# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BLASPHEMY – Blood Upon the Altar (Demo)
| 19.07.2017

Tüm kötülüklerin anasını ağlatan daha büyük bir kötülük.

Adanmışlık… Bugün bildiğimiz black/death/war metalin çıkış noktası olan BLASPHEMY’nin bu ilk demosunu dinlediğimde aklıma gelen ilk kavram bu. 1984’te kurulan Kanadalı grubun 1989’da çıkardığı bu demo ve sonrasındaki ilk albüm “Fallen Angel of Doom….”, akabinde çıkacak ve metalin en büyük kötülük kaynağı olacak sayısız grubun en büyük ilham kaynağı ve hatta varlık sebebi olarak karşımızda duruyor.

Peki neden adanmışlık? 22 dakikalık bu demoyu dinlerken, BLASPHEMY’nin çok derinlerden gelen karanlığını, nefretini, var olan her şeye karşıt duruşunu çok net şekilde hissediyoruz. Davul vuruşlarındaki hırs, gitarların ırzına geçercesine bir öfke, son olarak DEATH WORSHIP’le bizleri selamlayan Gerry Joseph Buhl’un pislikten ölen vokalleri, bağırışları, havlamaları, hepsi bir arada kusursuz bir çirkinlik meydana getiriyor. REPULSION’vari bir grindcore anlayışına sahip bu vokallere, ilk dönem MAYHEM’e göz kırpan black metal karakteri ve gitar tonlarındaki death metal ağırlığı da eklenince, tüm kötülüklerin anasını ağlatan daha büyük bir kötülük olarak kulaklarımızı pisletiyor.

“Blood Upon the Altar”ı dinlerken sanki son 5, 10, 15, 20, 25 yıldır çıkan herhangi bir black/death metal grubu dinliyormuş gibi hissediyorsunuz. Bu aslında gayet normal, çünkü tüm bu grupların içinde bir yerde BLASPHEMY’nin 30 yıl önce yaptığı bu gövde gösterisinin kalıntıları, ilhamları, öykünmeleri, taklitleri yer alıyor. BEHERIT’inden tutun da ARCHGOAT’una, TEITANBLOOD’ından SARCOFAGO’suna, BESTIAL WARLUST’tan BLACK WITCHERY’sine, sonradan REVENGE’e evrilip kaosu gırtlaklarımıza tıkayan vatandaşları CONQUEROR’a kadar.

Ekstrem şeyler seviyorsanız, black metal ve black/death metalle aranız varsa ve BLASPHEMY ile henüz tanışmadıysanız, aklınızı başınıza devşirin ve her şeyin başlangıcı olan bu demoyu dinleyin. 30 yıl önceden bugün bile bire bir kopyalanacak kadar zamansız bir kaos yaratıyor olması bir yana, bir müzik türünün varlık sebebi olacak kadar da orijinal, cesur, eşsiz bir yapıt. Baştan sona iğrenç, ölümcül, pislik dolu, mükemmel bir yapıt.

10/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.23/10, Toplam oy: 39)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1989
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Black Priest of the 7 Satanic Blood Rituals: Gitar, vokal
Nocturnal Grave Desecrator and Black Winds: Vokal, bas
Caller of the Storms: Gitar
3 Black Hearts of Damnation and Impurity: Davul
Şarkılar
A Yüzü - Darkness
1. Ross Bay Intro
2. War Command
3. Demoniac
4. Intro to Weltering
5. Weltering in Blood
6. Ritual

B Yüzü - Impurity
7. Nocturnal Slayer
8. Blasphemy
9. Blasphemous Attack
  Yorum alanı

“BLASPHEMY – Blood Upon the Altar (Demo)” yazısına 6 yorum var

  1. circleperspective says:

    bu grubun diğer kritiklerini de bekleriz üstad… Başlığı okuyup, fotoğrafları görünce efsane bir şey çıkacağını anlamıştım zaten, bu öfkeli günümde ilaç gibi gelecek ilaç

  2. 12ParmakBağırsağı says:

    Kadro gibi kadro. Neyin kafasını yaşıyorsunuz aq.
    “Nocturnal grave desecrator AND black winds”

  3. Koralp says:

    Aklımı başıma devşirdim, böyle bir cevheri nasıl kaçırdım ona şaşırıyorum. Dinlediğim albümlerde hayvanlık aradığım şu sıralarda çok iyi geldi. Kritik için çok teşekkürler.

  4. EKK says:

    Namaz kılan babannemi neden mi tekmeledim? Abdest alan dedeme neden mi bağırdım?

  5. Hakan Hakansson says:

    Bende Fallen Angel of Doom’un LP albümü var, hatta basılı tişörtü var ama demosunu hala dinlemediğim için kendimden utandım. Arada youtubeda live performans videolarını izliyorum. Hala hayvanlar gibi çalıyolar. Elinize sağlık..

  6. Deathhammer says:

    @Hakan Hakansson poser.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.