# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
RITUALIZATION – Sacraments to the Sons of the Abyss
| 23.08.2017

Çirkinler içinden, bir seni seçtim.

Fransa’nın 2000’lerin başında “yeter la” deyip Avrupa metalinin zirvelerine gözdikmesi, metal kavramının başına gelen en güzel şeylerden biri. Doksanlarda pişen bu adamlar, son 15 yıldır nasıl bir üretkenlik ve kalite istikrarıyla saldırıyorlar belli değil. Tür ayırt etmeksizin iyi albüm üstüne iyi albüm yapıyor, harikalar yaratıyorlar.

Bugün de Fransız bir grupla birlikteyiz. Kadrosunda MERRIMACK davulcusu Blastum’u da barındıran 11 yıllık blackened death metal grubu RITUALIZATION bugünkü konuğumuz.

RITUALIZATION’ı özetlemenin çok kolay bir yolu var:

MORBID ANGEL + ANGELCORPSE + INCANTATION.

Bu kadar basit. Bu üç grubu biliyor ve dinliyorsanız, RITUALIZATION’ı da çözdünüz demektir. Azagthoth okulundan çıkma rifler, MORBID ANGEL’ın çirkinliği, ANGELCORPSE’un vahşeti, INCANTATION’ın buhranı… “Sacraments to the Sons of the Abyss” tüm bunları yansıtan ve bu üç elementi gayet tehditkâr biçimde sunan bir çalışma. Grubun ilk albümü olsa da, “Sacraments to the Sons of the Abyss”i dinlerken RITUALIZATION’ın olgunluğunu ve yaptıkları şeyi iyi bildiklerini hissediyorsunuz. Albümün ve grubun karakteri gereği sağlanması gereken amansızlık ve çirkinlik, “Sacraments to the Sons of the Abyss” boyunca korunuyor.

Prodüksiyon olarak, ezici bam güm gitarlar yerine daha çiğ, çıplak ve pis bir sound hedeflenmiş. Gitarlar ve bas gitar iç içe geçmiş güzel bir bileşimle sunulurken, hırpani vokaller ve etkin şekilde kullanılan davullar da geri planda kalmamak adına birbirleriyle yarışıyorlar.

Albüm müthiş kötücül rifler üzerinden ilerlemektense, yer yer karambole de kaçan, kaotik bir karakteri benimsiyor. Taramalar, şekilsiz nota bileşimleri, kavga dövüş rif değişimleri ve baştan sona dinmeyen bir çirkinlik fırtınası sözkonusu. Tüm bunlar bir yana, “Sacraments to the Sons of the Abyss”in öyle akılları oynattıracak bir gücü olduğu da söylenemez. Albüm, bahsettiğim üç grubu sevenlerin mutlaka beğeneceği, blackened death’i de hakkıyla yapan, ancak yıla damgasını vuran albümler arasına girecek kadar da bir görkeme sahip olmayan bir çalışma.

Eğer bu taraftan bakar ve RITUALIZATION’ı sevmek isteyerek dinlemeye oturursanız, mutlaka hoşunuza giden bir albüm bulacaksınız.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.00/10, Toplam oy: 4)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Iron Bonehead Productions
Kadro
Warchangel: Vokal, sözler
Da'ath: Gitar
Infamist: Gitar
Krig: Bas
Blastum: Davul
Şarkılar
1. Conjuration of the Howling Depths (Intro)
2. Last Rites to the Damned
3. Genesis to Your Curse
4. Herald of Betrayal
5. The Graveyard Coven
6. Beneath the Sepulchre
7. Revealed in Terror
8. Morbid Magick Stigmata
9. Heretics
10. Ashes Pouring from the Chalice (Outro)
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.