# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CARNATION – Cursed Mortality
| 26.11.2023

İnsan eti renginin 50 tonu.

Latince et anlamına gelen “caro” kelimesinden gelen ve İtalyanca “etin/tenin rengi” anlamına gelen “carnagione”den devam ederek 1500’lerde İngilizcede de kullanılmaya başlanan “carnation”dan adını alan Belçikalı death metal grubu CARNATION’la bir aradayız bugün.

CARNATION 2018’deki ilk albümü “Chapel of Abhorrence”la yolculuğuna başlamış, 2020 yılında da “Where Death Lies”ı yayınlayarak istikrarlı bir başlangıca imza atmıştı. Bu albüm öncesinde logosunu ve bir miktar da imajını değiştiren grup, 3 Kasım’da çıkan albümden tam 1 ay önce, 8 şarkılık albümdeki 5 şarkının yer aldığı “Cycle of Suffering” EP’sini yayınlamış ve haddinden fazla büyük bir spoiler’la albümün %62,5’unu dinleyiciyle paylaşmıştı.

Bu durum günümüz gerçekleri düşünüldüğünde normal mi, yoksa albüm kavramının içini mi boşaltıyor bunu size bırakıyorum, ancak dümdüz bakıldığında “Cursed Mortality”, “Cycle of Suffering” EP’sinin 3 şarkı daha eklenmiş hâlinden ibaret diyebiliriz. Peki burada bizi neler bekliyor? Elbette ki old-school tarafın öne çıktığı hayvan gibi bir death metal bekliyor.

Grubun yaptığı death metale en yakın duran örnek olarak BLOODBATH’i örnek verebiliriz. Ancak ilginç olan, CARNATION müziğinin BLOODBATH’in herhangi bir albümüne benzemektense daha ziyade grubun çıkardığı EP’lere benziyor oluşu. Bana CARNATION’ı ve “Cursed Mortality”yi tek cümleyle özetle deseler, “BLOODBATH’in “Breeding Death” ve “Unblessing the Purity” EP’lerinin birleşimi” der ve bu diyalogdan zaferle ayrılırım.

Albümle ilgili söylenebilecek önemli konulardan biri vokalist Simon Duson’un ciddi anlamda hayvan evladı gibi bir vokal yapıyor oluşu. Sığır gibi böğüren Duson’un “Replicant”ın başındaki clean vokallerini duymak da CARNATION’ın bugüne kadarki gelişimini bilen biri olarak enteresan bir durum, ancak olayı cıvıklığa kaçırmadan bir tat olarak kullanmayı başardıklarını söyleyebilirim. Season of Mist’in de çok şeyler beklediğini albümden 3 şarkıya klip çekerek gösterdiği CARNATION, masaya yeni bir şey koymayan ancak yaptığı işi taş gibi yapan bir death metal grubu olarak günümüzün heyecan verici isimlerinden biri olmayı başarıyor.

İlk iki albümü düşündüğümde ve “Cursed Mortality”yle karşılaştırdığımda yeni albümün ilk iki albüme kıyasla belirgin bir üstünlüğü olduğu söylenemez ancak çeşitli noktalardaki artılarıyla benim için CARNATION’ın bugüne kadarki en iyi albümü olduğunu söyleyebilirim. Capcanlı, kapkanlı, taş gibi bir old-school death metal arayanınız varsa, aha işte burada.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.40/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Season of Mist
Kadro
Simon Duson: Vokal
Jonathan Verstrepen: Lead gitar
Bert Vervoort: Ritim gitar
Yarne Heylen: Bas
Vincent Verstrepen: Davul

Konuk:
Andy LaRocque: Gitar (1)
Şarkılar
1. Herald of Demise
2. Maruta
3. Metropolis
4. Replicant
5. Dutroux
6. Submerged in Deafening Silence
7. Cycle of Suffering
8. Cursed Mortality
  Yorum alanı

“CARNATION – Cursed Mortality” yazısına 2 yorum var

  1. In White says:

    Yeni keşfettim, daş gibi old school death şöleni

  2. ismail vilehand says:

    Vokalistin tipini sikesim gelmesi dışında her şey gayet iyi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.