# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BLOOD INCANTATION – Starspawn
| 15.09.2016

Yılın en iyi death metal albümlerinden.

Bu yıl içinde gerçekten çok özel albümler çıktığı hepimizin malumu. Pek çok farklı türden pek çok grup, kendini tekrar etmeye başladığı düşünülen tarzları içerisinde bir şekilde taze, gerçek ve en önemlisi de samimi gelen işler ortaya koydular. Adı önceden ya çok az duyulmuş ya da hiç duyulmamış kimi gruplar, daha ilk albümleriyle bu yıla irili ufaklı damgalar vurmayı başardılar. Bu durumu sağlayan şeyler, bu grupların:

1) eski usul ruhunu bire bir yaşatmayı başarması,
2) son derece özgün bir karakter ortaya koymasıydı

Bugün de bunu başaran gruplardan biriyle beraberiz: ilk albümü olan “Starspawn”u Ağustos ayında çıkaran ABD’li death metal grubu BLOOD INCANTATION.

Bu yıl adlarını epey güçlü şekilde duyuran CHTHE’ILIST, ZEALTORY gibi gruplar gibi eski ile yeniyi bir arada sunan BLOOD INCANTATION; doksanların ilk yarısı ve ortalarında “acayip” işler yapan kimi death metal gruplarının karakterini devam ettiren bir yapıya sahip. İlk dönem MORBID ANGEL, DEMILICH, ilk dönem GORGUTS, ilk dönem INCANTATION gibi uyumsuz ve çirkin bir death metal sunan grup; bunu çok göze sokmalı şekilde ve “bakın biz olduğu gibi uyumsuzluğa dayalıyız” demeden, tadında ve son derece içselleştirilmiş şekilde yapıyor. Bunu yaparken çok büyük oranda “taviz vermeyen” bir kimlik sunsa da, Hidden Species’in ortasında olduğu gibi nefis damarlara basmayı da ihmal etmiyor.

Gitarlar ve davul kullanımı BLOOD INCANTATION’ın en çok öne çıkan kısmı. Elemanlar belli ki ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar ve aldıkları ilhamları özgün bir karakterle ortaya koymayı başarıyorlar.

Tıpkı yukarıda adını andığım ve bu yıla damga vuran gruplar gibi, BLOOD INCANTATION da son derece atmosferli, içine girdiğinizde size baya karanlık kapılar açan bir müzik ortaya koyuyor. Bu nedenle müziği yazıya dökmeye çalışmak biraz beyhude kalıyor. Yazının başlığı olan “Yılın en iyi death metal albümlerinden”deki “death metal” bile, gruptan ve albümden haberdar olmadan okuyan dinleyiciler için hafif kalabilir. Burada altı çok dolu, özel bir death metal var.

Şu anda beri yandan çalan “Starspawn”, yazıyı çok fazla uzatma niyetinde olmamam gerektiğini bana anbean hatırlatıyor. Gerçekten de şu an yanı başımda çalan şey bundan 20 yıl önce çıkmış olsa efsane olurdu, ama bugün bu şekilde ve bu kimlikle çıkması bile ayrı bir zaferin konusu diye düşünüyorum.

Death metalden hoşlanan herkesin dinlemesi gereken, çok yoğun, çok derin, çok zeki bir albüm. Yıl sonu listelerinde görmezsem baya şaşırırım.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.77/10, Toplam oy: 52)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Dark Descent Records
Kadro
Paul Riedl: Gitar, Vokal
Morris Kolontyrsky: Gitar
Jeff Barrett: Perdesiz bas
Isaac Faulk: Davul
Şarkılar
1. Vitrification of Blood (Part 1)
2. Chaoplasm
3. Hidden Species (Vitrification of Blood Part 2)
4. Meticulous Soul Devourment
5. Starspawn
  Yorum alanı

“BLOOD INCANTATION – Starspawn” yazısına 16 yorum var

  1. Buhtunnasr says:

    Albümü henüz dinlemedim fakat yılın death metal albümü yarışması baya karışık Defeated Sanity, Zealotry, Obscura, Chthe’ilist baya sağlam işler yaptılar. (Benim oyum şimdilik Obscura’ya)

  2. Burcu Özbek says:

    Bu albümü daha geçen günlerde en fazla bir kere dinler geçerim herhalde diyerekten açtım fakat ikinci kere dinlemeden kapatamadım. Sanırım daha da dinleyeceğim

  3. SalihCetin says:

    Kapakta fena oldschoolluk var. 90′lı yıllardan fırlamış gibi. Hemen deneyeceğim.

  4. Horrendous says:

    Interdimensional Extinxtion çok çok aşırı süperli güzeldi. Bu albümün içine girmesi daha zor olsa da işçilik 10 numara 10 yıldız. Grubun başarıyla yakaladığı uzay tonlarını nasıl beceriyolarsa o kadar muhteşem ki, yer çekimsiz ortamda kafa gaz headbang yaptırıyorlarmış gibi. Davullar ayrı güzel, riffler çok deli, vokaller ayrı muthiş. Ooff cokzel

  5. Horrendous says:

    Son kararım: EP’nin gölgesinde kalmış, kat kat daha güzeldi bana göre.

  6. ismail vilehand says:

    fırsat buldukça Dark Descent Records kataloğunu kurcalıyorum, boş grup çıkmıyor resmen. Chthe’ilist ve Phobocosm ile birlikte bu sene keşfettiğime sevindiğim icraatlardan biri.

    90ların karanlık death metalini birebir kopyalamak yerine üstüne koyarak icra etmeleri takdir edilesi. türe göre dinlenebilirliği de gayet yüksek. benden 8 puan alır.

  7. 31 Mart’ta İstanbul’da konser verecekler. Oha.

  8. Kaan says:

    Beste yönü çok iyiymiş. Gece dinlemek iyi gidiyor. Sayenizde öğrendim.Teşekkürler.

  9. deadhouse says:

    Bu albüm çok iyiydi. Yeni albümleri çıksa da dinlesek. Gerçi bu hala dinletiyor. Misal az önce dinledim ve çok güzel bir 21. yy death metal deneyimi yaşadım.

  10. SA says:

    Uyurken yanımda kısık sesle çalmasından en çok zevk aldığım albümlerden biri. Riflerdeki ve sololardaki melodiler(özellikle son şarkıdaki), Meticulous Soul Devourment şarkısındaki gitar melodileri falan hepsi insana pozitif duygular yüklüyor. Uyku arasında bazen hafif uyandığım zamanlarda o notalara denk gelirsem tadından yenmiyor. Bu albümden dolayı sabahları inanılmaz güzel duygularla uyandığım çok oldu. Benim için en özel albümlerden. Bu besteler bence 10 verilecek besteler. Sonraki albümlerinde bunu geçme ihtimalleri çok zor gibime geliyor.

    çaksu

    @SA, Aha aynen. Ben de normal sesle olduğundan fazla uyurken kısıkta dinlemişimdir. Kafa sikmeyen analog kayıt çok iyi gidiyor yatarken.

  11. Boba Fett says:

    Sitede DEMILICH yok :/ Vardı ama silindi diye tahmin ediyorum.

    çaksu

    @Boba Fett, Burada keşfetmiştim ben. Vardı yıllar önce.

    Boba Fett

    @çaksu, Evet ama sanırım silinmiş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.