# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SKELETAL REMAINS – Devouring Mortality
| 27.04.2018

Bu taptaze, capcanlı eski usul death metal şölenini kaçırmayın.

Death metalin en iyi yapıldığı dönem ne zamandır diye sorulduğunda pek çokları doksanların ilk yarısı cevabını verecektir. Seksenlerin ikinci yarısında gözlerini açan bu tür, doğar doğmaz hayatta kalma mücadelesine başlayan ve hemen harekete geçen vahşi bir hayvan gibi çok kısa sürede evrilmiş, diğer pek çok türe kıyasla çok kısa sürede büyük ilerleme kat etmişti. İçine progresif unsurları, çeşitli füzyonları en hızlı ve kararlı şekilde entegre eden bir numaralı tür, şüphesiz ki death metaldi.

İşte bu doksanların ilk yarısında karşımıza çıkan death metalin ABD ayağını temsil eden grupların yansımaları günümüzde de karşımıza ekseriyetle çıkıyor. Bunlardan biri de SKELETAL REMAINS. Ansiklopedik anlamda bir death metal yapan grup, doksanlar başı DEATH, OBITUARY, MORBID ANGEL gibi çeşitli grupların yaktığı ışığı kümülatif bir düzlemde karşımıza çıkarıyor.

İlk albümünü 2012’de çıkaran SKELETAL REMAINS, ilk iki albümündeki akıl almayan ama çok keyif veren death metali üçüncü albümü “Devouring Mortality”de de karşımıza çıkarıyor. Grubu dinlerken yeni bir şey duymadığınızı açıkça hissediyorsunuz, ancak yapılan şeyin kalitesini takdir etmeden de geçemiyorsunuz. Son derece canlı, sevilesi bir prodüksiyon, death metali bildiklerini kabak gibi belli eden üç adam ve dibine kadar gerçek, saf death metal.

Teknik dozu nispeten yüksek kanırtıcı rifler, kötücül tarama gitarlar, gayet iyi yazılmış bir davul ve yer yer John Tardy ile ilk dönem Chuck Schuldiner arası gidip gelen tok ve agresif bir vokal. Tüm bunların birlikteliği, her anlamda çekici bir sonuç çıkarıyor. Death metal seven pek çok insanın “death metali geldiğinde” açıp büyük zevkle dinleyebileceği, yaratıcılığı, groove’u yerli yerinde, son derece eli yüzü düzgün bir albüm.

“Devouring Mortality”yi dinlerken aklınıza gelecek belki de yegâne şey, “death metal harbiden ne süper bir şey ulan” düşüncesi olacaktır. Grup türü öylesine olduğu gibi ve sıkıcılıktan uzak icra ediyor ki, müziğin ortaya bir yenilik koyma amacı taşımaması falan zerre aklınıza gelmiyor. Dahası, SKELETAL REMAINS’in retro bir tavrı falan da yok. BLOODBATH’in de başarıyla yaptığı şekilde “x worship” olaylarına girmeden, zamanında yapılmış şeylerden kök alarak kendi capcanlı death metalini yaratıyor grup.

Bu yıl, daha ilk dinlemeden kanımın ısındığı albümlerden biri “Devouring Mortality”. Yazdığım bunca şeyin ötesinde; son derece keyifli, eğlenceli, gaza getirici bir albüm. Eğlenceliden kastım albümde herhangi neşeli bir öge olmasından değil, dinleyiciye zevk vermesinden bahsediyorum. Yıl sonu listelerinde kendine ne kadar yer bulur bilemem ama, benim ara ara açıp dinleyeceğim bir albüm olacağı kesin.

Kaliteli, nefes alan, taptaze eski usul death metal. Nokta.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.11/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Dark Descent Records
Kadro
Adrius Marquez: Bas
Adrian Obregon: Gitar
Chris Monroy: Gitar, vokal
Johnny Valles: Davul
Şarkılar
1. Ripperology
2. Seismic Abyss
3. Catastrophic Retribution
4. Devouring Mortality
5. Torture Labyrinth
6. Grotesque Creation
7. Parasitic Horrors
8. Mortal Decimation
9. Lifeless Manifestation
10. Reanimating Pathogen
11. Internal Detestation
  Yorum alanı

“SKELETAL REMAINS – Devouring Mortality” yazısına 6 yorum var

  1. Rabies says:

    Youtube’dan albümü dinliyorum şimdi, mis gibi Obituary kokuyor. Bu grubu keşfetmek çok iyi oldu benim için.

  2. Godless Killing Machine says:

    Dark Descent’ten babam çıksa yerim düsturuyla dalıyorum.

  3. TAAKE says:

    asıl ik albümleri akıllara zarardır

  4. Ouz says:

    Analar ne yiğitler doğuruyor be!

  5. OblomoV says:

    Kaliteli bir iş olduğunu şurdan da anlayabilirsiniz :

    Mixing : Dan Swanö

    Kapak : Dan Seagrave

  6. pioxit says:

    Beyond the Flesh orta çağda papazından dayak yiyen bir rahibi çağırıştırıyor. Full albümün ilk başlangıcında vokalden çıkan ses bir köpeğin ‘hıh sende’şeklindeki havlama ifadedir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.