# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CANCER – Shadow Gripped
| 20.11.2018

Yıllar sonra üstümüze bulaşan pislik.

Metal dünyasında en sevdiğim olaylardan biri zamanında çirkin müzik yapmış adamların 20-30 yıl sonra tekrar bir araya gelip albüm yaptıklarında da aynı çirkinliği sergileyebilmeleri. “Eskiden özbeöz pis müzik yaptık ama şimdi yaşımız kemale erdi; biraz daha durulmuş müzik yapıyoruz” demeden kaldıkları yerden ve hatta daha da kalitelisinden yardırmaları, bu tarz gruplara olan saygımı katladıkça katlıyor.

CANCER 1987’de kurulmuş, ilk iki albümüyle İngiltere ve Avrupa death metal sahnesini silkeledikten sonra 1996’da dağılmış, 2003-2006 arası tekrar bir araya gelmeyi denedikten sonra nihayet 2013’te şu andaki hâline ulaşmış ve yeni albümü “Shadow Gripped”i de kısa süre önce piyasaya sürmüş bir grup.

CANCER çok net bir death metal/thrash metal kırması yapıyor. Çiğ, leş, pis, çirkin bir karakteri olan müzik, hiçbir anında kulağa hoş gelen bir şeyler sunma amacı taşımıyor. Albümü dinlerken de fark ettiğiniz üzere, “Shadow Gripped”de herhangi bir hit şarkı arayışı söz konusu değil. Nakaratlar son derece primitif, şarkı yapıları seksenlerin sonundaki çirkin grupların özelliklerini yansıtır cinsten. 2018 model CANCER’ı dinlerken hem grubun ilk dönem albümleri, hem MASSACRE, MASTER gibi daha Amerikanvari death metal grupları hem de sırtını tamamen şirretliğe, pejmürdeliğe yaslayan SARCÓFAGO, SLAUGHTER ve hatta yer yer BLASPHEMY gibi gruplar geliyor.

Bu noktada ilgimi çeken, metal basınının albüme çoğunlukla ortalama puanlar vermiş olması ve “böyle giderlerse yine dağılırlar” türü bir şekilde yaklaşması. Birader grubun adı CANCER, kapağına baksan zaten rezalet (harbiden rezalet), şarkı isimleri “Ballcutter”, “Organ Snatcher” gibi şeyler. Sen bu gruptan daha ne istiyorsun? Adamlar 1000 yaşına gelmiş hâlâ köpek gibi death/thrash yapıyorlar ve sen albümdeki detaylara takılıyorsun.

Dolayısıyla albümün bu çiğ ve leş karakterine odaklandığınız andan itibaren, “Shadow Gripped”in yaşını başını almış amcalar tarafından yaratılan çirkinler çirkini bir albüm olduğunu anlıyor ve bunu takdir etmekten başka bir şey yapamıyorsunuz. Sırf bu geri dönüş azmi ve bunca yıl sonra yaşatılan açlık bile CANCER’ı takdir etmek için yeterli.

Sonuç olarak CANCER “Shadow Gripped” ile son derece iştahlı, tehditkâr bir geri dönüş yapıyor. İşin özünü kaçırıp albümü eleştirenlere inat, eğer death metal thrash metal birlikteliğinin şekilsiz, bozuk meyvesini seviyorsanız siz ne yapın edin bu pisliğin tadını çıkarmaya bakın.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.38/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Peaceville Records
Kadro
John Walker: Vokal, gitar
Ian Buchanan: Bas
Carl Stokes: Davul

Konuk:
Anders Nyström: (3)
Şarkılar
1. Down the Steps
2. Garrotte
3. Ballcutter
4. Organ Snatcher
5. The Infocidal
6. Half Man Half Beast
7. Crimes So Vile
8. Thou Shalt Kill
9. Shadow Gripped
10. Disposer
  Yorum alanı

“CANCER – Shadow Gripped” yazısına 1 yorum var

  1. Crackedbrain says:

    Bence iyi albüm. Ben sevdim

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.