# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Basketbol
| 21.11.2018

Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri! Kerem Tunçeri!

Spor odaklı yeni bir tartışma başlığıyla bir kez daha birlikteyiz. Bu kez basketbol konuşalım, NBA’inden EuroLeague’ine her şeyden dilediğimiz gibi bahsedelim istedik.

NBA’deki favori oyuncularınız, takımlarınız kimler? NBA’den mi EuroLeague’den mi daha çok zevk alıyorsunuz? LeBron James Lakers’ı, Kawhi Leonard Toronto’yu play-off’lara taşıyabilecek mi? Jimmy Butler 76ers’da aradığı ortamı bulur mu? Shaqtin’ A Fool’daki favori gedikliniz kim? Yılın çaylağı Doncic mi yoksa başka adaylarınız var mı? Furkan Korkmaz 76ers’dan sonra nereye gitmeli, Cedi Cavaliers’da daha etkin bir rol üstlenmeli mi? Fenerbahçe Final Four’da kimle final oynar? Sokrates, Murat Murathanoğlu’nun da gelmesiyle ülkemiz basketbolunun zirve platformu hâline geldi mi?

Tüm bunları ve daha fazlasını istediğimiz gibi konuşalım diyor, alley-oop’u tamamlayıp smacı basmanız için topu çembere doğru gönderiyoruz.

  Yorum alanı

“Basketbol” yazısına 557 yorum var

  1. Bu sabah oynanan Golden State – Nuggets maçının sonu basketbola dair uzun zamandır izlediğim en iyi şeydi muhtemelen. Maçın bitmesine 6.43 kala GSW 123 – 105 öndeydi ve GSW 6.43 saniye boyunca sadece 4 sayı atarken Nuggets 25 sayı atıp 18 sayı geriden gelerek maçı kazandı. Maçın son saniyesi de unutulmazlar arasına girdi. Basketbolla ilgileniyorsanız 10 dk’nızı ayırın derim.

    https://youtu.be/IFkBpGKB5nc?si=npeB8mku707wr2sq

    Emre Görür

    @Ahmet Saraçoğlu, Jokić son 4 maçta 44′te 39′la oynuyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Emre Görür, sapkınlık.

    riser

    @Ahmet Saraçoğlu, link king-warriors play-off maçına yönlendiriyor. doğrusunu bırakıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=rgguAZunJSc

  2. deadhouse says:

    Getirin oradan San Antonio Spurs’u Embiid kardeşim şov yapacak.

  3. deadhouse says:

    Sizce Luka Doncic NBA’de etkisini gösterecek mi?

    Kaan Kural: “Yeterince atletik olduğunu düşünmüyorum. Biraz beklemeli bence. Nba seviyesi çook başka aağğğbiii”

    Mesele tahmininin tutmaması değil. KABAK gibi GÖT gibi açık olan bir şeyi gör(e)memesi.

    Adam ilk geldiği an Amerika’daki çok bilmiş basketbol yorumcuları da Kaan Kural’a benzer şeyler söylüyordu. Ulan nasıl görmezsiniz? Hadi onlar Avrupa’yı ve uluslararası organizasyonları siklemedi sen o maçları da izledim sen nasıl göremedin? Nba’e adımını atmadan önce bile bu adamın gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri olacağı GÖT gib ortadaydı. Geçen bir kıskanç efsane basketbolcu da dur orada Nowitzki başka diyordu, kıyaslama onla diyordu.

    a ha ha ha kör müsünüz amk

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, aslında baktığın zaman Kural’ın dediğinde saçma bir şey yoktu bence. Yeterince atletik olmaması konusunda haklı, zaten bilinen bir şey. Beklenmeli yorumu da makul bir yorumdu bence. Basketbolu bu kadar uzun zamandır takip eden, hayatı bu olan biri “Doncic gelir gelmez ortalığın anasını ağlatır, NBA’in kralı olur” diyemez, demez zaten. O yüzden bence o konuda kimseye kızmaya gerek yok. Kıskanma mevzusu NBA oyuncularında net şekilde hissedildi ilk 1-2 yılında ama sonra herkes biat etti tabii.

    Nowitzki olayı da Dwade’in podcast’inde konuşuldu, 1,5 saat yayının tamamını izledim. Tony Parker, Pau Gasol ve Dirk Nowitzki’ye “European GOAT kim?” diye sordu Dwade, Parker da “Nowitzki” dedi. “Doncic?” diye sorulunca da “Önce şampiyon olması lazım” dedi. Spurs’le 4 yüzük takmış bir adam böyle diyorsa ben buna kıskançlık demem açıkçası. Doncic’e bayılıyorum, 73 sayı attığı maçın özetini az önce izledim ama başta ona şüpheyle yaklaşanlara çok da kızmamak lazım bence, çünkü Avrupa’dan NBA’e yıldız/yıldız adayı olarak gidip patlayan çok fazla oyuncu oldu.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Parker kıskancın teki. Duncan ve Ginobili olmasaydı o yüzükleri rüyasında görürdü. Doncic’in yüzüksüz ve şimdiden ondan daha iyi olduğu kesinleştiği için böyle konuşuyor.

  4. Dün akşam çok erken yattım, sonra 02.00′de uyandım. Baktım Alperen’in maçı var onu izleyeyim o bitince tekrar yatarım dedim. Bu kadar rezalet bir maç izlememiştim uzun süredir. Rockets cidden evlerden ırak olması gereken bir takım ve Nets de bu kadar kötü bir takım karşısında maçı son topa bırakacak kadar kötü diğer bir takım. 15. maçta 3. galibiyetlerini aldılar dün. Alperen epey durgundu, zaten Udoka uzun süre bench’te oturttu, maçı yakalama şansı elde ettiklerinde bile sokmadı Alperen’i. Maçın bitimine saniyeler kala 2 sayı gerideyken Alperen’e faul yapıldı. İkisini de atsa maç uzayacaktı. Alperen ilkini kaçırdı. Maçı uzatmaya götürmek için ikinci serbest atışını kaçırması, Rockets’ın topu kapıp sayı bulması gerekiyordu ama nedense kaçırmadı ve böylece Rockets yenilmiş oldu. Yani atması gerekeni kaçırdı, kaçırması gerekeni attı. Baya sinir bozucu bir maçtı.

    Diğer yandan uzun özetini izlediğim Lakers – Warriors maçı da uzun zamandır gördüğüm en iyi maçlardan biri olmuş. İkinci uzatmada Lakers aldı ve cidden müthiş maç olmuş. Lebron ve Curry’yi hâlâ karşılıklı izleyebiliyor olmak farkında olmadığımız kadar büyük bir lütuf ve yakın zamanda bunu bir daha yaşayamayacak oluşumuz insanı üzüyor.

    Son olarak Clippers – Celtics maçında Clippers hiç beklemediğim düzeyde ezmiş Celtics’i. Bir ara fark 35 sayıya çıktı. Celtics’i hiç bu kadar aciz görmemiştim, üstelik de evinde.

  5. Uyku tutmadı, oturdum All-Star maçına bakayım dedim. Uzun zamandır izlediğim en sıkıcı şey. Aşırı az aksiyon, sıfır savunma (normaldir), boyalı alana çok az giriş, çok az smaç, dümdüz turnikeler ve her eline alan 3’lük sallıyor. %75’i falan 3’lük yarışması gibi bir şey. Dünkü smaç yarışması da baya boktandı, bazı smaçların daha iyileri maçlarda yapılıyor öyle diyeyim. Hele maçta Jokic ve Doncic resmen burada olmak istemiyoruz diye bağırıyorlar ahah

    NBA maçları yıldan yıla zaten sıkıcılaşmıştı ama bu All-Star hafta sonu cidden dayanılacak gibi değil. Kapattım maçı da.

    Ahmet Saraçoğlu

    İlk yarı toplam 50 üçlük denenmiş.

    ELLİ.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Uzun zamandır böyle abi herhalde takip etmiyorsun Doncic değil ama Jokic hiçbir zaman bu all-star’ı sallamadı asla koşmaz şut denemez pas atar arada güzel paslar çıkarır falan o kadar gülerek oynar. Jokic adamdır ya Balkanlardan geldiklerinden daha bizim kafaya yakınlar seviyorum kendisini. Her sene doğal olarak seçilir all-star’a ama yürüyerek oynar ve abartmıyorum hep böyleydi. Savunma yapılmamasına okeyim ama eskiden en azından son çeyrekte falan biraz ciddileşirdi ve çok üçlük denenmezdi smaç falan bol bol basılırdı demek ki bu sene iyice leşlemişler. Ben izlemedim zaten uyku düzenim berbat bir de bunun için sabaha kadar oturmak istemedim.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, All star maçını zaten yıllardır izlemiyorum da cumartesi günlerini kaçırmamaya çalışıyorum yine de. Dün izlerken fark ettim ki Allstar’da izlemeye değer bir tek üçlük yarışması kalmış, o da tek başına kurtarmaya yetmediği için allstar’ı komple kaldırsınlar bitsin bu iş. Korkunç bi sıkıcılık ve asab bozulması kombinl cidden. Hele Jaylen Brown’a geçilen kıyak neydi durup dururken evde sinirim bozuldu.

  6. Emre Görür says:

    Yetenek açısından olmasa bile uyumluluk-verimlilik bakımından NBA’in en iyi 5′i bu olurdu herhalde:

    Shai Gilgeous-Alexander
    Kawhi Leonard
    Kevin Durant
    Domantas Sabonis (Chet Holmgren)
    Nikola Jokic

  7. Alperen sakatlandıktan sonra Rockets’ın 10′da 10 yapması…

  8. Yiğit says:

    Berlini rahat yeneriz diye bakmadım nigel hayes rekor kırmış amk.

    Milanoya kaybetmeseydik her şey çok iyiydi. Yine de sıkıntı yok süper gidiyoruz. F4 hayallerine devam.

  9. Emre Görür says:

    NBA playoff tahminlerini alalım :)

    Boston – Miami: 4-1
    Cleveland – Orlando: 3-4
    Milwaukee – Indiana: 3-4
    New York – Philadelphia: 2-4
    Oklahoma City – New Orleans: 4-1
    LA – Dallas: 1-4
    Minnesota – Phoenix: 2-4
    Denver – LA Lakers: 4-1

    Boston – Orlando: 4-0
    Indiana – Philadelphia: 2-4
    Oklahoma City – Dallas: 2-4
    Phoenix – Denver: 2-4

    Boston – Philadelphia: 4-2
    Denver – Dallas: 4-3

    Boston – Denver: 2-4

    Frostauðn

    @Emre Görür, Bu sene normal sezonu hiç takip etmedim geçen sene Boston taraftarı olarak çok ağır hayal kırıklığı yaşadım yine sezonu doğu birincisi kapatmış. Tahminlerinde de şampiyon demişsin ama bu Boston’da inanılmaz bir loserlık var o yüzden güvenemiyorum ama şampiyon olursa çok sevinirim o ayrı

    Emre Görür

    @Frostauðn, normalde Miami, Milwaukee ve özellikle Philadelphia’yı geçmelerine pek ihtimal vermezdim, ama bu takımların en iyi oyuncuları ya sakat ya da sakatlıktan çıkmaya çalışıyorlar. O yüzden finale yükselsinler bi’ zahmet.
    Ben Denver veya Dallas’ın şampiyon olacağını düşünüyorum, fakat Denver ilk turlarda elenirse de şaşırmam. Bu sezon oldukça dengesiz bir karakter ortaya koyuyorlar ve yedekleri çok kötü.

    Frostauðn

    @Emre Görür, Tatum, Brown ikilisi tamam süper yıldızda playoff’larda ne zaman süper yıldızların farkını koyması maçı kazandırması gereken nokta gelse sıçıp batırıyorlar. Geçen sene buna rağmen rekor kontratlar imzaladılar bu iki isimle güvenemiyorum gerçekten Boston taraftarı olmama rağmen güven vermiyor.

    Ime Udoka bunlara bir çeki düzen vermiş bir toplamıştı ancak yaşanan taciz olaylarından sonra takımdan gönderildi. Joe Mazulla bu takımı geçen sene çeviremedi herkes doğu şampiyonu derken miami’ye nasıl elendiklerini biliyoruz. İzlerken tilt olmuştum işte o yüzden bu sene normal sezonu takip etmedim. Geçen sene Philadelphia serisi de tilt etmişti sanırım 4-3 yenmiştik ama yani seriyi yedinci maça taşıyan Boston’ın eşekliğiyd bence.

    Bu akşamki maçta Butler sakat görünüyor bakalım benim çok umudum yok maçları izlemek için nba league pass satın aldım umarım pişman etmezler.

  10. deadhouse says:

    Fb taraftarı Ataman nefretinden dolayı Siyonist bile oldu. Siyonistlerin lehine Ataman’ı kötülüyorlar. Yazık. Çok zavallıca. Sportif başarılar veya başarısızlıklar dolayısıyla bebek katillerini tuttuğunuzu düşünün.

  11. deadhouse says:

    Tyrese Maxey mucizevi oyunuyla ipten aldı beni. Son maçım Phila 2′ydi. Maça bak amk inanılmaz. New York’a vermiş olsaydım kafayı sıyırmıştım. Nba’i direkt play-off’lardan başlatsınlar. Normal sezon zaman kaybı.

    https://youtu.be/ui5_2DzG0t8?si=gYMRLDSkyG_168te

  12. Yiğit says:

    https://www.youtube.com/watch?v=UmjkJ-vpSFg

    Linkin Park çaldık ya la… Bu maç öncesi işini iyi yapmaya başladık. Resmi tatil olduğu için olsa gerek seyirci zayıftı ama güzel galibiyet oldu. Bugünün rengi sarı.

    deadhouse

    @Yiğit, F4′ün güzelliği tek maç olması. Ligi 10. bile bitirmişsen, kendini F4′e attın mı 2 maç kazanarak kupayı alabiliyorsun. Ama hala Real uzak ara favori. Tavares ve Yabusele adlı iki goril, aygır, davara sahipler. Haksız rekabet. İnsan değil ki bu iki adam.

    Yiğit

    @deadhouse, real net favori. Ancak iki maçta da yendik onları. Bu demek değildir ki yine yeneriz. Yine de şansımızın olduğunun göstergesi.

    Dediğin gibi önemli olan F4. Muhtemelen Maccabi gelecek. Çıkabilirsek finalde de real gelecek gibi duruyor. Zor ama olmaz diyemem. Kısıtlı kadro kalitemize rağmen güzel geldik. Berlin’de yarım kalmış bir hesabımız var, onu kapatabilirsek huzura ereceğim.

    Bir de Rusları anında men edenler hala Maccabi gibi takımların organizasyonda devam etmesine izin veriyor. Umarım fena sikeriz.

    Frostauðn

    @Yiğit, Avrupanın iki yüzlülüğü işte umarım Fener siker atar 7 ayda Rusyanın 2 yılda yaptığından katbekat fazla insan öldürdüler, soykırım yaptılar binlerce bebek çocuk katlettiler ama hala tüm turnuvalarda boy gösteriyorlar böyle adaletin amınakoyum ben bu dünya yıkılmak, yanmak zorunda ancak öyle bu pislik temizlenir.

    deadhouse

    @Frostauðn, Annesini, karısını, bacısını, yedi sülalesini siktiğim Elon Musk canavarı, açık açık Siyonist propaganda yapıyor. Düşünsene para için, konumun için, gücün için, kullanışlı bir aparat olmak için bebeklerin, çocukların parçalara ayrılmasını savunuyorsun. Naziler bu insanlardan daha kötü değildi.

    Frostauðn

    @deadhouse, Zaten gerçek yüzü ortadaydı da şimdi iyice safını belli etti yıllardır güney amerikada, afrikada madenlerde çocuk işçi çalıştırılmasını sağlayıp CIA için kullanışlı bir piyondu. Naziler en azından açık sözlüydü doğrudan Alman ırkı yücedir sonra toplu kitap yakma etkinlikleri falan. Şimdi beyfendi Filistin’e destek veren İstanbul’a gelen Gazze’ye yolan çıkan gemide olan Nelson Mandela’nın torununun hesabını kapattırıyor bu açık açık ifade özgürlüğüne müdahale ama batı çok memnun soykırım bu kadar netleşmiş ve derinleşmişken hala İsrail’i destekleyebiliyorlar. İnanılmaz bir kırılma eşiğinde dünya batı bu iki yüzlülüğü ile gerçek yüzünü gösterdi. Bir nebze yine yeni nesilden umutluyum belki de abartıyorum yeni nesli de en azından Amerika’da üniversitelerde Filistin’e destek hareketleri yayıldı. Kötülüğün bu kadar açık açık desteklendiği görmezden gelindiği çok kritik bir dönemdeyiz gibi hissediyorum. Karşımızdakiler gerçek Naziler yani bunları kıyaslayamıyorum çünkü bir farkları yok gözümde. İstiyorum ki bu İran (o da Amerika ve İsrailin piyonu) biri yanlışlıkla nükleer silahları ateşlese de tüm dünya yansa. Dünyanın bir kısmı yanıp soykırım görürken diğer kısmının hiçbir şey olmamış gibi yaşaması beni deli ediyor. İstiyorum ki dünyanın tamamı yansın bu iki yüzlü insanlar da yansın en azından yaşattıkları acıları yaşamalarını istiyorum bu herkesin ölümüne sebep olacak olsa dahi dünyanın nihai yıkımını istiyorum en azından hepimiz aynı sonu göreceğiz bir nebze eşitlik hissiyatı olacak ki öyle olmasa bile

  13. deadhouse says:

    Ergin hocam Siyonistlere ve Siyonist destekçilerine köküne kadar soktu.

  14. Necrobutcher says:

    futbolda şampiyon belli olunca basketbol başlığı canlanmış :))))

  15. deadhouse says:

    Minnesota Denver’a tecavüz etti. Olan benim kupona oldu. Şu Jokic’e normal sezon Mvp’si vermeyin. Hak etmiyor.

    Anthony Edwards ise finaller Mvp’si alabilir. Manyak bir adam.

  16. Frostauðn says:

    Bugün iki önemli maç var biri saat 21.15′de Panathiakos – Soykırımcılar diğeri de gece 2′deki Boston – Cleveland. Ergin Ataman’ın şu soykırımcıları elemesini bekliyorum diğer seride zaten Boston ağır favori seriyi geçmesini bekliyorum ilk maçta’da güzel rakipler birbirini tartar diye düşünüyorum.

    Frostauðn

    @Frostauðn, Bir de Oklohoma – Dallas serisi var Oklohoma’nın geçeceğini düşünüyorum. Denver’ı finalde görmeyi beklerdim ama bu gidişle Oklohoma – Minnesota finali görürüz batıda. Doğuda’da New York Nicks – Boston finali olur diye tahmin ediyorum.

  17. deadhouse says:

    Kyrie Irving haterları kudurun. Adam basketbol dersi veriyor. Uzak ara en yetenekli faal basketbolcu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, çocukken Shawn Kemp’i çok sevdiğim için favori takımım Seattle Supersonics’ti (evet yaşlıyım). Sonra neden bilmem Dallas Mavericks’i desteklemeye başladım. Luka’dan falan çok öncesinden bahsediyorum. Muhtemelen ilk olarak Jason Kidd’den dolayı sevmiştim. Hatta kocaman Mavs logolu güzel bir de sweatshirt’üm var, 3-4 yıl önce Güzide Mavs’in online mağazasından almıştı.💙

    Kyrie ve Luka aynı anda çok iyi oynayınca acayip bir şeye dönüşüyorlar ama ikisinin de 25 sayının altında kaldığı durumlarda epey sıkıntı çekiyorlar, çünkü genelde destek çıkan üçüncü biri olmuyor. 2. maçta Hardaway baya iyiydi mesela ve Kyrie 9 sayı atmasına rağmen kazandılar. Bugün yine ikisi de 22′de kaldı ve Washington’ın katkısı bu kadar yüksek olmasa yenileceklerdi. Eşleşme 7. maça kalacak gibi geliyor, umarım Mavs alır.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Oklahoma daha keyifli bir oyun sunuyor bence. Dallas’ta Doncic’in performansından memnun değilim. Kyrie arada parlıyor arada Doncic de öyle Dallas’ta ekstra diğer isimlerin kaç sayı attığı önemli yoksa yetmiyor. Şu an açık ara takım oyunu, benchten gelenlerin ürettiği sayı miktarı ve sayı dağılımı önem arz ediyor. Dallas’ın bu noktada bunu en iyi yapan takımlardan biri olmadığı ortada. Bu yüzden şu an batıda en çok keyif veren takımlar Oklahoma, Minnesota doğuda ise Knicks ve Boston. Dün gece Dallas’ı kurtaranda PJ Washington’ın performansıydı yoksa maç çok yakındı. Serinin 7. maça gideceğini düşünüyorum ben de. Beklentim batıda Minnesota – Oklahoma finali doğuda ise Knicks – Boston finali.

    Minnesota, Oklohoma ve Knicks ve bazı başka takımlarda var bu sene onların henüz çaylaklık yılları playoff için bu takımları asıl önümüzdeki 2-3 sene içinde göreceğiz. NBA’in son yıllarda monotonlaşan sıkıcılığını güzel renk getirdiklerini düşünüyorum ve izlemesi çok keyifli takımlar. Dünkü maçta çok keyifliydi bol temaslı sert bir oyuna izin verdi hakemler de bu oyunun heyecan dozunu baya arttırdı. Kasıtlı sakatlama olmadıkça ve sakatlık görmedikçe sertliği seviyorum yoksa en ufak müdahaleye faul çalınınca oyun sıkıcılaşıyor.

    Kyrie’yi bir Boston taraftarı olarak hiç sevmem haklı sebeplerimde var bence çünkü Kyrie’nin Boston haterlığını da herkes bilir. Çok yetenekli bir oyuncu ama profesyonellik ve diğer başka konularda çok sıkıntılı bir isim. Boston’dan gönderildiğinde üzülmemiştim ki takım için doğru bir karar olduğu Boston’ın o gönderildikten sonraki performansından belli oldu. Kyrie’yi aramak bir yana takım çok daha değerli isimleri kendi içinden çıkardı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Frostauðn, ilk iki paragrafa imza atıyorum.

    “Beklentim batıda Minnesota – Oklahoma finali doğuda ise Knicks – Boston finali.”

    Bu en olası ihtimal bence de. Mavs bir şekilde OKC’yi geçse bile finale çıkamaz. Batıda Wolves-OKC eşleşmesi olursa çok çetin geçecektir ve o eşleşme de 7. maça gidebilir, ama doğuda sadece Brunson Knicks’e yetmez Boston karşısında. Boston 4-1, 4-2 alır gibime geliyor. Preseason’la birlikte 2023/24′te 6 maç yaptılar son maç hariç 5′ini Boston aldı.

    Yine de ben Boston’dan sıkıldım açıkçası, o yüzden Mavs bala göte şampiyon olamıyorsa (olamaz) umarım Wolves veya Thunders şampiyon olur.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Bir Boston’lı olarak bende sıkıldım Boston’dan :D Bu kadro en az 4-5 yıllık bir planın eseri ve çok başarılı bir planlamaydı. Brad Stevens önce koçluk şimdide yöneticilik koltuğunda inanılmaz bir iş başardı zaten bu yılda yılın yöneticisi seçildi NBA’de. bu planlamanın bir şampiyonluk görmesi lazım artık geç bile kaldılar Brad Stevens’ın emeklerinin karşılığını görmeli artık diye düşünüyorum. Bu sene artık Boston almalı ama çok kolay olacağını sanmıyorum Knicks çok güzel savunma yapıyor ama Boston’da hücumda çok iyi keyifli olacak bence maçları. Batıdan OKC veya Minnesota’da oldukça zorlar gibi geliyor. Ama tecrübe kısmında Boston bu takımlardan çok daha önde 5-6 senedir beraber oynayan bir takım. Önümüzdeki seneleri çok merak ediyorum. Son olarak Shai Gilgeous-Alexander’a değinmek istiyorum gerçekten çok iyi çok keyif veriyor oyunu umarım üstüne koyarak devam eder.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Frostauðn, elindeki maçı verdi Dallas. Yine aynı şey oldu. Bu takımda Kyrie sadece 9 sayı atıyorsa, Luka 18 atıyorsa maç kazanmaları çok zor.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, dün geceki maçları izleyemedim maalesef. Bu isimler 20 barajını çok rahat aşmalı yoksa çok zor bu isimlerin çevresinde kuruluyor takımlar. Bu isimler olmayınca takım ana silahlarından mahrum kalıyor. Ben o yüzden Dallas’ın OKC’yi geçebileceğini düşünmüyorum. Şu an birkaç isim çevresinde değil de takımca yapılanmaya giden takımlar daha başarılı oluyorlar. Bence bu takımlar aynı zamanda seyir zevki olarakta daha keyifli oluyor. Bir ismin 40 sayı atıp god modu açışını izlemekte keyifli ama uzun vadede NBA’yi kısırlaştırıyor zevki düşürüyor diye düşünüyorum. Bunun daha iyisi belli isimlerin çevresinde ona uyumlu ona eşlik edebilecek isimlerle takımı donatmak daha iyi hem takım oyunu oluyor hem de bir ismin bir gün çıkıp 40 sayı atmasını da izleyebiliyorsun. NBA’in yeni formülü bence bu.

    NYK – Indiana dördüncü maçında mesela çok erken kapattı aslında maçı NYK 36 saat sonra maça çıkınca yorgun olduğu kafa olarak maça hazır olmadığı belli oldu. Bunun sebebi de çok kısıtlı bir rotasyona sahip olmasından. Knicks bana 3 sene önceki Boston’ı anımsatıyor 8-9 kişi gibi çok kısıtlı bir kadroyla NBA finallerine çıkmıştı. Finalde GSW’ye 4-2 yenildi çünkü 8 kişilik rotasyonla 13 kişilik rotasyonla oynayan takımla başa çıkamadılar doğal olarak. Doğru işi yapıyorlar çok önemli yıldızları kendi içlerinden çıkardılar ve yanına onlara eşlik edebilecek isimleri toplarlarsa önümüzdeki senelerde bu yeni kurulan takımları şampiyon görürsek şaşırmam. O yüzden ekstra zevkli playoff’lar.

  18. Emre Görür says:

    Denver ritim buldu. Herkese geçmiş olsun.

    deadhouse

    @Emre Görür, Bir bahisçi olarak direkt MS2 vermiştim. Denver’ın dominant 3. maç oyunu sonrası bu maçı da niye almasın diye düşündüm. Bundan sonra Denver bırakmaz ama Minnesota bir maç daha kazanabilir. 7. maça uzar diye tahmin ediyorum.

  19. deadhouse says:

    Dallas 4-3, New York 4-3, Boston 4-2 alır dedim. 100′e 4 bin küsur veriyor.

    Frostauðn

    @deadhouse, Boston bence 4-1 kapatıcak diye düşünüyorum bu takım dinlenmeyi seviyor erkenden seriyi kapatıp rakibini bekleyecek ki bu 1 haftaya yakın dinlenme anlamına gelebilir çünkü NYK – Indiana serisi bencede 7. maça uzayacak. Boston hariç hepsinde aynı düşünüyorum hatta bence Denver’ın serisi de 7. maça uzayacak diye düşünüyorum. Beşinci maç kritik Minnesota kendi evinde 2 maçı da aldı Denver’da kendi evinde 2 maçı aldı seri ortada diye düşünüyorum beşinci maçı Denver alırsa tabi bu durum değişir.

  20. Biraz önce Minnesota evinde Denver’ı 45 (yazıyla 45) sayı farkla 70-115 yendi. Bir ara 24-0’lık seri falan yaptı, hatta bir ara skor 63-112’ydi.

    NBA tarihinde, yenilirse elenecek olan takımın kazanıp eşleşmeyi sonraki maça taşırken yaptığı en büyük ikinci farkmış bu sonuç. Jokic’i 22, Murrey’i 10 sayıda tuttular.

    7. maça kaldı bakalım neler olacak.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, play-off’ta farklı galibiyet sıkıntılıdır. Denver’ın alacağını düşünüyorum.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Bu yazıyı görünce baktım maça inanılmaz bir skor bu maçı unutup nasıl yedinci maça çıkacak Denver çok merak ediyorum :D

  21. Frostauðn says:

    Yarın NYK – Indiana maçı var NYK’nin kendi evinde 7. maçta seriyi kapatmasını bekliyorum. Bir de daha ileri saatlerde Dallas – Okc maçı var Dallas’ın evinde seriyi kapatmaya yakın olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen batının ilk finalisti Dallas olacak. Yine güven vermiyor da Doncic, Kyrie ikilisi artık buradan uzatmamalı diye düşünüyorum seriye son noktayı koymalılar. Denver 6. maçta 45 sayı fark yedikten sonra 7. maçta favorim Minnesota. Yarınki maçların çok keyifli olacağını düşünüyorum. Bu tahminlerimin hiçbiri tutmayadabilir tutmazsa da şaşırmam açıkçası.

    deadhouse

    @Frostauðn, Golden’ın ligi domine ettiği zamanlardan bu yana ilk kez net bir favori yok. Milwaukee, Toronto, Lakers ve Denver şampiyon olduklarında diğer takımlardan öndeydiler. Bu sene Boston ve Denver en büyük favorilerdi ancak takımların halini göeüyoruz. Biri 45 sayı fark yiyor, öbürü ise çok üstün çıktığı takımlarla oynuyor. Bir Minnesota veya Oklahoma çıkmadı karşısına. Boston’ın.

    Frostauðn

    @deadhouse, Öyle finallerde bu performansının üstüne koymazsa sıkıntı yaşar. Cleveland serisinde Porzingis yoktu önemli bir eksik ama ben de Boston’ın performansını beğenmiyorum. Yine de 4-5 yıldır beraber oynayan bir takım Boston ve senelerdir en kötü ihtimal doğu finaline kalıyor. Çoğu kişiye göre bu senenin en büyük favorileri arasındaydı. Nba finalini yaşamış bir takım tecrübeliler yine bence daha önde görüyorum. Bilmiyorum açıkçası ama dinlediğim yorumcular da Boston’ın asıl performansını göstermek için finali beklediğini söylüyorlar. Zorlandıklarını düşünmüyorum hatta sanki çok kasmadan doğu finaline kadar geldiler muhtemelen benzer biçimde doğu finalini de geçip finale kalacaklar. Genişte bir kadroya sahip ve buraya kadar hep 5 maçta dinlene dinlene geldiler. Batı’da muhtemelen finalde yedinci maça gidecek gelen takım çok yorgun bir şekilde gelebilir. Son 3 senedir özellikle takip ediyorum bu sene normal sezonu takip etmedim ama daha iyi kadroyla önceki iki senede olduğu kadar oyuncuların maksimumu ile oynadığını düşünmüyorum Boston’da dedikleri gibi finalde beklendiği gibi açılırlarsa performansları artarsa çok ağır favori olurlar ama aksi halde finalde kaybededebilirler şaşırtmaz da beni. Bence o söylediklerinden dolayı bu sene daha keyifli playoff’lar önceki senelerde gittikçe NBA’in keyfi düşmüştü.

    deadhouse

    @Frostauðn, Kesinlikle daha keyifli. Şok skorlarla karşılaşıyoruz. Seriler uzadıkça uzuyor. Süpüren pek yok eski yıllardaki gibi. Bu gece de Dallas evinde maç verirse kimse şaşırmaz. Nba zaten çok uzun süredir normal sezon izlenmiyor. Bahis gereği normal sezonu iyi takip ettim. İğrenç, leş skorlar, maçlar, oyunlar, gayriciddi, laubali oyuncular, antrenörler. Sik gibi ortam. Nba yönetiminin bir çözüm bulması lazım normal sezona. Maç sayısını mı düşürüyorlar ne yaparlar bilemem ama böyle giderse kimse normal sezonu izlemez artık. Bak play-off’lar başladı nasıl da sayı çıkmıyor, savunmalar konuşuyor, heyecanlı maçların ardı arkasına kesilmiyor. Normal sezon Atlanta – Washington maçlarından 300 sayı çıkmasından sıkıldım. Topu alan karpuz atıyor, topu alan potaya koşuyor. All-Star desen rezalet ötesi. Ah 2004 Detroit. Ne güzel zamanalardı.

    Frostauðn

    @deadhouse, Sanki all-star gibi savunma yapan yok normal sezonda. Normal sezonda bazı özel tarihler var o güne güzel maç falan koyuyorlar o günlerde takımlar biraz ciddiye alıyorda izleniyor yoksa normal sezon berbat. Beni en rahatsız eden normal sezonu umursamayıp son 30 maç kala falan biraz asılıp play-in’den falan playoff’lara kalıp sonra şampiyon olan takımlar rahatsız ediyordu. O kadar laubali ki umurlarında değil normal sezon. Normal sezonda 82 maç inanılmaz bir takvim aşırı yoğun o da etkili muhtemelen ama tek maç sayısını azaltarak bunu önleyemezsin sanırım artık alışmışlar bu kültüre. Zaten maçlar molalardaki şovlar ile koca bir eğlence alanı Avrupadaki gibi bir ortam yok. Eğlence sektörü zaten statların içinde bir sürü mağazalar yemek yiyorlar, içiyorlar, etkinliktir, çekiliştir vs. bize çok yabancı bir kültür. Bizi çok umursadıklarını da sanmıyorum kendi halklarını eğlendirsinler yeter. Ama bu sene playoff’lar güzel en azından keyifle izleyebiliyoruz.

  22. Frostauðn says:

    Knicks laneti devam ediyor. Muhtemelen İndiana Boston için daha zor bir rakip olacaktı zaten maç henüz bitmemişte olsa ben bitmiş gözüyle bakıyorum. Brunson’da sakatlanıp maça devam edemeyeceğini de öğrendik zaten bugün Brunson’ın performansı gerçekten kötüydü. 3. çeyrekte bir ara acaba dedim NYK öne geçecek mi derken yine 3. çeyrekte Indiana cevabını verdi.

  23. deadhouse says:

    Denver ikinci yarının başında 20 sayı öndeydi. Minnesota 8 sayı farkla kazandı. Asla vazgeçmiyorlar, korkulur bu takımdan. Denver ikinci yarı felaket kötü oynadı, sürekli top kaybettiler. Bir şampiyonluk daha alacak mental güce sahip değilmişler.

  24. Frostauðn says:

    Doğu ve batı finalleri sonuç tahminlerinizi merak ediyorum

    Dallas – Minnesota: 4-3 Minnesota diyorum
    Boston – Indiana: 4-2 ya da 4-3 Boston diyorum

    deadhouse

    @Frostauðn, Minnesota 4-3 alır. Boston 4-2 alır. Minnesota finalde Boston’ı 4-3 yener, şampiyon olur. Anthony Edwards finaller Mvp’si seçilir. Denver’ı eleyen takımın diğer takımlara şans vereceğini sanmıyorum.

    Frostauðn

    @deadhouse, Boston yener umarım işi çok zor ama güveniyorum takımıma normal sezonda 3 maçtada yenilmiş Minnesota’ya ama normal sezonu ciddiye alamıyorum yani takımlar bile ciddiye almıyor en azından Boston’ı süpürebileceğini sanmıyorum 7. maça gider seri bence de.

  25. deadhouse says:

    Puhahahahaha Ergin hocam yine birilerine sokmuş, birilerini kudurtmuş. Cuma günü seninleyiz hocam.

    Yiğit

    @deadhouse, kudurtmuş mu kendisi mi kudurmuş? Doping yapsana diyenlere küfredecek kadar mal, doping yaptıracak kadar da ahlaksız bir herif. Millet fener nefretinden Atatürk fotosu paylaşan topçusunu kadro dışı bırakan panayı destekliyor. Üstte milleti siyonist ilan edip kendinle çelişiyorsun şu yunan takımını destekleyerek.

    Net bir bilgim yok ancak sanırım fenerbahçe takımı da aynı otelde kalıyor ve millet o yüzden gitmiş. Doğru değilse de durum değişmiyor. Üstüne bir de bana saldırdılar falan demiş ki külliyen yalan. Küfrü ilk eden de kendisi. Resmen köpek bu herif. Basketbol tarihinde daha aşağılık birisini sayamam.

    deadhouse

    @Yiğit, Ergin hoca ve yaşanan olayla ilgili görüşlerine bir şey diyemem senin görüşündür. Yalnız siyonizm ne alaka onu anlamadım? Pana siyonistleri mi destekliyor? Böyle bir şey yok diye biliyorum sen biliyorsan link filan at bakalım.

    Yiğit

    @deadhouse, yok, insanlar Pana kaybetsin istedi diye (gerçi bizim maçımız varken kim bu kadar nefretle bu maçları takip etti emin değilim) milleti siyonist destekçisi ilan etmiştin. Alakası bu. Şimdi de aynı mantıkla Fenerbahçe kaybetsin istediğin için seni Atatürk düşmanlığı destekçisi ilan edebilir miyiz? Edemeyeceğimizi bildiğim için de kendinle çeliştiğini belirttim.

    Sonuç olarak herkesin kendi görüşü, isteyen istediğini desteklesin tabii. Sadece bu kadar net laflar komik geliyor bana. Kudurtmuş falan da komik yani.

    deadhouse

    @Yiğit, Senin yorumun komik bence. Bir Yunanın Atatürk’ten nefret etmesinden daha doğal ne olabilir. Sırf bu yüzden bir Yunan takımını desteklemenin Atatürk düşmanlığı olabileceğini söyleyemezsin. Çocuk, bebek demeden keyfi soykırım yapan bir ülkenin takımını tutmak ise mide ister. Bunu yapan Fenerbahçe taraftarları gördüm sosyal medyada.

    Frostauðn

    @Yiğit, Kendisine yöneticisinden küfürlü tehdit gelmiş taraftarı defalarca kez küfürlü tezahurat yapılmış bir hoca bir de bu tarafından düşün istersen. Ayrıca sizin Samet hatalı hiç gereksiz milliyetçiliğe gerek yok Samsun’a çıkışı temsil eden bir olay ve hatırlarsan Yunanistan o savaşta itilaf devletleri tarafında bunu kutlamak ya da anmak zorunda değiller. O forma bir takımı ve markayı temsil ediyor öyle kullanamazsın altı üstü kiralık oynuyorsun o takımda bir de utanmadan Yunanca yazı eklemiş utanmazlıkta bu kadar. İsrail olayıyla karşılaştırılabilecek en ufak bir yanı yok gereksiz milliyetçiliğe gerek yok milliyetçilikse asıl İsrail olayında hocaya destek vermeniz gerekirdi ki vermediniz. Sevin sevmeyin Türkiyenin açık ara en iyi hocası bu ülkenin basketbol adına yetiştirdiği en önemli isimlerden Amerikada basketbolun mutfağında koçluk eğitimi almış birisi ve hocamızı da sonuna kadar destekliyoruz.

    Yiğit

    @Frostauðn, vay be taraftar küfürlü tezahürat yapmış ne kadar ayıp etmişler yahu. Yarın bir gün mhy de gs taraftarına küfretsin o zaman bu nasıl mantık?

    Eğitim şart. Sametin başına gelenle israil olaylarını nerede bir tuttum tam olarak? Deadhouse’un tutumundaki çelişkiyi belirttim sadece. Gelip de türk taraftarlara küfreden hocanı türk takımı karşısında desteklemeye devam edebilirsin. Fener karşısında efes de olsa yunan takımı da olsa siz onu destekliyorsunuz zaten kendi tuttuğunuz takım yerine. Değişen bir şey yok.

    Frostauðn

    @Yiğit, Taraftar değil doğrudan Aziz Yıldırım döneminde Ergin Ataman Galatasaray’ın başında lig finali Mahmut Uslu seni sikeceğim tarzında, senin amınakoyacağım gibi küfürleri var hocamıza karşı. Sence de haksız mı hoca sizin kulübe karşı olmasında. Takımınız o otelde bile kalmıyorken gelip bu kadar iğrenç bir şeyi yapan sizin taraftarınız hocam da siktir lan demiş üstüne de cevabı parkede verdi. Canınızı çok yaktı sevmiyorsunuz hocamı o da sizden haz etmiyor bu kadar basit. Adama siyonist demeye getirmişsin bence sen bir koydun bende de yaptığın yorumdaki mantık hatasına işaret ettim. Bir Türk vatandaşını tehdit ediyorlar bu çok daha kritik bir nokta ve burada Ergin Ataman’ın yorumlarını eleştirenler gördüm şaka gibi. Ergin Ataman olmasa maçı izlemezdim bile ama Erginn Ataman hangi takıma giderse sevdğimden takip ederim..

    deadhouse

    @Frostauðn, +1000

    Bu milliyetçilik de değil, olsa olsa şovenizm olur. Bir Yunan futbolcunun Venizelos’u andığını düşün bir Türk takımında. Oyuncuyu 1. dakikada yollarlardı. Bu da gayet doğal bir tepki olurdu. Samet’i kadro dışı bıraktılar, ne yapsalardı hahah. Antalya’da sözde 7 Ekim’i anan Yahudi futbolcunun başına ne geldiyse, ondan gelirdi. Düşünsene ülken binlerce çocuğu öldürüyor, sen benden de ölenler oldu diye stadyumda şov yapıyorsun, utanma da yok bu siyonistlerde. İnsandan biraz onur, gurur, utanma olur. Vatandaşı olduğum ülke sistematik olarak binlerce çocuğu katletse insan içine çıkamam.

    Frostauðn

    @deadhouse, Bana ne kadar saçma da gelse bu Yunanistan ve Türkiyenin hala 100 yıllık meselelere takılması var doğal olarak külüpler falan bunu göz etmek zorunda. Takımın formasıyla yunanca paylaşım yapmak gerçekten çok akılsızca. O İsrail’li oyuncu sınırdışı edilince çok sevinmiştim burası ortadoğudaki güçsüz zayıf Arap ülkeleri gibi değil Türkiye burası. Bizim ülkemizde bize şov yapamazsın soykırım yaparken üstelik utanma da yok rahatlar tabi AB, ABD hepsi arkalarında hiçbir etkinlikten men edilmiyorlar. Ama burası Türkiye burada öyle bir şey yapamazsın yaşadığın ülkenin hassasiyetine saygı duyacaksın yoksa sınır dışı edilirsin, kadro dışı da bırakılırsın çok normal.

  26. deadhouse says:

    Dallas boyalı alanda Minnesota’nın gururuyla oynadı. Minnesota ise üçlük atarak kazanmaya çalıştı. Kıl payı farkla Dallas kazandı. Bu seri çok şeye gebe. Her maç Doncic ve Irving yıldızlaşmayabilir.

  27. Frostauðn says:

    Fenerbahçeyi boyalı alana sokmadı Panathiakos iyi hazırlamış Ergin hoca takımını. Boyalı alana giremiyorsan üçlük yüzdene bakıyorsun tamamen Fener bu konuda da %30 civarında kaldı bu da yetmedi doğal olarak. Pana ise çok güzel boyalı alana hüum etti ve Feneri sürekli faul yapmaya zorladı maçın özeti buydu.

  28. Frostauðn says:

    Dallas 1 sayı farkla ikinci maçı da kazanmış deplasmanda şimdi iki maç evinde seri çok daha erken bitebilir. Seriyi bu kadar erken kapatırsa Dallas epey şaşırtıcı olur herkesin 7. maça gitmesini beklediği hatta Minesota’nın yenmesini beklediğini düşünürsek oldukça şok etkisi yaratır. Doğudaki seri zaten bitti bile denebilir Indiana Boston kalibresinde değil ilk maç bence Indiana’nın hücum performansının zirve yaptığı bir maçtı o maçı da kaybettiler ikinci maçta Boston çok daha rahat kazandı. Üçüncü maçı Boston kazanırsa muhtemelen 4-0 kapatır seriyi Boston’a bakıyor seriyi hızlıca kapatmakmı isteyecek yoksa bir maç verecekmi izleyip göreceğiz.

  29. Emre Görür says:

    NBA Batı playoffları taş kağıt makas oyunu gibi. Denver taş, Minnesota kağıt, Dallas makas. Sezonun sonundaki, liderliği kaybetmelerine sebep olan San Antonio yenilgisi Denver’a çok pahalıya patladı. Minnesota ise gerçek bir yıldıza sahip olmamanın sıkıntısını çekiyor. Naz Reid ile Dončić’i alt edemezsin.

  30. deadhouse says:

    Ergin Ataman Euroleague’in sefiridir.

    Biat edin!

  31. Frostauðn says:

    Ergin Ataman hocam 13 yıl sonra Pana’yı final-four’a soktu yetmedi herkesin favorisi Reali sahada mahvetti 18 sayı farkla yendi. İlk yarıda bir ara sayı farkı 16′a çıktı çok geri düştü ama pes etmedi ve ikinci yarıda işi bitirdi. İsteyen istediği eleştiriyi yapsın Avrupanın en büyük koçlarından biri Türkiye’nin açık ara en iyi koçu.

    riser

    @Frostauðn, en büyük koçlarından biri bile mütevazı bir ifade kaldı, aktif olarak en iyi kesinlikle ergin ataman, ben bşyle bi’şey görmedim uzun zamandır.

    deadhouse

    @riser, Kesinlikle öyle objektif bakıldığında da en iyisi. NBA’de de koçluk yapar da amerikalıların kibri avrupa’lı koç kabul etmez.

  32. Frostauðn says:

    Dallas seriyi 4-0 kapatmaya yemin etmiş Boston hakeza öyle inanılmaz bir NBA finali bizi bekliyor. Kyrie’yi sevmezdim ama maç sonu basın toplantılarına Filistin’e destek amaçlı Filistin kolyesi ve o boyunları sardıkları atkıyla çıkması kendisini sevdirtti. Amerika gibi bir ülkede bunu yapmak ve mesaj vermek çok önemli. İspanya, İrlanda ve Norveçte Filistin’i tanıma kararı almış bu haberde sevindirdi özellikle soykırımla İsrail’i suçlamaları da güzel bir gelişme. Refah’taki çadır kampını bombalayıp masum insanları öldüren mide bulandırıcı bir ülke.

    deadhouse

    @Frostauðn, Kyrie İrving’i her zaman sevdim. Duygusal, delikanlı adam. Saha dışı zararsız olayları oldu o da kimseyi ilgilendirmez bize ne adam dünya düz diyor demiyor, bu yüzden nefret etmek saçma. Hiç olmazsa kahpe evladı LJ gibi İsrail desteklemiyor. Bugün gördüm bilmiyordum boşuna sevmiyormuşum piçi. Kyrie daha önce de Siyonist karşıtı belgesel linki paylaştı diye linç edilmişti. Çok cesur bir adam.

    Frostauðn

    @deadhouse, Ben Boston nefretinden dolayı sevmiyordum :D

  33. deadhouse says:

    Dallas Boston’u eleyecek gibi görünüyor. Boston 4-0 kazandı ama Indıana küçük detaylarla maçı kaybetti hep. Şu an Indıana önde bile olabilirdi seride. Dallas da böyle maç kazandı ama Dallas’ın rakibi güçlü rakipleri elemiş güçlü Minnesota’ydı. İki seride de detaylar belirledi her şeyi. Ne Indıana ne Minnesota ezilmedi, başa baş oynadılar, maç kazanamadılar. Minnesota bir sonraki maçı alırsa işin rengi değişmez belki ama seri uzayabilir 1-2 maç daha.

    Frostauðn

    @deadhouse, Boston Minnesota’ya göre elinde daha çok silah olan her an kenardan farklı bir silah sokabilecek bir takım. Boyalı alana Minnesota’dan çok daha iyi hücum eder çok rahat faul alabilecek bir takım. Indiana çok iyi bir hücum takımı Boston’da Porzingis’siz 4-0 aldı bu seriyi Porzingis’i doğrudan Dallas serisine sakladılar. Boston’ın ciddi manada zorlandığını sanmıyorum ne zaman maç son atışlara kalsa geçen sene sıçıp batıran Boston yoktu tam tersine hepsini aldılar. O kadar kolay olacağını sanmıyorum bence seri rahatlıkla yedinci maça gider. Kyrie-Doncic ikilisinin performans düşüklüğünde Boston’ın eli çok rahatlar. Indiana gibi inanılmaz hücum eden bir takıma karşı 12 dakika seri yakaladılar ki bu inanılmaz. Boston çok dengeli bir takım hem savunmada hem hücumda ligin en iyilerinden. Ben Boston’ın kazancağını düşünüyorum ve istiyorum.

  34. Frostauðn says:

    Boston dün gece 4-0 kapattı seriyi bu gece aynısını Dallas’tan bekliyorum. Bu iki takım içinse bir şey demek çok güç sadece bu serilerin yedinci maçtan önce biteceğini düşünmüyorum ve gönlümden geçen tabi ki Boston’ın kazanması

  35. NBA’de şampiyon olmasını en çok istediğim, tuttuğum takım ile şampiyon olmasını en çok istemediğim, her şeyinden sıkıldığım takım finalde karşılaşacak. Biri alırsa çok sevineceğim, biri alırsa çok uyuz olacağım.

    Luka, Kyrie, hadi ulan alın şunu.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Alacaklar çünkü Paul Pierce, Ray Allen ve Kevin Garnett yok Boston’da. Bu Boston kadrosu loser bir kadro. Şimdiye en az 3 kez şampiyon olmaları gerekirdi.

    O değil de geçen Kaan Kural’ı 40 yıl sonra açayım dedim açmaz olaydım. Minnesota 4-2 alır demiş Dallas’a karşı. Final için kesin Boston alır demiştir o yüzden rahatım şampiyon olacak Dallas. O adamın dedikleri tutmuyor. Ne söylerse tersi. Ben basketbol yorumculuğu yapmıyorum mesleğim değil. Bir basketbolsever olarak istediğim kadar tahmin sıçışı yapabilirim. Ama mesleği bu olan birinin bu kadar yanılması bana çok saçma geliyor.

    Frostauðn

    @deadhouse, Bu üçü sayabilir misin? Bu kadro 2022′de maksimumuna kavuştu orada inanılmaz kadrolu inanılmaz rotasyonlu -13 kişilik- GSW’ye kaybetti ki o sene 8-9 kişi gibi aşırı dar bir rotasyonla finale geldiler kimse beklemezken eler dedikleri önce Milwauke sonra da Miami’yi 7 serilik maçta geçtiler, geçen sene doğu finalinde yedinci maçta Miami’ye kaybetti. Ben geçen sene şampiyonluk bekliyordum olmadı. Bu takımın asıl yıldızları daha gençler Tatum 26 yaşında JB 27 yaşında diğer isimleri de sayabilirim kıyas olarak Doncic, Shai 25 yaşında. Dediğine hiç katılmıyorum o kadar rahat söyledin ki 3 şampiyonluğu. NBA’de 3 tane şampiyonluğu olan kaç isim var ki bu kadar kolaymış gibi bahsettin. Ligi domine eden GSW kadrosunun bile 4 şampiyonluğu var o kadroda prime Durant, Curry, Klay bir de isimlerini saymadığım çok iyi isimler vardı. Zaten bir daha böyle bir şey yaşanmasın diye maaş sınırlandırması getirdi NBA yönetimi öyle bir takım yok şu an iyi ki de yok. Çok rahat söyledin ama haksızsın bence. Herkesin favorisi Boston ve bence de şampiyon olacağız onca senenin emeği var bu takımda yıllar içerisinde çok tecrübe elde ettiler artık bunun meyvesini yeme zamanı geldi. Disiplinden kopmazlarsa Dallas’ın işi çok zor Minnesota gibi kolay kolay boyalı alanı kapatamazsın boyalı alana en iyi hücum eden takım Boston maçlar çok keyifli olacak ve bence gülen taraf Boston olacak, iyi olan kazansın.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Frostauðn, sana bir soru. Mavs’de Luka ve Kyrie’yi çıkar, Celtics’te JT ve JB’yi çıkar. Bu 4 isim final serisinde olmayacak. Seri kaçıncı maçta biter, kim kazanır? :)

    Celtics Horford dedem ve Holiday’le Mavs’i süpürür mü dersin?

    Bu arada Porzingis’in de ilk 2 maç olmasa da geri dönebileceği söyleniyor ki umarım olmaz öyle bir şey.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Süpürmek ayrı kazanmak ayrıdır önce bu ayrımdan başlayalım bu seride iki takımda birbirini süpüremez. :)

    Boston’da bench’ten gelenler bile şu an formda onun altını çizmek lazım. Dahası Derrick White’ın performansıyla JT ve JB arasına yazman gerekirken diğer kısma bile eklememişsin Ahmet abi bunu Boston kadrosuna hakim olmamana sayıyorum. Holiday’de Milwauke ile şampiyon olduğu prime senesine yakın bir performans sergiliyor. Horford dedem yaşına rağmen taş çıkartıyor. Muhtemelen Porzingis tüm seride olacak. :)

    Luka ve Kyrie 30 sayı sınırına ulaşamadımı Dallas tökezliyor ama Boston bu konuda çok daha rahat bench’ten inanılmaz sayı katkısı alıyor. Luka ve Kyrie seri boyunca harika performans gösterirse Dallas şampiyon olsun ama ben bunun olacağını sanmıyorum dahası Boston’ın buna hazırlıksız olduğunu da düşünmüyorum. Bu takım yeri geldi çok iyi Antetekoumpo’u Butler’ı durdurdu 40 say üstü attığı maçta Miami’yi yenmişliği bile var playoff’larda o yüzden buna hazırlıksız değil demek istiyorum aksine bu senaryoyu çok oynamış bir takım. O kadar eminsin ki Ahmet abi sanki Dallas seriyi 4-0 süpürecekmiş gibi bir hava alıyorum ki bu olmayacak eğer bir sakatlık falan olmazsa seriyi süpürecek takım yok.

    Kyrie – Luka ikilisinden biri bir gün sönük olsa diğeri 30 sayı atsa bu Boston’ı yenmek için tek başına yetmez en az her ikisi de 20 sayı üstüne çıkmalı. Verecekleri performansı bilmiyorum bunu izleyip göreceğiz o yüzden iyi olan kazansın diyorum. Ben takımıma güveniyorum ve inanıyorum bence o sene bu sene bu kadro yapılanmasının artık emeklerinin karşılığını alacağı sene olduğunu düşünüyorum. Pek çok yorumcunun da favorisi Boston sadece Kaan Kural’da değil yani. Bence Boston’ın çok yönlülüğünü, potaya hücum etme kapasitesini, bench kalitesini falan çok küçük görüyorsunuz. Çok değil Haziran 24′ü yedinci maç tarihi en geç o tarihte belli olacak şampiyon.

    Bu kadro yapılanmasını ben 2022 yılından itibaren değerlendiriyorum ki o kadrodan bile çok fazla değişen isim oldu kadro derinliği, kalitesi arttı ve oyuncular kendini çok geliştirdi deneyimde kazandılar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Frostauðn, yok ben zaten böyle bir durumda Boston’ın rahat alacağını düşünüyorum. Dallas’ı tutan biri olarak sormadım bunu. White’ın etkisini falan biliyorum, sadece en skorer 2’şer adam olduğu için o dört ismi söyledim. Bence JT’siz JB’siz Boston Porzingis hiç oynamasa bile Luka’sız Kyrie’siz Dallas’ı 4-1 ya da en kötü 4-2 yener. Sorudan Boston’ı küçümsüyor havası aldıysan öyle bir kastım hiç yoktu. Boston bench’inin farkındayım. Dallas kadrosu net dar zaten ve o iki isim olmazsa Lively falan bir şey üretemez. Arada parlayan Washington ve Hardaway’le de bir şey olmaz. Boston’daysa playoff’larda donuna sıçan Hauser bile etki yapabilir, çünkü normal sezonda bayağı katkı verdi. Öyle bir senaryoda ne olur sence diye sordum sadece.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben yanlış anlamışım abi o zaman kusura bakma. Ben bunu biraz anlamsız buluyorum çünkü her takım 1-2 isim çevresinde kuruluyor dolayısıyla o isimleri çıkarınca aslında baktığında ortada takım kalmıyor. Sadece güzel bir seri olacağını düşünüyorum Kyrie Boston’la arasındaki probleme, kendine yapılan eleştirilere cevap vermek için bu seride çok iyi oynayıp şampiyon yapmalı Dallas’ı bunun gibi ince detaylar var ve güzel olacak. Minesota serisinde çok güzel boyalı alanı kapattı Boston boyalı alana en iyi hücum eden takım bu bile serinin ne kadar mücadeleci ne kadar keyifli olacağını gösteriyor bence. Bir sakatlık olmasın ama sertlik dozuda yüksekte olsun mücadele olsun biraz ter gözyaşı dökülsün istiyorum iyi bir seri olsun eğlenelim. İlk maçı izleyemeyeceğim sabahına finalim olduğu için ama serinin diğer maçlarını izlemek istiyorum kesinlikle.

    deadhouse

    @Frostauðn, 2015′ten beri normal sezonu 1 kez hariç defalarca 1. 2. 3. en kötü 4. bitirmiş çok istikrarlı bir takım belki de yıllara vurduğunda en istikrarlı takım.

    Şampiyonluk sayısı : 0

    Tamam 3 olmasın hadi 2 de olmasın senin için 1′e indiriyorum 1 kez bile şampiyon olamadı. Toronto bile şampiyon oldu bu arada.

    Frostauðn

    @deadhouse, Normal sezon önemli mi gerçekten önemliyse Boston normal sezonda tüm maçlarda yenmiş Dallas’ı. GSW gibi takımlar defalarca normal sezonu ucu ucuna playoff’lara girerek şampiyon oldu. Kendinde normal sezonu oyuncuların umursamadığını söyledin sence de bu dediğin bunla çelişmiyor mu? Normal sezonu kim umursuyor MVP ödülü kazanmak isteyen oyuncu bu kadar yani. Normal sezon hiçbir şey ifade etmiyor zaten o yüzden bu takım dengeli istikrarlı bir takım olarak görülüyor. Bir de şunu soracağım 2015′te JT, JB 20 yaşından küçüktü 10 yılda takımlar baştan aşağı yapılanmaya gidiyor bu mantıklı bir örnek mi? Ben bu kadro yapılanmasını en fazla Kyrie’nin gönderildiği seneden başlatırım çünkü onu göndererek bu takım farklı bir yapılanmaya gitti ve başarılı da oldu. Bu Galatasaray’ın lig şampiyonu olmasına benzemez 3 yıl şampiyonluk 10 yıllık bir periyot için mükemmel bir iştir bunu başaran takım sayısı ise çok az herhalde bunu kabul edersin. NBA şampiyonluğunu ben CL şampiyonluğuyla eş görürüm eğer eşleştirmem gerekirse.

  36. Emre Görür says:

    NBA’in en iyi savunma takımı yarı sakat Dončić’i yavaşlatamadı bile. 1 hafta dinlenme fırsatı bulmuş, sakatlığı daha iyi duruma gelmiş bir Dončić’in Boston’ı çiğ çiğ yiyeceğini düşünüyorum. Boston daha iyi takım, ama Dallas psikolojik olarak çok ağır basıyor.

  37. Frostauðn says:

    Bu gece başlıyor 2024 NBA final serisi çok heyecanlıyım bence bir nevi rakiplerin birbirini ölçüp tarttığı da bir maç olacak iyi olan kazansın.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Frostauðn, izlemeyi çok istiyorum ama 3.30′da başlaması canımızı sıkıyor. Ne yapacağım bilmiyorum.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Boston 5,5 farkla alır dedim maçı. Kaybetse de sevineceğim kazansa da. İlk maç ezici bir üstünlükle kazanacak gibi geliyor bana Boston. Dengede giderse Kyrie baba affetmez, koyar geçer Tatum, Brown ikilisine. :D

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, @deadhouse, Saat çok sıkıntı gerçekten maça kadar otursam maç bittiğinde sabahlamış oluyorum yatıp kalkmaya çalışsam bazen olmuyor yapamıyorum. Sıkıntı ya ve en kötüsü sonra uyku düzenim öyle mahvoluyor ki toparlaması 1 hafta sürüyor.

    Maç skorundan emin değilim ama Boston ilk maçı kazanamazsa korkuyorum bu takımın ivmeye ihtiyacı var ilk maçı evinde kaybetmek hoş olmaz :)

  38. Emre Görür says:

    Rakibe meydan okuyup bir yırtıcı gibi ona saldırmak, “besin zincirinde” daha üstte olduğunu psikolojik olarak ona kabul ettirmek, her koşulda onu yeneceğin psikolojisini yaymak basketbolda ulaşılması çok zor ve Jordan’dan beri NBA’de görüldüğü pek söylenemeyecek bir durum.
    Porziņģis’in varlığının Boston’ı neredeyse her açıdan üstün kılacağı açık. Yapay zekanın Dallas’ın şampiyonluğunun NBA tarihinin en büyük sürprizlerinden biri olacağını söylemesinde istatistiksel açıdan karşı çıkılacak pek bir şey yok. Fakat ben Dončić’in gözlerinde o yırtıcıyı görüyorum!

  39. Frostauðn says:

    İlk çeyrek sonrası Porzingis’in performansı mest etti kim böyle dönmesini beklerdi ki hayretler içerisinde zevkten dört köşe izliyorum kendisini.

  40. deadhouse says:

    Dallas kadrosu fena kötü. Takımın buralara gelmiş olması bile süpriz, büyük başarı. Doncic’e yardım eden kimse yoktu, tek başına oynadı. Boston üçlük kozunu ve sürpriz yumurtadan çıkan Porzingis’i kullandı. Yalnız bu üçlükleri atamadığı zaman sıkıntıya girer Boston söyleyeyim. Kyrie sen de artık eski takımına karşı göster kendini. Hayalet gibiydin.

  41. Frostauðn says:

    Tatum’ın oldukça sıradan hatta kötü denebileceği bir performansta yer yer 30 sayı farkı bile gördü maç iki takım arasındaki en önemli fark bu. Boston’ın geniş kadrosu her ismin hem savunmada hem hücumda olacak şekilde iki yönlü olması işi bitirdi. Boston için %38.1 üçlük oranı ortalama denebilir çok daha iyi maçları da oldu üçüncü çeyrekte o ortalamayı baya düşürdüler.

    Ama maçın asıl olayı sanırım Boston’ın savunmasıydı Doncic’i 1 asistte tuttular toplam Dallas asisti 9 Boston 23. Hiç panik yapmadan Doncic ve Kyrie’ye fazlaca odaklanıp diğer isimleri kaçırmadılar genelde bire bir savundular. Kyrie’de hücumda hayalet gibi olunca baya kolaylaştı. Doncic asist yapamadığından sayı yapmak zorunda kaldı bir ara sayı farkını 8′e kadarda düşürdü ve beni tedirgin etti. Çünkü bu takım bazen kitlenince tamamen gidiyor böyle bir maçı kaybetseydi Boston adına çok ağır bir yenilgi olurdu. O noktada JT-JB ikilisi toparladı bu kadar kötü bir gününde JT’nin üçüncü çeyrekte verdiği o reaksiyon çok değerliydi.

    Boston rakibini çok iyi analiz etmiş ve savunmada çok iyi oynadı çok doğru ve çok akıllıcaydı. Sadece kağıt üstünde kalmadı sahayada yansıttılar o analizi. JB’nin üçüncü dördüncü çeyrekte çok iyi iki bloğu vardı hücumda kendisinden beklenileni verdi savunmada kendisinden beklenilmeyen bir performans verdi. Maçın iki tarafını da oynadı. Lively’i erkenden 5 faul yaptırdı zaten Lively gibi çaylak sezonunda birisinin JB’i savunması çok zor ama son 1-2 faulü de çok acemiceydi biraz tilt oldu sanırım onun gibi birisi için normal.

    İlk çeyrekte Porzingis bir girdi o boy avantajıyla çatır çatır sokuyor her şutu dahası hücumda sayıyı buluyor savunmada da çok iyi 2 tane çok iyi bloğu vardı. Boston’da 6 kişi çift hanelerdeydi Dallas’ta 4 kişi istatistiklere bakıyorum da bu yazıyı yazarken istatistikler her şeyi anlatıyor aslında her alanda çok üstün oynadı Boston. Hatırladığım ve bahsetmeye değer Boston 4 kere falan Doncic’ten top çaldı elinden çaldı baya baya Doncic’ten top çalmanın ne kadar zor bir şey olduğunu düşünürsek çok iyiydi.

    Dün maçtan önce birkaç yazı okumuştum final serisi için herkesin gönlünde hikayesinden dolayı Dallas olsa da Boston’ın kadrosu çok iyi hatta 2017 GSW kadrosundan sonra kurulmuş en iyi kadro olduğunu yazmışlar. Böyle çift yönlü oynayan bir kadroyu yenmek çok zor hele de Kyrie’nin bu performansıyla imkansıza yakın. Kyrie seride böyle devam ederse Dallas şampiyon olamaz o çok net. Bana kalırsa Kyrie’nin performansı Doncic’ten daha önemli bu seri için Kyrie eski takımına nefret edildiği kulübe karşı adını temize çıkarmak için bu seriyi Dallas’a kazandırmalı şampiyon yapmalı bu takımı ama bu performanstan çok uzaktı. Kyrie’den beklenen intikam performansını Porzingis eski bir Dallas oyuncusu olarak gösterdi. 40 gün sonra böyle dönmesini bekleyen yoktu sanırım inanılmazdı dünkü maçın flaş ismiydi. Boston’da hiç sayısı olmayan Pritchard bile iyiydi bence o bile istatistiklere göre artıda. Doncic sahada yokken Dallas tamamen kopuyordu maçtan bu adamı her maç 48 dakika oynatamazsın kimse öyle bir tempoyu kaldıramaz serinin ortasında bacağı kolu bırakır sonra tamamen Doncic’siz kalırsın. Kyrie takımı hiç yönlendiremedi sayı bulamamasından öte takımına sayı imkanı da yaratamadı. Gerçi bu asist konusu da Boston’ın savunmasının bir eseriydi. Doncic ve Kyrie’yi 3 hatta 4 kişiyle bile savunsan sayı bulabilecek insanlar bırak onlar atsın ama onlara sıkıştırma uygularken kolay sayı imkanı vermeyelim taktiği çok iyiydi. Aynı yazıda 3 ya da 4 kere Boston savunmasını övdüm :D

    Boston bu kadar tempolu atamazsa sıkıntı yaşadığını görebiliriz ancak sezon boyunca bu konuda pek sıkıntı yaşamadılar asıl olay bence Kyrie’nin performansı olacak. Bir de oyun planında Jason Kidd’in farklı bir şeyler denemesi lazım dün hiçbir planları tutmadı. Bir üçüncü çeyrek Dallas’ın hakimiyetindeydi o da uzun sürmedi üçüncü çeyrek sonlarında başlayarak Boston tekrar sayı farkını 20′ye çekti. Pazar günkü maçı heyecanla bekliyorum.

  42. Emre Görür says:

    Yukarıda bir yerde Batı takımlarından bahsederken taş kağıt makas oyunundan örnek vermiştim. Orada mutlak favori yok. Bazı takımların diğerlerine karşı yapısal avantajları var. Benzer şekilde Dallas da muhtemelen Batı’nın üç dört favorisi içerisinde Boston’ın en dişine göre olanı. Yoksa Dallas zayıf bir takım değil. Sadece hem onun güçlü tarafları Boston için görece düşük bir tehdit teşkil ediyor, hem de Boston’ın boyalı alanı bırakıp hücum etmesi onların dengesini çok bozuyor.
    Tam yapay zeka simulasyonu gibi bir maç oldu. Dončić’in sayı atmasını engellemek zaten imkansıza yakın. Onu saymazsak Boston savunması kusursuza yakın işledi. Kyrie’yi boğdular. Alley-oop ve köşe üçlüğü yemediler. Kabaca bunlara dayanan Dallas hücumunu tamamen tıkayıp Dončić’i tek asistte tuttular. Boston uzun arayı çok iyi değerlendirip dersine hakkıyla çalışmış. Jason Kidd’in ise teknik-taktikle bir alakası varmış gibi görünmüyor. Ufak alternatif planlar yapıp maçları son çeyreğe taşımayı başarabilse Dončić gerisini halledecek. Boston çok kırılgan bir takım. Zaten maçta da bir ara fark hızlıca 30′lardan 8′e indi.

    Frostauðn

    @Emre Görür, Boston Doncic’in sayı potansiyelini kısıtlamaya çalışmadı aksine ona izin vererek kazandı kısıtladığı şey Doncic’in asist üretmesini engellemekti ve başarılı da oldu. Çok nadir birkaç pozisyon hariç ne Kyrie’ye ne de Doncic’e ikili, üçlü sıkıştırma yapmadılar bırakın atsın kıvamındaydılar onun yerine boş bıraktıkları isimlerin kolay sayı bulmasını engellediler. Boston kırılgan derdim ama o 8 sayı farka uzun bir Dallas serisine çok iyi karşılık verip maçı kopardılar eski kırılgan Boston yerine çok daha tecrübeli bir Boston havası aldım ben özellikle ilk maç için. Kyrie bu performansla oynarsa Doncic’in tek başına performansı belki 1 maç falan ancak alır. En önemlisi Jason Kidd bir çözüm bulmalı yoksa bu oyun planıyla şampiyon olamaz.

  43. Frostauðn says:

    Bu geceki maçı izleyemeyecek olmak çok canımı sıkıor yarın sabah ilk iş kalkıp doğrudan telefonu elime alıp maçın skoruna bakışımı şimdiden hayal edebiliyorum. Yarın maçın tekrarını izlerim öyle telafi ederim.

  44. Frostauðn says:

    Dördüncü maçtaki rezaletten sonra bu gece serinin noktalanmasını bekliyorum

    Ahmet Saraçoğlu

    @Frostauðn, Boston TD Garden’da şampiyon olmak için kasmadı 4. maç. Bu gece biter.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Muhtemelen ama çok sinirlendim o saate kadar uyanık kalıyorum izlediğim şey basketbol değil yani laubaliliği sevmiyorum ben bitirip geçeceksin oynayıp kaybetse bu kadar sinirlenmezdim. Ben de öyle bekliyorum keyifli bir maç olsun günün sonunda kazanan Boston olsun istiyorum

    Ahmet Saraçoğlu

    @Frostauðn, maçın bitmesine 4 dk kaldı ama şimdiden tebrik edeyim. Enteresan bir maçtı, Dallas’ın gücü anca bu kadarına yetti.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Teşekkürler Ahmet abi, Dallas’ın kadrosundaki Kyrie hariç hepsinin ilk NBA finaliydi çok değerli bir tecrübe oldu bence. Daha oturmuş çok daha tecrübeli daha derin rotasyona sahip Boston nispeten kolay bir şampiyonluk kazandı finallerde genelde böyle oluyor. Boston kadrosu’da playoff’larda, finallerde kaybede kaybede kazanmayı öğrendiler bence bu çok değerliydi. Diğer takımların da yapması gereken bu eksikliklerini görüp orayı yamalamaları ve önümüzdeki seneye hazırlanmaları gerek gelecek senenin playoff’larında bazı takımların performanslarını çok merak ediyorum şimdiden.

  45. deadhouse says:

    Son yılların en basit NBA şampiyonluğunu aldı Boston. Ancak böyle bir sezonda, diğer takımların amatör yanlışlar yaptığı bir sezonda şampiyon olabilirdi. Nitekim de öyle oldu. En az hata yapan finale kaldı, Dallas. Bu takıma sezon ortasında play-off’a kalır mı deniyordu.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.