# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
INTEGRITY – Howling, for the Nightmare Shall Consume
| 05.01.2018

From the heavens
We have fallen…
To destroy.

2017’de yazmış olmama rağmen yayınlamayı planladığım tarihlerde laptop’ımda yaşanan sıkıntılar ve yurt dışında oluşum nedeniyle yayınlanması bugüne kalan bir albümle birlikteyiz bugün. Böylesi bir albümü yazmakta zaten gecikmiştim, şimdi daha da geç oldu ama yapacak bir şey yok. Önemli olan er ya da geç albümleri tanıtmak.

1988’de kurulan ve hardcore’un doksanlara uzanması ve thrash, punk, crossover gibi türlerle harmanlanması bağlamında çok önemli bir yer tutan 30 yıllık grup INTEGRITY’nin geçtiğimiz yıl çıkan ve bahsi geçen bu geçtiğimiz yılın en iyi albümlerinden biri olan yeni/son albümü “Howling, for the Nightmare Shall Consume” ile birlikteyiz bugün.

1995’te çıkan “Humanity Is the Devil” başta olmak üzere türe son derece önemli, değerli ve karanlık işlerle katkıda bulunan INTEGRITY, insanlığın sonunu ve kıyameti anlattığı bu sözel olarak konsept albümde, kalan tek orijinal elemanı ve lideri olan Dwid Hellion önderliğinde modern bir başyapıta imza atıyor diyerek başlayalım.

INTEGRITY, bilmeyenler için son derece enteresan bir müzik yapıyor aslında. Hardcore bir şarkı, ardından gelen ve CROWBAR, yahut KINGDOM OF SORROW’vari tatlar estiren sludgy, SABBATH’sı bir şeyler, ardından blues gamlarıyla örülü damar bir şeyler, akabinde blast beat’e bağlayan saf yıkımlar… Burada önemli olan şey; Dwid’in INTEGRITY müziği konusundaki vizyonunu net şekilde belirlemiş olması. Blood Sermon ve Hymn for the Children of the Black Flame ile tekme topar giren albümde, Hellion’ın yüreğini parçaladığı Serpent of the Crossroads gibi şarkılarda da hep birlikte dağılmayı ihmal etmiyoruz. Hellion’ın sesindeki “ben bunu yapmak için doğdum” tınısı, 30 yıldır verdiği mücadeleyi hissettiren tutkusu, hırsı, hepsi de INTEGRITY’yi ve dolayısıyla “Howling, for the Nightmare Shall Consume” değerli kılan unsurlardan.

Grubun kariyerindeki en iyi birkaç albümden biri olduğunu düşündüğüm “Howling, for the Nightmare Shall Consume”u dinlerken, INTEGRITY’nin hem eski zamanlarından beslenişini hem de bunca yıl ve bunca albüm -ve bunca müzisyen- sonrasında hâlâ kendini cayır cayır tutabilmesini takdir ediyoruz. Albümü dinlerken ne bir “dedelere sahip çıkalım” hissi yaşıyoruz, ne de bir “bu adamlar eskiden çok iyiydi, şimdiki çabalarını da takdir etmek lazım” yavşaklığına giriyoruz. INTEGRITY -Hellion’ın içinde yaşayan mizantropik ateş sayesinde- hâlâ güçlü, etkileyici ve hepsinden önemlisi tehditkâr.

Albümü açan ve intro niteliği taşıyan Fallen to Destroy’un tek sözü olan “Cennetten yok etmek için düştük” cümlesiyle birlikte fitili yakılan albüm, 2017’nin en gaz şarkılarından biri olduğunu düşündüğüm Blood Sermon ile veriyor odunu, döküyor benzini. Şarkı sözlerindeki müthiş karanlık, Hellion’ın zihnindeki kalıtsal nefret albüm boyunca çeşitli şekillerde karşımıza çıkıyor. Dediğim gibi; bu bazen blast’li haykırışlı bir dayak şeklinde, bazense açık yaralara tuz basar şekilde gerçekleşiyor. Hepsini önemli ve değerli kılansa, bonusları saymazsak 47 dakikalık şu albümün, her saniyesiyle gerçek, inanç dolu ve sulandırmadan uzak oluşu. Her bir rifte, her bir bağırışta, her bir davul atağında INTEGRITY’nin ortaya koyduğu şey konusunda ne kadar ciddi olduğunu içimize işlercesine hissedebiliyoruz.

Geciktirdiğim için üzgün olduğum, ancak bu devirde 30 yıllık bir gruptan dinleyebiliyor olduğum için gayet mutlu olduğum bir albüm olan “Howling, for the Nightmare Shall Consume”u karanlık, tecrübe, his ve güç dolu bir şeyler dinlemek isteyen herkese önerebilirim. Ne tür dinlediğiniz çok önemli değil; burada tüm bu kavramları sarıp sarmalayacak kudrette bir şeyler ve bunların değerini bilen veya bilmeye hazır dinleyicilerin önüne serilmiş çok değerli bir iş var.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.88/10, Toplam oy: 33)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Relapse Records
Kadro
Dwid Hellion: Vokal
Domenic Romeo: Gitar, bas, sitar, org
Joshy: Davul
Şarkılar
1. Fallen to Destroy
2. Blood Sermon
3. Hymn for the Children of the Black Flame
4. I Am the Spell
5. Die With Your Boots On
6. Serpent of the Crossroads
7. Unholy Salvation of the Sabbatai Zevi
8. 7 Reece Mews
9. Burning Beneath the Devils Cross
10. String Up My Teeth
11. Howling, for the Nightmare Shall Consume
12. Viselle de Drac (bonus)
13. Entartete Kunst (bonus)
14. Deathly Fighter (RANDY UCHIDA GROUP cover'ı) (bonus)
  Yorum alanı

“INTEGRITY – Howling, for the Nightmare Shall Consume” yazısına 21 yorum var

  1. trivago says:

    albümde kadar hırslı bir hava var ki gavurlar yapıyor abi be kalıbını sonuna kadar doldurmuşlar, haketmişler. serpent of the cross roads ve string up my teeth’in soloları çok iyi.

  2. Eric E. says:

    Müthiş albüm, benim de geç kesiflerimden biri oldu, söyleyecek başka birşey bulamıyorum. Thanks to İsmail vilehand

  3. P L A G U E says:

    Serpent of the crossroads…yedi sulaleni sikem baska bisi demiom…

  4. P L A G U E says:

    Aq demeye geldim…grsrz…

  5. P L A G U E says:

    Dünyamı siktiniz orospu çocukları… böyle albüm olmaz, olmamalı…

    M

    @P L A G U E, sakin ol arkadaşım,derin nefes al.

    Osman

    @P L A G U E, dediğin kadar varmış ahahaha.

  6. hickdead says:

    bu albüm ile yollarımız biraz geç kesişti ama olsun. müthiş bir albüm gerçekten.

  7. P L A G U E says:

    Orospu çocukları…

    cotard delusion

    @P L A G U E, ettiğin küfürler sayesinde hayatımın hardcore grubuyla tanıştım.

    yıllardır, gerçek bir ruh barındırmıyorsa black metal dışına pek nadiren çıkan ben, bir albümün değil bir grubun köpeği oldum.

    en yakın örnek power trip’ti bundan önce. ki onlar da nightmare logic albümünü 2 yıl önce çıkardılar.

    sövmeye devam et reis. takipteyim rahat ol.

  8. P L A G U E says:

    To die for üstüne bu albüme atladım…

    Sizin 7 sülalenizi palu ailesindeki herkesi siken elaman siksin…bu nedir aq ya???

  9. P L A G U E says:

    :)

  10. P L A G U E says:

    :):)

  11. ismail vilehand says:

    Tüm müzik türleri dahil son yılların en efsanevi albümlerinden biri. Albümün her saniyesine karanlığı ve öfkeyi pompalamışlar. Böyle albüm bi daha zor gelir. Az rastlanır bir doğa olayı.

  12. ismail vilehand says:

    Bugün buraya otobüste bu albümü dinlerken yorum yazdım ama ya spama karıştı, ya da “Yolla”ya basmadan kapadım sayfayı. Emin olmadım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, spam’e kaçmış yanlışlıkla, onayladım.

  13. İlker says:

    HER.
    ŞEYİYLE.
    MUHTEŞEM.

  14. nomoshnocore says:

    sitedeki son hardcore muhabbetinden sonra bu albümü tekrar hatırlatmak istedim. bu arada çişinizi tutarken dinlemeye çalışırsanız bi yerden sonra istemsizce hardcore dancing yapmaya başlıyorsunuz, tavsiye ederim.

  15. Abdulmecid Karayazı says:

    Bazen dünyanın en iyi albümü. Pt 3 (son, şimdilik)

  16. lammoth says:

    Çok özel yeri olan albüm. Pek eşine rastlamadım. Sevecek çok fazla insan olduğuna eminim ama sanki o kadar fazla dinlenilmedi gibi

  17. A.Karayazı says:

    Önce m-a linkini bırakayım, sonra konuya giricem.

    https://www.metal-archives.com/bands/Integrity/3540386323

    Öncelikle grupta şu an tek adam var, sahibi Dwid abimiz. Herkes ayrılmış, ok bunu anlıyorum. Zaten past members sekmesine bakarsanız sürekli eleman değişimlerini, gelen gidenin haddi hesabının olmadığını göreceksiniz. Ama işin asıl sıkıntılı kısmı, özellikle bu albümde resmen gövde gösterisi yapan Domenic Romeo’nun yeri nası dolacak? Hadi onu geçtim, adam 2023 yılında ayrılmış. Be aq çocukları, bu albümün üzerinden geçen bunca zamanda tek bir yeni albüm yayınlanmaz mı ya? Şuraya bak aq, 2017 den sonra diskografinizi sikeyim lan gerçekten. Compilation, live, single, split…alayını sikeyim. Müsait zamanda ‘Discharge’ için de küfürler savurucam da özellikle Integrity insanlık suçu işliyor, tarihe not düşülsün.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.