mustaineisgod

    @Boba Fett, şunu anlamıyorum, ergenlerin metal dinlemesi kötü bişey değil ki. Saçma sapan lady gaga gibi iğrenç popçuları dinleyeceklerine, babaları hatta dedeleri yaşındaki efsane metal gruplarını dinlesinler. Yeni nesil müzikler gerçekten berbat ve bu gençler önlerine sunulan basit pop şarkılarını değil de metal dinliyorlarsa taktir etmek gerekir. Aşağılamak değil.

    Nox

    @Mustaineisgod, yalnız lady gaga megadeth’ten çok daha iyi müzik yapıyor.

    Mustaineisgod

    @Nox, seninle muhatap olmak istemiyorum. Bir daha benim yorumlarımın altına yorum yazma.

  42. hickdead says:

    hay ben o yorum yazan parmaklarımı…

    Berca B.

    @hickdead, sana sabır diliyorum

  43. Koralp says:

    Son yorumlar kısmında “OPETH’ten yeni albüm detayları” başlıklı yorumları gördükçe tansiyonum düşüyor.

  44. bahadır says:

    Değişmeyen tek şey değişimin kendisiymiş. Motörhead, Running Wild, Saxon, Accept… Sizler ne güzel grupsunuz öyle yıllarca aynı müziği yaptınız durdunuz dinleyicileriniz sıkılmadı şöyle böyle olmuş demedi. Opeth dinleyicileri ise her albümde yok değişim takıntısı yok bu takıntısı. Yapsınlar istedikleri müziği. Önceden orijinal müziği yapmış sonradan bambaşka dönüşümler yaşayıp başka grupları andıran tonlamaları sayesinde değişimi yaşıyorlar. Kim Sorceress’i Still Life kadar dinliyor? Yine aynısı olur Still Life kadar iyi yapamazlar deniyor bırakın yapmasınlar yapamasınlar. En azında kendi orijinal sert müzikleri içerisinde bir şeyler yakalayabilirler, ama böyle birth control’u nektar’ı taklit ederek değil. adamların blackwater park adında bir albümleri var. bu ismi takip etsen yol alman progressive rock’lara kadar gidiyor. orijinallik gitmiş. hadi değişim deyin bunun adına. :)

  45. Raddor says:

    Sağlam Opeth muhabbeti döndü. Dinlemiyor olmama rağmen anılarımı canlandırdı. Biraz boş yapayım o zaman.

    İlk aldığım metalci tişörtü Opeth’indi. 50 liraya almıştım. O zamanlar 4 liraya iskender yediğimiz düşünülürse öğrenci halimle acayip pahalı gelmişti. Ama özenmiştim a.q. bir sürü insan metalci tişörtleriyle geziyordu. Benim neyim eksikti? Samsun’da Eliminaltı diye bir mekan varmış. Orada çok ucuzmuş. Yeminle dört yıl boyunca orayı aramama ve her seferinde tam tarif edilen yere gitmeme rağmen o yeri bulamadım. “Nasıl görmezsin ya kabak gibi.” demelerine rağmen tekrar gidip elim boş dönüyordum. Kafayı yemiştim iyice, kabuslarıma girmişti.

    Sonra başka bir yer bulmuştum ama pahalıydı. Dükkan sahibi “Bu çok gidiyor bunu almalısın.” deyince Opeth tişörtü almıştım. Opeth dinlemişliğim de yoktu. Trivium falan dinliyordum. Tam pozcu, şekil şükülcüydüm. Hiçbir işime de yaramadı o tişört. “Aauuu o ne la Opet, benzinci misin?” diye maşşak geçildim anca.

    Kafam çok karışıkmış o dönemler. Yaşlanmak, olgunlaşmak çok güzel bir şey aslında. İnsanın kendinin farkında olması, gerçek zevklerini keşfetmesi, içsel gelişimi; müzik zevkiyle çok paralel giden bu durum zaten sekiz zeka türünden biri olarak görülüyor. Ben ise kendimi boş yere kasmış, bir yere ait olma, başkalarınca onaylanma düşüncesiyle olmayan hallere girmişim. Halbuki hiç sevmem Opeth’i. Sağlam grup, sevmeyen metalciyi dövüyorlar ama öyle işte. Artık bir önemi kalmadı ama asıl öyle bir mekan var mıydı, onu merak ediyorum. Aynı zamanda dövmeciymiş. Lan araya araya öldüm ya.

    Boba Fett

    @Raddor, 4 liraya iskender mi?

    Raddor

    @Boba Fett, inanılır gibi değil cidden ama öyleydi. Şu an ne durumadır diye merak edip araştırınca ne ilginç, ekşi sözlükte başlığının açıldığını gördüm.
    https://bit.ly/2HPma41

    2017′de 8 lira diye açılmış başlık. 2011-14 arası 4,5 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. 8 lirayı ye daha sağlıklı demişler, bizim de aramızda ne yiyoruz acaba diye espri kaynağı olmuştu ama hiç öyle değildi. Gayet lezzetliydi, kimse de ölmedi:)

    @Raddor, hazır gelmişken, dün gece Opeth’in Orchid albümünü dinledim. Uyumaya çalışırken gayet güzel gidiyormuş bu grup. (Opeth diye bir grup keşfettim, süper.)

  46. den4x says:

    albüm haberini görüp “popcornumu aldım geldim” yazacaktım şenliği kaçırmışız bile. neyse albüm çıkışına hazırlıklıyız

  47. necrobutcher says:

    opeth haberi altına yorum yazmak için IQ sınırı getirilsin.

  48. Gürkan says:

    Basın mensuplarına bir “listening session” verilmiş, ayrıntılar şu şekilde:

    1. Albümde brutal vokal yok.
    2. Albüm tamamen 70′ler prog rock tadında, Pink Floyd’a oldukça yakın denmiş.
    3. Gitarlardaki distortion Sorceress’a kıyasla çok daha az.

    Bakalım neler çıkacak.

  49. ekrem imamoğlu says:

    canım grubum. bırakın akerfeldt ne istiyorsa yapsın.

  50. 9yearsago says:

    Müthiş bir tadımlık. Son üç albümdeki herhangi bir kesitten daha sert sanırım bu. Sorceress’in boğuk tonundan vazgeçmeleri de iyi olmuş.

    9yearsago

    @9yearsago, Gerçi Sorceress’i yayınlarken de aynısını yapmışlardı. Albümdeki en sert pasajı teaser olarak öne sürdüler. Sorceress parçasındaki meşhur doom rifini. Albümün gerisi ise o tarza yakın değildi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.