# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Basketbol
| 21.11.2018

Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri!

Spor odaklı yeni bir tartışma başlığıyla bir kez daha birlikteyiz. Bu kez basketbol konuşalım, NBA’inden EuroLeague’ine her şeyden dilediğimiz gibi bahsedelim istedik.

NBA’deki favori oyuncularınız, takımlarınız kimler? NBA’den mi EuroLeague’den mi daha çok zevk alıyorsunuz? LeBron James Lakers’ı, Kawhi Leonard Toronto’yu play-off’lara taşıyabilecek mi? Jimmy Butler 76ers’da aradığı ortamı bulur mu? Shaqtin’ A Fool’daki favori gedikliniz kim? Yılın çaylağı Doncic mi yoksa başka adaylarınız var mı? Furkan Korkmaz 76ers’dan sonra nereye gitmeli, Cedi Cavaliers’da daha etkin bir rol üstlenmeli mi? Fenerbahçe Final Four’da kimle final oynar? Sokrates, Murat Murathanoğlu’nun da gelmesiyle ülkemiz basketbolunun zirve platformu hâline geldi mi?

Tüm bunları ve daha fazlasını istediğimiz gibi konuşalım diyor, alley-oop’u tamamlayıp smacı basmanız için topu çembere doğru gönderiyoruz.

  Yorum alanı

“Basketbol” yazısına 462 yorum var

  1. Bu sabah oynanan Golden State – Nuggets maçının sonu basketbola dair uzun zamandır izlediğim en iyi şeydi muhtemelen. Maçın bitmesine 6.43 kala GSW 123 – 105 öndeydi ve GSW 6.43 saniye boyunca sadece 4 sayı atarken Nuggets 25 sayı atıp 18 sayı geriden gelerek maçı kazandı. Maçın son saniyesi de unutulmazlar arasına girdi. Basketbolla ilgileniyorsanız 10 dk’nızı ayırın derim.

    https://youtu.be/IFkBpGKB5nc?si=npeB8mku707wr2sq

    Emre Görür

    @Ahmet Saraçoğlu, Jokić son 4 maçta 44′te 39′la oynuyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Emre Görür, sapkınlık.

    riser

    @Ahmet Saraçoğlu, link king-warriors play-off maçına yönlendiriyor. doğrusunu bırakıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=rgguAZunJSc

  2. deadhouse says:

    Getirin oradan San Antonio Spurs’u Embiid kardeşim şov yapacak.

  3. deadhouse says:

    Sizce Luka Doncic NBA’de etkisini gösterecek mi?

    Kaan Kural: “Yeterince atletik olduğunu düşünmüyorum. Biraz beklemeli bence. Nba seviyesi çook başka aağğğbiii”

    Mesele tahmininin tutmaması değil. KABAK gibi GÖT gibi açık olan bir şeyi gör(e)memesi.

    Adam ilk geldiği an Amerika’daki çok bilmiş basketbol yorumcuları da Kaan Kural’a benzer şeyler söylüyordu. Ulan nasıl görmezsiniz? Hadi onlar Avrupa’yı ve uluslararası organizasyonları siklemedi sen o maçları da izledim sen nasıl göremedin? Nba’e adımını atmadan önce bile bu adamın gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri olacağı GÖT gib ortadaydı. Geçen bir kıskanç efsane basketbolcu da dur orada Nowitzki başka diyordu, kıyaslama onla diyordu.

    a ha ha ha kör müsünüz amk

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, aslında baktığın zaman Kural’ın dediğinde saçma bir şey yoktu bence. Yeterince atletik olmaması konusunda haklı, zaten bilinen bir şey. Beklenmeli yorumu da makul bir yorumdu bence. Basketbolu bu kadar uzun zamandır takip eden, hayatı bu olan biri “Doncic gelir gelmez ortalığın anasını ağlatır, NBA’in kralı olur” diyemez, demez zaten. O yüzden bence o konuda kimseye kızmaya gerek yok. Kıskanma mevzusu NBA oyuncularında net şekilde hissedildi ilk 1-2 yılında ama sonra herkes biat etti tabii.

    Nowitzki olayı da Dwade’in podcast’inde konuşuldu, 1,5 saat yayının tamamını izledim. Tony Parker, Pau Gasol ve Dirk Nowitzki’ye “European GOAT kim?” diye sordu Dwade, Parker da “Nowitzki” dedi. “Doncic?” diye sorulunca da “Önce şampiyon olması lazım” dedi. Spurs’le 4 yüzük takmış bir adam böyle diyorsa ben buna kıskançlık demem açıkçası. Doncic’e bayılıyorum, 73 sayı attığı maçın özetini az önce izledim ama başta ona şüpheyle yaklaşanlara çok da kızmamak lazım bence, çünkü Avrupa’dan NBA’e yıldız/yıldız adayı olarak gidip patlayan çok fazla oyuncu oldu.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Parker kıskancın teki. Duncan ve Ginobili olmasaydı o yüzükleri rüyasında görürdü. Doncic’in yüzüksüz ve şimdiden ondan daha iyi olduğu kesinleştiği için böyle konuşuyor.

  4. Dün akşam çok erken yattım, sonra 02.00′de uyandım. Baktım Alperen’in maçı var onu izleyeyim o bitince tekrar yatarım dedim. Bu kadar rezalet bir maç izlememiştim uzun süredir. Rockets cidden evlerden ırak olması gereken bir takım ve Nets de bu kadar kötü bir takım karşısında maçı son topa bırakacak kadar kötü diğer bir takım. 15. maçta 3. galibiyetlerini aldılar dün. Alperen epey durgundu, zaten Udoka uzun süre bench’te oturttu, maçı yakalama şansı elde ettiklerinde bile sokmadı Alperen’i. Maçın bitimine saniyeler kala 2 sayı gerideyken Alperen’e faul yapıldı. İkisini de atsa maç uzayacaktı. Alperen ilkini kaçırdı. Maçı uzatmaya götürmek için ikinci serbest atışını kaçırması, Rockets’ın topu kapıp sayı bulması gerekiyordu ama nedense kaçırmadı ve böylece Rockets yenilmiş oldu. Yani atması gerekeni kaçırdı, kaçırması gerekeni attı. Baya sinir bozucu bir maçtı.

    Diğer yandan uzun özetini izlediğim Lakers – Warriors maçı da uzun zamandır gördüğüm en iyi maçlardan biri olmuş. İkinci uzatmada Lakers aldı ve cidden müthiş maç olmuş. Lebron ve Curry’yi hâlâ karşılıklı izleyebiliyor olmak farkında olmadığımız kadar büyük bir lütuf ve yakın zamanda bunu bir daha yaşayamayacak oluşumuz insanı üzüyor.

    Son olarak Clippers – Celtics maçında Clippers hiç beklemediğim düzeyde ezmiş Celtics’i. Bir ara fark 35 sayıya çıktı. Celtics’i hiç bu kadar aciz görmemiştim, üstelik de evinde.

  5. Uyku tutmadı, oturdum All-Star maçına bakayım dedim. Uzun zamandır izlediğim en sıkıcı şey. Aşırı az aksiyon, sıfır savunma (normaldir), boyalı alana çok az giriş, çok az smaç, dümdüz turnikeler ve her eline alan 3’lük sallıyor. %75’i falan 3’lük yarışması gibi bir şey. Dünkü smaç yarışması da baya boktandı, bazı smaçların daha iyileri maçlarda yapılıyor öyle diyeyim. Hele maçta Jokic ve Doncic resmen burada olmak istemiyoruz diye bağırıyorlar ahah

    NBA maçları yıldan yıla zaten sıkıcılaşmıştı ama bu All-Star hafta sonu cidden dayanılacak gibi değil. Kapattım maçı da.

    Ahmet Saraçoğlu

    İlk yarı toplam 50 üçlük denenmiş.

    ELLİ.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Uzun zamandır böyle abi herhalde takip etmiyorsun Doncic değil ama Jokic hiçbir zaman bu all-star’ı sallamadı asla koşmaz şut denemez pas atar arada güzel paslar çıkarır falan o kadar gülerek oynar. Jokic adamdır ya Balkanlardan geldiklerinden daha bizim kafaya yakınlar seviyorum kendisini. Her sene doğal olarak seçilir all-star’a ama yürüyerek oynar ve abartmıyorum hep böyleydi. Savunma yapılmamasına okeyim ama eskiden en azından son çeyrekte falan biraz ciddileşirdi ve çok üçlük denenmezdi smaç falan bol bol basılırdı demek ki bu sene iyice leşlemişler. Ben izlemedim zaten uyku düzenim berbat bir de bunun için sabaha kadar oturmak istemedim.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, All star maçını zaten yıllardır izlemiyorum da cumartesi günlerini kaçırmamaya çalışıyorum yine de. Dün izlerken fark ettim ki Allstar’da izlemeye değer bir tek üçlük yarışması kalmış, o da tek başına kurtarmaya yetmediği için allstar’ı komple kaldırsınlar bitsin bu iş. Korkunç bi sıkıcılık ve asab bozulması kombinl cidden. Hele Jaylen Brown’a geçilen kıyak neydi durup dururken evde sinirim bozuldu.

  6. Emre Görür says:

    Yetenek açısından olmasa bile uyumluluk-verimlilik bakımından NBA’in en iyi 5′i bu olurdu herhalde:

    Shai Gilgeous-Alexander
    Kawhi Leonard
    Kevin Durant
    Domantas Sabonis (Chet Holmgren)
    Nikola Jokic

  7. Alperen sakatlandıktan sonra Rockets’ın 10′da 10 yapması…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.