# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FOREST MYSTICISM – Hearken EP
| 14.06.2018

Kısa ama vurucu.

Oğuz Sel

Bu hafta Avustralya’dan ikinci konuğumuzla birlikteyiz. Hafta sonuna yaklaşırken kısa ama vurucu bir EP’ye yer vermek iyi olabilir diye düşündük.

Depresif sularda yüzen black metal oluşumu Woods of Desolation’ın has elemanı D. kişisinin aktif projelerinden biri olan Forest Mysticism, black metalin nispeten melodik ve duygusal tarafında boy gösteriyor. 2006’dan bu yana bir biçimde ayakta kalmasına karşın üretkenlik açısından pek de başarılı bir profil çizmeyen Forest Mysticism demo ve toplama albüm kayıtlarından sonra “Hearken” ile bu EP’ye kulak verilmesini istiyor.

Yorucu savaşların ardından gelen zaferi müjdeleyen ama aynı zamanda, savaştaki acı kayıpların da zihinlerden çıkmamasını sağlayan bir marşı andıran “Never See Again” ile başlayan yapım, D. kişisinin yaptığı müziğin ciddiyetinin farkında olduğunu gösteriyor. Kendini bolca tekrar eden ana rife karşın, dinleyicinin sıkılmasını önleyen dönüşümleri de taşıyan orta tempolu eser, benim diyen kazımalı ve gaddar rifli black metal parçalarına dinleyiciyi gaza getirme konusunda meydan okuyor.

Yapımın ilerleyen safhalarında tansiyon biraz daha yükselerek melankolik hava kısmen dağılıyor. Ancak D.’nin artık içine işleyen depresif taraf, Forest Mysticism’in yeni EP’sini de ele geçirmek üzere devreye giriyor ve kapanış oldukça hüzünlü biçimde gerçekleşiyor.

Yapımda beğendiğim noktalardan biri kompozisyonların genel karakteri ve dinleyiciyi kısa süresine rağmen avuçlarının arasına alıp kaçmasını engelleyen melodiler. Melodilerin oluşturulmasında gitarlar kadar basgitarın da payı büyük. Kendi hâlinde sabit sayılabilecek ritimle giden gitarları kimi zaman arkada yürüyen basgitar yönetiyor kimi zamansa doğrudan vurucu melodiler basgitarın tellerinden dökülüyor.

Davul kullanımında ise bir sıra dışılık yok, sound ise boğuk ve soğuk. Vokallerin enstrümanların arasında biraz kayboluyor gibi olması ise sanırım bilinçli bir tercih fakat bundan memnun kaldığımı söyleyemem. Az daha tiz ve belirgin bir scream olsa parçaların vuruculuğu daha da artabilirdi bence.

Neredeyse 13 dakikalık bir EP için doyurucu bir içeriğe sahip olan “Hearken” bu hâliyle yılın en iyi black metal eserlerinden biri olmaktan uzak ancak Forest Mysticism diye bir oluşumun varlığından haberdar olmamız için süper bir eser. Açıkçası D.’nin diğer projelerindeki müziklerini çok sevemeyen biri olarak Forest Mysticism’in geleceğini ve ileride karşılaşacağımız muhtemel uzunçalarının nasıl olacağını şimdiden merak ediyorum. Black metalle aranız fena değilse EP’ye şans verin derim.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.53/10, Toplam oy: 15)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Cold Ways
Kadro
D.: Her şey
Şarkılar
1. Never Again Seen
2. Hearken
3. Rivers of Silver (Enstrümantal)
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.