# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DEER FROM SPACE – Home EP
| 20.09.2017

Püfür püfür.

Bu hafta epey gürültülü şeyler inceleyeceğimizden, haftanın bir gününü de daha sıcak, daha yaza uygun, eğlenceli bir şeye ayıralım dedim. DEER FROM SPACE İstanbullu bir alternatif/stoner rock grubu.

Henüz sadece şu an bahsettiğim “Home” EP’lerini çıkarmış durumdalar ve verdikleri konserlere bakıldığında, yakınlarda yeni bir şeyler çıkarmaları olası gözüküyor.

DEER FROM SPACE hiçbir yanıyla kasmayan, ne alacağınızı saniyesinde hissettiğiniz bir müzik yapıyor.

Elbette ki son derece Amerikan’vari bir müzik barındıran EP’de toplam süreleri 19 dakikayı bulan 5 şarkı var ve hepsi de şeker gibi yapılarıyla türü sevenlerin yanaklarından makas alacak yapıtlar.

Şarkılar benzer trafiklere sahip olsalar da vokal çeşitlendirmeleri başta olmak üzere çeşitli şekillerde kendi kimliklerini kazanıyorlar.

Grubun vokalisti Berzan Önen, yıllar öncesinin WARRING’inden, günümüzün UNITED’ına dek çeşitli cover gruplarıyla sahnelerin tozunu atan ve birtakım başka projelere de sesiyle renk katan bir vokalist.

Heavy, thrash, progresif gibi türleri de ustalıkla söyleyen Berzan’ın DEER FROM SPACE’teki vokalleriyle onun başka bir yüzünü daha görmüş oluyoruz. Hatta inanır mısınız, duymuş bile oluyoruz.

EP’de gayet sıcak tonlar kullanılmış. Hafiften hissedilen lo-fi tadı, gitarların dozunda crunch’ı ve vokallerdeki güneyli karakteriyle birlikte, ortaya Amerikan country taraflarına da kaçan bir müzik çıkıyor.

Home Blown’daki gibi akılda kalıcı nakarat ve vokal yazımlarının şarkıları sürüklediği “Home”da, KYUSS, QUEENS OF THE STONE AGE seven kitlenin yanı sıra, Rag’n'Bone Man’in Human’ını veya benzeri şeyleri sevenleri bile memnun edebilecek şeyler var.

Stoner rock’ın distortion’ı az tarafını seviyorsanız, özellikle de yaz günlerinde, hatta araba kullanırken, sakin, light ve bir yandan da eşlik edilesi bir şeyler dinlemek isterseniz, DEER FROM SPACE’e kulak atmanızda fayda var. Ben tam da bu şekilde yaptım, gayet memnun kaldım.

Albümün okur notu: 12345678910 (8.71/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Big Fat Mama Records
Kadro
Berzan Önen: Vokal
Burçin Gülbahar: Gitar, bas, klavye
Serkan Özgen: Gitar
Bas: Uğur Onatkut
Davul: Mehmet Engin
Şarkılar
1. Naked Man
2. Alone
3. Home Blown
4. Comin' Over
5. Searching the Skies
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.